Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα μόνο για να μάθω πως γίνεται. Αποφάσισα να το κάνω με το Joomla. Αν και έχω διαβάσει πολύ , έσω δει βιντεο κλπ κλπ δεν έχω καταλάβει τα εξής:

Σημείωση ότι έχω αγοράσει domain και hosting στο Hostgator

1. Έκανα install το Joomla στο Hostgator. Τώρα την σελίδα θα την στήσω υποχρεωτικά εκεί με τα εργαλεία που μου δίνει στο Cpanel ή μπορώ να το κάνω τοπικά στον υπολογιστή μου και να το ανεβάσω μετά?
  2. Τα αρχεία του Joomla που κατέβασα στο PC μου γιατί τα κατέβασα? Και δεν έχουν ούτε ένα exe
  3. Αυτό το install που έκανα στον hostgator είναι υποχρεωτικό ή έκανα Μ@@α ?

Γενικά αν έχει κανένας σας υπόψιν του κανέναν οδηγό για καθυστερημένους στα ελληνικά θα είμαι υπόχρεος. Εγώ έχω διαβάσει το μισό Joomla for idiot αλλά ουδέν έχω καταλάβει για το πώς θα ξεκινήσω

Δημοσ.

1. την σελιδα μπορεις να την φτιαξεις και στον υπολογιστη σου με οποιο εργαλειο θες και μετα να την ανεβασεις στο cpanel.

μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιοδηποτε εργαλειο δημιουργιας ιστοσελιδων αλλα τοτε δεν χρειαζεσαι το joomla στον server σου.

αν θες να τρεξεις το joomla στον υπολογιστη σου για να φτιαξεις το site σου offline και να το ανεβασεις οταν θα ειναι ετοιμο στον server, θα πρεπει το pc σου να το κανεις server με το xampp https://www.apachefriends.org/index.html

οδηγιες εδω: http://magazine.joomla.org/issues/issue-mar-2013/item/1110-free-e-book-%E2%80%93-introducing-joomla-30-made-easy

2. τα αρχεια του joomla δεν εχουν exe γιατι δεν ειναι αρχεια για windows αλλα αρχεια για ιστοσελιδα.

css, html κτλ ειναι αρχεια ιστοσελιδων.

πρωτα πρεπει να μπεις στο cPanel στην SQL και να φτιαξεις μια νεα βαση δεδομενων. αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα ονομα και εναν κωδικο για μια βαση δεδομενων, ενω αμεσως μετα θα φτιαξεις και εναν χρηστη στον οποιο θα δωσεις δικαιωματα read/write στην βαση που εφτιαξες.

αμεσως μετα κατεβαζεις το zip που περιεχει το joomla απο την ιστοσελιδα του και το ανεβαζεις με το cpanel στον server σου ετσι οπως ειναι. μετα χρησιμοποιοντας τον file manager του cpanel το κανεις unzip. πλεον ολα τα αρχεια θα ειναι ξεzipαρισμενα στον server σου και αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να ανοιξεις την σελιδα του domain σου σε ενα παραθυρο.

αν πχ το domain που αγορασες ειναι www.joomlatest.com τοτε θα πας στην σελιδα www.joomlatest.com/installation (ή σκετο www.joomlatest.com, δεν θυμαμαι σε ποιον φακελο ειναι το αρχειο που ξεκιναει την εγκατασταση)

θα εμφανιστει το joomla στον browser σου το οποιο θα σου ζητησει μερικα βασικα στοιχεια για την εγκατασταση του (η βαση δεδομενων που θα αποθηκευει τα στοιχεια του -αυτη που εφτιαξες πριν- καθως και τον χρηστη με τα read/write δικαιωματα)

3. το install που εκανες ειναι αυτοματοποιημενο και δεν νομιζω να εχει μεγαλη διαφορα. πιθανον να εχει λιγο παλαιοτερη εκδοση απο οτι αν την κατεβασεις απο το επισημο site του και την περασεις μονος σου με τον τροπο που αναφερθηκε.

ολα τα αρχεια θα πρεπει να μπουνε μεσα στο public_html και οχι αλλου.

ειναι ο φακελος ο οποιος βγαινει στο internet.

Δημοσ.

είσαι θεός

τώρα κατάλαβα

κάτι τελευταίο. Αυτο που γράφεις "πρωτα πρεπει να μπεις στο cPanel στην SQL" τι είναι το SQL? to cpanel που βλέπω στο Hostgator ή κάτι άλλο ?

σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Δημοσ.

Καλό είναι πριν μάθεις Joomla και οποιοδήποτε άλλο framework να διαβάσεις και να εξασκηθείς σε μερικά πράγματα όπως είναι η Mysql, η PHP, η HTML,το CSS και το Javascript. Ψάξε στο internet για σχετικά κείμενα. Επίσης με το Joomla δεν μπορείς να κάνεις πολλά αν δεν εγκαταστήσεις κάποιο cms. Καλή προσπάθεια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

είσαι θεός

τώρα κατάλαβα

κάτι τελευταίο. Αυτο που γράφεις "πρωτα πρεπει να μπεις στο cPanel στην SQL" τι είναι το SQL? to cpanel που βλέπω στο Hostgator ή κάτι άλλο ?

σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Το cpanel βρίσκετε στη διεύθυνση που σου έστειλε το hostgator στο e-mail καλοσωρίσματος, κάνεις login με τα στοιχεία που σου έστειλε. Στο cpanel μπορείς να εγκαταστήσεις e-mail , sub-domains και mysql βάσεις δεδομένων. 

Τη βάση δεδομένον τη χρειάζεται το cms Joomla για να τρέξει. 

Πρέπει να δημιουργήσεις μια βάση δεδομένων και έναν χρήστη με τον κωδικό πρόσβασης και μετά να τα συνδέσεις. Δες στο cpanel και θα καταλάβεις. Μετά δίνεις τα στοιχεία στο joomla και κάνει αυτόματα την εγκατάσταση.

Καλή αρχή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...