Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα παιδια

κατ αρχας θελω να περασω προγραμματιστης...παω β λυκειου και μου αρεσει πολυ ο προγραμματισμος

ψαχνοντας βρηκα οτι προγραμματιστης σαν ειδικοτητα λεγεται Ηλεκρολογος μηχανικος και μηχανικος Υπολογιστων.αυτη ειναι η ειδικοτητα που πρεπει να παω ? γιατι λεει ηλεκρολογος μηχανικος και εκει σκαλωσα ! ειναι λοιπον αυτη η ειδικοτητα που πρεπει να περασω?

Ευχαριστω για τον χρονο σας! :-D :-D :-D :-D

post-296718-0-50247800-1403045267_thumb.png

Δημοσ.

Αν ενδιαφέρεσαι καθάρα για προγραμματισμό κοίτα για σχολές πληροφορικής, επιστήμης υπολογιστών(ηράκλειο). Αν πάλι σε ενδιαφέρει και το hardware, πέρνα απο το Link.png Site: CEID μας!

Δημοσ.

Οι σχολές ηλεκτρολόγων μηχανικών έχουν πολλά αντικείμενα για να ασχοληθείς. Χοντρικά:

 

Συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας (παραγωγή, μεταφορά ρεύματος)

Συστήματα αυτοματισμού

Υπολογιστές (HW, ηλεκτρονικά και SW)

Τηλεπικοινωνίες

 

Συνήθως τα τρία πρώτα χρόνια είναι κορμός με πολλά μαθηματικά, φυσική και άλλα μαθήματα άσχετα με προγραμματισμό. Οπότε αν θες αποκλειστικά προγραμματισμό ίσως βαρεθείς. Συνήθως το μηχανικος Υπολογιστων παέι μαζί στους τίτλους των ηλεκτρολόγων αλλά η Πάτρα έχει μια δεύτερη σχολή που λέγεται Μηχανικών Υπολογιστων (το ceid που αναφέρθηκε παραπάνω) σκέτο και έχει λίγο πιο εξειδικευμένο κορμό από τους κλασσικούς ηλεκτρολόγους. Επίσης οι τομείς(2 τελευταία χρόνια) εστιάζουν σε Τηλεπικοινωνίες και Υπολογιστές από όσο γνωρίζω τουλάχιστον.

Γενικά να έχεις υπ' όψιν σου πως από σχολή ηλεκτρολόγων μηχανκών θα πάρεις διαφορετικών ειδών γνώσεις που δεν έχουν αποκλειστικά σχέση με προγραμματισμό.

Δημοσ.

Εγω θελω να εχω μια πολυ ισχυρο το κομματι του προγραμματισμου αλλα να εχω και αρκετες γνωσεις H/W

πια θα ηταν η ειδικοτητα για μενα ?

ευχαριστω και πάλι!

Δημοσ.

Επειδή είμαι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά κατ' επάγγελμα και κατα γούστα προγραμματιστής:

Αν πας σε σχολή ΗΜΜΥ και περιμένεις προγραμματισμό θα απογοητευτείς οικτρά, όχι απλά θα βαρεθείς. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα καταστροφή, εμένα η σχολή μου άρεσε και την ευχαριστήθηκα και έμαθα πολλά πράγματα σχετικά και άσχετα με τον προγραμματισμό. Απλά τον προγραμματισμό τον ίδιο τον έμαθα μόνος μου, γιατί από τη σχολή αυτή βγαίνεις "μηχανικός" και όχι "προγραμματιστής".

 

Σε όποια σχολή και να πας δεν πρόκειται να μάθεις προγραμματισμό αν δεν ασχοληθείς μόνος σου. Μια καλή αναλογία μπορεί να γίνει με την οδήγηση: πας στη σχολή οδηγών και παίρνεις και δίπλωμα και στα χαρτιά "είσαι οδηγός". Στην πράξη όμως είσαι δημόσιος κίνδυνος. Έτσι και στον προγραμματισμό αυτά που θα μάθεις στη σχολή θα είναι κάποια βασικά πράγματα με τα οποία θα μπορείς να κάνεις τα πρώτα σου βήματα, αλλά αν τα δεις σαν ποσοστό των πραγμάτων που πρέπει να ξέρεις για να είσαι ικανός μιλάμε για < 1% του συνόλου.

 

Ένας άλλος παραλληλισμός είναι με τις ξένες γλώσσες. Αν πας να μάθεις αγγλικά και ασχολείσαι μ' αυτό μόνο την ώρα που έχεις μάθημα στο φροντιστήριο θα μάθεις I speak england very best. Ενώ αν έχεις όρεξη και παίρνεις μόνος σου να διαβάσεις κείμενα κλπ τότε μπορείς να κόψεις και το φροντιστήριο και να μάθεις την υπόλοιπη θεωρία από βιβλία.

 

Η σχολή που πρέπει να περάσεις ονομάζεται Πληροφορικής αλλά υπάρχουν και άλλες αρκετά σχετικές που ανέφεραν τα παιδιά.

 

Να ξέρεις ότι σε όποια σχολή και να περάσεις, ακόμα και πληροφορικής, θα έχεις στα πρώτα εξάμηνα μαθήματα που είναι παντελώς άσχετα με προγραμματισμό (π.χ. φυσική). Η πραγματική ουσία αυτών των μαθημάτων δεν είναι να μάθεις πράγματα που θα χρειαστείς για να γράφεις προγράμματα, είναι να μάθεις πώς να μαθαίνεις. Μη κάνεις το λάθος να τα σνομπάρεις επειδή "δε σ' ενδιαφέρουν", ο μόνος χαμένος απ' αυτό θα είσαι εσύ. Θυμήσου: βγαίνοντας θα ξέρεις το 1%. Το άλλο 99% θα πρέπει να το μάθεις εκτός σχολής. Αν βγεις από τη σχολή χωρίς να έχεις μάθει πώς να μαθαίνεις, έχεις σκάψει το λάκκο σου.

  • Like 5
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ Defacer

οποτε τον προγραμματισμο με λιγα λογια τον μαθαινεις εσυ και η σχολη σου δινει μια μικρη βαση...ενα μικρο υποβαθρο

ευχαριστω πολυ παιδια! θελει παντως πολυ ψαξιμο η υποθεση για να βρω αυτο που θελω...φυσικα δεν σνομπαρω τα μαθηματα των πρωτων εξαμηνων . παντοτε η  φυσικη και τα μαθηματικα ειναι χρησιμα

ευχαριστω πολυ παιδια . απο οτι βλεπω το πανεπιστημιο πειραια ειναι πραγματικα πολυ ωραιο.. η υλη του ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα...οποτε μπορει να προσπαθησω για εκει!
 

Δημοσ.

φιλικη συμβουλη, να εχεις απο κοντα και τα μαθηματικα. θα σε βοηθησουν και πρακτικα σαν εργαλεια, αλλα και να σκεφτεσαι πιο αφαιρετικα. και θα σε βοηθησουν να προγραμματιζεις επισης καλα.

  • Like 1
Δημοσ.

Αν θέλεις να εστιάσεις όσο γίνεται περισσότερο στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη λογισμικού τότε η καταλληλότερη ειδικότητα είναι "Μηχανικός Λογισμικού/Software Engineer". Προφανώς θα αποκτήσεις και γνώσεις για H/W αλλά εστιάζει κυρίως στο λογισμικό. Δεν σημαίνει βέβαια ότι τελικά αν πάς ξέρω γω ΗΜΜΥ δεν θα μάθεις να σχεδιάζεις λογισμικό. Απλά θα είναι διαφορετική η αφετηρία.

 

Με λίγα λόγια ψάξε όλες τις ειδικότητες, μπες στα site των σχολών, δες τις κατευθύνσεις και τα μαθήματα και αποφάσισε με βάση τι θα σου αρέσει να ασχοληθείς.

  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια

ZAKKWYLDE Αυτο που αναφερεσαι εχει διαφορα απο το Software Developer η ειναι διαφορετικο?
Δημοσ.

 

Ευχαριστω παιδια

ZAKKWYLDE Αυτο που αναφερεσαι εχει διαφορα απο το Software Developer η ειναι διαφορετικο?

 

 

Το Software Developer θα έλεγα το χρησιμοποιούμε περισσότερο όταν αναφερόμαστε στον τίτλο του επαγγέλματός μας. Τι κάνεις; Παράγω λογισμικό - Software Developer. Είναι ίσως μια πιο ωραία λέξη αντί για "programmer". Θα μπορούσε να αφορά οποιαδήποτε ειδικότητα πληροφορικής. Ένας HMMY μπορεί να παράξει λογισμικό, όπως και ένας Computer Scientist και ένας Software Engineer. Άρα είναι όλοι developers.

 

Πάντως ναι, αυτά τα δυο είναι ίσως είναι πιο κοντινές έννοιες μεταξύ τους.

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...