Προς το περιεχόμενο

The Official Off Topic Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την εκφραση "φέρε τη πορτα πανω" τη ξερετε/εχετε ακουσει ή μονο εγω τη λέω;;

Για οποιον απορεί: σημαινει "κλείσε τη πορτα". Και ειλικρινα δε ξερω που την πρωτο-ακουσα αλλά τη λεω  :P

Ναι την έχω ακούσει σε μετακόμιση. :lol:

And now for something completely different,

Η επικοινωνία με την τοπική γραφεικρατία μέσω email είναι εξαιρετικά διασκεδαστική.

Γράφω αγγλικά και απαντάνε με gloogle translate+δανέζικα. :lol:

Πολλές φράσεις δεν έχουν λογική συνέχεια και βγαίνουν τρελλά μαργαριτάρια.

Τουλάχιστον είναι καλοί επαγγελματίες και στέλνουν γρήγορα απαντήσεις και είναι πολύ πρόθυμοι να εξηγήσουν πολλές φορές το ίδιο πράμα. ^_^

• Απαντ. 32,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• viper2005

3016

• nicoc89

2388

• revolver1990

1933

• TriLoBiTe

1810

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

^ Πως είχα την εντύπωση πως οι περισσότεροι σκανδιναβία μεριά, το κατέχουν πολύ το αγγλικό (συν ψιλοάψογη προφορά);

• Like 1
Δημοσ.

απόσπασμα από αγγελία σε ομάδα στο φβ

IPHONE 6 TO Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΩΝΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΩΡΕΙ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ ΤΟ APPLE STORE MEΣΑ( ΕΙΚΟΝΙΚΑ )... ΜΟΝΟ ΑΘΗΝΑΑΑΑ 130Ε!!!!!

ρε,έλεος,ρε

Ότι μοιάζει με αιγμφοουν έχει τραγικά, ΤΡΑΓΙΚΑ μικρή ραμ.

Δημοσ.

^ Πως είχα την εντύπωση πως οι περισσότεροι σκανδιναβία μεριά, το κατέχουν πολύ το αγγλικό (συν ψιλοάψογη προφορά);

Μπα,στο δημόσιο/νομαρχίες δεν είναι και πολύ ικανοί(ή βαριούνται,δεν ξέρω και 100%) στα αγγλικά.Απλά είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και να καταλάβουν τι θέλεις.Δεν είναι και ιδιαίτερα γραφειοκρατική χώρα(ένα νούμερο για όλα) και έτσι όλα βαίνουν καλώς.

Στον ιδιωτικό τομέα/καθημερινότητα τα παν πολύ καλύτερα στα εγγλέζικα,αλλά μέχρι τούδε μόνο μια κοπελιά είχε άψογη προφορά στα αγγλικά.Οι άλλοι έχουν ιδιαίτερη προφορά(έστω και ανεπαίσθητη),αν και καταλαβαίνεις πολύ εύκολα τι λεν.

Βέβαια μένω και στην επαρχία("περιφέρεια" για τους αθηνέζους)και δεν ξέρω τι κάμουν οι πρωτευουσιάνοι στην Κοπεγχάγη(που θεωρούν τους γιουτλανδέζους Δανούς άξεστους βλαχοτσομπάνιδες). :lol:  :P  

Δημοσ.

Facebook,blogs ακόμα και εδώ στο forum υπάρχουν τέτοια άτομα....λες και τα παιδιά της πόλης είναι το ίδιο με 10-15 μπουρτζόβλαχους.

• Moderators
Δημοσ.

μονο εμενα με εκνευριζει τοσο πολυ η διαφιμηση απο τα Jumbo και θα θελα πραγματικα να τις απαγορευσουν και να παρουν φωτια και να καουν ολα τα τζαμπο?

Δημοσ.

Την εκφραση "φέρε τη πορτα πανω" τη ξερετε/εχετε ακουσει ή μονο εγω τη λέω;;

Για οποιον απορεί: σημαινει "κλείσε τη πορτα". Και ειλικρινα δε ξερω που την πρωτο-ακουσα αλλά τη λεω  :P

Μεχρι στιγμης ειναι 1-1. Κανεις άλλος τη ξερει;

μονο εμενα με εκνευριζει τοσο πολυ η διαφιμηση απο τα Jumbo και θα θελα πραγματικα να τις απαγορευσουν και να παρουν φωτια και να καουν ολα τα τζαμπο?

Κράζεις; Θαυμάζεις αγαπητέ Σπεκτ! :lol: :P

Δημοσ.

μαζι σου.αυτες οι καινουργιες για το πασχα ειναι αυτοκτονία πραγματικα..

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...