Προς το περιεχόμενο

Monitor Calibrator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Θελω να αγορασω ενα monitor calibrator αλλα δεν ξερω ποιο. Εχω δει το colormunki της xrite το οποιο φαινεται να εχει καλες αξιολογησεις. Βεβαια το θελω γιατι οι οθονες που θελω να καλιμπραρω χρησιμοποιουνται επαγγελματικα για photoshop κ γνκ επεξεργασια φωτογραφιων. Δεν ξερω βεβαια αν αξιζει καλυτερα το Pro το οποιο υποτιθεται ειναι καλυτερο. Κ επισης αν κ εχω καλιμπραρει την οθονη μου, Dell U2412M νομιζω οτι δεν μου αρεσει το μαυρο της. Δεν ξερω τι μπορω να κανω με αυτο. 

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλημέρα,

αν ασχολίσε επαγγελματικά με τη φωτογραφία τοτε ναι,να πάρεις calibrator σύγουρα.

Το pro ειναι καλύτερο,ουσιαστηκά αλλάζει το software που συνοδεύει το εργαλείο,σου δίνει τη δυνατότητα για λεπτομερέστερες ρυθμίσεις.Λες οτι εχεις καλιμπραρει,πόσες φόρες και με τί πρόγραμμα?

Calibration κάνουμε-για pro χρήση-τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα.Εγω το pro εχω,τωρα το δουλεύω ομως με το dedicated πρόγραμα της EIZO  το colornavigator το οποίο μ`αφήνει να ρυθμίσω το black point [minimum].Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που εχω ειναι οι εξής: 6500K white point //  2,2 Gamma // 90cd/m^2 [γιατι τυπώνω συχνά-πυκνά]...

Το pro έρχεται μαζί με software της Pantone για να επιλέξεις αν θες συγκεκριμένους τόνους και ακόμα σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις δικές σου φωτο για σημείο αναφοράς.Ακόμα επιτρέπει να καλιμπράρεις πάνω απο μία οθόνη.

Ρίξε μια ματιά και εδω : http://www.billkastanakis.com/%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-calibration-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82/
νομίζω θα σε βοηθείσει!

και κάτι ακόμα,οσον αφορά το "αδύναμο" μαύρο σου [αυτο ακούγεται κάπως? :P   ]

με το καλιμπραρισμα προσπαθεις να φέρεις την οθόνη οσο πιο κοντά γίνεται στο χαρτί και τον εκτυπωτή.Βάλε μια φωτό που να εχει clip-αρισμένα μαυρα και κοίτα πως αποδείδονται,τα αμέσως καλύτερα τα δέιχνει με τόνους και οχι σκέτο μαύρο,γιαυτο άλλωστε καλιμπραρεις!!

Αντε και οποιος θέλει καλό μαύρο,να μας πάρει τηλ...  :P  :P  :P  :P 

Δημοσ.

Ωραιος, ευχαριστω για την απαντηση.
Στην δικη μου οθονη, την Dell, ειχα κατεβασει ετοιμο profile κ ειχα αρκεστει. Τωρα δανειστηκα το xrite i1 με το software του το i1 profiler το εκανα, βεβαια οχι το advanced. Η διαφορα που ειδα στην οθονη μου ηταν ελαχιστη. Δοκιμαστηκε το ιδιο κ σε αλλες οθονες οπου υπηρξε παλι διαφορα διαφορα οχι και τοσο αισθητη θα ελεγα. Αν κ ισως να τονισε λιγο το χρωμα γτ οι φωτογραφιες βγαιναν λιγο ατονες μετα το process πριν το calibration. Ηταν η πρωτη φορα που εκανα calibration κ απλα λεω να γινει αγορα ενος καινουργιου κ το ψαχνω γενικα. Θα κοιταξω το link που με εστειλες κ θα το δω τι καπως. Ευχαριστω κ παλι! :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...