defacer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Το πιο συνηθισμένο σενάριο για να "φέρεις το device" σου είναι ότι ο εργοδότης δεν σου έχει δώσει ικανοποιητικό εξοπλισμό, και όχι επειδή δε γουστάρεις την Apple. Συνεπώς οι ακρότητες οι δικές μου είναι όντως αληθινά σενάρια σε αντίθεση με το δικό σου (τουλάχιστον για Ελλάδα). Αυτό όμως δεν είναι BYOD. Αυτό είναι ας το πούμε τσίπης ή άλλου είδους κακός εργοδότης. Και το λέω μόνο και μόνο γιατί μετά βγαίνει ο τάδε καλοθελητής να μας πει ότι το BYOD είναι το επόμενο chapter της συνωμοσίας του κεφαλαίου μετά την εργασιακή κινητικότητα κλπ. Το σενάριο με το MBP δεν το είπα για ελληνικό οπότε μη σφυρίζεις φάουλ. Τα αληθινά ελληνικά που είδα εγώ τα είπα. Και τώρα που το σκέφτομαι έζησα και ο ίδιος το "ελληνικό BYOD", σε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Πήγαινα να κάνω μάθημα με το laptop μου και πες κι ευχαριστώ που υπάρχει projector φάση. Αλλά εκεί ο εργοδότης δεν ήταν καπιταλιστής οπότε δεν ξέρω αν μετράει. Κακώς; Κάκιστα. Θα έπρεπε να τα βάζει αυτός. Όπως ακριβώς αυτός θα έπρεπε να βάζει το device που θέλεις. Με βάση τις παρούσες συνθήκες λοιπόν ναι το BYOD μας εξυπηρετεί περισσότερο απο το να υπήρχε μια αυστηρή πολιτική. Ξαναλέω επίσης ότι με βάση αυτό που λές εσύ (έχω να επιλέξω ανάμεσα σε MacBook pro και το δικό μου) έχει λογική. Με βάση αυτό που όντως θα έπρεπε να συμβαίνει, δηλαδή να σου έπαιρνε ο εργοδότης το μηχάνημα που θέλεις είναι ένα βήμα πίσω. Αύριο θα γίνει Bring your own desk, chair, pay your own electricity, phone bills etc. Σόρι, αλλά δε το "θα έπρεπε" ο εργοδότης να σου παίρνει το μηχάνημα που θέλεις δεν είναι το ίδιο "θα έπρεπε" με το να σε πληρώνει υπερωρίες. Και το λέω αυτό γιατί το thread πέρασε από το δε μας πληρώνουν υπερωρίες σε μισθούς πείνας και "δε μας παίρνουν καλά μηχανήματα". Οι υπερωρίες είναι δικαίωμά σου και δεν υπάρχει δικαιολογία να μη σε πληρώνουν. Αλλά οι μισθοί πείνας (εφόσον είναι νόμιμοι) και τα σάπια μηχανήματα δεν είναι στην ίδια κατηγορία. Εφόσον δε σου έχει βάλει ο άλλος τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι ("είμαι το μόνο εργοστάσιο σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων, να δώ που θα πας αν φύγεις") κάθεσαι με τη θέλησή σου και δε θέλω παράπονα. Το ίδιο ισχύει και γι' αυτό που λες ότι θα γίνει αύριο. Αν σου πει ο άλλος εγώ περιμένω να δουλέψεις / μα δεν έχει γραφείο / δε με νοιάζει αν θες γραφείο φέρε δικό σου και συ του πεις εντάξει, δε θέλω παράπονα. Αντίστοιχα είναι bring your μηχανάκι για deliveras, bring your own suit/uniform σε δουλειές όπου αυτό απαιτείται και γενικότερα φέρε ο ίδιος τον εξοπλισμό ο οποίος είναι απαραίτητος για τη δουλειά σου...ο οποίος κατα τ'άλλα στο παρελθόν ήταν το κεφάλαιο που έβαζε ο εργοδότης. Ξέρεις γιατί μπορεί ο εργοδότης να λέει bring your μηχανάκι και τα συνεργεία δικά σου; Επειδή αν του πεις όχι, θα βρει άλλον που θα χαλάει την πιάτσα και θα πει ναι, όπως λες εσύ με το BYOD. Άρα τελικά η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; Όταν ο ντελιβεράς τελειώσει τις σπουδές του και πάει να δουλέψει σε κείνον που δεν αγοράζει μηχανήματα, και παραπονιέται, ποιός να του πούμε ότι φταίει; Μόνο εκείνος που δεν αγοράζει μηχανήματα, ή μήπως φταίει και ο zakk? Μη με παρεξηγήσεις, δεν έχω τίποτα με σένα προσωπικά. Αλλά έχω θέμα με κάποιους εδώ που θέλουν λύση στα προβλήματά τους και αυτή τη λύση θέλουν να τη δώσει τρίτος. Μπαμπά η εταιρία δε μου αγοράζει μηχάνημα, κάντους να μου αγοράσουν. Πλέον ο εργοδότης δεν βάζει ούτε καν το κεφάλαιο και έχει αυτοκαταργηθεί ο καπιταλισμός. Τι τον θέλουμε λοιπόν; Γιατί πλέον να μη βρώ άλλους 9, να φέρουμε τα devices μας να κάνουμε ένα συνεταιριστικό software house? Να βρεις και να κάνετε. Και τότε θα καταλάβεις από πρώτο χέρι τι βάζει και τι δε βάζει ο εργοδότης, και θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη οπτική για το όλο θέμα. Ξέρεις είναι εύκολο να βαφτίζουμε τον άλλο εκμεταλλευτή και άχθος αρούρης αν δεν έχουμε έρθει ποτέ στη θέση του. διαφωνω μαζι σου σαν πελατης προτιμω εναν που να ξερει τι ζητω απο εναν μου θα μου τα πρηζει να το αγορασω ντε και καλα χωρις να ξερει τιπουτα για αυτο. Πρέπει να καταλάβεις ότι για την αλυσίδα λιανικής μέσες άκρες είσαι απλώς ένα πορτοφόλι με πόδια. Η δουλειά του πωλητή δεν είναι να εξυπηρετήσει τέλεια εσένα που δεν έχεις λεφτά να δώσεις ή που ακόμα και να έχεις λεφτά θα πας να πάρεις το value for money προϊόν μετά από έρευνα αγοράς σε όλο το internet. Ο καλός πωλητής θα τους ξεπετάξει αυτούς σε δευτερόλεπτα για να έχει περισσότερο χρόνο ν' ασχοληθεί με κείνον που έχει την ευχέρεια ν' αφήσει δυο χιλιάρικα για το super ultra extreme overclock quad grafixxx MONSTER KILL σύστημα. Και σε τέτοιο σύστημα δε θα έβαζες τροφοδοτικό της σειράς, έτσι δεν είναι; Αυτό εδώ το platinum 1200W εγγυημένα θα προστατέψει την επένδυσή σου και θα σου επιτρέψει σε δυο μήνες που θα βγούν τα ULTRA KILL grafixxx να κάνεις αναβάθμιση χωρίς προβλήματα.
bluesattack Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Οι υπερωρίες είναι δικαίωμά σου και δεν υπάρχει δικαιολογία να μη σε πληρώνουν. Αλλά οι μισθοί πείνας (εφόσον είναι νόμιμοι) και τα σάπια μηχανήματα δεν είναι στην ίδια κατηγορία. Εφόσον δε σου έχει βάλει ο άλλος τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι ("είμαι το μόνο εργοστάσιο σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων, να δώ που θα πας αν φύγεις") κάθεσαι με τη θέλησή σου και δε θέλω παράπονα. Το ίδιο ισχύει και γι' αυτό που λες ότι θα γίνει αύριο. Αν σου πει ο άλλος εγώ περιμένω να δουλέψεις / μα δεν έχει γραφείο / δε με νοιάζει αν θες γραφείο φέρε δικό σου και συ του πεις εντάξει, δε θέλω παράπονα. Καμμια αντιρρηση.Αρκει να καταλαβαινει ο εργοδοτης και να δεχεται οτι μπορει να καθυστερησει η δουλεια.Και να μην εχει την θρασυτατη απαιτηση , λογω ελλειψη καταλληλου εξοπλισμου, να παρει δουλεια σπιτι ο εργαζομενος.Και αρκει οι οποιοι , γενικα μιλαω, εργαζομενοι-κολληταρια του εργοδοτη να μην εχουν το θρασσος να το θεωρουν αυτονοητο και να θεωρουν εξτρεμιστη οποιον θελει να τηρει αυστηρα το ωραριο.
epp Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Συγνώμη ενας ακομα λογος που δεν σχολιασα και τοσο τους εργοδοτες στην Ελλαδα ειναι οτι δουλευω στο εξωτερικο , αλλα να ρωτησω κατι αν καταλαβα καλα ; Συζηταμε σταληθεια για το αν θα αγορασεις/φερεις εξοπλισμο και hardware απο το σπιτι (ειτε θα βγαλεις λεφτα απτη τσεπη σου) για να κανεις δουλεια της εταιρειας? σοβαρα τωρα? Συμβολαιο υπογραψατε ή μετοχες της εταιρειας αγορασατε?
Prozac Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Defacer θέλω σχολιασμό για τον Stormrain που ενώ είναι στη δουλεια ποστάρει στο Insomnia.
kennyyy1337 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Πραγματική ιστορία. Πολυεθνική εταιρεία από τις ηγέτιδες στο χώρο παγκοσμίως, εμφανώς κερδοφόρα και πλήρωνε αρκετά καλά για ελληνικά δεδομένα. Πρώτη μέρα στη δουλειά. Γράψε κώδικα. Μηχάνημα σαπάκι. Μιλάμε για πατέντα της πατέντας ω πατέντα που γράφανε και παραπίσω για να κάνεις τα στοιχειώδη. Δε μιλάμε για παραγωγικότητα, αυτό ήταν αστείο. Παρά τα ΧΧΧ ευρώ που πλήρωνε για μισθοδοσία ανά μήνα, τσιγκουνευότανε να δώσει ένα χιλιάρικο (που για τους πιο πολλούς ήταν ούτε ένα μηνιάτικο) για να πάρει ένα αξιοπρεπές μηχάνημα σε κάθε εργαζόμενο. Αρχικά γελούσα με την ελληνική πραγματικότητα. Μετά απορούσα με το αν δεν το ξέρουν ή το ξέρουν και δεν τους ενδιαφέρει. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι ήταν το δεύτερο. Στους πάνω πάνω ήταν του στυλ "έλα μωρέ ο Τάκης γκρινιάζει, θα μείνει 2 ώρες παραπάνω και θα βγάλει τη δουλειά"... Εντέλει και αφού φυσικά BYOD οι μισοί μας και οι υπόλοιποι μισοί απλά δουλεύανε όσο μπορούσε το μηχάνημα μετά από κάποιο καιρό έρχεται ΔυτικοΕυρωπαίος αφεντικός. Με το που του το είπα κ κατάλαβε τα specs των μηχανημάτων που είχαμε (στην τεχνολογία ήταν και αυτός..) , σε 1.5 μήνα είχαμε όλοι καινούργια μηχανήματα. Ηθικό δίδαγμα; Η κουτοπονηριά του Έλληνα δεν αλλάζει και αυτό είναι από τα στοιχειώδη που απέχουμε από το Δυτικό Κόσμο..Αν ο εργαζόμενος δεν έιναι χαρούμενος, δεν αποδίδει και δεν έχεις εταιρεία, ειδικά όταν αυτή είναι έντασης γνώσης. Αυτό το έχουν καταλάβει στον Δυτικό Κόσμο αλλά εδώ δουλεύουμε ακόμα με νοοτροπία Αλ χαλίλ... Στο θέμα πάντως, φυσικά και είναι δύσκολο να βρεις καλούς εργαζόμενους. Οι καλοί έχουνε δουλειές και πολλοί από τους καλούς έχουνε φύγει έξω. Αν έχεις μια καλή θέση και μπορείς να πληρώσεις καλά λεφτά και καλές εργασιακές συνθήκες, θα καταφέρεις να πείσεις κάποιον να φύγει από την τωρινή του θέση. Αλλιώς βολεύεσαι με δευτεροτρίτο κόσμο και απορείς γιατί κάνουν οτί δουλεύουν ενώ και εσύ κάνεις ότι τους πληρώνεις... 15
Silverage Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Στη δουλειά έχουμε αρχαία μηχανήματα με 14αρα οθόνη, μας βγαίνουν τα μάτια. Σε ένα γραφείο πιο δίπλα που είναι κάτι εξωτερικοί συνεργάτες (you know, 10k/month και έτσι) έχουν 27αρες και φαντάζομαι και ανάλογα pc.
defacer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Defacer θέλω σχολιασμό για τον Stormrain που ενώ είναι στη δουλεια ποστάρει στο Insomnia. Κι εγώ ενώ είμαι στη δουλειά ποστάρω στο insomnia. Δεν ξέρω τι γίνεται στη δουλειά του stormrain, αλλά αν κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται δε βλέπω και λόγο να μη ποστάρει στο ενδιάμεσο. Στο θέμα πάντως, φυσικά και είναι δύσκολο να βρεις καλούς εργαζόμενους. Οι καλοί έχουνε δουλειές και πολλοί από τους καλούς έχουνε φύγει έξω. Αν έχεις μια καλή θέση και μπορείς να πληρώσεις καλά λεφτά και καλές εργασιακές συνθήκες, θα καταφέρεις να πείσεις κάποιον να φύγει από την τωρινή του θέση. Αλλιώς βολεύεσαι με δευτεροτρίτο κόσμο και απορείς γιατί κάνουν οτί δουλεύουν ενώ και εσύ κάνεις ότι τους πληρώνεις... Και ανάλογα το πόσο καλός είναι, το "καλές εργασιακές συνθήκες" δε φαντάζεσαι (σχήμα λόγου) πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Π.χ. Το άλλο θέμα με το τι κόσμο έχεις είναι (δε θυμάμαι πού το διάβασα πρώτη φορά αλλά προσυπογράφω): A's hire A's and B's hire C's.
Cossutius. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Βro...Γράφεις... Πραγματική ιστορία. Πολυεθνική εταιρεία από τις ηγέτιδες στο χώρο παγκοσμίως, εμφανώς κερδοφόρα και πλήρωνε αρκετά καλά για ελληνικά δεδομένα. Πρώτη μέρα στη δουλειά. Γράψε κώδικα. Μηχάνημα σαπάκι. Πολυεθνική ηγέτιδα και Ελληνική δεν ξέρω. Μπορεις να με βοηθήσεις? Κάποιος άλλος ίσως? Ηθικό δίδαγμα; Η κουτοπονηριά του Έλληνα δεν αλλάζει και αυτό είναι από τα στοιχειώδη που απέχουμε από το Δυτικό Κόσμο..Αν ο εργαζόμενος δεν έιναι χαρούμενος, δεν αποδίδει και δεν έχεις εταιρεία, ειδικά όταν αυτή είναι έντασης γνώσης. Αυτό το έχουν καταλάβει στον Δυτικό Κόσμο αλλά εδώ δουλεύουμε ακόμα με νοοτροπία Αλ χαλίλ... Οι προσωπικοί υπολογιστές στις περισσότερες πολυεθνικές στην Ελλάδα σέρνονται. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια ο υπολογιστής μου και στη Γαλλία και στην Ολλανδία επίσης σερνόνταν. Aπ ότι έχω δει και σε άλλες εταιρίες, γενικά δε τα σκάει κανεις για τους pc. Οκ κάνουν αναβαθμίσεις σε λειτουργικά αλλά ως pc σέρνονται. Οποτε δεν το θεωρω Ελληνικο φαινόμενο και κουτοπονηριά του Ελληνα. Απ την άλλη τι να πεις τωρα σε μια εταιρία τυπου phillip morris που έρχεται στην Ελλάδα και επενδυει 100εκατομμύρια και φτιάχνει νέο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο λόγου χάρη, τελευταίες τεχνολογίες, εξαιρετικές συνθηκες εργασίες κτλ κτλ...Οτι οι υπολογιστές της θέλουν παραπάνω μνήμη? Ε δε θα ασχοληθεί μάλλον κανεις
doctor_667 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Οι προσωπικοί υπολογιστές στις περισσότερες πολυεθνικές στην Ελλάδα σέρνονται. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια ο υπολογιστής μου και στη Γαλλία και στην Ολλανδία επίσης σερνόνταν. Aπ ότι έχω δει και σε άλλες εταιρίες, γενικά δε τα σκάει κανεις για τους pc. Οκ κάνουν αναβαθμίσεις σε λειτουργικά αλλά ως pc σέρνονται. Οποτε δεν το θεωρω Ελληνικο φαινόμενο και κουτοπονηριά του Ελληνα. Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά σε τεχνικές δουλειές τα pc πετάνε. Σε εμάς τα αντικαθιστούνε κάθε 3 χρόνια (πιθανότατα και πιο νωρίς αν γίνει καμιά μεγάλη παραγγελία) οπότε δεν προλαβαίνει να παλιώσει. Αυτή τη στιγμή έχω i7 haswell, 16 GB RAM, καλή κάρτα γραφικών και SSD και φυσικά μεγάλη οθόνη (και θα μπορούσα να ζητήσω και δεύτερη).
Cossutius. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Και στη μηχανογράφιση της εταιρείας που εργάζομαι, τα τελευταία μοντέλα έχουν. Οι υπόλοιποι τραβάμε το μανίκι και κάθε μέρα ζητάμε να μας κάνουν καμια ανασυγκρότηση και κανα msconfig να φορτωνει λιγοτερα, μπας και ανοιξει το αναθεματισμένο win7 με 512 μνήμη :P
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Τι οριζεις σαν επαγγελματιας πωλητης αληθεια ? Απο την μερια μου αν ημουν εργοδοτης θα διαλεγα εναν που το κατεχει σε θεμα τεχνογνωσιας και ας μην ειναι τοσο καλος στις πωλησεις. Επαγγελματιας πωλητης αρχικα ειναι αυτος που εχει αποφασισει πως ο τομεας του ειναι οι πωλησεις. Οχι αυτος που ετυχε να κανει και πωλητης παρολο που ειναι λογιστης και δε βρισκει δουλεια (που προφανως ειναι λογικο και αναμενομενο να το κανει ε, απλως δεν ειναι επαγγελματιας πωλητης, αλλα λογιστης). Ε επειτα υπαρχουν καποιες βασικες τεχνικες πωλησης που πρεπει να ξερει (εδω ειναι εμπειρικο το θεμα) ή αν δεν ξερει να εχει την οξυδερκεια να τις πιασει παρακολουθοντας τους παλιοτερους στην εταιρεια ή τους εργοδοτες οταν εξυπηρετουν. Επειτα πρεπει να ειναι επικοινωνιακος απο τη φυση του ή να μπορει να γινεται κοινωνικος την ωρα της δουλειας. Πολυ βασικο αυτο, η επικοινωνια ειναι το Α και το Ω. Υπαρχουν και αλλα πραγματα βεβαια, μεταξυ των οιποιων ειναι και η σωστη ψυχολογια του πελατη κλπ. Defacer θέλω σχολιασμό για τον Stormrain που ενώ είναι στη δουλεια ποστάρει στο Insomnia. Τι να σχολιασει Prozac, ειναι απλο το θεμα, οταν μπαινει πελατης τον εξυπηρετω, τον εξυπηρετω σωστα (a.k.a ψωνιζει), εχω φροντισει ο χωρος να ειναι ετοιμος να υποδεχθει τον επομενο πελατη και μεχρι να γινει αυτο ναι, μπορω να λιωνω στο insomnia στο κινητο μου διακριτικα (οχι γιατι παιζει μαστιγιο αλλα δε μου αρεσει να φαινομαι απο τη βιτρινα πως ασχολουμαι με κατι αλλο, εγω το εχω αποφασισει αυτο εν προκειμενω) ή να χαζευω το δρομο ξερωγω. Ειμαι σωστος στη δουλεια μου και προφανως δε θα μου πει κανεις "γιατι κοιτας το κινητο σου" οταν τα προηγουμενα που ανεφερα ειναι checked. Θελω να πω, το εχω κερδισει αυτο, δε μου το χαρισαν Και σε προσωπικο επιπεδο ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τους εργοδοτες μου, γι'αυτο αλλωστε και ειμαι εκει που ειμαι.
kennyyy1337 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Και ανάλογα το πόσο καλός είναι, το "καλές εργασιακές συνθήκες" δε φαντάζεσαι (σχήμα λόγου) πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Π.χ. Το άλλο θέμα με το τι κόσμο έχεις είναι (δε θυμάμαι πού το διάβασα πρώτη φορά αλλά προσυπογράφω): A's hire A's and B's hire C's. Καλά τα λένε. Το "καλές εργασιακές συνθήκες" για κάποιον που για να τον πάρεις ανταγωνίζεσαι το software house της γειτονιάς ίσως να είναι να του δώσεις υπολογιστή τριετίας. Αν ανταγωνίζεσαι τη google/microsoft για να πάρεις τον εργαζόμενο και σου ζητήσει μια aero chair γιατί δε βολεύεται ο κώλος του τι θα του πεις, όχι; Αν πάει αλλού θα την έχει, οπότε το βάζει και αυτό στα "δεδομένα" για μια δουλειά. Και ναι, A's hire A's , B's hire C's D's and F's για να μη νιώθουνε ανταγωνισμό Οι Α's θέλουνε συναγωνισμό στη δουλειά αλλιώς βαριούνται και λένε τι κάνω εγώ εδώ πέρα... Βro...Γράφεις... Πολυεθνική ηγέτιδα και Ελληνική δεν ξέρω. Μπορεις να με βοηθήσεις? Κάποιος άλλος ίσως? Οι προσωπικοί υπολογιστές στις περισσότερες πολυεθνικές στην Ελλάδα σέρνονται. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια ο υπολογιστής μου και στη Γαλλία και στην Ολλανδία επίσης σερνόνταν. Aπ ότι έχω δει και σε άλλες εταιρίες, γενικά δε τα σκάει κανεις για τους pc. Οκ κάνουν αναβαθμίσεις σε λειτουργικά αλλά ως pc σέρνονται. Οποτε δεν το θεωρω Ελληνικο φαινόμενο και κουτοπονηριά του Ελληνα. Απ την άλλη τι να πεις τωρα σε μια εταιρία τυπου phillip morris που έρχεται στην Ελλάδα και επενδυει 100εκατομμύρια και φτιάχνει νέο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο λόγου χάρη, τελευταίες τεχνολογίες, εξαιρετικές συνθηκες εργασίες κτλ κτλ...Οτι οι υπολογιστές της θέλουν παραπάνω μνήμη? Ε δε θα ασχοληθεί μάλλον κανεις Δεν είναι το θέμα το κουτσομπολιό του θέματος, όποιος είναι από την ίδια ηγέτιδα εταιρεία μπορεί να καταλάβει και να προσυπογράψει αν το δει Τι να σου πω, εγώ μόνο στην Ελλάδα το έχω δει αυτό το φαινόμενο. Ολλανδική εταιρεία λ.χ. που είχα συνεργαστεί, όλοι οι μηχανικοί της πληρωμένα laptops και budget να αγοράζουν hardware κάθε 2 χρόνια. Για αμερικάνικες εταιρείες δε το συζητάω, σου δίνουν τόσα λεφτά για hardware που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις (γιαυτό πουλάνε τα quadcopters νομίζω.. ). Μπορεί να γίνεται και αλλού φυσικά, δεν ισχυρίζομαι ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια αλλά αυτό το ότι "εντάξει μωρέ ας κάνει τη δουλειά του 5 λεπτά αργότερα, τζάμπα του είναι να κάτσει 2 ωρες παραπάνω" είναι η ελληνική κουτοπονηριά πιστεύω... Τεσπα, δε μιλάμε για το μέσο όρο τώρα και δεν έχει πολύ νόημα με τέτοια παραδείγματα, το νόημα είναι ότι στο μέσο όρο μια εταιρεία εδώ πέρα κοιτάει μόνο πως να κάνει τη δουλειά της με το ελάχιστο κόστος βραχυπρόθεσμα αγνοώντας τις επιπτώσεις μακροπρόθεσμα..
viper2005 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Και ναι, A's hire A's , B's hire C's D's and F's για να μη νιώθουνε ανταγωνισμό Οι Α's θέλουνε συναγωνισμό στη δουλειά αλλιώς βαριούνται και λένε τι κάνω εγώ εδώ πέρα... .. Οι Α's φροντίζουν να βρουν τους A's για να έχουν την καλύτερη ομάδα. Μόνο στην ελλαδα υπάρχει ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα. 2
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Πολυεθνική ηγέτιδα και Ελληνική δεν ξέρω. Μπορεις να με βοηθήσεις? Κάποιος άλλος ίσως? Ασχολείται....με τζόγο
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Εσυ με 500 Ε περνας ? Σαφώς και όχι. Το ωραριο ειναι κατοχυρωμενο εδω και χρονια.Οι μισθοι περικοπηκαν τα τελευταια χρονια.Που τα ειδες τα δυο μετρα και σταθμα ? Φυσικα και αν αυξηθει το ωραριο θα φωναζω. Για να κατοχυρωθεί το ωράριο χύθηκαν πολλά γαλόνια αίμα. Ομοίως οι περικοπές των μισθών έλαβαν χώρα με την αντοχή, υπό την ανοχή, ακόμα και -αν θες- κατ' επιλογήν της εργατικής τάξης και μάλιστα σε πολλαπλό επίπεδο. Αν αύριο αυξηθεί το ωράριο, με τον ίδιο τρόπο θα γίνει, αναίμακτα. Οπότε ναι, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί πλέον να μη βρώ άλλους 9, να φέρουμε τα devices μας να κάνουμε ένα συνεταιριστικό software house? Επειδή το έχεις πει καμιά δεκαπενταριά φορές ως τώρα αυτό με το συνεταιρισμό, το έχω πραγματικά απορία: Γιατί δεν το κάνεις; Γιατί δε βρίσκεις άλλους 9 και να στήσετε δική σας δουλειά; Από τη στιγμή που θεωρείς ότι αυτός είναι ο σωστός/συμφέρων τρόπος τότε γιατί δεν κάνεις το βήμα; Εκτός αν θεωρείς ότι το μπλοκάκι σε συμφέρει καλύτερα, οπότε απλά θα θεωρήσω ότι δεν είσαι καλός στην αριθμητική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις