LongTom Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Την εκφραση "φέρε τη πορτα πανω" τη ξερετε/εχετε ακουσει ή μονο εγω τη λέω;; Για οποιον απορεί: σημαινει "κλείσε τη πορτα". Και ειλικρινα δε ξερω που την πρωτο-ακουσα αλλά τη λεω Ναι την έχω ακούσει σε μετακόμιση. And now for something completely different, Η επικοινωνία με την τοπική γραφεικρατία μέσω email είναι εξαιρετικά διασκεδαστική. Γράφω αγγλικά και απαντάνε με gloogle translate+δανέζικα. Πολλές φράσεις δεν έχουν λογική συνέχεια και βγαίνουν τρελλά μαργαριτάρια. Τουλάχιστον είναι καλοί επαγγελματίες και στέλνουν γρήγορα απαντήσεις και είναι πολύ πρόθυμοι να εξηγήσουν πολλές φορές το ίδιο πράμα.
scullyist Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 ^ Πως είχα την εντύπωση πως οι περισσότεροι σκανδιναβία μεριά, το κατέχουν πολύ το αγγλικό (συν ψιλοάψογη προφορά); 1
status Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 απόσπασμα από αγγελία σε ομάδα στο φβ IPHONE 6 TO Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΩΝΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΩΡΕΙ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ ΤΟ APPLE STORE MEΣΑ( ΕΙΚΟΝΙΚΑ )... ΜΟΝΟ ΑΘΗΝΑΑΑΑ 130Ε!!!!! ρε,έλεος,ρε Ότι μοιάζει με αιγμφοουν έχει τραγικά, ΤΡΑΓΙΚΑ μικρή ραμ.
LongTom Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 ^ Πως είχα την εντύπωση πως οι περισσότεροι σκανδιναβία μεριά, το κατέχουν πολύ το αγγλικό (συν ψιλοάψογη προφορά); Μπα,στο δημόσιο/νομαρχίες δεν είναι και πολύ ικανοί(ή βαριούνται,δεν ξέρω και 100%) στα αγγλικά.Απλά είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και να καταλάβουν τι θέλεις.Δεν είναι και ιδιαίτερα γραφειοκρατική χώρα(ένα νούμερο για όλα) και έτσι όλα βαίνουν καλώς. Στον ιδιωτικό τομέα/καθημερινότητα τα παν πολύ καλύτερα στα εγγλέζικα,αλλά μέχρι τούδε μόνο μια κοπελιά είχε άψογη προφορά στα αγγλικά.Οι άλλοι έχουν ιδιαίτερη προφορά(έστω και ανεπαίσθητη),αν και καταλαβαίνεις πολύ εύκολα τι λεν. Βέβαια μένω και στην επαρχία("περιφέρεια" για τους αθηνέζους)και δεν ξέρω τι κάμουν οι πρωτευουσιάνοι στην Κοπεγχάγη(που θεωρούν τους γιουτλανδέζους Δανούς άξεστους βλαχοτσομπάνιδες).
revolver1990 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Παίζει πολύ το #θάνατοςστουςκρητικούς http://www.koutipandoras.gr/article/135651/leventes-kai-leventomalakeshttp://www.koutipandoras.gr/article/135651/leventes-kai-leventomalakes
scullyist Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Βέβαια μένω και στην περιφέρεια επαρχία("περιφέρεια"επαρχία για τους αθηνέζους) fiiiixed
viper2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Παίζει πολύ το #θάνατοςστουςκρητικούς δεν εχω προσεξει κατι
revolver1990 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Facebook,blogs ακόμα και εδώ στο forum υπάρχουν τέτοια άτομα....λες και τα παιδιά της πόλης είναι το ίδιο με 10-15 μπουρτζόβλαχους.
scullyist Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Τόσα χρόνια νόμιζα ότι ισχύει. A δεν καταρρίπτω εντυπώσεις, απλά παρέθεσα την δική μου.
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 μονο εμενα με εκνευριζει τοσο πολυ η διαφιμηση απο τα Jumbo και θα θελα πραγματικα να τις απαγορευσουν και να παρουν φωτια και να καουν ολα τα τζαμπο?
mary Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Την εκφραση "φέρε τη πορτα πανω" τη ξερετε/εχετε ακουσει ή μονο εγω τη λέω;; Για οποιον απορεί: σημαινει "κλείσε τη πορτα". Και ειλικρινα δε ξερω που την πρωτο-ακουσα αλλά τη λεω Μεχρι στιγμης ειναι 1-1. Κανεις άλλος τη ξερει; μονο εμενα με εκνευριζει τοσο πολυ η διαφιμηση απο τα Jumbo και θα θελα πραγματικα να τις απαγορευσουν και να παρουν φωτια και να καουν ολα τα τζαμπο? Κράζεις; Θαυμάζεις αγαπητέ Σπεκτ!
gatokoritso Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 μονο εμενα με εκνευριζει τοσο πολυ η διαφιμηση απο τα Jumbo και θα θελα πραγματικα να τις απαγορευσουν και να παρουν φωτια και να καουν ολα τα τζαμπο? μαζι σου.αυτες οι καινουργιες για το πασχα ειναι αυτοκτονία πραγματικα.. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις