Astarot Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Καλημέρα παιδιά, από χθές ο υπολογιστής μου "αρρώστησε". Συμβαίνει το εξής περίεργο, ενώ λειτουργεί κανονικά για κανένα σαραντάλεπτο, στην συνέχεια κολλάει. Το ποντίκι κουνιέται κανονικά, δεν ανοιγεί τιποτα, ούτε παράθυρα, ούτε καν το μενού εκκίνησης των windows, ενω στο cmd κολλάει η εντολή. Έχω φορμάρει τελείως τον σκληρό μου δίσκο (όλα τα μέρη του σκληρού), ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Έχετε κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Το συστημα μου ειναι: Operating SystemMS Windows XP Home Premium 64-bit SP1CPUIntel i5-2430M 2,4Ghz with Turbo boost up to 3GhzRAM4GB ddr3 GraphicsNVIDIA @Geforce GT 520M up to 2741MB Turbocache Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
coolerman Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 κατεβάζεις hdsentinel και ανεβάζεις φωτό. hwinfo για θερμοκρασίες(αν μπορέσεις όλα αυτά) αλλιώς βγάζεις τον σκληρό δίσκο και τον κουμπώνεις σε άλλο μηχάνημα και τον ελένχεις εκεί ως 2ο 1
Acepower Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Προτείνω να επανεγκαταστήσεις το λειτουργικό, που είχε από τη μάνα του. Windows XP και μάλιστα τα -σχεδόν beta- 64bit, σε τόσο -σχετικά με τα XP πάντα- σύγχρονο μηχάνημα, δεν θα έλεγα ότι είναι και το ιδανικό "ζευγάρι". BTW ο Device Manager είναι καθαρός ή έχει και κανά-δυο-τρία θαυμαστικούλια; Edit: Αυτό το "Home Premium" με έβαλε σε υποψίες, ότι δεν έχεις τα XP αλλά τα 7άρια, οπότε αν είναι έτσι, άκυρα τα περί λειτουργικού. Η ερώτησή μου για τον Device Manager παραμένει, όπως και να συμπληρώσω το εξής: Τι εννοείς όταν λες ότι έκανες format; Έκανες επαναφορά του υπολογιστή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με το πρόγραμμα που δίνει η acer ή απλώς format και repartitioning με κάποιο retail CD;
Astarot Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 @coolerman, υπάρχει περίπτωση να φταίει ο σκληρός? Το φορμάτ το έκανα επειδή κολλούσε ο υπολογιστής, υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει ιός μετά από φορμάτ?, ή μέσω επέκτασης στο chrome? ( ακούγονται λίγο τρελά αυτά που ρωτάω ) @Acepower, Από την μάνα του είχε τα premium τα 7αρια, έκανα επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με το πρόγραμμα της acer απλά για να επιλέξω αυτή την ρύθμιση πρέπει να μην έχει δεδομένα στον σκληρό, έτσι έβγαλα τον σκληρό και τον φόρμαρα σε άλλον υπολογιστή. To device manager ειναι οκ, δεν φαινεται να λείπει κάποιος driver. Ανεβάζει θερμοκρασία από ότι βλέπω ξεκινάει με 23-27 και γύρω στους 36 κολλάει και δεν μπορεις να κάνεις τπτ, https://imageshack.com/i/mv2x7jp, https://imageshack.com/i/nc3d8tp, https://imageshack.com/i/mvy5i8p, https://imageshack.com/i/n1ys8qp, https://imageshack.com/i/msjvkmp, https://imageshack.com/i/mv2x7jp ανεβάζει ο επεξεργσστης θερμοκρασία στους 63 βαθμούς κελσίου. Άρα μάλλον θέλει καθαρισμό. Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε ιό?( επιμένω γιατί μπήκα σε μια ιστοσελίδα που μου πέταξε 2-3 ποπ απς και μετά από λίγο άρχισε να το εμφανίζει αυτό το πρόβλημα)
SPANK Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Ιος μετα το format δεν επιβιώνει οχι και οι θερμορκασίες σου ειναι φυσιολογικές για καλοκαίρι 63 βαθμοί δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο παντω ενα καθάρισμα μπορεις να το κανεις. Μήπως η έκδοση των windows που χρησιμοποιείς εχει καποιο πρόβλημα οποτε να δοκιμάσεις καποιο αλλο δισκάκι , για να κανεις format και καθαρή εγκατάσταση δεν χρειάζεται να βγάλεις τον δίσκο και να το κανεις αλλου απλα βάζεις το δισκάκι των windows στην αρχή και οταν δεις τα partitions του δίσκου τα σβήνεις σου δημουργεί ενα και κανεις κανονικά εγκατάσταση
coolerman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 απεγκατέστησε το mcafee(antivirus) και βλέπεις αν ξανά κάνει τα χαζά του
apostol1s Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 φιλε κανε ενα format με αλλο δισκο windows και περασε τους σωστους drivers απο το site του κατασκευαστη και δοκιμασε τον να δεις εαν ακομα κολλαει.
Astarot Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μάλλον τα windows φταίγανε, μετά από κάτι αναβαθμίσεις που έκανα τώρα λειτουργεί κανονικά. Έσβησα και το άχρηστο το Mc afee:P. Ελπίζω να μην ξαναπαρουσιαστεί. Δυστηχώς τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν αυτή την περίοδο καινούργιο υπολογιστή. Ευχαριστώ πάλι για την βοήθεια Coolerman, Acepower,Spank, apostol1s,
chrisnik89 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 καλησπέρα παιδιά και από εμένα μόλις πήρα το 5750g μεταχειρισμένο και έχω μία απορία έχει 3 giga ram και αναγνωρίζει τα 2,85 μπορεί να με βοηθήσει κανείς? έβαλα τα windows 7 ultimate x64 είχε τα home edition αλλά και εκεί είχε το ίδιο πρόβλημα χαρακτηριστικά του pc είναι: i5-2410M στα 2,3ghz ge force gt 540 1giga 3 giga ram και από 320 giga ssd έβαλα 500 giga ssd ότι άλλο θέλετε να μάθετε για να μπορέσετε να βγάλετε συμπέρασμα ρωτήστε με... επίσης το laptop το πήρα 250 euro αξίζει τα λεφτά αυτά ή έκανα χαζομάρα?
hawkpilot Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Καλημέρα, το να βλέπουν τα win 2.85GB από 3 διαθέσιμα δεν είναι πρόβλημα. Γράφεις ότι άλλαξες δίσκο 320 ssd(!) με 500 ssd(!), μάλλον εννοείς συμβατικούς - θα ήθελες να είχες 500GB ssd Το αν το πήρες σε καλή τιμή είναι κάπως υποκειμενικό και εξαρτάται κι από την κατάσταση του laptop. καλησπέρα παιδιά και από εμένα μόλις πήρα το 5750g μεταχειρισμένο και έχω μία απορία έχει 3 giga ram και αναγνωρίζει τα 2,85 μπορεί να με βοηθήσει κανείς? έβαλα τα windows 7 ultimate x64 είχε τα home edition αλλά και εκεί είχε το ίδιο πρόβλημα χαρακτηριστικά του pc είναι: i5-2410M στα 2,3ghz ge force gt 540 1giga 3 giga ram και από 320 giga ssd έβαλα 500 giga ssd ότι άλλο θέλετε να μάθετε για να μπορέσετε να βγάλετε συμπέρασμα ρωτήστε με... επίσης το laptop το πήρα 250 euro αξίζει τα λεφτά αυτά ή έκανα χαζομάρα?
SPANK Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Αυτο που λές για την ram συνήθως ειναι επειδή δεσμεύει καποιο μέρος η ενσωματομένη κάρτα γραφικών , δοκίμασε ομως και αυτα εδω Τα windows δεν μπορούνε να χρησιμοποιήσουν ολη την διαθέσιμη ram που εχω τι να κανω ?
chrisnik89 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 ομολογώ πως έχεις ένα δίκιο HAWKPILOT το pc δουλεύει άψογα... ανέβαζε μόνο θερμοκρασία λόγο σκόνης το καθάρισα και είναι κομπλέ ευχαριστώ για τον χρόνο που δώσατε για τις απαντήσεις σας SPANK μόλις το τσεκάρω θα σου πω τι ήταν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα