Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν λοιπον δεν το θέλω απλα δεν θα το αγοράσω. Δεν σημαίνει οτι θα το κλεψω. Αρκετοί έχουν αποποινηκοποιησει το παράνομο sofware διότι δεν είναι κάτι απτό.

Ρε τι φάπες παίζετε πρωινιάτικο. 

Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει, δεν θα πέσουν έξω ούτε και θα πλουτίσουν οι devs από την πειρατεία η την απουσία της (εξαίρεση τα indie ίσως). Ο publisher τα τσεπώνει. Άντε όπως είπε ο φίλος πιο πάνω να πάρουν κανένα Bonus αν πιάσει 90% το metacritic. 

Στο τέλος της ημέρας αν σου αρέσει κάτι και διαθέτεις τα χρήματα θα το πάρεις.

Πάντως φίλε Vageli δεν θα συμφωνήσω, μάλλον το αντίθετο έχει γίνει. Στο τέλος δεν θα χρειάζεται παρέμβαση isp.

Δημοσ.

Είμαι ένας από τους τριαντάριδες που αναφέρεις... Να προσθέσω ότι την πειρατεία την "σπονσοράρανε" κρυφοφανερά και κάποιοι μεγάλοι. Sony εποχή Playstation 1, υπήρχε τρόπος να "σπάσει" με το πρώτο τσιπάκι να βγαίνει τότε στην αγορά, κατασκευαστής.... η ίδια η εταιρεία... Όχι μόνο δεν σκοτώνει η πειρατεία, αλλά σώζει την φήμη των μεγάλων, που θέλουν τζίρο και "ρεύμα", δεν τους ενδιαφέρει το κομμάτι, αλλά το γενικό κέρδος.

Στο σύστημά μου έχω πάνω από 100 ττίτλους, αν είχα να τους πληρώσω θα έπρεπε να είχα δώσει πάνω από 2.000... Που σημαίνει ότι ή ζάπλουτος θα ήμουν ή δεν θα είχα το σύστημα που πέντε χρόνια λίγο λίγο απέκτησα...

Οκ. Το "30αρης" δεν το είπα υποτιμητικά. Playstation δεν είχα ποτέ μου, οπότε δεν ήξερα τι παίζει από εκεί. Το μόνο που είχα ακούσει είναι για το γνωστό λογισμικό στα pc (blink το λέγαμε νομίζω) που μπορούσες να αντιγράψεις ένα μαύρο original cd του playstation σε απλό data cd για υπολογιστή.

Για μένα αν δεν έχεις μπεί στο λούκι της αγοράς για να δουλέψεις και να δείς πως βγαίνουν τα χρήματα δεν μπορείς να εκτιμήσεις και τον κόπο του προγραμματιστή για να γράψει το λογισμικό ή το παιχνίδι. Για αυτό μίλησα για πιτσιρικαρία. Τώρα αν περιμένουμε ο μαθητής ή και ο φοιτητής που αποτελούν την συντριπτική πλιεοψηφία των gamers, να κάτσουν να πληρώσουν για την εκτίμηση του κόπου των δημιουργών, μάλλον θα περιμένουμε μέχρι και την δευτέρα παρουσία.

• Like 1
Δημοσ.

.... Όταν η microsoft χρέωνε 90 ευρώ για windows, αν δεν υπήρχε η πειρατεία  σίγουρα δεν θα ήταν το πρώτο λειτουργικό σε χρήση. Τώρα έφτασε να το δίνει δωρεάν στους κατασκευαστές για να ανταγωνιστεί τα open source.

rofl κλαίω ααααχαχ.

Δηλαδή η apple που σου τα πουλάει όλα υπερτιμολογημένα και έχει αύξηση μεριδίου σχεδόν σε όλες τις αγορές τι κάνει;

FYI η MS δίνει "τσάμπα" το λειτουργικό σε κάποιους κατασκευαστές συσκευών (και όχι σε χρήστες γιατί η υποστήριξη κοστίζει), για να μη βγει εκτός αγοράς και για να τα πάρει μετά μέσω του marketplace. Ακριβώς αυτό που κάνει η Google και με το "opensource" android.

To opensource με την πλήρη έννοια του όρου είναι καταδικασμένο να παίζει τον κομπάρσο.

Δημοσ.

Δε βλέπω καμία από τις μεγάλες εταιρείες software να "αιμορραγεί" οικονομικά λόγω αυτών των hacker. Επίσης οι πολίτες πέφτουν κάθε μέρα θύματα κλοπης των προσωπικών τους δεδομένων από μεγαλοεταιρείες, αλλά εκεί βέβαια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παρόλο που τα ποσοστά είνα πολύ πιο τραγικά... ;)

Παρεπιπτόντως στην Τουρκία έχουν πέσει θύματα 54 εκατομμύρια;.. Όλος ο πληθυσμός της χώρας είναι περίπου 74 εκατομμύρια... Είτε από τη γέννησή του ο κάθε κάτοικος κουβαλάει ένα pc, είτε το νούμερο είναι μάλλον λάθος.. :confused:

σιγουρα ειναι λαθος... εκει δεν εχουν να φανε το 80% του πλυθησμου ποσο μαλλον να εχουν laptop και πιστωτικες καρτες....  γελαω με το αρθρο...

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτό που λες συμφωνώ. Απλά η δική μου νοοτροπία είναι αυτή. Οτι χρειάζομαι και κοστίζει θα πρεπει να το πληρωσω πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Αν λοιπον δεν το θέλω απλα δεν θα το αγοράσω. Δεν σημαίνει οτι θα το κλεψω. Αρκετοί έχουν αποποινηκοποιησει το παράνομο sofware διότι δεν είναι κάτι απτό.

Αν το θέλεις και δεν μπορείς να το πληρώσεις;

Θα το κατεβάσεις αντιγραμμένο ή δεν θα το χρησιμοποιήσεις καθόλου; Τι διαφορά θα κάνει αυτό στην τσέπη του publisher/whatever ;

• Like 1
Δημοσ.

Μερικοί πρέπει να καταλάβουν ότι η πειρατεία είναι η καλύτερη διαφημιση που θα μπορούσε να είχε και η τελευταία τρύπα του ζουρνά.

για να ανεβουν οι πωλήσεις σου στο 30 % απο 3 δινεις ένα 50% ποσοστό πειρατικό.Αν γίνομαι αντιληπτός.

Δημοσ.

Πχ είμαι η νέα δημητραινα τραγουδάω pop στα κουτσοχωρια και θέλω να τραγουδάω τραγούδια φιβου.Βγαζω ένα cd και τραβάω 1000 αντίγραφα στα λαπιτοπι.μοιραζω πλατεία χωριού και γινεται αυτόματα απο 3 ατομα που με άκουγαν 20.Να το κέρδος.χεχεχεχε.Στην απλη μορφή του θέματος

Δημοσ.

η παγκόσμια οικονομία πόσο κοστίζει στην τσέπη μας? 

Ακριβώς αυτό.

Ποσώς μ' ενδιαφέρει η παγκόσμια οικονομία....

Σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι

Δημοσ.

Οκ. Το "30αρης" δεν το είπα υποτιμητικά. Playstation δεν είχα ποτέ μου, οπότε δεν ήξερα τι παίζει από εκεί. Το μόνο που είχα ακούσει είναι για το γνωστό λογισμικό στα pc (blink το λέγαμε νομίζω) που μπορούσες να αντιγράψεις ένα μαύρο original cd του playstation σε απλό data cd για υπολογιστή.

Για μένα αν δεν έχεις μπεί στο λούκι της αγοράς για να δουλέψεις και να δείς πως βγαίνουν τα χρήματα δεν μπορείς να εκτιμήσεις και τον κόπο του προγραμματιστή για να γράψει το λογισμικό ή το παιχνίδι. Για αυτό μίλησα για πιτσιρικαρία. Τώρα αν περιμένουμε ο μαθητής ή και ο φοιτητής που αποτελούν την συντριπτική πλιεοψηφία των gamers, να κάτσουν να πληρώσουν για την εκτίμηση του κόπου των δημιουργών, μάλλον θα περιμένουμε μέχρι και την δευτέρα παρουσία.

Δεν το πήρα υποτιμητικά, αντιθέτως. Το bleem ήταν πρόγραμμα για το PC, ώστε να τρέχει επίσημα τα παιχνίδια playstation, βγήκε στο Dreamcast σαν Bleemcast, όπου έκανε πάταγο, παρόλο που είχε τρεις τίτλους, Metal Gear Solid, Gran Tourismo κι έναν ακόμα που μου διαφεύγει... Πάντως να ξέρετε ότι στα προγράμματα και ειδικά στα παιχνίδια ο προγραμματιστής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και οι 3D artists, είναι προπληρωμένοι με συμβόλαιο. Οπότε τα κέρδη είναι αποκλειστικά της εταιρείας, τους σχεδιαστές και προγραμματιστές τους έχουν ή μόνιμους υπαλλήλους ή paid per project...

Στα επαγγελματικά προγράμματα η κλεψιά είναι τεράστια, βλέπε Adobe, που μας πίνουν το μεδούλι για να κάνουν σημαντικές βελτιώσεις μια φορά τη δεκαετία περίπου, εξαναγκάζοντας για αναβάθμιση τουλάχιστον δύο φορές στο ενδιάμεσο. Μιλάμε για σουίτες που σε εταιρεία είναι κόστος χιλιάρικο+... Άντε να σου κρασάρει το photoshop των 500 ευρώ προσφορά, σε imac των 2.500 ευρώ και να χάσεις δουλειά ρετούς φωτογραφίας... Ποιός προγραμματιστής εταιρείας σε βοηθάει τότε; Τα @@ τους παίρνεις...

Γι αυτό, το ότι δεν παρέχουν υπηρεσία-προϊόν που να αξίζει τα χρήματα που ζητούν, και διότι δεν υπάρχει φράγκο για προγράμματα, ειδικά για παιχνίδια, τα κατεβάζει κανείς σπασμένα που παραδόξως, πολλές φορές είναι καλύτερα. Τι να το κάνω το αυθεντικό, άμα χρειάζεται το crack και το patch του πειρατή για να τρέξει σωστά, το έχω ζήσει το σενάριο 17 χρόνια, τελευταία με το watch dogs, λυπάμαι τους φτωχούς που έδωσαν χρήματα να το πάρουν...

Update: Πριν από λίγο έπαιζα FIFA 14 και κράσαρε πετόντας με στα Windows δύο φορές! Φανταστείτε να είχα δώσει κάνα 15άρι ευρώ από αυτά που δεν έχω, μπορεί να μην φταίει το παιχνίδι βέβαια, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...