NickTG Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Το σημείωμα του Μπαμπινιώτη.βρόμα ή βρώμα, βρομώ ή βρωμώ; Το ουσ. βρόμα είναι παράγωγο του ρ. βρομώ, το οποίο παράγεται από το βρόμος (ο) και αυτό από το αρχ. ρ. βρέμω. Και τα τρία (βρέμω-βρόμος-βρομώ) δήλωναν κρότο, θόρυβο και είναι ομόρριζα τουβροντή-βροντώ. Όπως φαίνεται από την ετυμολογική προέλευση των λέξεω, η σωστή τους γραφή είναι με -ο- (βρόμα, βρομώ). Το -ω- εμφανίστηκε πρώτα στο ουσ. βρώμα από παρετυμολογική σύγχυση της λ. βρόμα με το ουσ. βρώμα "φάγωμα, η βρώση" (<βιβρώσκω) εξαιτίας της εκκλησιαστικής φράσης "σκωλήκων βρώμα και δυσωδία" (νεκρώσιμη ακολουθία). Από το βρώμα (η) γράφτηκε και βρωμώ. Άρα η ορθή γραφή είναι η βρόμα και ρ. βρομώ, που καμία σχέση δεν έχουν με τη λ. το (το) βρώμα (<βιβρώσκω). ---> παρώνυμο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TriLoBiTe Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 WTF απο ποτε το βρωμικος γραφεται βρομικος?? Έχει βγει τέτοια βρώμα? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Το σημείωμα του Μπαμπινιώτη. βρόμα ή βρώμα, βρομώ ή βρωμώ; Το ουσ. βρόμα είναι παράγωγο του ρ. βρομώ, το οποίο παράγεται από το βρόμος (ο) και αυτό από το αρχ. ρ. βρέμω. Και τα τρία (βρέμω-βρόμος-βρομώ) δήλωναν κρότο, θόρυβο και είναι ομόρριζα τουβροντή-βροντώ. Όπως φαίνεται από την ετυμολογική προέλευση των λέξεω, η σωστή τους γραφή είναι με -ο- (βρόμα, βρομώ). Το -ω- εμφανίστηκε πρώτα στο ουσ. βρώμα από παρετυμολογική σύγχυση της λ. βρόμα με το ουσ. βρώμα "φάγωμα, η βρώση" (<βιβρώσκω) εξαιτίας της εκκλησιαστικής φράσης "σκωλήκων βρώμα και δυσωδία" (νεκρώσιμη ακολουθία). Από το βρώμα (η) γράφτηκε και βρωμώ. Άρα η ορθή γραφή είναι η βρόμα και ρ. βρομώ, που καμία σχέση δεν έχουν με τη λ. το (το) βρώμα (<βιβρώσκω). ---> παρώνυμο Τι λε ρε παιδι μου... Τοσα χρονια και το εγραφα λαθος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 βρωμιαρη.jpg 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Έχει βγει τέτοια βρώμα? Ναι σου λεω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TriLoBiTe Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Ναι σου λεω Που? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Που? It's all over the place man, we're talking huge here. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TriLoBiTe Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Βρόμα, βρόμα παντού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whodatinsomniaK Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Να σηκώσουμε όλοι μαζί το κινητό μας να τη βγάλουμε φωτογραφία και να την ποστάρουμε κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Γαμώ τους μαλάκες που το κάνουν αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BadBoy Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 35 αυτοκίνητα, 4 νεκροί και όλα αυτά λόγω έργων στην Εγνατία, τραγικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Τέηκ του χαβ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Valerie_ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Βαλερι θέλεις Ρυζογκοφρετα ? Όχι ευχαριστώ αν θελήσω έχω μοκέτα στο δωμάτιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicoc89 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Τον μάτωσες; με έκανε κ χαμογέλασα , δεύτερη φορά αυτο το μήνα , Βαλερι θέλεις Ρυζογκοφρετα ? Όχι ευχαριστώ αν θελήσω έχω μοκέτα στο δωμάτιο. ενα κουτί τη μέρα τρώω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slipknot Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 ενα κουτί τη μέρα τρώω Εγώ δεν παίρνω σχεδόν ποτέ από μόνος μου, αλλά αν βρεθεί στο σπίτι μπορώ να τα φάω όλα σε λίγα λεπτά, όπως και με αμύγδαλα-καρύδια, ΟΛΑ. Είναι ψυχαναγκαστικό, αν πέσει το μάτι μου σε συσκευασία ξεκινάω και τελειώνω μονάχα όταν δε μείνει τίποτα. Μετά νιώθω πολύ βρώμικος, σαν Αμερικανίδα teenager με σιδεράκια που κατέβασε ολόκληρη κούτα παγωτό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicoc89 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Εγώ δεν παίρνω σχεδόν ποτέ από μόνος μου, αλλά αν βρεθεί στο σπίτι μπορώ να τα φάω όλα σε λίγα λεπτά, όπως και με αμύγδαλα-καρύδια, ΟΛΑ. Είναι ψυχαναγκαστικό, αν πέσει το μάτι μου σε συσκευασία ξεκινάω και τελειώνω μονάχα όταν δε μείνει τίποτα. Μετά νιώθω πολύ βρώμικος, σαν Αμερικανίδα teenager με σιδεράκια που κατέβασε ολόκληρη κούτα παγωτό. Κάτι έχουν μέσα κ τα κάνει εθιστικά , μου το έχουν πει κ άλλοι πως οταν αρχίσουν δεν μπορούν να σταματήσουν κ τρώνε ολο το κουτι. οταν ειχα δοκιμάσει λεω wtf φελιζόλ? μετά έφαγα ολο το κουτι κ οποτε τρωω δεν σταματάω, ειναι λες κ τρωω γαριδάκια??? δε ξέρω έτσι νιώθω μετά , λες κ έφαγα γαριδάκια ειναι μια μάρκα που δεν την ξέρει ουτε η μάνα της 40 λεπτά το κουτί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις