Προς το περιεχόμενο

The Official Off Topic Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αδερφέ, έχουμε εξελιχθεί από τοτε. Σεβασμός και αρχική μελέτη αλλά πια δεν εχει και πολυ νόημα η χρονοτριβή μαζί τους.

Κοίτα συγκεκριμένα για τα βιβλία του Πλάτωνα, νομίζω πως αξίζει να πάρει κάποιος μερικά και να διαβάσει, και αυτό γιατί αφορούν θέματα τα οποία είναι πάντα επίκαιρα. Αυτό ακριβώς ήταν που με ενθουσίασε προσωπικά και με έκανε να γίνω 'fan' του Πλάτωνα, η έκπληξη της επικαιρότητας των ζητημάτων που θέτει.

Αυτό που λες, κυρίως ισχύει για τον Αριστοτέλη, ο οποίος έγραφε εγκυκλοπαιδικού τύπου βιβλία, γράφοντας θεωρίες χωρίς να κάνει πειράματα, για παράδειγμα όπως στο βιβλίο ζωολογίας, έγραψε ότι οι μύγες γεννιούνται μέσα από τα πτώματα ψόφιων ζώων γιατί είδε μυγάκια να βγαίνουν από μέσα, ενώ οι μύγες εκεί αφήνουν τα αυγά τους.

Τα θέματα που αφορούν όμως τα βιβλία του Πλάτωνα τα οποία εξιστορούν συζητήσεις με τον Σωκράτη, αφορούν θέματα όπως του 

Τι είναι ο έρωτας και πως να προσεγγίζουμε το 'ταίρι' μας?

Τι είναι το δίκαιο, και πως να είμαστε δίκαιοι ?

Τι είναι η Ψυχή, και υπάρχει μετά θάνατον ζωή ?

Τι είναι η ηθική, και ποιο το όφελός της ?

Είναι φυσιολογική η ομοφυλοφιλία ή όχι ?

Τι είναι η Πολιτική, και πως πρέπει να ασκείται ?

Τέτοιου είδους θέματα, είναι πάντα επίκαιρα.

• Απαντ. 32,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• viper2005

3016

• nicoc89

2388

• revolver1990

1933

• TriLoBiTe

1810

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κοίτα συγκεκριμένα για τα βιβλία του Πλάτωνα, νομίζω πως αξίζει να πάρει κάποιος μερικά και να διαβάσει, και αυτό γιατί αφορούν θέματα τα οποία είναι πάντα επίκαιρα. Αυτό ακριβώς ήταν που με ενθουσίασε προσωπικά και με έκανε να γίνω 'fan' του Πλάτωνα, η έκπληξη της επικαιρότητας των ζητημάτων που θέτει.

Αυτό που λες, κυρίως ισχύει για τον Αριστοτέλη, ο οποίος έγραφε εγκυκλοπαιδικού τύπου βιβλία, γράφοντας θεωρίες χωρίς να κάνει πειράματα, για παράδειγμα όπως στο βιβλίο ζωολογίας, έγραψε ότι οι μύγες γεννιούνται μέσα από τα πτώματα ψόφιων ζώων, ενώ οι μύγες εκεί αφήνουν τα αυγά τους.

Τα θέματα που αφορούν όμως τα βιβλία του Πλάτωνα τα οποία εξιστορούν συζητήσεις με τον Σωκράτη, αφορούν θέματα όπως του 

Τι είναι ο έρωτας ?

Τι είναι το δίκαιο ?

Τι είναι η Ψυχή ?

Τι είναι η ηθική ?

Τι είναι η Πολιτική ?

Pizza is love, bacon is passion. Chocolate is my soulmate. Combine all these and you'll have your answers.

• Like 3
Δημοσ.

Και τζάμπα και Όλα τα παραπάνω? Που είναι να πάω αύριο.

Εγώ εδώ για 2ο πτυχίο κοιτάω και πονάει ο κωλος μου με τα fees.

Αμα υπαρχει θεληση ολα γινονται...... :P

Aπο την μια θελω να το ξεκινησω σε 2-3 χρονια απο την αλλη σκεφτομαι θα εχω το κουραγιο σε 2-3 χρονια να μπω ξανα σε τετοια φαση..... :-(

Δημοσ.

έλα μου ντε .. XD

οπότε τι θα έκανες στη θέση μου ? μπορεί γενικά να τα έχω κάνει σκατά τα τελευταία χρόνια αλλα θέλω να επανορθώσω λίγο και να αλλάξω την κατάσταση :P

Υπαρχει ενα αντικείμενο που να σου αρεσει; Αν ναι, τότε κοιτα για certifications. Αν δεν εχει certifications τότε γίνε bootstrap master και ξεκινά επάγγελμα.

• Like 1
Δημοσ.

Και τζάμπα και Όλα τα παραπάνω? Που είναι να πάω αύριο.

Εγώ εδώ για 2ο πτυχίο κοιτάω και πονάει ο κωλος μου με τα fees.

Θα γινει ο Bernie πρόεδρος και τα προπτυχιακά θα ναι τζάμπα.

Απο εκεί και πέρα μην κάνεις τη βλακία και πας για δεύτερο προπτυχιακό. Εκτός κι αν θες να πας ισπανική φιλολογία ή κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

ειναι επικαιρα, και σιγουρα η αγγαρεια και μονο σε κανει να τα μισεις (οπως και με την φυσικη πχ) αλλα για ολα αυτα εχουν μιλησει και αλλοι, πολυ πιο αγνωστοι (και οχι μονο στον δυτικο κοσμο). Καλο ειναι καποιος να ξερει τι παιζει, αλλα να μην κατσει να αναλυσει μονο αυτο τον ενα τροπο σκεψης

Δημοσ.

Pizza is love, bacon is passion. Chocolate is my soulmate. Combine all these and you'll have your answers.

Ε εντάξει, έχεις μια πιο απλή ματιά και δεν σε ενδιαφέρει να εμβαθύνεις σε αυτά.  :)  Δεκτό.

Εμένα μου αρέσει, γιατί βάζει μπρος στο μυαλό μου και το κάνει να σκέφτεται διάφορα 'τι θα γινόταν αν'.

Να για παράδειγμα με το βιβλίο για τον έρωτα, το Φαίδρο, με βοήθησε στο να μη στεναχωριέμαι όταν τρώω χυλόπιτα

Δημοσ.

Να ανοίξουμε και μια ταυτόχρονη συζήτηση για την αφόδευση και το οοττ θα εχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Τα οπιούχα συνταγογραφημένα φάρμακα ειναι μεγαλο πρόβλημα στις ΗΠΑ, το υποκατάστατο τους ειναι ηρωινη.

Ο ριβόλβερ ακόμα να απαντήσει, έτσι.

• Like 2
Δημοσ.

ειναι επικαιρα, και σιγουρα η αγγαρεια και μονο σε κανει να τα μισεις (οπως και με την φυσικη πχ) αλλα για ολα αυτα εχουν μιλησει και αλλοι, πολυ πιο αγνωστοι (και οχι μονο στον δυτικο κοσμο). Καλο ειναι καποιος να ξερει τι παιζει, αλλα να μην κατσει να αναλυσει μονο αυτο τον ενα τροπο σκεψης

Σίγουρα, δεν λέω να κάνει κανείς 'κατήχηση' στον Πλατωνισμό.

Απλά νιώθω ότι διαβάζοντας μερικά που έτυχε να διαβάσω, αυτοβελτιώθηκα, και πως αντί να βρίσκονται κάποια απ' αυτά τα βιβλία στο αόριστο χώρο βιβλίων με τίτλο "Αρχαία γραμματεία", θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι στον χώρο με τη ταμπέλα "Αυτοβελτίωση".

Ένας φίλος μου όμως αναρχοκομμουνιστής που διάβασε τη Πολιτεία του Πλάτωνα, έπαθε τη πλάκα του, και τον βάζει δίπλα απ' τον Μαρξ τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

'τι θα γινόταν αν'.

ακομα απορια το 'χω

http://forum.beer.gr/showthread.php?t=4684

Να για παράδειγμα με το βιβλίο για τον έρωτα, το Φαίδρο, με βοήθησε στο να μη στεναχωριέμαι όταν τρώω χυλόπιτα

εμενα το bacon και τα ξυδια με βοηθαγαν στις χυλοπιτες...

Δημοσ.

Αμα υπαρχει θεληση ολα γινονται...... :P

Aπο την μια θελω να το ξεκινησω σε 2-3 χρονια απο την αλλη σκεφτομαι θα εχω το κουραγιο σε 2-3 χρονια να μπω ξανα σε τετοια φαση..... :-(

Ντάξει ρε μαν, άμα είσαι μπρουκλης δεν σε αγχωνουν αυτά, εμένα Δεν με ψήνει να χρωστάω καμία 200κ στους αμερικάνους.

• Like 1
Δημοσ.

Τι είναι ο έρωτας και πως να προσεγγίζουμε το 'ταίρι' μας?

Τι είναι το δίκαιο, και πως να είμαστε δίκαιοι ?

Τι είναι η Ψυχή, και υπάρχει μετά θάνατον ζωή ?

Τι είναι η ηθική, και ποιο το όφελός της ?

Τι είναι η Πολιτική, και πως πρέπει να ασκείται ?

Τι θα απογίνει το Μπλα Μπλα άμα κάτσει ο κόσμος και διαβάσει, όσοι ανοίγουν τα threads θα γίνουν κλέφτες; Πρόκειται περί βασικού ενστίκτου επιβίωσης και τέλος πάντων καλό είναι να υπάρχει μια κάποια ισορροπία. Στην πυρά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...