madsc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Όπως απαντήθηκε ο χρονικός περιορισμός και το post count απλά μεταθέτουν χρονικά το πρόβλημα. Η εμπειρία μας για όσο είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν αυτό λέει. Αν σκεφτούμε κάποιο καλύτερο τρόπο να είστε σίγουροι πως θα ενημερωθείτε. Η τιμή και η ποιότητα του αγαθού προς πώληση είναι στην κρίση του πωλητή, καθώς οι αγγελίες ανήκουν στα μέλη της κοινότητας και όχι στην κοινότητα ως insomnia. Περισσότερα για αυτό το θέμα στο κατάλληλο section. Στο ερώτημα του ts, πράξε όπως μια αγγελία από έναν άγνωστο, αν δεν εμπιστεύεσαι. Συναντήσου, δοκίμασε, κάνε τη συναλλαγή. /sc
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ο κύριος Λαμόγιος όμως υπάρχει και η περίπτωση να βαρεθεί να περιμένει για 4 μήνες ή για τα 40 post, οπότε θα εγκαταλείψει την προσπάθεια και ίσως περιοριζόταν το φαινόμενο σε ένα 10-20% των απατεωνιών. Αν λέτε πάντως πως το έχετε δοκιμάσει και δεν απέδωσε, τότε ΟΚ.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ο αριθμός μηνυμάτων έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει, καθώς είναι πανεύκολο να συγκεντρωθούν 50-100 μηνύματα, είτε στις ειδήσεις (ειδικά σε κάτι θέματα του στυλ Apple vs. The World κτλ.) είτε με δημοσιεύσεις πλέριες νοήματος και ουσίας σε οποιοδήποτε θέμα, όπως "πολύ σωστή παρατήσηση φίλε μου", "κι εγώ αυτό το δίσκο έχω", "είναι καλή πρόταση αυτή" κ.ο.κ. Γενικότερα, η εντύπωση που έχουν ορισμένοι ότι κάποιος θα μάζευε μηνύματα με άσχετες δημοσιεύσεις μόνο από το μπλα-μπλα, είναι λάθος. Από αλλού μαζεύονταν (και μαζεύονται) τα ανούσια μηνύματα. Ο χρονικός περιορισμός από την ημέρα της εγγραφής θεωρητικά θα βοηθούσε, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα. Για πόσο θα απαγορεύσεις σε κάποιον την πρόσβαση; Ένα μήνα; Δύο; Τέσσερις; Γενικότερα, εγείρονται διάφορα ζητήματα όταν αντιμετωπίζεις κάποιον ως ύποπτο ή αφερέγγυο εξ ορισμού. Όλοι κάποτε είχαμε 0 μηνύματα και 1 λεπτό συμμετοχής στο insomnia. Θα πει κάποιος ότι δε γραφτήκαμε όλοι και τρέξαμε να ανεβάσουμε αγγελίες. Σωστά. Και πάλι, όμως, όταν πας και ανεβάζεις αγγελία σε κάποιο από τα πασίγνωστα έντυπα, δε σε ρωτάει κανείς "πόσο καιρό έχεις που αγοράζεις την εφημερίδα" για να δεχτεί την αγγελία σου. Από εκεί και πέρα, αν είχατε τη δυνατότητα να δείτε τις αναφορές που στέλνονται για τις αγγελίες, θα διαπιστώνατε ότι πάρα πολλές (ίσως αξίζει να ρίξω μια ματιά σε αυτές της τελευταίας εβδομάδας και να επανέλθω με πρόχειρα στατιστικά) δεν αφορούν μέλη με μηδέν μηνύματα, μηδέν αξιολογήσεις, γραμμένα χθες, αλλά μέλη με λίγα ή πολλά μηνύματα, αρκετές αξιολογήσεις, γραμμένα εδώ και καιρό. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Mαλλον κανεις δεν καταλαβε το ποστ μου. Δεν ειπα οτι θα σωσουν το σαιτ απο απατεωνες τα εν λογω μετρα. Ειπα οτι μετρα σαν αυτα, θα αποτρεψουν μεγαλο ποσοστο επιδοξων απατεωνων αλλου (που δεν θα υπαρχουν περιορισμοι) και θα τους κανουν να ξεκουβαλησουν απο 'δω. Γινεται ενα προχειρο και αρχικο ξεσκαρταρισμα απλως ενος ποσοστου απατεωνισκων. Ο επαγγελματιας απατεωνας προφανως και δεν θα περιοριστει απο τα 2 συγκεκριμενα κλικ που προτεινα ενδεικτικα. Δεν ειπα για paypal, δεν ειπα για dedicated mods στο section των αγγελιων, ειπα για πολυ πολυ απλες κινησεις. Επισης, την παρομοιωση με την εφημεριδα ηθελα να την κανω κι εγω αλλα ειπα να μην την κανω για να μην παρεξηγηθω. Ναι υπαρχουν και εξισου κακες περιπτωσεις (εφημεριδες), υπαρχουν και χειροτερα (scam sites). Υπαρχουν ομως και καλυτερα και ειδικα σε διαδικτυο-τεχνολογιες κλπ , στην ασφαλεια μπορουν και πρεπει ( να συνδραμουν ολοι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Επαναλαμβάνω, είναι μεγάλο θέμα να αντιμετωπίζεις κάθε νέα εγγραφή ως εξ ορισμού ύποπτη για απάτη. Εντωμεταξύ, σε αυτό το μισάωρο που μεσολάβησε, έριξα μια ματιά στις πρόσφατες αναφορές για τις αγγελίες. Μερικές παρατηρήσεις: 1. Στις τελευταίες τρεις σελίδες, μόνο μία (1) αφορά χρήστη με λιγότερο από ένα μήνα εγγραφής και είχε να κάνει με λάθος κατηγορία καταχώρησης. 2. Οι περισσότερες αφορούν κατάχρηση του συστήματος αξιολόγησης (δηλαδή καταχώρηση -συνήθως ειρωνικών ή/και υβριστικών- σχολίων για την αγγελία μέσω αρνητικής αξιολόγησης χωρίς να έχει προηγηθεί συναλλαγή). Και πάλι δεν αφορούσαν χρήστες με λιγότερο από 6 μήνες εγγραφής. 3. Δύο (2) αφορούσαν πώληση "iphone 6" και πειρατικών αντιγράφων παιχνιδιών. Το έγραφαν αμφότερες καθαρά στον τίτλο τους. 4. Μία (1) αφορούσε πώληση προϊόντος το οποίο δεν ανταποκρινόταν στην περιγραφή. Το μέλος που καταχώρησε την αγγελία είναι πάνω από ένα χρόνο εγγεγραμμένο και έχει άνω των 10 θετικών αξιολογήσεων. Γενικά, παρότι είμαι βέβαιος ότι πολλοί γράφονται και τρέχουν στις αγγελίες να ψαρέψουν, οι αναφορές δε φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη θεωρία πως οποιοδήποτε απαγορευτικό μέτρο θα έλυνε κάποιο πρόβλημα. Κοινή λογική θέλει. Αν εγώ καταθέσω χρήματα σε κάποιον που πουλάει το Playstation 5, δε μου φταίει αν ο άλλος είναι εγγεγραμμένος 1 μήνα ή 1 χιλιετία στο insomnia. Αναφέρθηκαν ορισμένες πολύ πρακτικές συμβουλές νωρίτερα από άλλα μέλη. Ακολουθείστε τες και δε θα βγείτε χαμένοι. Y.Γ. Yπάρχουν και καλύτερα που παίρνουν προμήθειες και είναι εισηγμένες εταιρίες. Αν υπάρχουν καλύτερα δωρεάν και εθελοντικά, πάρα πολύ θέλω να ακούσω τι ακριβώς κάνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις