rizla7 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 να ρωτήσω εγώ κάτι ψιλοάσχετο όσους είναι εργοδότες εδώ ή γνωρίζουν από τις εταιρείες που εργάζονται για ένα συγκεκριμένο θέμα.. στις απορρίψεις ατόμων ύστερα από συνεντευξη που έχει γίνει...ενημερώνεται ο υποψηφιος οτι τελικά δεν προχωράει το θέμα κτλ; και δεν εννοώ, να τον πάρει κάποιος προσωπικά τηλ για να του ρίξει το άκυρο, αλλά έστω το κλασσικό email "ευχαριστουμε,μπλα μπλα μπλα ...αλλά τελικά καλυφθηκε η θέση μπλα μπλα κτλ..." πραγματικά, στην Ελλάδα, ελάχιστες φορές έχω δει να απαντάνε και να ενημερώνουν τον υποψηφιο...βλέπω σε αγγελίες στο εξωτερικό, που και σε απλή αίτηση σε αγγελία,χωρίς καμία συνεντευξη τις περισσότερες φορές υπάρχει απάντηση. τόσο δύσκολο είναι όταν κλείσει η θέση, να αφιερώσει ο εργοδότης λίγη ώρα να στείλει απλά ένα μαζικό email στα 5-10-20 άτομα που ήρθαν για συνεντευξη; δε λέω να αρχίσει να απαντάει στον κάθε άσχετο που έστειλε απλά ένα βιογραφικό, αλλά στα άτομα αυτά που αυτός επέλεξε αναμεσα από ένα χ αριθμό αιτήσεων να δει απο κοντά και να κρίνει...τόσο δύσκολο είναι; δε ξέρω πως ακουγεται αυτό σε κάποιους...μπορεί κάποιοι να λενε.."τι μας λες τώρα, αυτό είναι το πρόβλημα;".... αλλά πραγματικά, μου κάνει τρομερή εντύπωση η νοοτροπία αυτή που βλέπω στους περισσότερους... 1
Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Οι μισές θέσεις εργασίας είναι φωτογραφημένες για τους γνωστούς τους καθώς πρέπει να δείξουν και μια υπακοή στους κανονισμούς που ορίζει η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Τι ψάχνεις τώρα μέσα στο τρελοκομείο? Τουλάχιστον είναι ιδιωτικός τομέας. Ας κάνει το HR τους καλύτερη δουλειά. 1
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ανάλογα που θα στειλεις φίλε μου. Οι πολυεθνικές και οι μεγάλοι τραπεζικοί Όμιλοι απαντάνε συνήθως με ένα τυπικό e-mail ή και επιστολή. Κάποιες μάλιστα με πολύ οργανωμένο hr καλούν σε συνεντεύξης ακομα και 1 χρόνο αργότερα παρόλο που μπορει να σου έχουν στειλει νωριτερα "αρνητική" απαντητικη επιστολή. Συνηθως οι επιστολές αυτές ειναι του τύπου "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ανάγκη" ή "η θεση έχει καλυφθεί" όμως "το βιογραφικό σας θα αρχειοθετηθεί για μελλοντική ανάγκη" ή και "το αίτημά στη παρουσα φάση δεν δύναται να ικανοποιηθεί και σαν ενημερωνουμε πως όταν οι ανάγκες θα το επιτρέψουν θα εξεταστεί εκ νεου το αίτημά σας" (η κάπως έτσι τέλος πάντων)
defacer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 @rizla7 κανονικά θα έπρεπε να σε ενημερώνουν με email ακόμα κι αν απλά έστειλες βιογραφικό (αρκεί να μη το έστειλες στο άσχετο). Δεν υπάρχει δικαιολογία να μη το κάνουν, απλώς σε κάποια πράγματα είμαστε ακόμα πίσω.
Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Εδώ θεωρείται αποδοτικότερη μέθοδος το Fax. 1
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δεν υπάρχει δικαιολογία να μη το κάνουν, απλώς σε κάποια πράγματα είμαστε ακόμα πίσω. Καλά αυτο δε σημαίνει οτι οι του εξωτερικου απαντάνε όλοι. Πάλι το ιδιο ισχύει. Ανάλογα που θα στείλεις. 1
rizla7 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ανάλογα που θα στειλεις φίλε μου. Οι πολυεθνικές και οι μεγάλοι τραπεζικοί Όμιλοι απαντάνε συνήθως με ένα τυπικό e-mail ή και επιστολή. Κάποιες μάλιστα με πολύ οργανωμένο hr καλούν σε συνεντεύξης ακομα και 1 χρόνο αργότερα παρόλο που μπορει να σου έχουν στειλει νωριτερα "αρνητική" απαντητικη επιστολή. Συνηθως οι επιστολές αυτές ειναι του τύπου "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ανάγκη" ή "η θεση έχει καλυφθεί" όμως "το βιογραφικό σας θα αρχειοθετηθεί για μελλοντική ανάγκη" ή και "το αίτημά στη παρουσα φάση δεν δύναται να ικανοποιηθεί και σαν ενημερωνουμε πως όταν οι ανάγκες θα το επιτρέψουν θα εξεταστεί εκ νεου το αίτημά σας" (η κάπως έτσι τέλος πάντων) οι πολυεθνικές και μεγάλες εταιρίες σχεδόν πάντα στέλνουν...ναι...ακόμα και σε απλή αίτηση... η σύγκριση που κάνω με το εξωτερικό αφορά σε παρόμοιες περιπτώσεις εταιρειών...δε συγκρίνω την πολυεθνική έξω με το hr με τον κυρ μπαμπη με το μαγαζάκι...ούτε οτι κάθε εταιρία στον εξωτερικό κάνει αυτό που λέω..τη γενικότερη εικόνα γράφω, όπως τουλάχιστον την έχω βιώσει εγώ..μπορεί να κάνω και λάθος...γι αυτό ρωτάω και δω να δω αν τελικά ισχύει αυτό γενικότερα και σε τι βαθμό στην ελλάδα. ακόμα και μια μικρή εταιρία που δεν έχει ανεπτυγμένο hr τμήμα ή και καθόλου..και απλά κάποιος υπεύθυνος αναλαμβάνει την όλη διαδικασία, τόσο δύσκολο είναι να αφιερώσει λίγη ώρα; ναι ακόμα και αυτές οι απρόσωπες επιστολές δείχνουν τη νοοτροπία σε μεγάλο βαθμό που έχει ο καθένας και πως αντιμετωπίζει τα πράγματα. προσωπικά μου έχει τύχει ακόμα και μετά από 2η συνεντευξη σε εταιρεία...να μην πάρω καμία απολύτως απάντηση. ειναι δυνατόν; @rizla7 κανονικά θα έπρεπε να σε ενημερώνουν με email ακόμα κι αν απλά έστειλες βιογραφικό (αρκεί να μη το έστειλες στο άσχετο). Δεν υπάρχει δικαιολογία να μη το κάνουν, απλώς σε κάποια πράγματα είμαστε ακόμα πίσω. εντάξει αυτό αντε πες καλύπτεται από το email αρχικά που στέλνουν πολλές φορές, όταν στέλνεις την αιτηση, και σου λέει " θα αξιολογηθεί και επικοινωνήσουμε αν κτλ"(δεν εννοώ τα αυτοματοποιημένα από site τύπου skywalker κτλ)... αλλά ρε ανθρωπε, καλείς κάποιον να μιλήσεις μαζί του από κοντά, που σημαίνει οτι εχεις δει κάτι σε αυτόν για τη θέση και τον καλείς για συνεντευξη..ενημέρωσε τον τελικά τι γίνεται κάποια στιγμή...
LiquidTroll Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Μάγκες , ζητούσα γραμματέα , οπότε διάλεξα 40 βιογραφικά απο τα 628 (!!) που πήρα. Τους χώρισα ανα 5 , και κάθε μία ώρα πέρναγα 8 κοπέλες ( έχω φρονιστήριο πληροφορικής) απο ένα τέστ Word και Excel. Απλά πραγματάκια , ένας πολλαπλασιασμος , λίγοπ διαμόρφωση κλπ. Όλες είχανε καλές σπουδές , μερικές πολύ καλές.... Πόσες τελειώσανε το τεστ? 3 ........................................ 5
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 να ρωτήσω εγώ κάτι ψιλοάσχετο όσους είναι εργοδότες εδώ ή γνωρίζουν από τις εταιρείες που εργάζονται για ένα συγκεκριμένο θέμα.. στις απορρίψεις ατόμων ύστερα από συνεντευξη που έχει γίνει...ενημερώνεται ο υποψηφιος οτι τελικά δεν προχωράει το θέμα κτλ; και δεν εννοώ, να τον πάρει κάποιος προσωπικά τηλ για να του ρίξει το άκυρο, αλλά έστω το κλασσικό email "ευχαριστουμε,μπλα μπλα μπλα ...αλλά τελικά καλυφθηκε η θέση μπλα μπλα κτλ..." πραγματικά, στην Ελλάδα, ελάχιστες φορές έχω δει να απαντάνε και να ενημερώνουν τον υποψηφιο...βλέπω σε αγγελίες στο εξωτερικό, που και σε απλή αίτηση σε αγγελία,χωρίς καμία συνεντευξη τις περισσότερες φορές υπάρχει απάντηση. τόσο δύσκολο είναι όταν κλείσει η θέση, να αφιερώσει ο εργοδότης λίγη ώρα να στείλει απλά ένα μαζικό email στα 5-10-20 άτομα που ήρθαν για συνεντευξη; δε λέω να αρχίσει να απαντάει στον κάθε άσχετο που έστειλε απλά ένα βιογραφικό, αλλά στα άτομα αυτά που αυτός επέλεξε αναμεσα από ένα χ αριθμό αιτήσεων να δει απο κοντά και να κρίνει...τόσο δύσκολο είναι; δε ξέρω πως ακουγεται αυτό σε κάποιους...μπορεί κάποιοι να λενε.."τι μας λες τώρα, αυτό είναι το πρόβλημα;".... αλλά πραγματικά, μου κάνει τρομερή εντύπωση η νοοτροπία αυτή που βλέπω στους περισσότερους... Μου είχε τύχει αρκετές φορές στο παρελθόν και σε μεγάλες εταιρείες να ακούω το "όσοι έχουν περάσει στο στάδιο της συνέντευξης θα ενημερωθούν ανεξαρτήτως αποτελέσματος"....τελικά δεν ενημερώθηκα ποτέ. Υπάρχει δυστυχώς πολύ κακή νοοτροπία αντιμετώπισης των υποψήφιων εργαζομένων στην Ελλάδα. Κυριολεκτικά τους αντιμετωπίζουν ως ζητιάνους. Δεν μιλώ για προσωποποιημένο e-mail αλλά τουλάχιστον το κλασικό που στέλνουν σε όλους και απλά αλλάζουν το όνομα θα έπρεπε να το στέλνουν. Σε ότι αφορά την τελευταία σου παράγραφο, ναι ίσως να μην είναι αυτο το μεγάλο πρόβλημα αλλά είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του εργασιακού πολιτισμού μας. 2
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Πόσες τελειώσανε το τεστ? 3 ........................................ Ειμαι σιγουρος οτι αυτη που τελικά πήρες δεν ειχε καν πιστοποιηση πληροφορικής και σου βγηκε καλη. Πες μου οτι ειναι αληθινο το σενάριο??? :-) 1
LiquidTroll Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ειμαι σιγουρος οτι αυτη που τελικά πήρες δεν ειχε καν πιστοποιηση πληροφορικής και σου βγηκε καλη. Πες μου οτι ειναι αληθινο το σενάριο??? :-) αληθινότατο.....κοπέλες με μεταπτυχιακό στα οικονομικά , και δεν ξέρανε να κάνουνε μια πρόσθεση στο Excel.... Φυσικά , όλες , μηδενος ανεξαιρέτου , γράφανε : Microsoft Office ---> Πολύ καλα , στο υπερβολικά φουσκωμένο απο ψέμματα Europass τους. 5
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 αληθινότατο.....κοπέλες με μεταπτυχιακό στα οικονομικά , και δεν ξέρανε να κάνουνε μια πρόσθεση στο Excel.... Φυσικά , όλες , μηδενος ανεξαιρέτου , γράφανε : Microsoft Office ---> Πολύ καλα , στο υπερβολικά φουσκωμένο απο ψέμματα Europass τους. Καταρχήν απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι στοιβάζεις συνυποψήφιους την ίδια ώρα σαν τα πρόβατα να κάνουν τεστ. Δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό τους και έλλεψη επαγγελματισμού απο τη μεριά σου. Αν ήμουν στη θέση τους θα ήταν τεράστιο red-flag και ο μοναδικός λόγος που ίσως να δεχόμουν να εργαστώ θα ήταν επειδή θα είχα απολύτως ανάγκη τη δουλειά. Τώρα κάποια υποψήφια με μεταπτυχιακό στα οικονομικά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αν διέθετες τον ελάχιστο χρόνο να εκπαιδεύσεις τον εργαζόμενό σου (παραπάνω απο μία μέρα δεν θα σου έπαιρνε) θα μάθαινε για πλάκα όλα αυτά που χρειάζεται η συγκεκριμένη θέση. Άρα σε μία μέρα θα είχες μία που θα ήξερε βασικά πράγματα Word+Excel και θα ήταν και ικανότατη σε άλλα πράγματα πολύ πιο βασικά που απαιτούνται για μια γραμματέα. Είναι αυτό που ειπώθηκε πρίν ότι κανείς εργοδότης δεν επενδύει στον εργαζόμενό του. Τώρα πιθανότατα θα πήρες απλά ένα άτομο το οποίο πήρε μια πιστοποίηση όταν συνειδητοποίησε ότι ως απόφοιτη λυκείου δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα να βρεί εργασία. Όσο για το Europass, είμαι σίγουρος ότι και εσύ στην αγγελία θα έγραφες: "Προσφέρονται ικανοποιητικές αποδοχές" εννοώντας φυσικά τα 587 μεικτά για την μεταπτυχιακιά και "Standard ωράριο" εννοώντας το Ελληνικό standard 9:00-19:00 Αν αυτό δεν είναι ψέμα τότε τί είναι; 3
defacer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Σε ότι αφορά την τελευταία σου παράγραφο, ναι ίσως να μην είναι αυτο το μεγάλο πρόβλημα αλλά είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του εργασιακού πολιτισμού μας. Κάποια στιγμή μου έκαναν μια πρόταση του κώλου (αυτοπροσώπως η φάση) και με κοιτούσε ο τύπος με νόημα περιμένοντας δεν είμαι σίγουρος τι. Είπα να είμαι διπλωμάτης και τους απαντάω "ξέρετε περιμένω ενημέρωση και για μια άλλη θέση όπου έχω κάνει συνέντευξη οπότε δε μπορώ να σας απαντήσω άμεσα". Αμέσως ξενερωμένο ύφος, "εμείς θέλουμε να είμαστε η πρώτη προτεραιότητα" και άλλες τέτοιες πίπες. Δεν έκανα πίσω, τους είπα κοιτάξτε, αν θέλετε απάντηση αύριο σχεδόν σίγουρα δε θα μπορέσω να σας τη δώσω, αλλά θα σας πάρω τηλ όπως και να χει να ενημερώσω. Την άλλη μέρα πήρα τηλέφωνο να τους πω λυπάμαι αλλά δε μπορώ να δεχτώ την πρότασή σας αυτή τη στιγμή και δεν έφτασα καν μέχρι τον τύπο (με έκοψε στη γραμματέα, αφού του είπε ποιός παίρνει την έβαλε να μου πει ότι η θέση έχει καλυφθεί χωρίς να ξέρει καν τι θα έλεγα -- και το ξέρω επιβεβαιωμένα πως η θέση δεν είχε καλυφθεί). Σε άλλη φάση μου έκαναν πρόταση με 5x το μισθό της προηγούμενης περίπτωσης, οπότε απαντάω με email Your offer is fair and reflects what we discussed on the phone, so I am taking it under serious consideration. However, as you can imagine I have recently submitted a number of other applications; several are still in the pipeline and I intend to see them to the end so that I can make the best choice both for myself and for the family as a whole (I 'm sure you understand). Therefore I feel that, as interesting as the offer is, I need to sit on it for a while before I can give you a definite answer. Απάντηση: Hey, of course I can understand that. Let me know if I can do anything to support your decision. Good luck! Όποιος βρει ποιός από τους δύο εργοδότες ήταν Έλληνας και ποιος όχι... δεν κερδίζει τίποτα.
ADHD Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Προφανως καλα εκανε με τα test, ειναι δυνατον με μεταπτυχιακό στα οικονομικα να μην ξερει βασικα πραγματα, τι εκανε στη σχολη δηλαδη?? εκτος αν υπερβάλει και λιγο.. Με καποιον που γραφει ms office αριστα στο cv περιμενω τουλαχιστον να ξερει αψογα ολες τις basic functions πχ vlookup, συνδυασμό αυτων και επιλυση καθημερινων πρακτκων προβληματων οπως αυτα που ρωτανε κατα καιρους στο software topic.. Αλλιως μη βαλεις αψογα, βαλε βασικες γνωσεις αν ξερεις μια προσθεση και μια IF μονο, πολυ με εκνευριζει οταν φουσκωνουν το CV απο τη στιγμη που εγω ειμαι honest και εχω υψηλα στανταρ.
LiquidTroll Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Καταρχήν απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι στοιβάζεις συνυποψήφιους την ίδια ώρα σαν τα πρόβατα να κάνουν τεστ. Δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό τους και έλλεψη επαγγελματισμού απο τη μεριά σου. Αν ήμουν στη θέση τους θα ήταν τεράστιο red-flag και ο μοναδικός λόγος που ίσως να δεχόμουν να εργαστώ θα ήταν επειδή θα είχα απολύτως ανάγκη τη δουλειά. Τώρα κάποια υποψήφια με μεταπτυχιακό στα οικονομικά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αν διέθετες τον ελάχιστο χρόνο να εκπαιδεύσεις τον εργαζόμενό σου (παραπάνω απο μία μέρα δεν θα σου έπαιρνε) θα μάθαινε για πλάκα όλα αυτά που χρειάζεται η συγκεκριμένη θέση. Άρα σε μία μέρα θα είχες μία που θα ήξερε βασικά πράγματα Word+Excel και θα ήταν και ικανότατη σε άλλα πράγματα πολύ πιο βασικά που απαιτούνται για μια γραμματέα. Είναι αυτό που ειπώθηκε πρίν ότι κανείς εργοδότης δεν επενδύει στον εργαζόμενό του. Τώρα πιθανότατα θα πήρες απλά ένα άτομο το οποίο πήρε μια πιστοποίηση όταν συνειδητοποίησε ότι ως απόφοιτη λυκείου δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα να βρεί εργασία. Όσο για το Europass, είμαι σίγουρος ότι και εσύ στην αγγελία θα έγραφες: "Προσφέρονται ικανοποιητικές αποδοχές" εννοώντας φυσικά τα 587 μεικτά για την μεταπτυχιακιά και "Standard ωράριο" εννοώντας το Ελληνικό standard 9:00-19:00 Αν αυτό δεν είναι ψέμα τότε τί είναι; Πωπω μεγάλεεεεεε.....πόσο μέσα έπεσες , θα πρέπει να έχεις κληρονομικό χάρισμα!!! Δηλαδή το να τους βάλω να φτιάξουνε ένα Word και ένα Excel , σε συγκεκριμένο χρονικό όριο , για να τεστάρω όχι τόσο αν θα τελειώσουνε , αλλά πως αντιμετωπίζουνε τα προβλήματα under pressure , είναι έλλειψη σεβασμου.Kαι αυτό πρέπει να τους το μάθω εγώ δηλαδή....Χμμμμ ΟΚ , ωράια λογική....! Στοιβάζω ? Seriously? 628 βιογραφικά , οπότε στοιβάζοντε μόνοι τους άθελά τους , απο αυτους διάλεξα 40 (!!) και τους είδα σε 5 ώρες ανα 8 (πως αλλιώς θα μπορούσα). Ημουνα απο πάνω τους , βλέποντας όχι τόσο τις γνώσεις τους sto Office , αλλά πως αντιμετωπίζουνε την πρόκληση. ΣΕ κοινή πρόκληση , real time , όλους το ίδιο ! Εκεί απετυχαν όλοι εκτός απο μία που είναι σήμερα και δουλευει για μένα. Όσο για τα 587 Ευρώ , και τα 12ωρα , τι να σου πω , ζεις σε άλλη διάσταση μάλλον και δεν ξέρεις τι παίζει εκει έξω... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις