Προς το περιεχόμενο

The Official Off Topic Thread

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Χθες στον "Ενικό" μετά την είδηση για την επιλεκτική χρεωκοπία των τραπεζών ειπώθηκε ότι τα δάνεια των τραπεζών(Δημόσιο και ιδιώτες) ανήκουν πλέον στην ΕΚΤ και θα αποπληρωθούν σε ευρώ όποιο νόμισμα και αν έχουμε (ελπίζω να μην έχουμε καταστάσεις Ισλανδίας όπου πλήρωναν τις δόσεις και αυξάνονταν το δάνειο αντί να μειώνεται).Επίσης,το πιο πιθανό είναι ότι μόλις λήξει ο ΕLΑ και ανοίξουν οι τράπεζες την τρίτη να χρησιμοποιηθούν χρήματα από τις καταθέσεις.  :(

Μην ξεχνάμε εξάλλου το κούρεμα που είχε γίνει και στην Κύπρο.

Καλημέρα......ελπίζω.

Aν δεν υπάρξει συμφωνία (ο Γιούνκερ λέει ως σήμερα τα μεσάνυχτα, που εκπνέει η παράταση του προγράμματος, άντε να πούμε ως το Σάββατο, γιατί αν πάμε σε δημοψήφισμα δένονται τα χέρια όλων, είτε έχουν αλλάξει γνώμη, είτε όχι) μην περιμένετε να ανοίξουν οι τράπεζες την άλλη Τρίτη.

Το γράφω τώρα, ώστε αν πέσω έξω να μου το τρίβει όποιος θέλει στη μούρη. Κι αν πέσω μέσα... Αν πέσω μέσα, δεν έχει σημασία, κύριοι, γιατί θα την έχουμε κάτσει τη βάρκα.

Να εξηγήσω και το σκεπτικό μου, εφόσον έχουμε πάει σε δημοψήφισμα:

Ουσιαστικά, έχουμε εκλογές στο μέγεθος των εθνικών (ενδεχομένως με μεγαλύτερη αποχή, καθώς με το τεράστιο θέμα των ετεροδημοτών και τις πιθανές δυσκολίες στις μετακινήσεις, αρκετός κόσμος εκών-άκων θα μείνει εκεί που είναι και δε θα πάει να ψηφίσει) αλλά πολύ πιο απλές στη διαλογή των αποτελεσμάτων: Ναι, Όχι, Λευκά και Άκυρα.

Οπότε, πριν τα μεσάνυχτα θα έχουμε μια σαφέστατη εικόνα.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα (πλην του ενδεχομένου ελάχιστης διαφοράς) οι διαπραγματεύσεις δε θα ξεκινήσουν πριν τη Δευτέρα.

Αν υποτεθεί πως βγαίνει Ναι, η κυβέρνηση ομοίως υποτίθεται θα παραιτηθεί. Εντός της ημέρας; Παίζεται, αφού είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν εισηγήσεις περί του αντιθέτου, καθώς εθνικές εκλογές -σίγουρα όχι μέσα σε μία εβδομάδα, όπως με την ξεπέτα του δημοψηφίσματος- με κλειστές τράπεζες θα οδηγήσουν σε σκηνές ροκ.

Αν υποτεθεί πως βγαίνει Όχι, παίρνουν τη νωπή με μια εσάνς Χρυσής Αυγής οι κυβερνώντες και πάνε να πούνε στους ανάλγητους ευρωπαίους ότι, "να, ο λαός δε θέλει". Και είμαι βέβαιος, ότι αυτοί που η ίδια η κυβέρνηση κατηγορεί ως εκβιαστές, τοκογλύφους κτλ., κτλ., πάρα πολύ θα συγκινηθούν και θα πουν, "πάρτε λεφτά παιδιά".

Οπότε, η Δευτέρα δεν παίζει, σε καμία περίπτωση. Θυμίζω πως οι εκβιαστές και οι τοκογλύφοι είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι 300 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχουν κι αυτοί εσωτερικούς συσχετισμούς, εσωτερικές αντιπολιτεύσεις, πολιτικές ισορροπίες που τους δεσμεύουν. 

Αν, μάλιστα, είναι πράγματι τόσο τσόγλανοι και καθίκια όσο ισχυρίζονται οι δικοί μας, ένα τελευταίο πάτημα στον κάλο θα το τραβήξουν, γκαραντί. Από άχτι, ας πούμε.

Εντωμεταξύ, αν οι κραδασμοί της Παρασκευής αρχίσουν να απορροφούνται, το ευρώ να μην παθαίνει σοβαρή ή έστω επικίνδυνη ζημιά, τα χρηματιστήρια να μην καταρρέουν και γενικά η απειλή των "αρχιδιών" που έγραφα και στο άλλο νήμα να μην επιβεβαιώνεται... την κάτσαμε τη βάρκα συνέλληνες.

Η απειλή ότι θα κόψουμε τα μπαλάκια μας και, ευνούχοι πλέον, θα απολαύσουμε τον υπόλοιπο κόσμο να πνίγεται στο αίμα μας, είναι το πραγματικά τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί μας (μην ακούτε περί δημοψηφίσματος, αυτά είναι προφάσοις εν αμαρτίαιας, για να δικαιολογηθεί η ξεπέτα που αποφασίστηκε στο ποδάρι).

Οπότε, αν δεν γίνει της μουρλής και σήμερα, οπότε εκνπέει επισήμως το πρόγραμμα, τα βλέπω πολύ άσχημα τα πράγματα και ούτε την άλλη Τρίτη δε θα ανοίξουν οι τράπεζες. Είτε γιατί είναι πράγματι τα καθίκια που κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι, είτε απλά γιατί απηύδησαν με τους νεοέλληνες, θα μας αφήσουν να βράσουμε στο ζουμί μας. Αν έχουμε πει "ναι", δε θα έχουν με ποιον να συμφωνήσουν, αν έχουμε πει "όχι" και δεν έχει γαμηθεί ο Δίας εντωμεταξύ στα δικά τους χρηματιστήρια (άρα τζάμπα θα έχουμε κόψει τα κάκαλά μας...) θα μας αφήσουν να βράσουμε στο ζουμί μας.

Απλό είναι, κάντε τα κουμάντα σας.

Λευτέρη, γερό κομπόδεμα, ωραίος.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• viper2005

3016

• nicoc89

2388

• revolver1990

1933

• TriLoBiTe

1810

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

εγώ πάντως πήγα και τα σήκωσα όλα από την προηγούμενη βδομάδα, χουχου. Και τα έκρυψα.

11402999_1609008722690454_82596583922315

Νέο επάγγελμα που θα ανθίσει στην Ελλάδα.

Τοκογλύφος.  :-D

λαδέμπορας φίλε Ρηβόλβερ. Αυτοί γινόταν πλούσιοι στην κατοχή. Πάω λαϊκή τώρα, θα τα επενδύσω όλα σε λάδι, φασόλια, ρύζι και χαρτί υγείας.

Πάντως, μια και μιλάμε ωραία ωραία και πολιτισμένα για πολιτική πλέον, βρίσκω κι εγώ τεράστια μαλακία τούτο το δημοψήφισμα. Τόσο ακατανόητο, που απλά διατηρώ μια κρυφή ελπίδα ότι "τελικά είναι τόσο τσάκαλοι, είχαν τόσο γαμάτη ιδέα που εμείς τα ντουγάνια δεν μπορέσαμε με τίποτα να κατανοήσουμε".

• Like 3

• Super Moderators

Πες μου κάτι, ειλικρινά: αν σου έδινα ένα τάληρο, και σου έλεγα ποντάρισέ το και με τα κέρδη πάρε από μια καραμέλα στα παιδιά σου, ας πούμε, πού θα το έβαζες:

Στο ότι είναι τσάκαλοι ή ντουγάνια;

λαδέμπορας φίλε Ρηβόλβερ. Αυτοί γινόταν πλούσιοι στην κατοχή. Πάω λαϊκή τώρα, θα τα επενδύσω όλα σε λάδι, φασόλια, ρύζι και χαρτί υγείας.

Πέρα από την πλάκα υπάρχει potential και σε αυτή την κίνηση.Ειδικά αν καταλήξουμε σε ανταλλακτική οικονομία,με κουπόνια etc.  :-D

Είστε αχάριστοι για να μην πω τίποτα πιο βαρύ... μέσα σε δύο μέρες έχει αναβλήσει στο face το book μία καινούρια γενιά πολικών αναλυτών, οικονομολόγων, μεντιουμ, αστέρια τις εξωτερικής πολιτικής και ακόμα πόσοι χαρισματικοί έλληνες και εσείς κολλάτε σε αυτά τα ναι και όχι λες και είναι σημαντικα. Λυπάμαι ειλικρινά που βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος 

• Like 6

Μου μοιρασαν χθες χαρτακι στο μετρο για τον δασκαλο Shikibaba η κατι τετοιο ( ελπιζω να με συγχωρεσει )

Εκτος των αλλων , λεει οτι λυνει κ διαφορες κρισεις

Λετε να του πω να μεσολαβησει ωστε ο Γιουνκερ να κανει μια καλη προταση?

Καλημερα..

Πες μου κάτι, ειλικρινά: αν σου έδινα ένα τάληρο, και σου έλεγα ποντάρισέ το και με τα κέρδη πάρε από μια καραμέλα στα παιδιά σου, ας πούμε, πού θα το έβαζες:

Στο ότι είναι τσάκαλοι ή ντουγάνια;

ντουγάνια. Και προσπαθώ να βρω έναν καλό λόγο να πάω να ψηφίσω 'Όχι" αντί να πάω για μπανάκι την κυριακή. Ίσως να αναθεωρούσα το "ντουγάνια" αν ακύρωναν το δημοψήφισμα στο παρά πέντε. Δεν ξερω όμως. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που ταλαιπωρούμαι τόσο πολύ για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη...

Εντωμεταξύ,έχω μια απορία. Θα είναι φάση σαν τις εκλογές; Θα κληθούν πολίτες ως εφορευτική επιτροπή κλπ; Δεν βλέπω να κινείται τίποτα σχετικό.

Είστε αχάριστοι για να μην πω τίποτα πιο βαρύ... μέσα σε δύο μέρες έχει αναβλήσει στο face το book μία καινούρια γενιά πολικών αναλυτών, οικονομολόγων, μεντιουμ, αστέρια τις εξωτερικής πολιτικής και ακόμα πόσοι χαρισματικοί έλληνες και εσείς κολλάτε σε αυτά τα ναι και όχι λες και είναι σημαντικα. Λυπάμαι ειλικρινά που βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος 

εντωμεταξύ, Αλέκο, πιστωτικές δέχεται ο κρασέμπορας; Λογαριασμό ΕΤΕ έχει τουλάχιστον; Αν ναι, πάρε 5-6 από τα κασόνια που λέγαμε. Αν όχι, ρώτα τον αν δέχεται φακή σε αντάλλαγμα.

• Super Moderators

Α, πολύ σωστή ερώτηση αυτή με τις εφορευτικές:

Ισχύει ό,τι και στις τελευταίες βουλευτικές: κλήθηκες τότε, είσαι και τώρα.

Μιλάμε, οργάνωση, όχι αστεία.

Α, πολύ σωστή ερώτηση αυτή με τις εφορευτικές:

Ισχύει ό,τι και στις τελευταίες βουλευτικές: κλήθηκες τότε, είσαι και τώρα.

Μιλάμε, οργάνωση, όχι αστεία.

-Και παραβάν δεν έχουμε!

-Γιαγιά... βγάλε το φουστάνι!!!

Μιλάω με μία φίλη από το αμέρικα σήμερα και μου λέει ότι εκεί ακούγονται τρελά πράγματα,ότι έχουμε αδειάσει τα σ.μ

και μου φωναζε κανε τα χαρτια σου και ελααα,θα σε φιλοξενησω, εχει δουλειες εδω και τετοια.

#μουμπηκανειδεες

• Like 1

έλα κι εσύ,θα κάνουμε συνάντηση των ινσόμνιακ στο nyc Με τον μπόμπα :P

σε άλλα νέα,οι αγορές ψιλόχέστηκαν γι αυτό που έγινε

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/66401/oi-agores-fainetai-na-antistekontai-stin-elliniki-krisi

Μιλάω με μία φίλη από το αμέρικα σήμερα και μου λέει ότι εκεί ακούγονται τρελά πράγματα,ότι έχουμε αδειάσει τα σ.μ

και μου φωναζε κανε τα χαρτια σου και ελααα,θα σε φιλοξενησω, εχει δουλειες εδω και τετοια.

#μουμπηκανειδεες

Φύγε όσο προλαβαίνεις...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...