Προς το περιεχόμενο

dlink n300 2750b σε wind

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,πήρα από το public το dlink n300 2750b με firm Η/W ver :D1 F/W ver:ΕΥ_1.01 για καλύτερα από αυτό που δίνει η wind(προφανώς καταλάβατε ότι έχω σύνδεση wind),κάνω το wizard που έχει ο κατασκευαστής αλλα ενώ δείχνει ότι έχει χρονίσει στο dsl(ανάβει το σηματάκι με το βέλος)δεν έχω internet,ξέρει κανεις τι παίζει??έχω συνδεθεί 2 φορες μετά από 2 ώρες που το άφησα αλλα έκτοτε tpt....παίζει σημασία ότι είναι Η/W ver D1 και όχι B???

καλα θυμαμαι οτι ειχα απαντησει

α.δες για firmware update Μηπως υπαρχει..β.μην τρεξεις το wizard αλλα πηγαινε κατευθειαν και δωσε pppoe/llc vpi 8 vci 35.username /password αυτα που δινει η wind.ελπιζω να μην ειναι καμια ασυμβατοτητα..

d1 πρεπει να ειναι πιο νεο hardware version (revision)απο το b οποτε καλο ειναι αυτο.

αν και απο οτι βλεπω ειναι το τελευταιο firmware.αλλο το λαμπακι οτι συγχρονιζει η γραμμη αλλο το λαμπακιι οτι εχεις ιντερνετ.ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

μιλα με τον παροχο για κανα lock unlock την πορτα.

θα σου ελεγα να αλλαζες και το password μην εχει κανα παραξενο συμβολο και τρωει κολλημα αλλα λογικα εκει δεν θα συνδεοσουν καθολου.

επισης δοκιμασε και Pppoe/llc αλλα δοκιμασε και Pppoa/vcmux μπας και παιξει.

Eβαλες username και password της wind στις ρυθμισεις του ρουτερ; Ετσι όπως τα λες είναι σαν να μην παιρνεις IP, λαθος identification προφανως.

εφοσον μπαινει εστω και μετα απο λιγη ωρα λογικα δεν ειναι προβλημα στα στοιχεια.

επισυνάπτω και μερικές φωτό από τις ρυθμίσεις μήπως βγάλετε κάποιο συμπέρασμα....εγώ "σικονοτα" χερια ψηλά,συνδέθηκε κάποια στιγμή αλλα μουλάρωσε πάλι!!καμια ιδέα???ενώ τις wind με το που το συνδέσω πάνω tsak μπαμ όλα ok!

οι ρυθμισεις δεν ειναι λαθος απλα παιξε με το Pppoe/llc και Pppoa/vcmux.απλα να ξερεις οτι καμια φορα αν αλλαξεις ρουτερ επειδη η αλλη πλευρα του παροχου βλεπει αλλη mac address αλλα το ιδιο username και απο το ιδιο Port να μην σε αφησει να μπεις απευθειας.δεν ξερω αν γινεται με ολους τους παροχους αλλα με καποιον παροχο το εχω δει να γινεται.αλλα οκ αντε να ειναι 5-10 λεπτα.εσενα δεν μπαινει και οταν μπαινει μετα σε πεταει

Loic έψαξα λίγο και έβαλα το συγκεκριμένο firm πριν δω την απάντηση σου,το μονο που δεν έκανα είναι restore το default μετά το update....θα το κάνω και θα ενημερώσω,ευχαριστώ πάντως για τον κόπο,

καλο ειναι να κανεις hard reset μετα το update.πολλες φορες δεν εχει θεμα αλλα καλο ειναι να γινετε.

δυστυχώς tpt.....να δοκιμάσω τα αλλα firm???το router τις wind συνδέεται από off κατάσταση σε 4-5 λεπτά,τόσο δεν θα έπρεπε και το dlink/??

δεν χανεις να δοκιμασεις αλλα firmware ειτε πιο νεα ειτε πιο παλια μηπωςκαι παιξει αφου δοκιμασεις ολα τα αλλα πρωτα .ναι απο την στιγμη που θα συγχρονισει το ρουτερ σε λιγοτερο απο μισο λεπτο πρεπει να παρει Ip>αν βαλεις χρονο boot χρονο συγχρονισμου κτλ ναι ειναι 4-5 λεπτα το πολυ.

Εγω θα το γυρνουσα πισω.

απλα μπορει να μην το δεχτουν.αν κανουν δοκιμη αυτοι εκει και δουν οτι παιζει οκ θα σου πουν οτι παιζει ενταξει.μπορει να ειναι καποια παραξενα με το dslam του παροχου(ασυμβατοτητα).

και αυτό το έκανα.... :P αυτό είναι το 2ο....

μονο αν επαιρνες αλλο μοντελο μετα.

μια απορία....βρήκα διαφορες εκδόσεις firm από την ftp τις dlink,στην εικόνα φαίνεται να έχουν κάποιες διαφορες που έχω σημειώσει,έχει κάμε σημασία αυτό?ξέρετε τι σημαίνουν αυτές οι διαφορες που έχω σημειώσει??

σε dlink εχω βαλει και au firmware δηλαδη αυστραλιας και δεν ειχα θεμα οσο θυμαμαι.απο την στιγμη που ειναι για το ιδιο annex πχ annex a δεν θα εχεις προβλημα.σε dlink απλα με αλλο firmware απο au μου ειχε αλλαξει την lan ip οποτεε απλα μετα πρεπει να κανεις ενα ipconfig για να δεις τι ip σου εχει δωσει.ενημερωτικα αυτο μην γινει τιποτα τετοιο και μετα λες οτι χαλασε.δεν ξερω επισης αν σου αλλαζει κανα username/password για να μπεις στο ρουτεερ..ειναι και αυτο μια δοκιμη στο τελος αμα δεν βγαλεις ακρη.το eu οπως ειπαν ειναι europe.οταν βλεπεις κατι Intl ειναι International οπως και οταν βλεπεις να γραφει Multi.to wi οπως βλεπεις εχει διαφορετικο αριθμο μετα οποτε ειναι αλλη εκδοση firmware.οσο πιο μεγαλος ο αριθμος συνηθως και πιο νεα εκδοση.πολλες φορες εχει και log μεσα που σου λεει ποια εκδοση ειναι και τι αλλαγες εχουν γινει απο τις προηγουμενες εκδοσεις.το Hw που ειναι και τα 2 ιδια δηλαδη Hw μετα θα δεις οτι γραφουν το ενα d1 και το αλλο b1.το hw ειναι hardware και διπλα σου γραφει ποια εκδοση hardware πχ b1 ή d1.το αλλο υπογραμμισμενο ειναι και αυτο eu απλα διαφορετικη εκδοση.κακως που δεν δινουν συγκεκριμενα ονοματα γιατι μπερδευουν λιγο το χρηστη.θα πρεπε να υπαρχει μια πιο ψιλο standard κωδικοποιηση.

όπως είπα και στον Newbie σε pm τα έκανα τα παραπάνω αλλα για τουλάχιστον 5 λεπτά δεν συνδεόταν,μετά έπρεπε να φύγω,όταν γύρισα ήταν συνδεμένο στο internet,σας παραθέτω άλλη μια φωτό από το menu του router ,θα το ξανα συνδεσω τώρα και θα δω posh ώρα κάνει .μου φαίνεται πολύ περίεργη η όλη φάση!

19xh5z.jpg

εφοσον δεν εχεις μπει ιντερνετ ειναι λογικο να τα βλεπεις failed.και οταν μπεις βεβαιαυπαρχει περιπτωση το τελευταιο και το προτελευταιο να τα δεις failed οποτε μην παραξενευτεις αν εχεις ιντερνετ αλλα ειναι Failed παντα.το βασικο ειναι να δεις να αναψει το λαμπακι του ιντερνετ και να δεις μεσα στο interface να εχει παρει ip

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανε...

restore τα defaults --> firmware update ---> restore τα defaults (πάλι).

Εδώ θα βρεις το τελευταιο firmware:

http://www.dlink-forum.info/showthread.php?tid=2416

Αλλα επειδή χρειαζεται registration στο συγκεκριμενο forum,

το κατεβασα εγω που εχω λογαριασμο εκει, και στο ανεβασα εδω:

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=00200218622663049170

η αφασια ειναι οτι με βαση το site της dlink το τελευταιο ηταν το 1.01.κατι δεν εχει εενημερωθει σωστα.

http://www.dlink.com/gr/el/support/product/dsl-2750b-wireless-n-adsl2-plus-modem-router?revision=deu_revd

Τα WI είναι για συγκεκριμενη εταιρια, και πιο συγκεκριμενα για την WIND Ιταλιας.

Τα EU σε ενδιαφερουν, που είναι γενικα για την Ευρωπη.

στην αναγκη ας δοκιμασει και απο αλλες χωρες ή custom μπας και παιξει

το HW και το FW???έχουν καμιά διαφορα???

συνηθως Hw ειναι για το hardware ενω fw συμβολιζουν το firmware.ειναι λιγο παραξενα οπως σου ειπα για αυτο σε μπερδευουν.οι ονομασιες που εχουν δωσει ειναι λιγο οτι νανε.πιο πανω θα δεις οτι γραφει και sw σαν software.απο firmware σε firmware αλλαζουν τελειως την ονομασια

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ενα post πιο πανω σου εχω γραψει για pppoa αλλα με vcmux παει συνηθως οχι με Llc.δοκιμασε το με vcmux που ειναι κανονικα το σωστο του Pppoa

Αφού αγανάκτησα κι εγώ να κάνω το router να παίξει με την wind είπα να δοκιμάσω αντί για PPOE llc το PPOA llc και τσακ......επαιξε....

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα έχω το παραπάνω ρούτερ d1 hw έκδοση και φοράει το eu1.01 fw .

στο site της dlink δεν έχει κάποιο νεώτερο για d1 έκδοση, ξέρετε αν έχει βγει κάτι καλό έστω και unofficial?

Δημοσ.

δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις.στο site της dlink μπορει να λεει.σε καθε περιπτωση περασε το.οσο ξερω μπορεις ανα πασα στιγμη να βαλεις και πιο παλιο firmware.firmware downgrade

Δημοσ.

haris013 περασε την πιο καινουρια απλα μην περιμενεις τρελλεςαλλαγες.δεν μας ειπες τι προβλημα αντιμετωπιζεις.

Δημοσ.

οκ ναι τωρα το θυμηθηκα που γραφαμε πολλα για τους dns( καρφωτα και ολα αυτα).

ηταν σε αλλο θεμα .και εψαχνα σε αυτο το θεμα να δω τι θεμα εχεις και δεν εβρισκα κατι :P

περασε το new firmware να δουμε αν θα στο κανει.

Δημοσ.

οκ ναι τωρα το θυμηθηκα που γραφαμε πολλα για τους dns( καρφωτα και ολα αυτα).

ηταν σε αλλο θεμα .και εψαχνα σε αυτο το θεμα να δω τι θεμα εχεις και δεν εβρισκα κατι :P

περασε το new firmware να δουμε αν θα στο κανει.

αναβάθμησα και γύρισα το dns στο αυτόματο(του παρόχου)

τώρα περιμένω να δω μήπως λύθηκε το θέμα.για την ιστορία να πω οτι μονο με google dns έμεινε σταθερό χωρις θέματα 2 εβδομαδές(φαντάζομαι και παραπάνω αμα τους άφηνα) . με οποιουσδήποτε άλλους dns servers δεν έκανε resolve μετά απο μερικές ώρες.

κάτι άλλο είδα το modem/router υποστηρίζει annexM και το ενεργοποίησα. μπορεί να μου δώσει ο πάροχος παραπάνω upload speed στην adsl?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αναβάθμησα και γύρισα το dns στο αυτόματο(του παρόχου)

τώρα περιμένω να δω μήπως λύθηκε το θέμα.για την ιστορία να πω οτι μονο με google dns έμεινε σταθερό χωρις θέματα 2 εβδομαδές(φαντάζομαι και παραπάνω αμα τους άφηνα) . με οποιουσδήποτε άλλους dns servers δεν έκανε resolve μετά απο μερικές ώρες.

κάτι άλλο είδα το modem/router υποστηρίζει annexM και το ενεργοποίησα. μπορεί να μου δώσει ο πάροχος παραπάνω upload speed στην adsl?

για να δουμε πως θα παιξει τωρα.παντως ειναι παραξενο να μην το κανει με τους google dns αλλα να το κανει με τους αλλους εκτος αν δοκιμασες μονο google και παροχου.αν ομως δοκιμασες και τριτους και το κανει με τους 2 απο τους 3 (με ολους δηλαδη εκτος απο google) τοτε ειναι παραξενο.

annex m υποστηριζουν 3 παροχοι στην θεωρια.

στην πραξη η on που το εδινε μετα πληρωμης εκλεισε.

η forthnet το δινει εφοσον παρεις static ip.δηλαδη αγοραζεις static ip + 8 ευρω το μηνα και σου δινουν δωρο το annex m,.

ο οτε το υποστηριζει σαν συγχρονισμο δηλαδη και να βαλεις annex m θα συγχρονισεις μεν αλλα δεν θα παιξεις στα 2 mbit.δεν το δινει δηλαδη σαν υπηρεσια οποτε και annex m να βαλεις στην πραξη δεν θα παρεις παραπανω Upload.αντε αντι για πχ 950 ναπας 1021 αν δεν εισαι 1021.επισης στον οτε υπαρχει και περιπτωση να χασεις σε ταχυτητα με annex m.το εχουμε αναλυσει σε αλλο θεμα γιατι.

http://www.insomnia.gr/topic/543018-thomson585v7-sn-margin-up-down-db

στην ουσια σου δινει παραπανω bits per tone για να συγχρονισεις μεχρι 2 mbit αλλα στην πραξη ενω σου δινει τις παραπανω συχνοτητες σε κλειδωνει στο 1 mbit.οποτε αυτες οι συχνοτητες πανε χαμενες ενω σε annex a θα της χρησιμοποιουσες για το download.οποτε χανεις στην πραξη.

o ote δεν δινει annex m σαν υπηρεσια.απλα μαλλον βρηκε ενα τροπο να κανει τον συνδρομητη να συγχρονιζει χαμηλοτερα σαν να μην εφτανε και το 9 margin.:P

εκτος αν δνε το εχουν προσεξει ουτε αυτοι που το θεωρω δυσκολο εως απιθανο να μην το εχουν δει.

Δημοσ.

Συνεχίζει κανονικά το πρόβλημα ,Μίλησα με την hol που άλλαξε το προφίλ σε 11 margin και μου είπε να το δούμε, εχω αρκετά hec errors ακόμα και με την αλλαγή προφίλ (έκανα reset τα statistics ) καθώς και πολλά rs uncorrectable errors. Όλα τα errors είναι στο downstream, upstream είναι μηδενικά .

Υπάρχει περιπτωση να ευθύνεται ή γραμμή γιαυτό το πρόβλημα? Αν είχε θέμα η γραμμή δεν θα έπαιζε ούτε με google σωστά? Παράγγειλα άλλο ρουτερ,το asus n17 και περιμένω να έρθει μήπως είναι το ρουτερ το πρόβλημα . προς το παρον θα στησω DNS server σπίτι μου με ένα raspberry pi να δω αν θα λειτουργεί κανονικά μπας και περιόρισω το πρόβλημα, αν είναι γραμμή δηλαδή ή ρουτερ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...