Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε AMD FX8320

Spinfall

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους ,

Αφού έστησα το μηχανάκι μου και κούμπωσα τα πάντα, μετά από 2 βδομάδες και αφού netαραν όλα , 'ηρθε η ώρα του overclock.

Ειναι νέος στους AMD αλλά όχι νέος στο OC. Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για τα ρεύματα και τους Multiplyers , για να ακολουθήσω ωστε σιγά σιγά με fine tuning να έχω ένα καλό ΟC?

Το σύστημα μου είναι:

PSU: Silverstone OP-750W

MoBo: Asus Sabertooth 990FX

CPU:AMD FX8320 @3.5Ghz  boost 4Ghz

CPU Cooler: CoolerMaster 412S Hyper push-pull με 2 scythe slipstream @ 1900rpm ~108 CFM

RAM: 8B Kingston Beast @2400Mhz

GPU: Sapphire HD 7970

Tώρα έχω idle στα κουφά νούμερα της AMD 22 - 27 βαθμους ενώ ambient στην αθηνα βραζει ο τόπος και σε full load "κάθομαι" στους 52 το οποίο είναι πολυ νομίζω.

το κουτί δέν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά εχω 2 120mm fans NZXT για intake ( o 1από τους 2 δίνει αέρα στα VRM και πριν το push)  και 1 120mm fam ΝΖΧΤ για exhaust.

Ότι έχετε ευχαρίστηση δώστε tips γιατι δεν βγάζω ακρη με τα LLC και το ωολταγε control των AMD!!

Περιμένω εναγωνίως!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες αυτό το thread: http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

Επίσης είσαι σε idle 22-27 βαθμούς στους πυρήνες ή στο socket? Οι 52 full load είναι στους πυρήνες έτσι?

• Like 1

Οι θερμοκρασίες όλες που αναφέρω είναι για πυρήνες.

Για αέρα είναι νορμαλ θερμοκρασίες για Ελλάδα ( χωρίς aircondition και ντάλα μεσημερακι? ) :-D

Συγκριτικά κάποιοι με αντίστοιχη ψύξη πως είστε τετοια εποχή? (CM 212 Evo κλπ)

Το thread to παρακολουθώ καιρό τωρα , πριν ακομα φτιάξω το rig. Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω όμως γιατί είναι περισσότερο μια φιλική συζήτηση ανάμεσα σε γνώστες του αντικειμένου παρά ένα walkthrough για νέους είτε στο ΟC είτε στην ΑΜD.

Αυτός ήταν και ο λόγος εξ'αρχής να ζητήσω μια πιό step to step βοήθεια.

Ξέρω βέβαια πως δεν μπορεί να γίνει συγκεκριμένο guide για τα spec του κάθε ένα από μας , αλλά ένα generic guide με 5-10 βασικά πραγματάκια για τα ρεύματα τα multy και τα setups ή κάποια tips για 990FX/970 socket με ΑΜ3+ θα ήταν το ιδανικό.

πηγαινε bios.βρισκεις το turbo.το κλεινεις.

βρισκεις cpu load line calibration.εαν ειναι με ποσοστα βαλε το στο 75% ας πουμε.

βαζεις manual το ρευμα στο 1.40.

μπες,τρεξε occt Και δες ποσο ρευμα ζηταει under Load και θυμησου τι ρευμα δινεις εσυ με το bios.

πρεπει να δουμε πως λειτουργει το calibration στην μητρικη σου.

ht frequency που ειναι 2600 και το cpu_nb που ειναι 2200.αυτα λεει ειναι καλο να ειναι στα ιδια με sweet spot 2500

advanced > cpu configuration > HPC Mode ~> Enabled

• Like 3

Κάνω αυτά που προτείνεις τρέχω το OCCT μετά από 10 sec βγάζει error και μου πετάει τα report.

να σου δείξω κάποια φωτό ?

• να πω την αλήθεια μου δεν καταλαβαίνω ακριγώς τι πρέπει να κοιτάξω οταν μου λες :  τρεξε occt Και δες ποσο ρευμα ζηταει under Load και θυμησου τι ρευμα δινεις εσυ με το bios.   :mad: 

Λέω στο bios βάζεις καρφωτά 1.4V. Κλείνεις ότι turbo/C1E, C6 βρείς.

Στο bios βάζεις εκεί που λέει ht frequency 2600 και εκεί που λέει cpu nb 2200.

Ψάξε και βρές για το HPC και βάλτο enable. 

Ανέβασε το multi/cpu ratio στο 23,5 και βάζεις το cpu bus στο 200, το LLC στο 75% ή 1 σκάλα κάτω από το μέγιστο, αποθηκεύεις και επανεκίνηση.  

Τρέχεις το occt και βλέπεις πόσο ρεύμα τραβάει όταν τρέχει στο 100% ο επεξεργαστής.

• Like 1

Η αλήθεια είναι οτι με το νούμερο που μου έδωσες για multi(@4,7Ghz) το PC τα βρήκε σκούρα με 1,4 ρευμα και πέταξε μπλέ οθόνη.

τα άλλα τα έχω όπως λές απλά έριξα το multi(@4.4Ghz) και πήρα αυτό.

http://tinypic.com/r/59t387/8

Ε εντάξει, το είπα γιατί είχα τον 8320 και είχα πετύχει διαμάντι που τα έβγαζε τα 4.7 με αυτό το ρεύμα αλλά η ΔΕΗ αποφάσισε να τον ψήσει! Έχεις ακόμη χώρο, ανέβασε 4.5 - 4.6 και τρέξε για να δείς αν είναι σταθερός.

58 βαθμοί είναι κάπως πολλοί για 4.4 αλλά είσαι με την 412 οπότε είναι οκ(με την καμιά δεν εννοώ ότι η 412 είναι κακή ψύκτρα, ίσα ίσα!). Αν χρειαστείς δώσε λίγο ακόμη μέχρι 1.46V λογικά θα φτάσεις μέχρι τα 4.8-4.9, μην ξεχνάς μόνο να μην περάσεις τους 63-65 βαθμούς!

• Like 1

Θα προσπαθήσω να "παίξω" με FSB.

Γενικά με την AMD τι γίνεται? Βολεύει να παιζεις με Multi η με FSB.

Μπορώ να έχω ~2500 ΗΤ και CPU/NB , 2399 στην RAM  και να είμαι stable με 20 multi και 230 FSB στο 1,38625.

Βολεύει πολύ η Sabertooth στο fine tuning και τελικό OC @ 4.6Ghz με θερμοκρασίες πάλι εκει ψηλα στους 50+.

Για την 412 με παραξενευουν οι θερμοκρασίες και λέω να μπώ στον κόπο να ξαναβάλω πάστα.

Αν ξέρει κανείς , οι βίδες απο την ψυκτρα πρέπει να τερματίσουν πάνω στο backplate?

Και τα 2 βολεύουν για τους AMD ανάλογα πάντα με το ποιά cpu έχεις!

Οι θερμοκρασίες για αερόψυκτρα καλοκαιριάτικα είναι μια χαρά! Εγώ με υδρόψυξη και τα βαράω(καλά με 4.9ghz)!

Μην την σφύξεις πάρα πολύ μην κλοτσίσουν οι βάσεις ή σπάσεις καμιά μητρική!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...