Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Καταρχήν απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι στοιβάζεις συνυποψήφιους την ίδια ώρα σαν τα πρόβατα να κάνουν τεστ. Δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό τους και έλλεψη επαγγελματισμού απο τη μεριά σου. Αν ήμουν στη θέση τους θα ήταν τεράστιο red-flag και ο μοναδικός λόγος που ίσως να δεχόμουν να εργαστώ θα ήταν επειδή θα είχα απολύτως ανάγκη τη δουλειά. bro, πολλές πολυεθνικές και τράπεζες λειτουργουν ή λειτουργουσαν με διαγωνισμό πριν σε καλέσουν σε συνέντευξη. Συνηθως τεστ δεξιοτήτων. Ακόμα και οι διαγωνισμοι ΑΣΕΠ στο δημοσιο γινονται με κόσμο "στοιβαγμένο" οπως γράφεις. Δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι αντιεπαγγελματικό. Ισα ισα που πιστευω οτι ένα τεστ γνώσεων πάνω σε αυτα που υποστηριζει ο εργαζόμενος οτι γνωριζει, οπως έκανε ο φιλος εδώ, μπορει να δείξει πολλά. Οι περισσότεροι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ξέρουν ή τουλάχιστον έτσι λέει το πτυχίο τους. Φυσικά δεν φταίνε αυτοι. 1
LiquidTroll Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Αν μείνεις Ελλάδα δυο επιλογές υπάρχουν για σένα έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα...ή underpaid στο αντικείμενο σου...ή overqualified σε άλλη δουλειά (αποθηκάριος π.χ) Όλα σωστά και το τεστάκι φυσικά απαραίτητο σε πολλές περιπτώσεις... και αν είναι 8ωρο τα 587 άρα σύμφωνα με την νομοθεσία και κει σωστός... Αλλά αν είναι 10-12 ώρες τότε δεν είσαι ΟΚ γιατί τότε δεν σέβεσαι εσύ τον ιδρώτα του άλλου... Όχι , ποτέ , ποτέ στην ζωή μου δεν θα εκμεταλευτώ εργαζομένους όπως εκμεταλευτηκαν εμένα. Το έχω σαν αρχή. Μισθοδοσία πάντα στην ώρα τους ! Το ΙΚΑ τους το πληρώνω όχι τελος του μηνός αλλά πάντα στην αρχή. Τώρα μου ζήτησε η κοπέλα 2-3 μέρες παραπανω άδεια Ανευ Αποδοχών και τις έδωσα δώρο. Θεωρώ τον εαυτό μου απαιτητικό εργοδότη μεν , αλλά δίκαιο και πολύ σωστό , και με κατανόηση και σεβασμό για τους εργαζομένους μου. Ελπίζω και αυτοί να θεωρούνε το ίδιο.....! έχω Μπάτσελορ Μηχανικής στον κλάδο Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό στην εκπαίδευση (στην Μετα-Υποχρεωτική εκπαίδευση) Μάστερ Επιστημών στο Σχεδιασμό και Διαχείριση σε Δίκτυα Επικοινωνιών Εμπειρία 1 Χρόνο Καθηγητης CCNA 3 Χρόνια Καθηγητης ECDL, CLAIT 2 Χρόνια σε εταιρία με Radar 2 Χρόνια σε εταιρία με Αισθητήρες πάσης φύσεως Όλα αυτά Αγγλία. 4 Χρόνια άνεργος και δεν με παίρνει κανείς εδω στην Ελλάδα. (ούτε ως αποθηκάριος) Όλοι λένε να φύγω πάλι έξω και με ρωτάνε τι δουλειά έχω εδώ Φιλαράκι έχω σπουδάσει Αγγλία και σου λέω να φύγεις. Όχι απαραίτητα Αγγλία. Οποιαδήποτε χωρα Ντουμπάι , Κατάρ , Κινα , Ταιλάνδη , Αυστραλία. Και μόνο ότι θα δουλέυεις και θα ζεις αξιοπρεπώς , θα σου ανεβάσει την αυτοεκτίμηση. bro, πολλές πολυεθνικές και τράπεζες λειτουργουν ή λειτουργουσαν με διαγωνισμό πριν σε καλέσουν σε συνέντευξη. Συνηθως τεστ δεξιοτήτων. Ακόμα και οι διαγωνισμοι ΑΣΕΠ στο δημοσιο γινονται με κόσμο "στοιβαγμένο" οπως γράφεις. Δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι αντιεπαγγελματικό. Ισα ισα που πιστευω οτι ένα τεστ γνώσεων πάνω σε αυτα που υποστηριζει ο εργαζόμενος οτι γνωριζει, οπως έκανε ο φιλος εδώ, μπορει να δείξει πολλά. Οι περισσότεροι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ξέρουν ή τουλάχιστον έτσι λέει το πτυχίο τους. Φυσικά δεν φταίνε αυτοι. Το τεστάκι δεν ήτανε τόσο για το τι ξέρουν , αλλά το πως διαχειρίζοντε την πίεση και την πρόκληση( νταξ και 5 βασικά πράγματα στο Excel ). Οπως είπα παραπάνω , δεν το ξέρω/θυμάμαι αυτό , το ψάχνω στο νετ τσακα τσακα και βλέπω πως γίνεται. Γενικά , τα πτυχία που έχουνε πάρει ειδικά στο Ελλάδα , ΔΕΝ τους έχουνε εκπαιδευσει σε κάποιες αξίες που θα πρεπει να έχει ένας εργαζόμενος όπως time management , stress management , problem solving , goal-driven κλπ Αντιγραφή και φυσικά αν πεις την λέξη deadline σε ελληνικό πανεπιστήμιο θα σε λιντσάρουνε. 9
paylidis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Γενικά , τα πτυχία που έχουνε πάρει ειδικά στο Ελλάδα , ΔΕΝ τους έχουνε εκπαιδευσει σε κάποιες αξίες που θα πρεπει να έχει ένας εργαζόμενος όπως time management , stress management , problem solving , goal-driven κλπ Αντιγραφή και φυσικά αν πεις την λέξη deadline σε ελληνικό πανεπιστήμιο θα σε λιντσάρουνε. Για το deadline θα διαφωνήσω, ειναι θέμα καθηγητή/σχολής... Εμεις πολλά πολλά χρόνια πριν ειχαμε e-class και αν δεν την παρεδιδες οταν επρεπε την εργασία έκλεινε η αντίστοιχη θέση για to αρχείο στην πλατφόρμα και απλά δε γινόταν δεκτή... Ομοίως, αν η πλατφόρμα έπεφτε μερικές ώρες πριν σου έλεγαν πρόβλημα σου να μην το αφηνες τελευταία στιγμή... Για τα πρώτα θα συμφωνήσω και όπως προείπα και σε άλλο σχετικό θεμα που ίσως σχολίασες στις σχολες ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ουσιαστική χρήση Η/Υ, μονο οτι χρειάζονται για τη σχολή... Για αυτό και το πιστοποιητικό Η/Υ της σχολής δε χρήζει καμιας εκτίμησης (και οχι αδικα για εμενα-και ας το εχω μαζι με ECDL & IT EXPERT).. ΕΙναι γεγονός παντως οτι απο τις σχολές ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ για δουλειά... Στο 90%+ των αντικειμένων... 2
Anorymous Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δε βγάζεις κανένα νόημα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι με 30 χρόνια (και με 20, και με 10) αποδεδειγμένη προϋπηρεσία κανείς δε σου λέει έλα για δοκιμαστικό. Το αν αξίζει ο άλλος σαν άνθρωπος είναι άσχετο. Αυτό που λες με τις λίγες υποχρεώσεις το σκέφτηκες; Όταν σε παίρνει ο πελάτης και σου λέει "τι θα γίνει μ' αυτό το feature περιμένω δύο χρόνια" τι θα του πεις; "Πήρα έναν χωρίς εμπειρία και τον πάω σιγά σιγά, κάνε υπομονή"? Ο εργαζόμενος είναι αυτός που πρέπει να ταιριάζει στις υποχρεώσεις, όχι το ανάποδο. Την πρακτική δε ξέρω γιατί την αναφέρεις καν, είναι με ελάχιστες εξαιρέσεις ο ορισμός της δουλειάς που δε σου αναθέτουν καμία ευθύνη γιατί θεωρούν (σωστά) ότι δεν ξέρεις τίποτα. Δεν αντιλέγω (2 μήνες που είπα παραπάνω). Απλά λέω ότι δεν είναι και παράλογο να του πεις "Ρε συ ακόμα δεν έχεις κάτσει στο γραφείο, χαλάρωσε λίγο. Θα την υπογράψεις την πρόσληψη κανονικά, δεν πάω να σε κλέψω". , Ξερεις στην αρχη μπορεις να τον βαλεις να κανει την "λατσα" και μετα θα μπεις πιο βαθια, οκ δεν μπορω εγω πχ που ειμαι νεος ηλεκτρολογος μηχανικος να κανω μελετη για ολοκληρο αιολοκο παρκο αλλα να παω στην ΔΕΗ να κανω την χαρτουρα ή να παω να παραγγηλω τον εξοπλισμο κλπ κλπ ε νομιζω οτι μπορω να τα καταφερω. Τωρα για το 2ο μαλλον ζεις στο εξωτερικο ή ησουν σε καλο εργοδοτη , η πρακτικη στην ελλαδα ειναι ο ορισμος του παιρνω ενα τσαμπα υπαλληλο και τον σχιζω!
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 ΕΙναι γεγονός παντως οτι απο τις σχολές ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ για δουλειά... Στο 90%+ των αντικειμένων... Και το Harvard να βγάλεις δεν εισαι έτοιμος για εργασία. Δεν ειναι μόνο θέμα πανεπιστημίου αλλά και θέμα εταιρίας. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η υπομονή να εκπαιδευτεί σωστά ο υπάλληλος. Μόνο οι πολυεθνικές τα κάνουν αυτά. Δυστηχως οι μεσαίες επιχειρήσεις 50-100 άτομα σε βάζουν απ την αρχή στα βαθιά σε πράγματα που δε γνωρίζεις και συνήθως πνίγεσαι. Στο τέλος λένε οτι φταίει ο άχρηστος ο εργαζόμενος. Ε δεν ειναι έτσι. Σε όσες εταιρίες έχω εργαστεί, υπήρχε πάντα χρονος εκπαίδευσης και προσαρμογής. Ειδικά όταν άλλαξα εντελώς αντικειμενο εργασίας. ΕΙΔΙΚΑ εκεί, ήξεραν ποιον είχαν πάρει, γιατι με είχαν διαλέξει και για κανα 3μηνο μόνο μάθαινα και κοίταζα. Οι απαιτήσεις ξεκίνησαν μετά και τα deadline. Ομως τους έδωσα αυτό που ήθελαν (προφανως γιαυτο με κρατάνε ακόμα :P)
defacer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Οι μισοί εδώ μέσα μιλάτε για θέσεις εξειδικευμένες σε εταιρείες...(κυρίως τεχνολογίας)(που όντως υπάρχει πρόβλημα στην εύρεση κατάλληλου εργατικού δυναμικού)..και οι άλλοι μισοί που αντιδρούνε σε αυτούς με ύφος "Είστε πιστά σκυλιά των αφεντικών σας" μιλάνε για θέσεις όπως σερβιτόρος,πακετάς,ταμίας σε κάνα νετ καφέ ή πωλητής (οπού εκεί είναι πάρα πολύ αυξημένο το ποσοστό εκμετάλλευσης από τους εργοδότες). Βέβαια ο τίτλος "δε βρίσκουμε εργαζομένους με τα κατάλληλα προσόντα" μάλλον δεν αναφέρεται σε πακετάδες... Ξερεις στην αρχη μπορεις να τον βαλεις να κανει την "λατσα" και μετα θα μπεις πιο βαθια, οκ δεν μπορω εγω πχ που ειμαι νεος ηλεκτρολογος μηχανικος να κανω μελετη για ολοκληρο αιολοκο παρκο αλλα να παω στην ΔΕΗ να κανω την χαρτουρα ή να παω να παραγγηλω τον εξοπλισμο κλπ κλπ ε νομιζω οτι μπορω να τα καταφερω. Τωρα για το 2ο μαλλον ζεις στο εξωτερικο ή ησουν σε καλο εργοδοτη , η πρακτικη στην ελλαδα ειναι ο ορισμος του παιρνω ενα τσαμπα υπαλληλο και τον σχιζω! Σε μια μικρή εταιρία όμως αυτή η θέση που λες απλά δεν υπάρχει, επειδή δεν έχεις την πολυτέλεια να πληρώνεις κάποιον μόνο για να πηγαίνει στη ΔΕΗ και να κάνει παραγγελίες, επειδή δεν έχεις τόσες παραγγελίες που η πραγματοποίησή τους είναι full time job. Ένα φιλαράκι μου π.χ. μηχανολόγος με master έκανε εκτός από τις παραγγελίες και μελέτες και την επίβλεψη στο εργοτάξιο. Αλλά και γενικότερα, το ποσοστό των νέων δε μπορεί να είναι μεγάλο σε σχέση με το ποσοστό των έμπειρων γιατί αλλιώς δε θα γίνεται δουλειά. Έχε υπόψη ότι όταν έχεις έναν έμπειρο και "του δίνεις" ένα νέο να "τον βοηθήσει", στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο νέος καταναλώνει περισσότερο χρόνο σου απ' ότι σου απελευθερώνει. Για τις πρακτικές μιλάω με το δεδομένο ότι ο μέσος φοιτητής δεν ξέρει τίποτα από το πώς γίνεται η πραγματική δουλειά, οπότε είναι περιορισμένο το τι μπορείς να του δώσεις να κάνει. Στις περιπτώσεις που υπάρχει εύκολη χαμαλοδουλειά βέβαια τον σκίζεις ακριβώς έτσι γιατί στην Ελλάδα η πρακτική... δεν αντιμετωπίζεται και πολύ... πώς να το πω.... ώριμα...
paylidis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Και το Harvard να βγάλεις δεν εισαι έτοιμος για εργασία. Δεν ειναι μόνο θέμα πανεπιστημίου αλλά και θέμα εταιρίας. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η υπομονή να εκπαιδευτεί σωστά ο υπάλληλος. Μόνο οι πολυεθνικές τα κάνουν αυτά. Δυστηχως οι μεσαίες επιχειρήσεις 50-100 άτομα σε βάζουν απ την αρχή στα βαθιά σε πράγματα που δε γνωρίζεις και συνήθως πνίγεσαι. Στο τέλος λένε οτι φταίει ο άχρηστος ο εργαζόμενος. Ε δεν ειναι έτσι. Σε όσες εταιρίες έχω εργαστεί, υπήρχε πάντα χρονος εκπαίδευσης και προσαρμογής. Ειδικά όταν άλλαξα εντελώς αντικειμενο εργασίας. ΕΙΔΙΚΑ εκεί, ήξεραν ποιον είχαν πάρει, γιατι με είχαν διαλέξει και για κανα 3μηνο μόνο μάθαινα και κοίταζα. Οι απαιτήσεις ξεκίνησαν μετά και τα deadline. Ομως τους έδωσα αυτό που ήθελαν (προφανως γιαυτο με κρατάνε ακόμα :P) αυτο ακριβώς λέω μερικές σελίδες πριν... Οτι ο βλαχο-ελληνας ο επιχειρηματίας που έπιασε 5 φράγκα και έκανε μια δουλεια κατα 95% δε θελει να πληρώσει για να εκπαιδευσει τον υπάλληλο του αν και στην πραγματικότητα τα χρήματα της εκπαιδευσης θα του τα εβγαζε σε παραγωγικότητα σε σχέση με το να τον παταξει σε ενα γραφειο με ενα καρο άγνωστη δουλειά... Για τις πολυεθνικές δε γνωρίζω, ειμαι αντίθετος με τις τακτικές τους και δεν εχω δουλέψει ποτε για αυτούς (εχω απορρίψει 3 θέσεις στη ζωή μου για ιδεολογικούς λόγους μέχρι σήμερα - και προφανώς οτι πακετά και μπάρμαν). Σημερα στη δουλειά που είμαι εχω εκπαιδεύσεις ακόμα και ανα δίμηνο-τρίμηνο και ειναι γεγονός οτι ειναι αναγκαίες γιατι οι εξελίξεις τρέχουν και οφείλουμε να ακολουθούμε...
hewey Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Αν υπάρχουν Χ υποψήφιοι εργαζόμενοι με σχετική ή σοβαρή ανεπάρκεια προσόντων, γνώσεων, δεξιοτήτων και κατάρτισης - είτε την αναφέρουν στο cv είτε όχι - υπάρχουν άλλοι τόσοι εργοδότες που δεν ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν από τον υπάλληλό τους. Γι' αυτό και βλέπεις εκεί έξω επιχειρηματίες (μικρων ή μεσαίων κυρίως επιχειρήσεων), που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, ότι ο υπάλληλος είναι μόνο για να εκτελεί αυτό που θα του πουν (οπότε δε λαμβάνουν υπόψη τις ιδέες του, τις προτάσεις του κλ.π) και μετά αν δεν πάει καλά του ρίχνουν και το φταίξιμο. Βλέπεις διευθυντή πωλήσεων να θέτει άπιαστους στόχους και να "βγάζει" τον πωλητή ανίκανο επειδή δεν τους πέτυχε. Βλέπεις διευθυντή μικρομεσαιας επιχείρησης που νομίζει ότι μπορεί να κάνει copywriting για να διαφημίσει το Χ προϊόν του και κατηγορεί μετά τον υπάλληλο που του πρότεινε να γίνει η καταχώριση. Βλέπεις ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου να διαχειρίζεται μόνος του με 0 επιτυχία τα social media της επιχείρησης και να του φταίει ο υπάλληλος μάρκετινγκ που του άνοιξε τα προφίλ. Βλέπεις αντιπρόσωπο παραφαρμακευτικων ειδών να κατηγορεί το Web designer που του έφτιαξε το e-shop επειδή δεν πούλησε στο 1ο δίμηνο λειτουργίας του site. Μιλάω για πραγματικά περιστατικά, περίοδος 2009-2012. 11 1
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Καλά πολλά πράγματα δεν έχουν λογικη. Εδω βλέπεις βουλευτή να κατηγορεί τον λαό που τον ψήφισε δε θα δεις εργοδότη να κατηγορεί τον εργαζόμενό του για δικές του ευθήνες? Πάντως γενικά το να αναλάβει κάποιος τις ευθήνες του ειναι χαρακτηριστικό που σπανίζει παγκοσμίως, όχι μόνο στους εργοδότες και εργαζόμενους της Ελλάδας. Ασε δε που αν υπάρξει κάποιος που το κάνει η ιστορία έχει δείξει πως οχι μόνο δε θα του δωθεί 2η ευκαιρία αλλά θα προσπαθήσουν να το φορτώσουν και άλλα. Παγκόσμιο φαινόμενο επαναλαμβάνω. 2
Silverage Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Και άσχετος να είναι ο άλλος μπορεί να μάθει το οτιδήποτε αν του δώσεις λίγο χρόνο. Π.χ. εγω. Ούτε καν ήξερα τί είναι το SAP αλλά τώρα το δουλεύω μια χαρά.Word, Excel, Powerpoint κάτι λίγα απο το σχολείο αλλά πλεόν χρησιμοποιώ συναρτήσεις. Βέβαια μερικές φορές ο κόσμος το έχει χαμένο πάνω στην απελπισία του να βρει δουλειά. Τον πρώτο μήνα που δούλευα στη γραμματεία στη δουλειά έβλεπα διάφορα κουλά. Θυμάμαι μια περίπτωση ενός τύπου που είχε στείλει γράμμα για τυχών πρόσληψή του επειδή πήρε τηλέφωνο και ειδοποίησε για την κλοπή του ATM της περιοχής του.
Anorymous Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Βέβαια ο τίτλος "δε βρίσκουμε εργαζομένους με τα κατάλληλα προσόντα" μάλλον δεν αναφέρεται σε πακετάδες... Σε μια μικρή εταιρία όμως αυτή η θέση που λες απλά δεν υπάρχει, επειδή δεν έχεις την πολυτέλεια να πληρώνεις κάποιον μόνο για να πηγαίνει στη ΔΕΗ και να κάνει παραγγελίες, επειδή δεν έχεις τόσες παραγγελίες που η πραγματοποίησή τους είναι full time job. Ένα φιλαράκι μου π.χ. μηχανολόγος με master έκανε εκτός από τις παραγγελίες και μελέτες και την επίβλεψη στο εργοτάξιο. Αλλά και γενικότερα, το ποσοστό των νέων δε μπορεί να είναι μεγάλο σε σχέση με το ποσοστό των έμπειρων γιατί αλλιώς δε θα γίνεται δουλειά. Έχε υπόψη ότι όταν έχεις έναν έμπειρο και "του δίνεις" ένα νέο να "τον βοηθήσει", στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο νέος καταναλώνει περισσότερο χρόνο σου απ' ότι σου απελευθερώνει. Για τις πρακτικές μιλάω με το δεδομένο ότι ο μέσος φοιτητής δεν ξέρει τίποτα από το πώς γίνεται η πραγματική δουλειά, οπότε είναι περιορισμένο το τι μπορείς να του δώσεις να κάνει. Στις περιπτώσεις που υπάρχει εύκολη χαμαλοδουλειά βέβαια τον σκίζεις ακριβώς έτσι γιατί στην Ελλάδα η πρακτική... δεν αντιμετωπίζεται και πολύ... πώς να το πω.... ώριμα... Ναι σου τρωει χρονο αλλα στην αρχη μετα ομως μαθαινει και υπαρχουν και πραγματα που ξερει να κανει πχ σχεδιο εχεις τις βασεις γιατι εκανε ηλεκτρολογικο σχεδιο στην σχολη και στην τελικη ας τον παρει με πολυ λιγοτερο μισθο σε φαση εκπαιδευση. Περα απο τρην χαμαλοδουλεια υπαρχουν και εργοδοτες που σε τρεχουν κανονικα , φιλος σε τραπεζα εκανε πρακτικη απο της 7.30 το πρωι εως τις 4.00 και εκανε κανονικοτατα δουλεια που κανει ενας τραπεζικος υπαλληλος. Αλλος φιλος απο τεχνικο και μετα ΤΕΙ πηγε σε εργοστασιο και τον εσχισαν και φυσικα μετα δεν τον κρατησαν.
The_Judas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Πρέπει να καταλάβουν και οι εργοδότες ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν μπορούν να εκπαιδεύουν τους φοιτητές με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Το θεωρώ αδιανόητο να μην μπορεί κάποιος να βρει γραμματέα όπως ειπώθηκε. Δεν είναι απαραίτητο να κοιτάξει για απόφοιτους οικονομικού με μαστερ. Λογικό είναι μια κοπέλα 23 ετών να μην έχει καμία εμπειρία. Το word-excel αποδεικνύεται μόνο με πρακτική εμπειρία. Αν κάποιος θέλει να εκμεταλλευτεί τα προγράμματα του οαεδ για νέους ανέργους ή να πάρει τον φθηνό υπάλληλο (κάτω των 25 με πιο χαμηλό βασ. μισθό) θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις. Αν μιλάμε για πιο εξειδικευμένες θέσεις σαφώς και είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τις εταιρείες. Πόσοι όμως ζητάνε τέτοιες θέσεις; ...και πόσοι πληρώνουν αντίστοιχα; Αν ψάχνουν για αρχι-προγραμματιστή με 800 ευρώ μάλλον θα δυσκολευτούν... στην καλύτερη περίπτωση να βρούνε ένα ταλέντο-πιτσιρικά που δεν το έχει ψάξει πολύ στην αγορά εργασίας. Αν ψάχνουν για δικτυά-τεχνικό με εμπειρία σε ΟΤΕ-Forthnet, πάλι δυσκολεύουν τα πράγματα γιατί λίγοι είναι οι τυχεροί που έχουν δουλέψει σε τόσο μεγάλες εταιρείες. Στην Ελλάδα, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων επαγγελματιών πωλητών, με δεύτερη σε δυσκολία κάλυψης ειδικότητα αυτή των υψηλόβαθμων στελεχών, η οποία παραμένει στην ίδια θέση της κατάταξης με πέρυσι. Την τρίτη θέση φέτος κατέχουν οι εξειδικευμένοι τεχνίτες, οι οποίοι πέρυσι βρίσκονταν στην πέμπτη θέση. Εκτός Top-10 για το 2014 μένει το προσωπικό εξυπηρέτησης και υποστήριξης πελατών, το οποίο πέρυσι καταλάμβανε την τέταρτη θέση, όπως και το προσωπικό ΙΤ, το οποίο βρισκόταν στο Νο 7. Οι δύο νέες είσοδοι στη λίστα είναι οι εργάτες και οι χειριστές μηχανημάτων, στις θέσεις 8 και 9 αντίστοιχα. Στην Ελλάδα ψάχνουν για πωλητές... δεν έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι ότι οι αγοραστές δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν. Όσον αφορά τους εξειδικευμένους τεχνίτες-χειριστές μηχανημάτων είναι λογική η έλλειψη. Κανένας από εμάς δεν έχει στο σπίτι του μηχανήματα εργοστασίου για να εκπαιδεύεται 3
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Όσον αφορά τους εξειδικευμένους τεχνίτες-χειριστές μηχανημάτων είναι λογική η έλλειψη. Και κάπου εδω έρχεται η παγκόσμια ηλιθιότητα που ονομάζεται νέος εως 30 ετών με "προυπηρεσία" στον χειρισμό του τάδε μηχανήματος και μεταπτυχιακό μπλα μπλά μπλα....Ναι υπάρχει και στο εξωτερικό. Γιατι η βλακεία είναι ανίκητη. Γιατι απλά δεν θέλουν να φέρουν έναν άνθρωπο να του μάθουν την εργασία. Μη και χάσουν μερικές μέρες μισθούς :P 2
Cryptic Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Και κάπου εδω έρχεται η παγκόσμια ηλιθιότητα που ονομάζεται νέος εως 30 ετών με "προυπηρεσία" στον χειρισμό του τάδε μηχανήματος και μεταπτυχιακό μπλα μπλά μπλα....Ναι υπάρχει και στο εξωτερικό. Γιατι η βλακεία είναι ανίκητη. Γιατι απλά δεν θέλουν να φέρουν έναν άνθρωπο να του μάθουν την εργασία. Μη και χάσουν μερικές μέρες μισθούς :P Με τα μηχανήματα υπάρχει μπλέξιμο με τα σωματεία που ελέγχουν τον χώρο, γι'αυτό και δεν μπορούν να μάθουν οι νέοι χωρίς την αδειά τους.
Asmodeus21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ρε συ ο άλλος θέλει κάποιον να μπορεί να κάνει τη δουλειά. Όσο η δουλειά δε γίνεται η εταιρία δε δουλεύει και οι πελάτες φεύγουν και πάνε αλλού (και μετά δεν ξαναγυρίζουν). Χωρίς προϋπηρεσία υπάρχει ας πούμε 1% περίπτωση να μπορείς να ανταπεξέλθεις το ίδιο με κάποιον που έχει την προϋπηρεσία. Εσύ αν ήσουν εργοδότης θα έπαιρνες αυτό το ρίσκο; Βασικά αν το έκανες συνήθεια να παίρνεις τέτοια ρίσκα δε θα έφτανες να είσαι εργοδότης γιατί η επιχείρηση θα είχε φουντάρει ήδη. Τοτε ας γινει σοβαρη επιχειρηση κι ας δοσει καποιους μηνες εκπαιδευσης στους εργαζομενους η αλλιως ας βολοδερνει κι ας το κλεισει. Δεν γινεται να ζητας πτυχια,μαστερ , γλωσσες , συγκεκριμενα επαγγελματικα λογισμικα κι 5 χρονια προυπηρεσια κι κατω απο 30 ας πουμε. Ας επενδυσουν πρωτα σοβαρα κι μετα να κλαφτουν αλλα στην Ελλαδα θελουμε τον Κυρο γραναζι , το Μπομπ το μαστορα σε καλη τιμη με μηδενικο κοστος προπαρασκευης. Δυσκολα αυτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις