defacer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Καταρχήν απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι στοιβάζεις συνυποψήφιους την ίδια ώρα σαν τα πρόβατα να κάνουν τεστ. Δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό τους και έλλεψη επαγγελματισμού απο τη μεριά σου. Αν ήμουν στη θέση τους θα ήταν τεράστιο red-flag και ο μοναδικός λόγος που ίσως να δεχόμουν να εργαστώ θα ήταν επειδή θα είχα απολύτως ανάγκη τη δουλειά. Ρε συ τεστάκι στο Excel τους έβαλε να κάνουν. Εσύ τι θα έκανες, θα τους φώναζες έναν έναν και θα καθόσουν απο πάνω να βλέπεις να κλικάρει κελιά για όση ώρα πάρει; Αυτό που λες γενικά καλά το λες, αλλά στην προκειμένη νομίζω είναι δογματικό. Τώρα κάποια υποψήφια με μεταπτυχιακό στα οικονομικά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αν διέθετες τον ελάχιστο χρόνο να εκπαιδεύσεις τον εργαζόμενό σου (παραπάνω απο μία μέρα δεν θα σου έπαιρνε) θα μάθαινε για πλάκα όλα αυτά που χρειάζεται η συγκεκριμένη θέση. Άρα σε μία μέρα θα είχες μία που θα ήξερε βασικά πράγματα Word+Excel και θα ήταν και ικανότατη σε άλλα πράγματα πολύ πιο βασικά που απαιτούνται για μια γραμματέα. Αν θέλεις κάποιον να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά είναι περίεργο να περιμένεις να ξέρει να την κάνει ήδη πριν τον προσλάβεις; ΟΚ θα έπρεπε να τον εκπαιδεύσεις για το πως είναι το workflow της επιχείρησης, πως δουλεύουν τα τηλέφωνα, πού είναι το network share για τα αρχεία σου, κλπ. Αλλά να ψάχνεις κάποιον να δουλεύει Excel και να λες ότι εσύ έπρεπε να του μάθεις Excel; lol Στην τελική έχεις καταλάβει ότι τώρα έρχεσαι τελείως άσχετος και λες στον άλλο πώς θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά του; 2
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 τόσο δύσκολο είναι όταν κλείσει η θέση, να αφιερώσει ο εργοδότης λίγη ώρα να στείλει απλά ένα μαζικό email στα 5-10-20 άτομα που ήρθαν για συνεντευξη; Τις περισσότερες φορές απλά δεν υπάρχει η τεχνική υποδομή. πχ μια εταιρεία βγάζει αγγελία θα στείλουν email 2000 άτομα. Αν δε γίνει μέσω κάποιας πλατφόρμας αλλά απλά έχεις 2000 ότι να ναι (ούτε κάν με καποιο "κλειδί" θέμα) πως απαντάς σε 2000? ή μάλλον όχι πως απαντάς εσύ ... πως απαντά η βοηθός του HR υπευθύνου (εσύ μπορεί να βριες κανα "κόλπο") Αν γίνεται μέσω κάποιας πλατφόρμας ή από κάποια εταιρεία αγγελιών (πχ kariera.gr) είναι "foul" της εταιρείας της πλατφόρμας αν δεν δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη της. Δε ξέρω πως λειτουργεί πχ η πλατφόρμα της kariera.gr αλλά έχω την εντύπωση ότι απλά κανει FWD ότι στ΄λενει κάποιος σε ένα email δηλαδή το μόνο που θα "κερδίσει" κάποιος είναι ότι θα έχουν κοινό θέμα τα email .... αλλά θα εξακολουθεί απλά να έχει 2000 σκέτα mail)
bluesattack Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 αληθινότατο.....κοπέλες με μεταπτυχιακό στα οικονομικά , και δεν ξέρανε να κάνουνε μια πρόσθεση στο Excel.... Φυσικά , όλες , μηδενος ανεξαιρέτου , γράφανε : Microsoft Office ---> Πολύ καλα , στο υπερβολικά φουσκωμένο απο ψέμματα Europass τους. Και που το παραξενο ? Εκτος απο το γεγονος οτι για θεση γραμματεα σε φροντιστηριο ''συνεντευξιασες'' κοπελες με μεταπτυχιακα στα οικονομικα.Και οχι δεν ειναι τοσο αφυσικο να μην θυμουνται το office, ειδικα αν εχει περασει μια δεκαετια , σε αντιθεση με μια κοπελα οπου αυτο ειναι το μοναδικο της προσον.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Πωπω μεγάλεεεεεε.....πόσο μέσα έπεσες , θα πρέπει να έχεις κληρονομικό χάρισμα!!! Δηλαδή το να τους βάλω να φτιάξουνε ένα Word και ένα Excel , σε συγκεκριμένο χρονικό όριο , για να τεστάρω όχι τόσο αν θα τελειώσουνε , αλλά πως αντιμετωπίζουνε τα προβλήματα under pressure , είναι έλλειψη σεβασμου.Kαι αυτό πρέπει να τους το μάθω εγώ δηλαδή....Χμμμμ ΟΚ , ωράια λογική....! Στοιβάζω ? Seriously? 628 βιογραφικά , οπότε στοιβάζοντε μόνοι τους άθελά τους , απο αυτους διάλεξα 40 (!!) και τους είδα σε 5 ώρες ανα 8 (πως αλλιώς θα μπορούσα). Ημουνα απο πάνω τους , βλέποντας όχι τόσο τις γνώσεις τους sto Office , αλλά πως αντιμετωπίζουνε την πρόκληση. ΣΕ κοινή πρόκληση , real time , όλους το ίδιο ! Εκεί απετυχαν όλοι εκτός απο μία που είναι σήμερα και δουλευει για μένα. Όσο για τα 587 Ευρώ , και τα 12ωρα , τι να σου πω , ζεις σε άλλη διάσταση μάλλον και δεν ξέρεις τι παίζει εκει έξω... Δεν είναι έλλειψη σεβασμού το ίδιο το Τεστ, αλλά το γεγονός ότι έχεις συνυποψήφιους στον ίδιο χώρο. Θα μπορούσες να τους στείλεις το τεστ με email, ίσως και σε πιο δύσκολο επίπεδο για να στο επιστρέψουν σε συγκεκριμένο χρονικό όριο. Καλά το ότι ήσουν και πάνω απο το κεφάλι τους είναι ακόμα πιο απαράδεκτο...έως τραγελαφικό. Τι άλλο να πώ, το ότι μόλις είπες ότι "μόνοι τους στοιβάζονται" έ δείχνει απλά τη νοοτροπία στην οποία αναφερθήκαμε πρίν. Τώρα ναι για τα 587 Ευρώ (9:00-19:00 είναι 10άωρο by the way, τελικά η αφαίρεση δύσκολο ή εσύ έχεις συνηθίσει να αναφέρεσαι στο στάνταρντ 12άωρο) ζω σε άλλη διάσταση ε; Ε ναι μάλλον είπα πολλά. Πόσο 530 δεν είναι για τους κάτω των 25; Α και με κάρτα ανεργίας για να μπεί σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για να πληρώνω εγω τις εργοδοτικές εισφορές τις οποίες θα έπρεπε να πληρώνεις εσύ. Ρε συ τεστάκι στο Excel τους έβαλε να κάνουν. Εσύ τι θα έκανες, θα τους φώναζες έναν έναν και θα καθόσουν απο πάνω να βλέπεις να κλικάρει κελιά για όση ώρα πάρει; Αυτό που λες γενικά καλά το λες, αλλά στην προκειμένη νομίζω είναι δογματικό. Αν θέλεις κάποιον να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά είναι περίεργο να περιμένεις να ξέρει να την κάνει ήδη πριν τον προσλάβεις; ΟΚ θα έπρεπε να τον εκπαιδεύσεις για το πως είναι το workflow της επιχείρησης, πως δουλεύουν τα τηλέφωνα, πού είναι το network share για τα αρχεία σου, κλπ. Αλλά να ψάχνεις κάποιον να δουλεύει Excel και να λες ότι εσύ έπρεπε να του μάθεις Excel; lol Στην τελική έχεις καταλάβει ότι τώρα έρχεσαι τελείως άσχετος και λες στον άλλο πώς θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά του; Δεν διαφώνησα με το τέστ κατα βάση, αλλά με τη διαδικασία. Εδώ πρόκειται βέβαια για γραμματέα, η οποία μεταξύ άλλων θα διαμορφώνει κανένα κειμενάκι και θα φτιάχνει κανα Excel. Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που χαρακτηρίζουν μια γραμματέα όπως το πόσο οργανωτική, επικοινωνιακή είναι κτλ. Οι δεξιότητες του Word δεν θέλουν πάνω απο 1 μήνα για να αναπτυχθούν. Η διαφωνία μου είναι στο κατα πόσο αυτή η διαδικασία τελικά αναδεικνύει το πόσο ικανή είναι μια γραμματέας. 1
BritGreek Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 να ρωτήσω εγώ κάτι ψιλοάσχετο όσους είναι εργοδότες εδώ ή γνωρίζουν από τις εταιρείες που εργάζονται για ένα συγκεκριμένο θέμα.. στις απορρίψεις ατόμων ύστερα από συνεντευξη που έχει γίνει...ενημερώνεται ο υποψηφιος οτι τελικά δεν προχωράει το θέμα κτλ; και δεν εννοώ, να τον πάρει κάποιος προσωπικά τηλ για να του ρίξει το άκυρο, αλλά έστω το κλασσικό email "ευχαριστουμε,μπλα μπλα μπλα ...αλλά τελικά καλυφθηκε η θέση μπλα μπλα κτλ..." πραγματικά, στην Ελλάδα, ελάχιστες φορές έχω δει να απαντάνε και να ενημερώνουν τον υποψηφιο...βλέπω σε αγγελίες στο εξωτερικό, που και σε απλή αίτηση σε αγγελία,χωρίς καμία συνεντευξη τις περισσότερες φορές υπάρχει απάντηση. τόσο δύσκολο είναι όταν κλείσει η θέση, να αφιερώσει ο εργοδότης λίγη ώρα να στείλει απλά ένα μαζικό email στα 5-10-20 άτομα που ήρθαν για συνεντευξη; δε λέω να αρχίσει να απαντάει στον κάθε άσχετο που έστειλε απλά ένα βιογραφικό, αλλά στα άτομα αυτά που αυτός επέλεξε αναμεσα από ένα χ αριθμό αιτήσεων να δει απο κοντά και να κρίνει...τόσο δύσκολο είναι; δε ξέρω πως ακουγεται αυτό σε κάποιους...μπορεί κάποιοι να λενε.."τι μας λες τώρα, αυτό είναι το πρόβλημα;".... αλλά πραγματικά, μου κάνει τρομερή εντύπωση η νοοτροπία αυτή που βλέπω στους περισσότερους... Εννοείται ότι ενημερώνεται ο υποψήφιος και όταν απορρίπτεται, τουλάχιστον στη δική μου επιχείρηση. Εμείς τον ευχαριστούμε και για το ενδιαφέρον του. Επαγγελματική ευγένεια και δεοντολογία. 1
defacer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δεν διαφώνησα με το τέστ κατα βάση, αλλά με τη διαδικασία. Εδώ πρόκειται βέβαια για γραμματέα, η οποία μεταξύ άλλων θα διαμορφώνει κανένα κειμενάκι και θα φτιάχνει κανα Excel. Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που χαρακτηρίζουν μια γραμματέα όπως το πόσο οργανωτική, επικοινωνιακή είναι κτλ. Οι δεξιότητες του Word δεν θέλουν πάνω απο 1 μήνα για να αναπτυχθούν. Η διαφωνία μου είναι στο κατα πόσο αυτή η διαδικασία τελικά αναδεικνύει το πόσο ικανή είναι μια γραμματέας. Νομίζω ότι κακώς διαφώνησες με τη διαδικασία. Εγώ δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερη η οποία να μη περιλαμβάνει την υπόθεση πως δεν έχω τίποτα να κάνω όλη μέρα άρα ο χρόνος μου είναι "δωρεάν". Για τα προσόντα, γιατί μπαίνεις στη λούπα να μιλάς για τα προσόντα της γραμματέως αφού εσύ ούτε έχεις ούτε χρειάζεσαι ενώ ο άλλος και έχει και χρειάζεται και ξέρει από πρώτο χέρι; Στην τελική το "καλύτερο" που θα μπορούσες θεωρητικά να βγάλεις από αυτό το παρακλάδι της συζήτησης είναι ότι ο φίλος δεν ξέρει να ξεχωρίζει την καλή από την κακή γραμματέα. Σου χρειάζεται αυτό το συμπέρασμα για να υποστηρίξεις κάποια θέση; Δε βλέπω το πως θα μπορούσε. Anyway ας μη το τραβήξουμε άλλο.
BritGreek Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Μάγκες , ζητούσα γραμματέα , οπότε διάλεξα 40 βιογραφικά απο τα 628 (!!) που πήρα. Τους χώρισα ανα 5 , και κάθε μία ώρα πέρναγα 8 κοπέλες ( έχω φρονιστήριο πληροφορικής) απο ένα τέστ Word και Excel. Απλά πραγματάκια , ένας πολλαπλασιασμος , λίγοπ διαμόρφωση κλπ. Όλες είχανε καλές σπουδές , μερικές πολύ καλές.... Πόσες τελειώσανε το τεστ? 3 ........................................ +1 Εγώ τελικά προσέλαβα τους πιο κοινωνικούς και επικοινωνιακούς και αποφάσισα να τους εκπαιδεύσω εγώ, σ' αυτά που ήθελα να ξέρουν να κάνουν. Πήρα έναν άντρα και μια γυναίκα, για τη γραμματεία. Ισότητα. 1
paylidis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Μακάρι πάντως σε κάθε κλάδο και για κάθε εργασία να υπήρχε μία δοκιμαστική περίοδος 2-3 ημερών (έστω και πληρωμένη για οποον αισθάνεται οτι τον εκμεταλλευονται) για τους 2-3 καλύτερους... Δε θα είχαν φορτωθεί ένα μάτσο άχρηστοι με ωραία μούφα βιογραφικά σε κάθε εταιρεία/υπηρεσία να καθονται και να δείχνουν το μπόι τους... Προσωπικά αν ήμουν σε φάση αγοράς εργασίας δε θα ειχα κανένα πρόβλημα να αποδειξω οτι ΑΞΙΖΩ. Ουτε εκμεταλλευση είναι, ούτε προβατοποίηση, ούτε τιποτα... Και για να μην παραφραστω ξαναλέω 2 άντε 3 μέρες, όχι 10-15 όπως κάνουν κάτι εταιρείες του ΚΩΛΟΥ (βλ. τηλεφωνικές πωλήσεις κ.ο.κ.) και μετα σουτ και στην επόμενη παρτίδα θυμάτων... Απο εμένα χίλια μπράβο στο συμφορουμίτη που επέλεξε αυτό τον τρόπο αξιολόγησης, μακάρι να μπορούσα να τον εφαρμόσω και εγώ... 3
Backpacker Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Οι μισοί εδώ μέσα μιλάτε για θέσεις εξειδικευμένες σε εταιρείες...(κυρίως τεχνολογίας)(που όντως υπάρχει πρόβλημα στην εύρεση κατάλληλου εργατικού δυναμικού)..και οι άλλοι μισοί που αντιδρούνε σε αυτούς με ύφος "Είστε πιστά σκυλιά των αφεντικών σας" μιλάνε για θέσεις όπως σερβιτόρος,πακετάς,ταμίας σε κάνα νετ καφέ ή πωλητής (οπού εκεί είναι πάρα πολύ αυξημένο το ποσοστό εκμετάλλευσης από τους εργοδότες). Συνεχίστε... 6
L0rd Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 έχω Μπάτσελορ Μηχανικής στον κλάδο Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό στην εκπαίδευση (στην Μετα-Υποχρεωτική εκπαίδευση) Μάστερ Επιστημών στο Σχεδιασμό και Διαχείριση σε Δίκτυα Επικοινωνιών Εμπειρία 1 Χρόνο Καθηγητης CCNA 3 Χρόνια Καθηγητης ECDL, CLAIT 2 Χρόνια σε εταιρία με Radar 2 Χρόνια σε εταιρία με Αισθητήρες πάσης φύσεως Όλα αυτά Αγγλία. 4 Χρόνια άνεργος και δεν με παίρνει κανείς εδω στην Ελλάδα. (ούτε ως αποθηκάριος) Όλοι λένε να φύγω πάλι έξω και με ρωτάνε τι δουλειά έχω εδώ
Backpacker Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 έχω Μπάτσελορ Μηχανικής στον κλάδο Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό στην εκπαίδευση (στην Μετα-Υποχρεωτική εκπαίδευση) Μάστερ Επιστημών στο Σχεδιασμό και Διαχείριση σε Δίκτυα Επικοινωνιών Εμπειρία 1 Χρόνο Καθηγητης CCNA 3 Χρόνια Καθηγητης ECDL, CLAIT 2 Χρόνια σε εταιρία με Radar 2 Χρόνια σε εταιρία με Αισθητήρες πάσης φύσεως Όλα αυτά Αγγλία. 4 Χρόνια άνεργος και δεν με παίρνει κανείς εδω στην Ελλάδα. (ούτε ως αποθηκάριος) Όλοι λένε να φύγω πάλι έξω και με ρωτάνε τι δουλειά έχω εδώ Και τι περιμένεις να σε ρωτήσουμε και μεις τι δουλειά έχεις εδώ? 4
ppaio Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 έχω Μπάτσελορ Μηχανικής στον κλάδο Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό στην εκπαίδευση (στην Μετα-Υποχρεωτική εκπαίδευση) Μάστερ Επιστημών στο Σχεδιασμό και Διαχείριση σε Δίκτυα Επικοινωνιών Εμπειρία 1 Χρόνο Καθηγητης CCNA 3 Χρόνια Καθηγητης ECDL, CLAIT 2 Χρόνια σε εταιρία με Radar 2 Χρόνια σε εταιρία με Αισθητήρες πάσης φύσεως Όλα αυτά Αγγλία. 4 Χρόνια άνεργος και δεν με παίρνει κανείς εδω στην Ελλάδα. (ούτε ως αποθηκάριος) Όλοι λένε να φύγω πάλι έξω και με ρωτάνε τι δουλειά έχω εδώ Φιλε φυγε Αγγλια μην καθεσαι ουτε δευτερολεπτο... 1
hewey Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 έχω Μπάτσελορ Μηχανικής στον κλάδο Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό στην εκπαίδευση (στην Μετα-Υποχρεωτική εκπαίδευση) Μάστερ Επιστημών στο Σχεδιασμό και Διαχείριση σε Δίκτυα Επικοινωνιών Εμπειρία 1 Χρόνο Καθηγητης CCNA 3 Χρόνια Καθηγητης ECDL, CLAIT 2 Χρόνια σε εταιρία με Radar 2 Χρόνια σε εταιρία με Αισθητήρες πάσης φύσεως Όλα αυτά Αγγλία. 4 Χρόνια άνεργος και δεν με παίρνει κανείς εδω στην Ελλάδα. (ούτε ως αποθηκάριος) Όλοι λένε να φύγω πάλι έξω και με ρωτάνε τι δουλειά έχω εδώ Να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι εσύ ότι είναι καλύτερο για σένα. Πάντως αν ήμουν εργοδότης, ούτε κι εγώ θα σε έπαιρνα για αποθηκάριο, γιατί με την πρώτη ευκαιρία θα έφευγες για κάποια καλύτερη δουλειά (και πολύ καλά θα έκανες). 4
LiquidTroll Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δεν είναι έλλειψη σεβασμού το ίδιο το Τεστ, αλλά το γεγονός ότι έχεις συνυποψήφιους στον ίδιο χώρο. Θα μπορούσες να τους στείλεις το τεστ με email, ίσως και σε πιο δύσκολο επίπεδο για να στο επιστρέψουν σε συγκεκριμένο χρονικό όριο. Καλά το ότι ήσουν και πάνω απο το κεφάλι τους είναι ακόμα πιο απαράδεκτο...έως τραγελαφικό. Τι άλλο να πώ, το ότι μόλις είπες ότι "μόνοι τους στοιβάζονται" έ δείχνει απλά τη νοοτροπία στην οποία αναφερθήκαμε πρίν. Τώρα ναι για τα 587 Ευρώ (9:00-19:00 είναι 10άωρο by the way, τελικά η αφαίρεση δύσκολο ή εσύ έχεις συνηθίσει να αναφέρεσαι στο στάνταρντ 12άωρο) ζω σε άλλη διάσταση ε; Ε ναι μάλλον είπα πολλά. Πόσο 530 δεν είναι για τους κάτω των 25; Α και με κάρτα ανεργίας για να μπεί σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για να πληρώνω εγω τις εργοδοτικές εισφορές τις οποίες θα έπρεπε να πληρώνεις εσύ. Δεν διαφώνησα με το τέστ κατα βάση, αλλά με τη διαδικασία. Εδώ πρόκειται βέβαια για γραμματέα, η οποία μεταξύ άλλων θα διαμορφώνει κανένα κειμενάκι και θα φτιάχνει κανα Excel. Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που χαρακτηρίζουν μια γραμματέα όπως το πόσο οργανωτική, επικοινωνιακή είναι κτλ. Οι δεξιότητες του Word δεν θέλουν πάνω απο 1 μήνα για να αναπτυχθούν. Η διαφωνία μου είναι στο κατα πόσο αυτή η διαδικασία τελικά αναδεικνύει το πόσο ικανή είναι μια γραμματέας. Οκ , είναι γνώμη σου , άλλωστε μια εκ των 40 τσαντίστηκε που την έβαλα στο τεστ , και σηκώθηκε και έφυγε. Η γραμματέας που έχω τώρα , και 2-3 ακόμα που περάσανε στο επόμενο γύρο , και της πέρασα κανονική συνέντευξη , μου είπανε ότι το τεστ ήτανε πολύ καλή μαγκιά , χωρίς να τους ρωτήσω εγώ. Αυτο το στοιβάζω φίλε μου το έχεις παρεξηγήσει : 1. Στοιβαζοντε , χωρίς να το θέλουνε αναμεσα σε 628 βιογραφικά για μια θέση 2. Στοιβάζοντε , χωρίς να το θέλουνε , στα 40 βιογραφικά. Η αρνησή σου είναι άκυρη , έχω περάσει πολλές τέτοιες ομαδικές συνεντευξεις. Θα στο πω αλλιώς. Πες ότι η άλλη έχει PhD. Και ? Ολες για μια θέση γραμματέως παλευουνε. Ετσι λοιπον , εγώ έπρεπε να δω 3-4 qualities που θέλω στην δουλειά μου.Τι να το κάνω αν έχει αναπτυξει λογισμικο Goal Line Technology?Εγώ γραμματέα θέλω , όχι επιστήμονα , όχι οικονομολόγο , όχι ξεκάρφωτο. Το να στειλω στο σπίτι την άσκηση δεν έχει νόημα , θα τους την έφτιαχνε ο γκόμενος. Ενώ τώρα , έχοντας εμένα απο πάνω τους ( ως κριτή) , και έχοντας εχθρο τον χρονο , ζούνε real time το τι τους περιμένει. Αυτη την στιγμή , βαράνε 3 τηλέφωνα , χτυπάνε τα mails με ερωτήσεις , πρέπει να περάσει τους καινουριους μαθητές στο σύστημα , πρέπει να κοιτάζει τα έσοδα-εξοδα..........................................Μήπως όλα αυτά να τους τα στείλω με Word στο σπίτι? Δεν με ενδιαφέρει το Word , και το Excel. Το έβαλα σαν τεστ , αφου όλες λέγανε ότι το ξέρανε. Κάτι άλλο που δεν είπα , ήτανε ότι τους έδωσα το δικαίωμα , αν κατι δεν θυμούντα ή δεν ξέρουνε , να το ψάξουνε στο Ιντερνετ ή ακόμα και να συνεργαστούνε. ( ονομάζεται problem solving quality). Μόνο μία κοπέλα το χρησιμοποίησε , αυτή που έχω τώρα. Εψαξε στο Ιντερνετ και βρήκε ότι δεν θυμότανε..... Όλα αυτά under pressure έτσι? Τέλος , εαν δεν έχεις ανοίξει δικιά σου επιχείρηση με ιδρώτα και αίμα , ειδικά σήμερα, δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να δώσεις σε έναν εργαζόμενο για 8ωρο πάνω απο βασικό μισθό 587 €. 5
Backpacker Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 έχω Μπάτσελορ Μηχανικής στον κλάδο Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό στην εκπαίδευση (στην Μετα-Υποχρεωτική εκπαίδευση) Μάστερ Επιστημών στο Σχεδιασμό και Διαχείριση σε Δίκτυα Επικοινωνιών Εμπειρία 1 Χρόνο Καθηγητης CCNA 3 Χρόνια Καθηγητης ECDL, CLAIT 2 Χρόνια σε εταιρία με Radar 2 Χρόνια σε εταιρία με Αισθητήρες πάσης φύσεως Όλα αυτά Αγγλία. 4 Χρόνια άνεργος και δεν με παίρνει κανείς εδω στην Ελλάδα. (ούτε ως αποθηκάριος) Όλοι λένε να φύγω πάλι έξω και με ρωτάνε τι δουλειά έχω εδώ Αν μείνεις Ελλάδα δυο επιλογές υπάρχουν για σένα έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα...ή underpaid στο αντικείμενο σου...ή overqualified σε άλλη δουλειά (αποθηκάριος π.χ) Οκ , είναι γνώμη σου , άλλωστε μια εκ των 40 τσαντίστηκε που την έβαλα στο τεστ , και σηκώθηκε και έφυγε. Η γραμματέας που έχω τώρα , και 2-3 ακόμα που περάσανε στο επόμενο γύρο , και της πέρασα κανονική συνέντευξη , μου είπανε ότι το τεστ ήτανε πολύ καλή μαγκιά , χωρίς να τους ρωτήσω εγώ. Αυτο το στοιβάζω φίλε μου το έχεις παρεξηγήσει : 1. Στοιβαζοντε , χωρίς να το θέλουνε αναμεσα σε 628 βιογραφικά για μια θέση 2. Στοιβάζοντε , χωρίς να το θέλουνε , στα 40 βιογραφικά. Η αρνησή σου είναι άκυρη , έχω περάσει πολλές τέτοιες ομαδικές συνεντευξεις. Θα στο πω αλλιώς. Πες ότι η άλλη έχει PhD. Και ? Ολες για μια θέση γραμματέως παλευουνε. Ετσι λοιπον , εγώ έπρεπε να δω 3-4 qualities που θέλω στην δουλειά μου. Το να στειλω στο σπίτι την άσκηση δεν έχει νόημα , θα τους την έφτιαχνε ο γκόμενος. Ενώ τώρα , έχοντας εμένα απο πάνω τους ( ως κριτή) , και έχοντας εχθρο τον χρονο , ζούνε real time το τι τους περιμένει. Αυτη την στιγμή , βαράνε 3 τηλέφωνα , χτυπάνε τα mails με ερωτήσεις , πρέπει να περάσει τους καινουριους μαθητές στο σύστημα , πρέπει να κοιτάζει τα έσοδα-εξοδα..........................................Μήπως όλα αυτά να τους τα στείλω με Word στο σπίτι? Δεν με ενδιαφέρει το Word , και το Excel. Το έβαλα σαν τεστ , αφου όλες λέγανε ότι το ξέρανε. Κάτι άλλο που δεν είπα , ήτανε ότι τους έδωσα το δικαίωμα , αν κατι δεν θυμούντα ή δεν ξέρουνε , να το ψάξουνε στο Ιντερνετ ή ακόμα και να συνεργαστούνε. ( ονομάζεται problem solving quality). Μόνο μία κοπέλα το χρησιμοποίησε , αυτή που έχω τώρα. Εψαξε στο Ιντερνετ και βρήκε ότι δεν θυμότανε..... Όλα αυτά under pressure έτσι? Τέλος , εαν δεν έχεις ανοίξει δικιά σου επιχείρηση με ιδρώτα και αίμα , ειδικά σήμερα, δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να δώσεις σε έναν εργαζόμενο για 8ωρο πάνω απο βασικό μισθό 587 €. Όλα σωστά και το τεστάκι φυσικά απαραίτητο σε πολλές περιπτώσεις... και αν είναι 8ωρο τα 587 άρα σύμφωνα με την νομοθεσία και κει σωστός... Αλλά αν είναι 10-12 ώρες τότε δεν είσαι ΟΚ γιατί τότε δεν σέβεσαι εσύ τον ιδρώτα του άλλου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις