Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 γιατί σου κάνει εντύπωση. Ζούμε σε μια χώρα που οι καθηγητές του μεγαλύτερου ίσως πολυτεχνείου (τουλάχιστον του κεντρικού) δήλωσαν πριν λίγα χρόνια ότι δεν μπορεί η αξιολόγηση να γίνει ηλεκτρονικά για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων η μη εξοικίωση με το internet. Μα δε μου κάνει καμία εντύπωση...η μισή Βουλή Πανεπιστημιακους έχει μέσα. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν καν καθήσει σε έδρανο ενώ κάποιοι άλλοι έχουν έδρα "για τη προσφορά τους"...χαχαχαχαχαχα Σιγά μη τους αγγίξουν. Ολοι θυμόμαστε τη περιπτωση στην ιατρικη σχολή του τύπου που τον έπιασαν να ζητάει απο φοιτητριες να του κάτσουν για να τους περνάει τα μαθήματα και τιμωρηθηκε με την εκπληκτικη ποινή της 3μηνης αργίας.... Βασικος λόγος που θα ήθελα να έχουμε ΚΑΙ ιδιωτικά πανεπιστήμια (χωρις ομως αυτο να σημαινει την μειωση χρηματοδοτησης των δημοσίων,,,,σκοπός ειναι η αναβάθμισή τους)που για κάποιον περιεργο λόγο δεν έχουμε.
zynif Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Εγώ έχω ακούσει για την δική μου σχολή ότι καθηγητής ζήταγε από φοιτητές να τον αυτώσουν για να τους περάσει.
Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Πως δεν έχουμε, έχουμε στο εξωτερικό. Γιατί είμαστε κορόιδα.Και θα βγουν και άλλοι 20 από κάτω να υποστηρίξουν πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σημαίνει υποβάθμιση των δημοσίων. Ώς εκεί πάει το μυαλό των περισσοτέρων εκτός και αν ανήκουν βέβαια σε πιο ολοκληρωτικές πολιτικές θεωρήσεις. Εγώ έχω ακούσει για καθηγητή πως περνούσε αβέρτα μαθητές ενός ιδιαιτερά που τσίμπαγε από τα ιδιαίτερα 350 το δίωρο και πως το βραδάκι πριν τις εξετάσεις, έπαιρνε το σκονάκι και το τούβλο ο ίδιος. Αλλά μόνο το άκουσα.
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Για δωσε μια βοήθεια διοτι με πιάνεις αδιάβαστο εδω. Εχουμε Ελληνικά ιδιωτικά πανεπιστημια στο εξωτερικό? Μήπως αναφέρεσαι στα Κυπριακά (το Ευρωπαικό πχ ειναι γαμάτο το γνωρίζω και έχει εξαιρετικους εκπαιδευτικους). Κατα τα άλλα ναι με την παρούσα οικονομικη πολιτική υπάρχει ο φόβος υποβάθμισης αλλά αυτός ούτως η αλλιώς υφίσταται Οπως έγραψα νωριτερα μου κάνει τρομερή εντυπωση που δεν έχουμε ακομα ιδιωτικά ΑΕΙ στην Ελλάδα και έχουμε παραμείνει ακομα στον θεσμο των κολλεγίων...
Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ειρωνικό είναι. Όταν υπάρχει ανάγκη (αγορά) για ιδιωτικά πανεπιστήμια και δεν την ικανοποιεί (παρέχει το νομικό καθεστώς) το Κράτος, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα στείλουν τα παιδιά τους εκεί που υπάρχει προσφορά. Μη σου κάνει τρομερή εντύπωση. Σκέψου μόνο ποιοι κερδίζουν. Οι κομματικοί στρατοί , τα φροντιστήρια, αυτοί που κάνουν ιδιαίτερα, τοπικές αγορές (κυρίως) κλπ. κλπ. 1000000 αθηναίοι φοιτητές να βρίσκουν ανταγωνιστικά ιδιωτικά πανεπιστήμια στη πόλη τους = πεθαμένες επαρχιακές πόλεις.
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δεν έχεις άδικο..Σκέπτομαι όμως και το άλλο. Η επαρχία έχει πεθάνει ούτως η αλλιώς. Ελάχιστοι πλέον έχουν την δυνατότητα να πάνε να σπουδάσουν εκτος του τοπου κατοικιας τους. Ακομα και το ιδιο το υπουργειο επέτρεψε πλεον τις μεταγραφές. Τα φροντιστήρια κερδίζουν επίσης. Βλέπουμε τι γίνεται με τις μεταπτυχιακές εργασίες αλλά και τις εργασίες του ανοικτου Πανεπιστημίου που υπάρχουν φροντιστήρια απο πίσω να καλύψουν τις "αναγκες" των φοιτητων που δε προλαβαίνουν (απορω πως δινουν εξετάσεις μετά αλλά αυτο ειναι άλλη ιστορία) Κατα τα άλλα 5 στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και παραρτήματα τους σε άλλες μεγάλες επαρχιακές πόλεις, θα βοηθούσαν τους πάντες. Ουσιαστικά όλοι ευχαριστημένοι θα ήταν. Νομίζω οτι κάτι άλλο παίζει πιο χοντρό εδω πέρα.
Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δεν υπάρχει πιο χοντρό. Δεν υπάρχει μια συνομωσία. Μη σου πω ότι ακόμα και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού γουστάρουν να μην έχει ιδιωτικά η Ελλάδα. Λεφτά τους αφήνουμε. ΚΑι έτσι όλοι είναι ικανοποιημένοι, τα πανεπιστήμια έξω, τα πανεπιστήμια μέσα και οι τοπικοί άρχοντες. Εκτός από το μαλάκα τον καταναλωτή, που στο Ελλαδιστάν κανείς δε δίνει δεκάρα για την πάρτη του. Μην ανοίξουμε το προιόν και πέσει η τιμή. Θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Ας τα πληρώσει ο καταναλωτής. 1
Adon1s Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Καλα αν ανοιξουν ιδιωτικά στην ελλαδα , ρουμανοσερβιοσλοβακοτσεχίες θα πτχευσουν. Αλλα και παλι παιζει να πηγαινουν καποιοι εξω γιατι εξωτερικο=καλυτερο απονελληνικο/αλλο πρεστιζ/γαμαοταο Sent from my iPhone using Insomnia
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Νομίζω ότι βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Anyway δεν ξέρω τι εννοούσε και δε με απασχολεί, μια υπόθεση έκανα. E ναι . και εγώ μια υπόθεση κάνω βάση λογικής. Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος μπορεί να "πειραχθεί" αν ένας φοιτητής "σνομπάρει" της διαλέξεις του αλλά όχι για το ότι στέλνει την εργασία του με άλλο. Στη τελική ... συμβουλή : Στέλνε τις εργασίες σου με δικαστικό επιμελητή Μα δε μου κάνει καμία εντύπωση...η μισή Βουλή Πανεπιστημιακους έχει μέσα. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν καν καθήσει σε έδρανο ενώ κάποιοι άλλοι έχουν έδρα "για τη προσφορά τους"...χαχαχαχαχαχα Σιγά μη τους αγγίξουν. Ολοι θυμόμαστε τη περιπτωση στην ιατρικη σχολή του τύπου που τον έπιασαν να ζητάει απο φοιτητριες να του κάτσουν για να τους περνάει τα μαθήματα και τιμωρηθηκε με την εκπληκτικη ποινή της 3μηνης αργίας.... Βασικος λόγος που θα ήθελα να έχουμε ΚΑΙ ιδιωτικά πανεπιστήμια (χωρις ομως αυτο να σημαινει την μειωση χρηματοδοτησης των δημοσίων,,,,σκοπός ειναι η αναβάθμισή τους)που για κάποιον περιεργο λόγο δεν έχουμε. ΝΑΙ, δε λέω συμφωνώ ... από καθηγητές θεολογίας ή νομικής άντε (τραβηγμένο) μιας και είναι κάποιας ηλικίας να το καταπιώ αλλά να σου λέει καθηγητής ΕΜΠ "είναι πρόβλημα η εξοικίωση με τους Η/Υ" ... παραείναι χοντρό ... μόνο στην Ελλάδα Μπορείς να φανταστείς καθηγητής του Imperial ή του EPFL/ETH να γράψουν τέτοια χοντράδα ? 1
kfoynt Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Κοπελιά στείλε ένα πολύ ευγενικό mail και ζήτα της ξανά συγγνώμη, όχι γιατι έκανες κάτι φοβερό, αλλά γιατί ίσως είναι ο μόνος τρόπος να εξομαλύνεις την κατάσταση χωρίς φασαρία. Περιέργραψε πολύ συνοπτικά το πρόβλημα σου με την έλλειψη χρόνου και ανέφερε ότι είσαι εσύ που έχεις κάνει 100% της εργασίας. Παρακάλεσε την να μην σου κόψει βαθμό για κάτι που έκανες άθελα σου γιατί ο βαθμός είναι πολύ σημαντικός για σένα. Αν σου κόψει βαθμό ενώ τα έχεις κάνει σωστά, τότε πρέπει να της κάνεις αναφορά (ελπίζω να υποστορίζεται αυτό από το Ελληνικό σύστημα).
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ξέρεις τι γινεται? Κάποιοι απο αυτους, μεγάλα κεφάλια ίσως, κουράζονται πλέον να ακολουθούν τις εξελίξεις και σου λέει οτι έφοσον τα συγγράμματα δεν αλλάζουν εγω δεν έχω λογο να προχωρησω σε τεχνολογικό επίπεδο. Το έχω δει και στην Αγγλία αυτό ("δεν δέχομαι μειλ, δεν ξέρω να ανοιγω μέιλ. Το θελω ταχυδρομικά"...true story) Kαι καλά όπως ειπες να εισαι κανας αρχαιολόγος (που και εκει ειναι δυσκολα τα πράγματα πλέον χωρις τη τεχνολογια στη μέση)...αλλά να σαι σε κανα μετσόβιο???Ημαρτον!!!! Παραιτησου και πάρε συνταξη. Ασε την έδρα σε καναν άλλο.
zynif Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Σε μας ( γνωστή πολυτεχνική σχολή της χώρας) αντί να βγάζουν τους βαθμούς στο Internet τους βγάζουν στο πίνακα ανακοινώσεων που έχουν απέξω από το γραφείο. Μόνο αφού περαστεί ο βαθμός στην γραμματεία μπορείς να δεις το βαθμό που πήρες μέσω Internet.
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Σε μας ( γνωστή πολυτεχνική σχολή της χώρας) αντί να βγάζουν τους βαθμούς στο Internet τους βγάζουν στο πίνακα ανακοινώσεων που έχουν απέξω από το γραφείο. Μόνο αφού περαστεί ο βαθμός στην γραμματεία μπορείς να δεις το βαθμό που πήρες μέσω Internet. Δε μου φαίνεται ιδαίτερα παράλογο. Μάλλον λογικό θα έλεγα.
zynif Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 ναι δεν έχεις κι άδικο.Αλλά πριν φτιαχτεί το σύστημα μέσω του οποίου έβλεπες τους βαθμούς σου δεν μπορούσες ξέρεις τι έχεις κάνει. Αυτό ήταν πρόβλημα το καλοκαίρι γιατί πολλοί φοιτητές έφευγαν για διακοπές. Έτσι μια μερίδα φοιτητών εθελοντικά ανελάμβανε να βγάλει φωτογραφία τους βαθμούς και να τις δημοσιεύσει σ'ένα forum που είχαν φτιάξει φοιτητές για να ενημερωθούν αυτοί που είχαν φύγει. 1
Adon1s Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 <p>Σε μας ( γνωστή πολυτεχνική σχολή της χώρας) αντί να βγάζουν τους βαθμούς στο Internet τους βγάζουν στο πίνακα ανακοινώσεων που έχουν απέξω από το γραφείο. Μόνο αφού περαστεί ο βαθμός στην γραμματεία μπορείς να δεις το βαθμό που πήρες μέσω Internet.</p> Στην σχολή σου και σε πολλές σχολές ακόμα έτσι είναι..καλη ωρα εδω.. Sent from my iPhone using Insomnia <p>ναι δεν έχεις κι άδικο.Αλλά πριν φτιαχτεί το σύστημα μέσω του οποίου έβλεπες τους βαθμούς σου δεν μπορούσες ξέρεις τι έχεις κάνει. Αυτό ήταν πρόβλημα το καλοκαίρι γιατί πολλοί φοιτητές έφευγαν για διακοπές. Έτσι μια μερίδα φοιτητών εθελοντικά ανελάμβανε να βγάλει φωτογραφία τους βαθμούς και να τις δημοσιεύσει σ'ένα forum που είχαν φτιάξει φοιτητές για να ενημερωθούν αυτοί που είχαν φύγει.</p> Κλασσικα εικονογραφημένα :Ρ Εγω σπουδαζω στο τοπο καταγωγης μου , οποτε μαντεψε ποιος κανει το ψυχικο κάιε Χριστούγεννο και Καλοκαίρι Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις