Προς το περιεχόμενο

Nexus 7 32gb, LG G Pad, Samsung Note 8, Asus Vivotab Note 8

ostvarivanje

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανάμεσα σε αυτά τα 4 βρίσκομαι και δυσκολεύομαι να αποφασίσω. Ποιο πολύ ανάμεσα στο Nexus 7 και Vivotab. Έχω το προηγούμενο Nexus και μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση τα 32gb Nexus 7 (2013) στα 199€. Από την άλλη, το vivotab μου αρέσει λόγω των windows (και από σήμερα στο mediamarkt 249). Το πενάκι θέλω να το χρησιμοποιώ πιο πολύ ως ποντίκι στο desktop mode. Αυτό που με κάνει να είμαι διστακτικός είναι το ότι χρήστες των windows ταμπλετών, προτείνουν για desktop mode 10", γιατί διαφορετικά λένε ότι κουράζει (σε μικρότερες ίντσες).

Για το LG, ναι μεν μεγαλύτερη οθόνη, αλλά άκουσα διθυραμβικά σχόλια για την οθόνη του Nexus. Επίσης, ασχολούμαι πολύ με roms, mods, κλπ. και πιστεύω ότι είναι καλύτερα το Nexus. Τέλος, για το Samsung Note 8, ίσως είναι και λίγο παλιό πλέον και έχω διαβάσει κάτι προβλήματα με τη μπαταρία που πρέπει να ανοίξεις το κάλυμμα και να την αποσυνδέσεις από τις επαφές της με την ταμπλέτα.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι καλύτερη λύση (και πιο οικονομική) είναι το Nexus 7, γιατί οι περισσότερες συσκευές μου στο android ήταν Nexus αλλά και επειδή η ταμπλέτα θα χρησιμοποιείται εκτός σπιτιού και σε διακοπές, βολεύει πολύ η φορητότητα (χωράει σε μπουφάν ή σε τσαντάκια το καλοκαίρι που ήδη έχω).

Απλά, θα ήθελα γνώμες / εμπειρίες, για να καταλήξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βασικά, 7ιντσο έχω τώρα (Nexus 7/2012), και σε γενικές γραμμές με καλύπτει από την άποψη ότι το κουβαλάω πιο εύκολα (σε τσέπες μπουφάν) και επίσης δε βλέπω έργα ώστε να παραπονεθώ ότι είναι μικρή η οθόνη. Πιστεύω ότι με καλύπτει.

Για το Samsung Note 8, δεν είμαι, οπότε το αποκλείω. Τώρα, για τα δύο άλλα 8ιντσα, το καθένα είναι διαφορετική περίπτωση. Το LG είναι στις 8,3 και ίσως να με βόλευε περισσότερο σε browsing ώστε να μη ζουμάρω. Από εκεί και πέρα όμως, ασχολούμαι πολύ με roms, οπότε το Nexus θα με βόλευε περισσότερο. Θέλω να πω, αξίζει αυτή η διαφορά των 50 ευρώ για να πάω στο LG;

Για το vivotab με full windows 8, σκέφτομαι μήπως μου προσφέρει πράγματα που ενδεχομένως να τα χάσω στο android. Το τάμπλετ - προς το παρόν - δε χρησιμοποιείται για επαγγελματική χρήση (το πολύ πολύ κανένα αρχείο office να διαβάσω ή κανένα pdf), άρα μόνο για διασκέδαση και ενημέρωση. Το συγκεκριμένο το διάλεξα για το πενάκι. Στο μυαλό μου το σκέφτομαι ότι το πενάκι θα χρησιμοποιείται ως ποντίκι στο deskop mode (καλλιτεχνικές αναζητήσεις στη ζωγραφική με το πενάκι δεν έχω). Απλά, ο φόβος μου είναι μήπως οι 8 ίντσες είναι λίγες για desktop mode και με κουράζει (έχω σκοπό να χρησιμοποιώ το desktop mode, όπου δε βρίσκω ανάλογο πρόγραμμα στο market των windows). 

Οπότε είμαι λίγο μπερδεμένος, αν και τα 199 του Nexus είναι δέλεαρ...

Φιλε μου εγω πηρα το lg gpad βέβαια το πήρα μεταχειρισμένο και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος τώρα δεν ξερω τα άλλα ταμπλετ που λες ωστόσο έχω να σου πω ότι το εχω φορτώσει αρκετά και δεν κολλάει πουθενά γιατί βλέπω αναφέρεσαι στην ρομ είναι πάρα πολύ καλή επιλογή και η οθόνη του πιστεψε με θα σε εντυπωσιάσει

• Like 2

Στις roms αναφέρομαι, επειδή αλλάζω συχνά. Λίγο πολύ την ξέρω την ταμπλέτα, γιατί την έχει ένας φίλος μου. Απλά, μεταξύ αυτών των 4 θέλω να δω ποια ταιριάζει περισσότερο σε εμένα. Όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολύ.

Nexus 7!

Αν θυμάσαι, πριν κανένα μήνα (ή και περισσότερο) είχα ρωτήσει κάποια πράγματα για windows tablets (και μου είχες δώσει και εσύ κάποιες απαντήσεις και σε ευχαριστώ πολύ). Τα διλήμματά μου είναι δύο: α) αν η 1,3 ίντσες της διαφοράς από το gpad είναι ικανές να κινηθώ προς την αγορά του (έναντι του nexus 7) και β) αν με το vivotab 8 κερδίζω πολλά περισσότερα λόγω και κλασσικών windows (ή αν χάνω κάποια πράγματα λόγω περιορισμένου αριθμού εφαρμογών στο windows market).

Βέβαια, προς την απόκτηση του Nexus 7 (οπωσδήποτε με τα 32gb γιατί και φθηνότερο είναι και έχω ορκιστεί ότι δεν ξαναπαίρνω συσκευή με 16gb χωρίς κάρτα μνήμης, μιας και έχω δεινοπαθήσει να σβήνω συνέχεια πράγματα από το Nexus 4 που έχω) συνηγορεί και το γεγονός ότι οι περιορισμένες διαστάσεις του με βολεύουν στη μεταφορά και έχω για το καλοκαίρι και κάποια τσαντάκια (χιαστί και δερμάτινο) που το χωράνε ακριβώς.

Αν θυμάσαι, πριν κανένα μήνα (ή και περισσότερο) είχα ρωτήσει κάποια πράγματα για windows tablets (και μου είχες δώσει και εσύ κάποιες απαντήσεις και σε ευχαριστώ πολύ). Τα διλήμματά μου είναι δύο: α) αν η 1,3 ίντσες της διαφοράς από το gpad είναι ικανές να κινηθώ προς την αγορά του (έναντι του nexus 7) και β) αν με το vivotab 8 κερδίζω πολλά περισσότερα λόγω και κλασσικών windows (ή αν χάνω κάποια πράγματα λόγω περιορισμένου αριθμού εφαρμογών στο windows market).

Βέβαια, προς την απόκτηση του Nexus 7 (οπωσδήποτε με τα 32gb γιατί και φθηνότερο είναι και έχω ορκιστεί ότι δεν ξαναπαίρνω συσκευή με 16gb χωρίς κάρτα μνήμης, μιας και έχω δεινοπαθήσει να σβήνω συνέχεια πράγματα από το Nexus 4 που έχω) συνηγορεί και το γεγονός ότι οι περιορισμένες διαστάσεις του με βολεύουν στη μεταφορά και έχω για το καλοκαίρι και κάποια τσαντάκια (χιαστί και δερμάτινο) που το χωράνε ακριβώς.

Να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα,οσο αφορα το android.

Αν πας σε μια συσκευη με android,θες να μπορεις να παιζεις με root,roms και γενικα να εχεις το πανω χερι και περισσοτερες επιλογες και δυνατοτητες!

Αυτα κατακορο στα προσφερουν συνηθως οι πιο διαδεδομενες συσκευες,που προσελκιουν τους περισσοτερους στο xda!Με βαση αυτα εγω θα κοιταγα τα δυο που διαλεξες,δλδ nexus 7 και Samsung note 8.Αν και ειμαι "φαν" των note στη πλατφορμα του android,το συγκεκριμενο ειναι αρκετα υποδιεστερο σε specs απο το nexus 7!

Τωρα στη συγκριση μεταξυ LG G Pad και nexus 7,νομιζω οτι σε specs,κερδιζει το LG,αλλα σιγουρα χανει σ'αυτο που σε ενδιαφερει,δλδ η μεγαλη υποστηριξη σε roms και γενικη στηριξη απο την xda κοινοτητα και απο την official=google!

Εγω θα προτιμουσα το nexus 7,εστω αν προσφερει περισσοτερα το LG!

Τωρα οσο για το vivotab note 8 με τα windows 8.1 που εχει δυο UI,ενα desktop και ενα tablet UI!

To tablet κομματι,δλδ το metro ui το μονο που λειπει ειναι η ποσοτητα των παιχνιδιων για touch χρηση,μονο!

Το desktop ui απλα σου δινει πλεωνεκτηματα χωρις καν να το χρησιμοποιησεις!

-usb compatible devises

-server δυνατοτητες

-δε χρειαζεσαι root

-εχεις ολες τις browser τεχνολογιες πληρως ενημερομενες

-εγκατασταση των drivers απο σενα

και γενικα θα εχει επισημα αλλα 5 χρονια του λογισμικου,με ενα μικρο τιμημα για upgrade στα 9.

Υπαρχουν και αλλα πολλα που θα μπορεις να τα χρησιμοποιησεις στο ιδιο το desktop ui και με την βοηθεια του digitizer stylus θα στο κανουν πολυ πιο βατο ακομη και στις 8 ιντζες.

Βασικα θεωρω οτι αν πας στα windows tablet,πρεπει να ξεγραψεις το τρεξιμο σε sites οπως ειναι το xda και οτι εχει σχεση με roms και λοιπες χακιες για να εχεις προσβαση σε απλα αλλα χρησιμα features που εχει by default σε ενα pc!

Το θεμα μαζι σου,ειναι οτι θες να συνεχισεις να ασχολησαι με ολες αυτες τις χακιες και τα πειραγματα στο λογισμικο,οπως εχεις συνηθησει στο android.Γι'αυτο σου λεω τεριαζεις περισσοτερο στο nexus 7(android) παρα στο vivotab που γενικα δε σε τραβαει να μπεις στη διαδικασια να ψαχτεις και να πειραματηστεις,οχι οτι δε μπορεις,απλα δε σε ωθει σ'αυτη τη κατευθηση!

Σε ευχαριστώ πολύ για την πλήρη ανάλυσή σου. Ουσιαστικά αυτό που έγραψες, επιτείνει το δίλημμα στο οποίο βρίσκομαι. Αλλά, πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι στην ταμπλέτα γίνεται χρήση για διασκέδαση, πιο πολύ browsing, facebook, skype, πολύ λίγο κανένα παιχνίδι (asphalt 8) και άντε, το πολύ να δω και κάποιο αρχείο word ή pdf σε σχέση με τη δουλειά μου (εκπαιδευτικός). Για παράδειγμα, πήρα τον Απρίλιο φωτογραφική μηχανή (Sony Nex-3n), βρήκα το manual σε pdf και το είχα και στη Nexus 7 αλλά και στα δύο τηλέφωνα που χρησιμοποιώ (Nexus 4, LG Optimus G), ώστε να διαβάζω όποτε έχω χρόνο. 

Σε σχέση με το Android, μέχρι στιγμής είχα 4 τηλέφωνα και μία ταμπλέτα, μόνο το LG Optimus G δεν ήταν Nexus (και αυτό δε θα το αγόραζα αν δεν προλάβαινα την προσφορά της Vodafone στα 130€). Δηλαδή, roms πολλές, kernels, παίξιμο με volts και τέτοια (όχι για να μου κρατήσει 15 λεπτά παραπάνω η μπαταρία, όσο για την εμπειρία και την ενασχόληση, αυτό με ευχαριστεί). Από την πρώτη στιγμή και στο Optimus G έβαλα cm, αλλά πολύ λιγότερες roms από ό,τι στις Nexus. Οκ, θα ήθελα να είχε περισσότερες, αλλά δεν είναι και κάτι φοβερό και τρομερό. 

Για το Samsung Note 8 που λες ότι έχει υποδεέστερα specs, ξέρεις, όλα είναι σχετικά, από το πόσο θα χρησιμοποιήσεις τα επιπλέον χαρακτηριστικά και αν σου λείπουν. Μιλάς για επεξεργαστή κλπ. (γιατί και με το Note, θα έβαζα κάποια AOSP, AOKP rom, αν και διστάζω στο γεγονός του τι θα έχανα από τη λειτουργικότητα και τα προγράμματα για πενάκι). 

Για το gpad, όταν λες ότι προσφέρει περισσότερα, αναφέρεσαι στην οθόνη; Επειδή θα βάζω και σε αυτό roms, πάντα παίρνω nandroid backup και επειδή έχω πολλές εφαρμογές φτάνει κάπου στα 4gb και 1gb το titanium, δεν ξέρω κατά πόσο θα μου φτάνουν τα υπόλοιπα gb για τα προγράμματα. Όλα τα άλλα είδη αρχείων να τα βάλω στην κάρτα μνήμης. Ενώ με το Nexus έχω 32gb και δεν ασχολούμαι περαιτέρω.

Να πάμε και στα Windows. Τη συγκεκριμένη ταμπλέτα την έχω "σταμπάρει" από τότε που παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη (αν θυμάμαι καλά) το Φεβρουάριο. Και ο λόγος είναι το πενάκι, που από την πρώτη στιγμή θεώρησα ότι θα μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη στο desktop mode. Όπως έχω αναφέρει σε άλλο νήμα, τα windows 8 και μετά τα 8.1 τα χρησιμοποιώ στο σταθερό πάνω από ένα χρόνο, οπότε δεν υπάρχει ζήτημα εξοικείωσης (ίσως μόνο με τα touch geastures). Όσο για το xda σε σχέση με windows tablet, πιστεύω ότι δε θα με ενοχλήσει, γιατί εκεί θα ασχοληθώ με άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, υπήρχαν μερικές φορές που ήθελα να δω live streaming κάποιο αγώνα και λόγω μη συμβατότητας flash να μην παίζει (ακόμα και στον dolphin που και καλά παίζει flash, δεν παίζει τα πάντα). Απλά με windows δε θα είχα τέτοιο πρόβλημα. Και μια ερώτηση: Ο explorer σε metro ui παίζει κανονικά flash; 

Σε σχέση με την τελευταία παράγραφο που έγραψες, ναι, μου αρέσουν οι τροποποιήσεις και οι roms σε Android περιβάλλον, αλλά έχω κάνει μία εξαίρεση για τις windows tablets. Από τα λεγόμενά σου, το deskop mode, θα το χρησιμοποιώ μόνο αν δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα; Και σε περίπτωση που έχεις windows tablet, τι εκατοστιαίο ποσοστό χρησιμοποιείς σε desktop mode και τι σε metro ui;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ie του metro ui υποστηριζει κανονικα flash player!

Οσο για τη χρηση του desktop ui σε touchscreen,εγω προσωπικα εχει 6 χρονια που χρησιμοποιω το desktop(vista/7/8.x) για τετοια χρηση,που πλεον δεν αισθανομαι ποτε ειμαι σε metro και ποτε σε desktop ui! :P

Δεν ειμαι το καταλληλο προσωπο να σου απαντησει σε μια τετοια ερωτηση!

Επεξ/σία από ektor7

Με δυσκολεύεις τώρα; Εντάξει, έχεις τόσα χρόνια που χρησιμοποιείς touch devices αλλά το metro έχει δεν έχει 2 χρόνια. 

Τότε να σου κάνω άλλη μία ερώτηση. Έχεις windows tablet; Αν ναι, πόσες ίντσες; Και εννοώ στην ταμπλέτα πώς χρησιμοποιείς τα δύο περιβάλλοντα, όχι σε λάπτοπ για παράδειγμα.

Εκεί... ξέρω και εγώ πώς να λειτουργήσω!  :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με δυσκολεύεις τώρα; Εντάξει, έχεις τόσα χρόνια που χρησιμοποιείς touch devices αλλά το metro έχει δεν έχει 2 χρόνια. 

Τότε να σου κάνω άλλη μία ερώτηση. Έχεις windows tablet; Αν ναι, πόσες ίντσες; Και εννοώ στην ταμπλέτα πώς χρησιμοποιείς τα δύο περιβάλλοντα, όχι σε λάπτοπ για παράδειγμα.

Εκεί... ξέρω και εγώ πώς να λειτουργήσω!  :-D

Αυτο που σου περιεγραψα δεν ειναι σε λαπτοπ,αλλα  σε tablet μονο με αφη!!!  :lol:

Τωρα εχω 10 ιντζες.asus t100.

Κοιτα,μπορει να ειμαι ολη μερα στο metro ή ολη μερα στο desktop,δεν εχει σημασια για μενα!

Αλλα το metro ui,αυτη τη στιγμη μπορει να καλυψει πανω απο το 80% των καθημερινων μου ασχολιων χωρις κανενα προβλημα!Σκεψου οτι και στο laptop μπορω να την βγαλω ολη μερα στο metro!

Φυσικα σε touch χρηση η αδυναμια μου ειναι ο ie του desktop,αλλα χρησιμοποιω και αυτο του metro καποιες φορες/μερες!

Δε μπορω να σου πω ποιο χρησιμοποιω περισσοτερο,γιατι δε ξερω!Παντος fb,skype,viber,torrents,emails&youtube,μονο τις metro χρησιμοποιω!Browsing συνηθως τον ie desktop!

Απλα δε θελω να με παρεις σαν παραδειγμα και στο τελος να παρεις μια συσκευη που να μη σε βολεψει.Αν μπορεσεις να βρεις σε καποιο καταστημα οποιοδηποτε 8αρι με windows,δοκιμασε τα πριν να αγορασεις κατι τετοιο!

Επεξ/σία από ektor7

Υπήρχαν πριν 5 χρόνια ταμπλέτες με windows;

Έχεις το t100, ωραία. Μου αρέσει και εμένα, αλλά δε θέλω να δώσω τόσο πολλά. Άσε που θα μου είναι και λίγο δύσχρηστο λόγω της μεγάλης οθόνης σε σχέση με τη μεταφορά του.

Βασικά, το πρόβλημα είναι ότι βρίσκομαι σε μικρή πόλη και λίγο δύσκολο κάτι τέτοιο. Το Πάσχα ήμουν στη Χαλκίδα και είχα πάει στο public, όπου δοκίμασα ένα lenovo (νομίζω), αλλά αυτό είχε κάποια προβλήματα και "κολλούσε" πολύ, οπότε δεν μπόρεσα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Αλλά, αυτό που θυμάμαι είναι ότι στο desktop mode δυσκολευόμουν να πατήσω το Χ, παράδειγμα, για να κλείσω κάποιο παράθυρο. Εκεί πιστεύω θα με βοηθήσει το stylus. 

Μην ανησυχείς, δεν παρασύρομαι έτσι εύκολα (ώστε να σκεφτώ ότι αφού τα κάνεις εσύ έτσι θα τα κάνω και εγώ). Εξάλλου, εσύ έχεις 10 ίντσες και εγώ θα έχω 8. Όπως και να το κάνεις υπάρχει διαφορά. Και φυσικά, ακόμα δεν έχω καταλήξει ότι θα πάρω windows tablet. Ακόμα το ψάχνω και η αναζήτηση συνεχίζεται...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο το 2002 υπαρχουν τα windows tablets(xp) γι'αυτο θα βρεις πολλες εφαρμογες του desktop που υποστηριζουν κανονικα αφη και μαλυστα αρκετες ειναι επαγγελματικες!

Αν δε βιαζεσαι ψαξε το ακομη λιγο.Αυτα που ειδες προφανως να ειναι τα παλια με παρα πολυ υποδιεστερο επεξεργαστη κ καρτα γραφικων απ'αυτα που εχουν τα νεα με bay trail!Αυτα που ειναι σημερα πετανε κυριολεκτικα!

Επεξ/σία από ektor7

Λέγοντας να το ψάξω, εννοείς να δοκιμάσω καμία πιο πρόσφατη ταμπλέτα με bay trail επεξεργαστή; Μα το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν πήγαινε καλά ο επεξεργαστής, αλλά το μηχάνημα κολλούσε. Ήταν από αυτά της επίδειξης που έχουν τα καταστήματα και ποιος ξέρει τι είχε τραβήξει το καημένο.  :X

Αυτό το ότι υπάρχουν βελτιστοποιημένες εφαρμογές για desktop είναι πολύ καλό και δεν το είχα σκεφτεί.

Και μία ερώτηση: γιατί προτιμάς τον ie σε desktop και όχι σε metro; Υπέθεσα ότι είναι πιο άνετο το σερφάρισμα στο metro λόγω και της βελτιστοποίησης στις οθόνες αφής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...