Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δεν επηρεάζονται οι κονσόλες αυτές καλά πουλάνε τα εκατομύρια τους. Στα pc υπάρχει το θέμα που κάθε γύφτος θεωρεί δεδομένο να έχει στην κατοχή του παιχνίδια που άλλοι έλιωσαν καρέκλες για να τα φτιάξουν.

Κλαψε γυφτακο

Δημοσ.

Πρέπει εκεί στην McAfee να καταλάβουν ότι το "κοστίζει ετησίως 445 δις" με το "θα μπορούσαν να βγάλουν κι άλλα 445 δις" έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά... Γιατί ουσιαστικά αυτό συμβαίνει.

• Like 6
Δημοσ.

Πρέπει εκεί στην McAfee να καταλάβουν ότι το "κοστίζει ετησίως 445 δις" με το "θα μπορούσαν να βγάλουν κι άλλα 445 δις" έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά... Γιατί ουσιαστικά αυτό συμβαίνει.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να παίζεις με τις λέξεις και αυτό το παιχνίδι το ξέρουν πολύ καλά ... Συμφωνώ απόλυτα. Για την ακρίβεια ήμουν έτοιμος να γράψω το ίδιο, σχεδόν, σχόλιο και με πρόλαβες.

• Like 2
Δημοσ.

Μα δεν επηρεάζονται οι κονσόλες αυτές καλά πουλάνε τα εκατομύρια τους. Στα pc υπάρχει το θέμα που κάθε γύφτος θεωρεί δεδομένο να έχει στην κατοχή του παιχνίδια που άλλοι έλιωσαν καρέκλες για να τα φτιάξουν.

Κοίταξε...οι γύφτοι είναι οι publishers. Τώρα αφού άκουσες κάτι που δεν ήξερες μπορείς να κάνεις τις έρευνές σου.

Επίσης, μάντεψε γιατί με τις κονσόλες δεν έχουν θέμα. Γιατί τους κρατάνει από τη μύτη. Ας τσιπάρουν την κονσόλα τους οι κάτοχοι, να δούμε για πότε θα παίξουν online. Γι'αυτόν τον λόγο είναι και πιο ακριβά σε κονσόλες.

Τα 10-15 ευρώ παρακάτω σε pc δεν είναι και πολλά. 50 ευρώ για τίτλο που είναι γεμάτος με bugs είναι σκέτη κοροϊδία. Εγώ το φαγητό μου το θέλω καλοψημένο. Δε θα πληρώσω για μισοτελειωμένη δουλειά. Και σε όλο αυτό φταίνε οι publishers. Οι developers δε μου φταίνε σε τίποτα, αλλά οι publishers ρουφάνε το μεγαλύτερο ποσοστό. Οι developers έτσι κι αλλιώς τρώνε τα ψίχουλα σε σχέση με αυτά που παίρνουν οι publishers.

Και θα αγοράσω ένα παιχνίδι μόνο όταν μπορώ οικονομικά και πιστεύω πως η τιμή του είναι λογική.

Δημοσ.

Απο την μια δεν έχουν να κατηγορισουν τον απλό κόσμο για κάτι τέτοιο τα μεγάλα κεφάλια. Αλλά οι μέσοι χρήστες το έχουν δει χάκερς απλα επειδή κατεβάζουν τσαμπα ταινίες, παιχνίδια κλπ. Με αυτή την έννοια κλέβουν την δουλειά των άλλων αλλά που να το καταλάβουν ορισμένοι ψευτοπεριφανοι...

Πρώτον: Δεν ξέρω ούτε έναν (τουλ σε 100 άτομα) που κατεβάζει ταινίες κλπ και περνιέται για χάκερ.

Δεύτερον: Στο 90% των περιπτώσεων αν δεν το κατεβάζανε απλά δεν θα το βλέπανε. Πρακτικώς αδύνατον να το αγοράσουν. Με αυτή την έννοια δεν κλέβουν τίποτα. Δεν υπάρχει μεταβολή στο αγοραστικό κοινό. Και είναι μια κόπια, δεν κοστίζει κάτι περαιτέρω στον δημιουργό, όπως θα κόστιζε οτιδήποτε υλικό, όπως ένα ψωμί.

• Like 3
Δημοσ.

οταν εξουσιαζεις οποιδηποτε χωρο, ειτε ειναι πολιτικος, ειτε επιχειρηματικος, πισω απο καθε σου δηλωση υπαρχει παντα το σκεπτικο που απαγορευεται να εχει οποιοσδηποτε ψηφοφορος η καταναλωτης...

Δημοσ.

το θεμα λεει για hacking, που κολλαει η πειρατεια;

ή εγω δεν εχω καταλαβει κατι ή η πειρατεια λεγετε και hacking τωρα.

• Like 1
Δημοσ.

Φημες λενε οτι θα σταματησουν το "εγκλημα" για ενα χρονο και τα χρηματα που εξοικονομηθουν θα ξεχρεωσουν το χρέος της Ελλαδας!

:D

Δημοσ.

Φημες λενε οτι θα σταματησουν το "εγκλημα" για ενα χρονο και τα χρηματα που εξοικονομηθουν θα ξεχρεωσουν το χρέος της Ελλαδας!

:D

Εγώ είχα ακούσει το άλλο. Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πέσουν οι πωλήσεις των παιχνιδομηχανών, οπότε δε μας αφήνουν να πτωχεύσουμε. :P

Δημοσ.

Μια ταινιουλα και ενα παιχνιδι, αποφερει ΠΙΘΑΝΑ κερδη, οποτε στο συνολο του κοστους πρεπει να υπολογιζεται μονο το κοστος παραγωγης σαν ζημια.

Επισης, υπαρχει και η εταιρικη κατασκοπεια, οπου εκει παιζονται τα 2/3 σχεδον απο τα 445 δις που υπολογιζει η Mcafee. Και εκει πονταρει φυσικα το αρθρο, στα συστηματα ασφαλειας. Μην μπερδευεστε λοιπον ορισμενοι με τη πειρατεια, δεν εχει ψωμι εκει, και δε τους νοιαζει κιολας.

Στο αρχικο αρθρο του forgotten ειχα αναφερει οτι οι ερευνες για μια μονο φαρμακευτικη κοστιζουν 2.8 δις το χρονο σχεδον, οι οποιες αποτελουν φυσικα πνευματικη ιδιοκτησια. Η λιστα των εταιριων που ειναι πιθανον να κατασκοπευονται ειναι ατελειωτη, ειτε ηλεκτρονικα ειτε με υπαλληλους δουρειους ιππους.

• Like 2
Δημοσ.

χεχ νομιζω οτι ειναι καιρος να σταματησω να βαζω ειδησεις στο λομπυ δημοσιευονται φυσικα αλλα κανενας δε αναφερεται σε κεινον που την ξετρυπωσε πρωτος..

Με τέτοιο nickname περίμενες να σε θυμηθούν? Μάλλον σε τρολλαρουν.

Δημοσ.

Μπλά μπλά μπλά.

Η συντριπτική πλιεοψηφία των gamers και της πιτσιρικαρίας δεν ενδιαφέρεται για το ποίος έλιωσε στην καρέκλα για να φτιάξει το παιχνίδι, ενδιαφέρεται στο οτι "ο φίλος μου βρήκε αυτό το παιχνίδι και το παίζει τζάμπα" άρα θα ψάξω να το βρώ και εγώ τζάμπα διότι είναι άδικο να πληρωσω. Έτσι κάναμε και εμείς μικροί και τρέχαμε στα αντιγραφάδικα όταν τα πρώτα μας pc δεν είχανε cd/dvd rec, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πληρώναμε ένα μικρό ποσό σε φίλο/γνωστό μας από το σχολείο ο οποίος είχε ίντερνετ και προφανώς τα κατέβαζε από torrents και μας τα έγραφε σε δίσκο. Πλέον όλοι έχουν το ίντερνετ και κατεβάζουν οτι θέλουνε από μόνοι τους, για αυτό και τα αντιγραφάδικα έκλεισαν.

Άσε τις καραμέλες λοιπόν περί λιωσίματος των δημιουργών γυφτιάς κτλπ γιατί εμένα μου ακούγονται βερεσέ αμπελοφιλοσοφικά φλιναφλήματα αυτά και το πολύ κανένας 30αρης θα τα εκτιμήσει. Άσε που και ο 30αρης τζάμπα θα κατεβάσει το λογισμικό γιατί όταν έχεις την δυνατότητα να βρείς κάτι τζάμπα πρώτα αυτό θα κάνεις και δεν θα κάτσεις να πληρώσεις.

Επίσης η νοοτροπία οτι έχω pc και άρα θα έχω και αυτά τα προγράμματα έχει καλλιεργηθεί από τα περιοδικά που αγοράζαμε μικροί που σου έδιναν τα cdακια με free software trial/demo software και μας δημιούργησαν την νοοτροπία πως μαζί με τα windows θέλουμε απαραίτητα και όλα αυτά.

Τέλος, πολύ καλά σου λέει ο συμφορουμήτης οτι γύφτος είσαι και εσύ διότι και εσύ έχεις βάλει στον υπολογιστή σου σπασμένο software και εσύ έχεις μπεί στο τρυπάκι να δεις πως κατεβάζουν από torrents πως κάνεις download κομμάτι από το youtube, και μην μου πείς όχι γιατί δεν θα σε πιστέψω. Απλά εκφράζεις απόψεις κλασσικού ελληνάρα που νομίζει οτι μόνο αυτός είναι άγιος και όλοι οι άλλοι έχουν βουτήξει το χέρι τους στο μέλι.

Αυτοί που λιώνουν για να φτιάξουν τα παιχνίδια τα λεφτά τους τα παίρνουν, και η πειρατία να καταπολεμηθεί απλά θα αυξηθεί ο τζίρος των επιχειρήσεων αλλά μισθό δεν θα δούν οι εργαζόμενοι, άντε λίγα παραπάνω να πάρουν για να λένε και ευχαριστώ.

• Like 5
Δημοσ.

Μπλά μπλά μπλά.

Η συντριπτική πλιεοψηφία των gamers και της πιτσιρικαρίας δεν ενδιαφέρεται για το ποίος έλιωσε στην καρέκλα για να φτιάξει το παιχνίδι, ενδιαφέρεται στο οτι "ο φίλος μου βρήκε αυτό το παιχνίδι και το παίζει τζάμπα" άρα θα ψάξω να το βρώ και εγώ τζάμπα διότι είναι άδικο να πληρωσω. Έτσι κάναμε και εμείς μικροί και τρέχαμε στα αντιγραφάδικα όταν τα πρώτα μας pc δεν είχανε cd/dvd rec, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πληρώναμε ένα μικρό ποσό σε φίλο/γνωστό μας από το σχολείο ο οποίος είχε ίντερνετ και προφανώς τα κατέβαζε από torrents και μας τα έγραφε σε δίσκο. Πλέον όλοι έχουν το ίντερνετ και κατεβάζουν οτι θέλουνε από μόνοι τους, για αυτό και τα αντιγραφάδικα έκλεισαν.

Άσε τις καραμέλες λοιπόν περί λιωσίματος των δημιουργών γυφτιάς κτλπ γιατί εμένα μου ακούγονται βερεσέ αμπελοφιλοσοφικά φλιναφλήματα αυτά και το πολύ κανένας 30αρης θα τα εκτιμήσει. Άσε που και ο 30αρης τζάμπα θα κατεβάσει το λογισμικό γιατί όταν έχεις την δυνατότητα να βρείς κάτι τζάμπα πρώτα αυτό θα κάνεις και δεν θα κάτσεις να πληρώσεις.

Επίσης η νοοτροπία οτι έχω pc και άρα θα έχω και αυτά τα προγράμματα έχει καλλιεργηθεί από τα περιοδικά που αγοράζαμε μικροί που σου έδιναν τα cdακια με free software trial/demo software και μας δημιούργησαν την νοοτροπία πως μαζί με τα windows θέλουμε απαραίτητα και όλα αυτά.

Τέλος, πολύ καλά σου λέει ο συμφορουμήτης οτι γύφτος είσαι και εσύ διότι και εσύ έχεις βάλει στον υπολογιστή σου σπασμένο software και εσύ έχεις μπεί στο τρυπάκι να δεις πως κατεβάζουν από torrents πως κάνεις download κομμάτι από το youtube, και μην μου πείς όχι γιατί δεν θα σε πιστέψω. Απλά εκφράζεις απόψεις κλασσικού ελληνάρα που νομίζει οτι μόνο αυτός είναι άγιος και όλοι οι άλλοι έχουν βουτήξει το χέρι τους στο μέλι.

Αυτοί που λιώνουν για να φτιάξουν τα παιχνίδια τα λεφτά τους τα παίρνουν, και η πειρατία να καταπολεμηθεί απλά θα αυξηθεί ο τζίρος των επιχειρήσεων αλλά μισθό δεν θα δούν οι εργαζόμενοι, άντε λίγα παραπάνω να πάρουν για να λένε και ευχαριστώ.

Είμαι ένας από τους τριαντάριδες που αναφέρεις... Να προσθέσω ότι την πειρατεία την "σπονσοράρανε" κρυφοφανερά και κάποιοι μεγάλοι. Sony εποχή Playstation 1, υπήρχε τρόπος να "σπάσει" με το πρώτο τσιπάκι να βγαίνει τότε στην αγορά, κατασκευαστής.... η ίδια η εταιρεία... Όχι μόνο δεν σκοτώνει η πειρατεία, αλλά σώζει την φήμη των μεγάλων, που θέλουν τζίρο και "ρεύμα", δεν τους ενδιαφέρει το κομμάτι, αλλά το γενικό κέρδος.

Στο σύστημά μου έχω πάνω από 100 ττίτλους, αν είχα να τους πληρώσω θα έπρεπε να είχα δώσει πάνω από 2.000... Που σημαίνει ότι ή ζάπλουτος θα ήμουν ή δεν θα είχα το σύστημα που πέντε χρόνια λίγο λίγο απέκτησα...

• Like 3
Δημοσ.
Είμαι ένας από τους τριαντάριδες που αναφέρεις... Να προσθέσω ότι την πειρατεία την "σπονσοράρανε" κρυφοφανερά και κάποιοι μεγάλοι. Sony εποχή Playstation 1, υπήρχε τρόπος να "σπάσει" με το πρώτο τσιπάκι να βγαίνει τότε στην αγορά, κατασκευαστής.... η ίδια η εταιρεία... Όχι μόνο δεν σκοτώνει η πειρατεία, αλλά σώζει την φήμη των μεγάλων, που θέλουν τζίρο και "ρεύμα", δεν τους ενδιαφέρει το κομμάτι, αλλά το γενικό κέρδος.

Στο σύστημά μου έχω πάνω από 100 ττίτλους, αν είχα να τους πληρώσω θα έπρεπε να είχα δώσει πάνω από 2.000... Που σημαίνει ότι ή ζάπλουτος θα ήμουν ή δεν θα είχα το σύστημα που πέντε χρόνια λίγο λίγο απέκτησα...

Σε αυτό που λες συμφωνώ. Απλά η δική μου νοοτροπία είναι αυτή. Οτι χρειάζομαι και κοστίζει θα πρεπει να το πληρωσω πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Αν λοιπον δεν το θέλω απλα δεν θα το αγοράσω. Δεν σημαίνει οτι θα το κλεψω. Αρκετοί έχουν αποποινηκοποιησει το παράνομο sofware διότι δεν είναι κάτι απτό.

Δημοσ.

Γυφτακος είσαι και φαίνεσαι. Μάλλον κάποιοι δεν σε έμαθαν να εκτιμας τον κόπο του άλλου.

Κλαψε κι αλλο γυφτοκορόιδο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...