LiquidTroll Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δεν πειραζει.Αντισταθμιζεται απο την χαρα που νιωθει ο υπαλληλος οταν δουλευει σε ενα τετοιο ευελικτο περιβαλλον που του επιτρεπει να βαζει την δικια του δημιουργικη πινελια , απο το δικο του πισι, στο προιον της εταιρειας. Δεν θα μπορούσα να φέρω το λαπτοπ μου σε μια εταιρία , έχει πολλές τσόντες μέσα και θα παρασυρόμουνα να δω το τελευταίο brazzers 1
mathsrule Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Αυτό που ζητάτε να κλειδωθεί το τόπικ.... ρε γαμώ είστε ίδιοι σε όλες τις πτυχές τις ζωή σας.,,, φιλελεύθεροι μέχρι να φωνάξετε τους μπάτσους/κράτος να σας σώσεις από μία δυσάρεστη κατάσταση... Ούτε καν. Απλά αφού έχουν ήδη αναφερθεί όλες οι απόψεις, είναι ολίγον τι βλακεία να καθόμαστε να τσακωνόμαστε για τα ίδια και τα ίδια. Δόξα τω Θεό, επί 32 σελίδες τα λέμε.
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Ούτε καν. Απλά αφού έχουν ήδη αναφερθεί όλες οι απόψεις, είναι ολίγον τι βλακεία να καθόμαστε να τσακωνόμαστε για τα ίδια και τα ίδια. Δόξα τω Θεό, επί 32 σελίδες τα λέμε. Μα φυσικά... γιατί έχεις κληρονομικό χάρισμα να γνωρίζεις τι άλλο θα ειπωθεί αλλά και τις τιτανομεγιστοτεράστιες γνώσεις για να κρίνεις εσύ, και αλάνθαστα φυσικά, το ποτε έχει ολοκληρωθεί μια συζήτηση. Καμία περιέργεια που όλα αυτά έρχονται πακέτο με μία πίστη σε χριστιανικό θεό. Υ.Γ. Το ότι, φυσικά και χωρίς καμία απορία, αποφασίζεις (ή θέλεις at least και δεν μπορείς γιατί, ευτυχώς, δεν υπάρχει θεός) για όλους τους άλλους χωρίς καμία αρμοδιότητα δεν το συζητάμε.
mathsrule Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Και γιατι δεν απεχεις απλα ? Προσπαθώ, αλλά δεν τα καταφέρνω. Μα φυσικά... γιατί έχεις κληρονομικό χάρισμα να γνωρίζεις τι άλλο θα ειπωθεί αλλά και τις τιτανομεγιστοτεράστιες γνώσεις για να κρίνεις εσύ, και αλάνθαστα φυσικά, το ποτε έχει ολοκληρωθεί μια συζήτηση. Καμία περιέργεια που όλα αυτά έρχονται πακέτο με μία πίστη σε χριστιανικό θεό. Ναι, έχω την ικανότητα να προβλέπω το μέλλον. Επίσης, καμία περιέργεια που κάτι παραπάνω από το 99% των μαλακιών ασυναρτησιών που έχουν ειπωθεί εδώ μέσα προέρχονται από άθεους.
zio10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Συμμετέχω ξανά από σπόντα γιατί είδα κάτι και έχω μια απορία Με την τακτική αυτή που ο υπάλληλος φέρνει το δικό του pc πχ και δουλεύει, η εταιρεία είναι καλυμμένη σε πιθανό έλεγχο? Δηλαδή, να γίνεται δουλειά σε ένα μηχάνημα για το οποίο δεν υπάρχουν παραστατικά και πιθανώς να έχει και παράνομο λογισμικό εγκατεστημένο.
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Χαίρομαι που σου χτυπάω το ντέφι και εσύ χορεύεις! Μόνο που το κάνεις άτσαλα Προσπαθώ, αλλά δεν τα καταφέρνω. Ναι, έχω την ικανότητα να προβλέπω το μέλλον. Επίσης, καμία περιέργεια που κάτι παραπάνω από το 99% των μαλακιών ασυναρτησιών που έχουν ειπωθεί εδώ μέσα προέρχονται από άθεους.
mathsrule Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Χαίρομαι που σου χτυπάω το ντέφι και εσύ χορεύεις! Μόνο που το κάνεις άτσαλα Τι να κάνω, εμείς οι εκ γενετής χορευταράδες, όποτε ακούμε μουσική αρχίζουμε να λικνιζόμαστε στο ρυθμό.
defacer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Συμμετέχω ξανά από σπόντα γιατί είδα κάτι και έχω μια απορία Με την τακτική αυτή που ο υπάλληλος φέρνει το δικό του pc πχ και δουλεύει, η εταιρεία είναι καλυμμένη σε πιθανό έλεγχο? Δηλαδή, να γίνεται δουλειά σε ένα μηχάνημα για το οποίο δεν υπάρχουν παραστατικά και πιθανώς να έχει και παράνομο λογισμικό εγκατεστημένο. Ακριβώς επειδή υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα το BYOD αν το δεις καθαρά από την πλευρά της εταιρίας είναι κακό για την εταιρία. Ο λόγος που το κάνουν είναι ότι η ζυγαριά γέρνει στο "καλό" με την έννοια ότι το προσωπικό το θέλει και το βολεύεται τόσο πολύ που αν δεν τους το δώσεις πέφτει η παραγωγικότητα σε βαθμό που σαμποτάρεις τον εαυτό σου σαν επιχείρηση. Και πάλι, όποιος έχει αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εταιρικά συστήματα αντί για BYOD ξέρει ακριβώς για τι πράγμα μιλάω. Από την άλλο όποιος είναι έξω απ' το χορό... 2
mathsrule Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Υ.Γ. Το ότι, φυσικά και χωρίς καμία απορία, αποφασίζεις (ή θέλεις at least και δεν μπορείς γιατί, ευτυχώς, δεν υπάρχει θεός) για όλους τους άλλους χωρίς καμία αρμοδιότητα δεν το συζητάμε. Μάλλον δεν διάβασες καθόλου αυτό που έγραψα. Την γνώμη μου είπα και φαίνεται ξεκάθαρα από το "νομίζω" που έγραψα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Zakk σόρι αλλά αυτή είναι μια τελείως διαστρεβλωμένη ερμηνεία της κατάστασης και λυπάμαι που σε βλέπω να την υποστηρίζεις. Ο μοναδικός λόγος που σήμερα εγώ και συ ξέρουμε ότι υπάρχει έκφραση "BYOD" είναι ότι οι εργαζόμενοι το έκαναν αυτό με δική τους πρωτοβουλία επειδή τους βολεύει καλύτερα. Μην ακούω μαλακίες για μπακατέλες. Ακόμα και 2 χιλιάρικα PC να σου αγόραζαν, τι να το κάνεις αν υπάρχει policy που λέει χρησιμοποιούμε μόνο windows αλλά εσύ είσαι linux guy? Ακόμα και iphone να σου έδιναν (που σου δίνουν, όχι βέβαια εδώ στην Ελλάδα στα σουβλατζίδικα), τι να το κάνεις όταν εσύ χρησιμοποιείς android εδώ και χρόνια? Τη βρίσκεις να κουβαλάς δεύτερη συσκευή που σου είναι άχρηστη για όλα τα υπόλοιπα πράγματα εκτός από τα εταιρικά; Νομίζω πιάνεις ακραίες καταστάσεις. Το συνηθέστερο που βλέπεις στην Ελλάδα είναι ότι πας στην εταιρεία και έχουν τον Pentium ΙV Celeron με Windows XP, 1Gb ram και 15" CRT και σου λένε κάτσε τρέξε Visual Studio 2013 ή Intellij 13. Όταν τους λες μαααα δεν μπορώ να εργαστώ σε αυτό το μηχάνημα...είναι απλά επειδή είσαι άχρηστος. Έτσι αναγκάζεσαι (αν το επιτρέπει η πολιτική της εταιρείας) Να σκάσεις κανα 1000ρικο τουλάχιστον για να αγοράσεις ένα αξιοπρεπές μηχάνημα. Συνήθως αυτό το μηχάνημα δεν θα είναι το προσωπικό σου γιατί "σιγά μη κουβαλάω το laptop μου κάθε μέρα, θα στήσω ένα μηχάνημα εκεί να κάθεται". Έστω λοιπόν ότι εγώ έχω τα φράγκα και το κάνω. Ο άλλος ο κακομοίρης δουλεύει σε ένα άχρηστο μηχάνημα το οποίο δεν του επιτρέπει να είναι το ίδιο παραγωγικός με σένα. Έτσι όπως το παρουσιάζεις εσύ το BYOD ναι ακούγεται ωραίο. Η πραγματικότητα είναι στην Ελλάδα τουλάχιστον κάπως σαν το παραπάνω. Εγώ προσωπικά είτε έχω αναβαθμίσει εταιρικά μηχανήματα με δικά μου έξοδα, είτε έχω φέρει το δικό μου...όχι γιατί δεν με βόλευε το Linux/Windows, αλλά επειδή απλά δεν παλεύονταν. Σου έχει περάσει από το μυαλό πόσο προτιμότερο και φτηνότερο θα ήταν για την εταιρία να πει "εδω μέσα επιτρέπονται μόνο τα τελείως ελεγχόμενα και locked down devices που σας δίνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο"? Καλά εδώ οι μισές Ελληνικές εταιρείες έχουν πειρατικό λογισμικό...αυτό θα τους πείραζε; Το φθηνότερο είναι για μια εταιρεία το "σας αγοράζω το φθηνότερο γραφείο, Η/Υ, καρέκλα". Αν δεν σας βολεύει, you're welcome to bring your own (και ναί έχω αγοράσει και δική μου καρέκλα). Αυτά με την ανισότητα στο χώρο εργασίας απλά σου λέω με το χέρι στην καρδιά ότι τα λες γιατί δεν έχεις την παραμικρή όμως ιδέα για το τι γίνεται στην πράξη. Χθες το απόγευμα έκανα τηλεφωνικό interview με εξωτερικό και όταν ρώτησα τι policy έχουν σχετικά με τον εξοπλισμό μου είπε το (προφανές) "βασικά έχουμε byod αλλά σχεδόν όλοι είναι με macbook pro, ανάλογα με τη θέση σου έχεις budget να πάρεις οτι θες". Άμα δεν πάρω το ακριβότερο laptop που υπάρχει στην αγορά επειδή θέλω windows αυτό είναι ανισότητα; Αν η εταιρεία δίνει Macbook Pro και εσύ προτιμάς W8 + i7 no problem, μια χαρά δουλεύει. Η συνήθης πρακτική στην Ελλάδα όμως είναι ότι η εταιρεία δίνει 486 με Windows 98 και εσύ που μπορείς να φέρεις το μηχάνημά σου έχεις W8+i7 Δεν λέω, προφανώς αυτό με βολεύει απο το να χρησιμοποιούσα τις μπακατέλες. Θα μπορούσε βέβαια ο εργοδότης να διαθέσει budget για να πάρει κάτι αξιοπρεπές έτσι ώστε να είμαι πιο παραγωγικός αντί να το βάλω εγώ απο τη τσέπη μου. But anyway...
doctor_667 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Ακριβώς επειδή υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα το BYOD αν το δεις καθαρά από την πλευρά της εταιρίας είναι κακό για την εταιρία. Ο λόγος που το κάνουν είναι ότι η ζυγαριά γέρνει στο "καλό" με την έννοια ότι το προσωπικό το θέλει και το βολεύεται τόσο πολύ που αν δεν τους το δώσεις πέφτει η παραγωγικότητα σε βαθμό που σαμποτάρεις τον εαυτό σου σαν επιχείρηση. Και πάλι, όποιος έχει αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εταιρικά συστήματα αντί για BYOD ξέρει ακριβώς για τι πράγμα μιλάω. Από την άλλο όποιος είναι έξω απ' το χορό... Εγώ πάντως εταιρικό λάπτοπ έχω και κάνω πραγματικά ο,τι έκανα και με το προσωπικό μου. Οκ, δεν μπορώ να βάλω λίνουξ αλλά τη δουλειά μου την κάνω και με το παραπάνω και έχω δώσει το δικό μου στην κοπέλα μου. Τα ίδια και για το κινητό. Νομίζω πιάνεις ακραίες καταστάσεις. Το συνηθέστερο που βλέπεις στην Ελλάδα είναι ότι πας στην εταιρεία και έχουν τον Pentium ΙV Celeron με Windows XP, 1Gb ram και 15" CRT και σου λένε κάτσε τρέξε Visual Studio 2013 ή Intellij 13. Όταν τους λες μαααα δεν μπορώ να εργαστώ σε αυτό το μηχάνημα...είναι απλά επειδή είσαι άχρηστος. Μπορεί να είμαι αφελής, αλλά ρε παιδιά πραγματικά συμβαίνουν αυτά; Μιλάμε για εταιρίες των δέκα ατόμων;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Εγώ πάντως εταιρικό λάπτοπ έχω και κάνω πραγματικά ο,τι έκανα και με το προσωπικό μου. Οκ, δεν μπορώ να βάλω λίνουξ αλλά τη δουλειά μου την κάνω και με το παραπάνω και έχω δώσει το δικό μου στην κοπέλα μου. Τα ίδια και για το κινητό. Μπορεί να είμαι αφελής, αλλά ρε παιδιά πραγματικά συμβαίνουν αυτά; Μιλάμε για εταιρίες των δέκα ατόμων; Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι απο γνωστό μου σε σχετικά μεγάλη εταιρεία στον χώρο της Πληροφορικής...όπου φυσικά ισχύει το στάνταρντ ευέλικτο ωράριο 9:00 - ....
DaRkAnGeL999 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Εγώ πάντως εταιρικό λάπτοπ έχω και κάνω πραγματικά ο,τι έκανα και με το προσωπικό μου. Οκ, δεν μπορώ να βάλω λίνουξ αλλά τη δουλειά μου την κάνω και με το παραπάνω και έχω δώσει το δικό μου στην κοπέλα μου. Τα ίδια και για το κινητό. Μπορεί να είμαι αφελής, αλλά ρε παιδιά πραγματικά συμβαίνουν αυτά; Μιλάμε για εταιρίες των δέκα ατόμων; Απο προσωπικές εμπειρίες μπορώ να σου πώ οτι οι εταιρείες των 10 ατόμων είναι πολύ πιο πιθανό (εώς σίγουρο) να έχουν πολυ καλύτερα pc από μεγάλες εταιρείες. Γενικά οι αρκετά μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα λειτουργούν πιο πολύ σαν δημόσιο (φυσικά όχι στο ωράριο! ) Και το Pentium IV δεν είναι καθόλου υπερβολή,το έχω δει αρκετές φορές...
hewey Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Επίσης, κάνω quote από wikipedia για το λήμμα internship. An internship is a method of on-the-job training for white-collar and professional careers.[1][2] Internships for professional careers are similar in some ways to apprenticeships for trade and vocational jobs, but the lack of standardization and oversight leaves the term open to broad interpretation.[3][4] Interns may be college or university students, high school students, or post-graduate adults. These positions may be paid or unpaid and are usually temporary. Τα bold δικά μου. Το internship σαφώς και δεν είναι ελληνική πατέντα. Αυτό που είναι όμως ελληνική πατέντα είναι η κατάχρηση του "θεσμού" σε επίπεδο αρπαχτής. Όπως το λες από τη wikipedia η πρακτική είναι προσωρινή απασχόληση και εκπαίδευση, δηλαδή ο intern τελειώνει με περισσότερα προσόντα απ' όσα είχε πριν. Επίσης στο εξωτερικό το internship, ακόμα και το απλήρωτο, περιλαμβάνει επίσημη σύμβαση εργασίας κατά την οποία ο intern είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένος είτε από πανεπιστήμιο (αν πρόκειται για φοιτητή), είτε με δικά του έξοδα, είτε από τον ίδιο τον οργανισμό/εταιρεία που πάει για πρακτική. Τέλος, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τους interns σαν talent pools, δηλαδή δεξαμενές υποψήφιων εργαζομένων για άμεσες ή μελλοντικές ανάγκες προσωπικού (τους "καλούς" έστω, αλλά και πάλι τους κρατούν σελίστες λόγω της εμπειρίας που απέκτησαν στον εν λόγω χώρο εργασίας). Έτσι ο intern έξω έχει αρκετές πιθανότητες να προσληφθεί κανονικά εκεί που έκανε πρακτική. Τέλος, ακόμα στις unpaid καλύπτουν συχνά μέρος των εξόδων για τη διαμονή, τα μεταφορικά, ή/και προσφέρουν lunch vouchers για τη διατροφή του. Στην Ελλάδα τα πράγματα, κατά κανόνα (υπάρχουν εξαιρέσεις), με την πρακτική είναι απίστευτα. Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή ακόμα και μεγαλύτερες, παίρνουν συνεχώς πρακτικάριους 3μηνους, 6μηνους κλπ, ανακυκλώνοντας το πόστο, απλά για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Συχνά δεν παρέχουν καμία εκπαίδευση, δηλαδή παίρνουν τον άλλο για τους κάνει μια δουλειά που λίγο ή πολύ ξέρει ήδη να την κάνει, ενώ σε μικρούς, δε, χώρους εργασίας δεν ενδιαφέρονται καν να έχει τυπική ασφάλιση - έστω δική του ή πανεπιστημίου (προς θεού όχι απ την εταιρεία...sic). Για άλλες παροχές ή πιθανότητες πρόσληψης με κανονικό μισθό, ούτε λόγος. Επαναλαμβάνω, υπάρχουν και στην Ελλάδα εταιρείες που έχουν "καλά" internships, απλά είναι εξαιρέσεις στον κανόνα. Αυτή είναι η διαφορά της πρακτικής έξω και της "ελληνικής πατέντας" της. (Προσωπικά είμαι κατά του θεσμού της πρακτικής γενικώς - είμαι υπερ του entry με probation period - αλλά να λέμε και του στραβού το δίκιο). 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις