Asmodeus21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Τελευταίο μύνημα στο νήμα και το εννοω , και το πάτάω και με το σιρόπι :-D :-D Eλα αφου δεν μπορεις , το νημα αυτο ειναι σαν ναρκωτικο. (Kidding)
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο έγραψε και πάλι. Τι Sillicon Valley και μπαρούφες, εδώ στην Ελλάδα βρίσκεται η πραγματική καινοτομία. Επειδή δεν κατάλαβα... Το να πηγαίνεις σε μία εταιρία για να δουλέψεις χωρίς αμοιβή αλλά με σκοπό να αποκτήσεις εμπειρία δεν είναι μία καλά παγιωμένη τακτική σε δυτικές και αναπτυγμένες χώρες; Εάν ναι, τότε μάλλον δεν λέμε για ελληνική πατέντα μιας και είναι διεθνής και, όπως φαίνεται από άλλες χώρες, δουλεύει και καλά. Εάν όχι, τότε μάλλον δεν υπάρχει πλήρης γνώση του τι γίνεται έξω. Εάν μέσα σε αυτό σου δίνουν και τα έξοδα μετακίνησης (εφόσον ο τόπος εργασίας είναι σε ένα τέτοιο απομακρυσμένο σημείο) είναι μεμπτό; Εάν όχι, τότε προς τι τόσο μένος; Εάν ναι, τότε μάλλον κάτι χάνω ως προς το τι είναι bonus και κίνητρο. Τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα λοιπόν.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Επειδή δεν κατάλαβα... Το να πηγαίνεις σε μία εταιρία για να δουλέψεις χωρίς αμοιβή αλλά με σκοπό να αποκτήσεις εμπειρία δεν είναι μία καλά παγιωμένη τακτική σε δυτικές και αναπτυγμένες χώρες; Εάν ναι, τότε μάλλον δεν λέμε για ελληνική πατέντα μιας και είναι διεθνής και, όπως φαίνεται από άλλες χώρες, δουλεύει και καλά. Εάν όχι, τότε μάλλον δεν υπάρχει πλήρης γνώση του τι γίνεται έξω. Εάν μέσα σε αυτό σου δίνουν και τα έξοδα μετακίνησης (εφόσον ο τόπος εργασίας είναι σε ένα τέτοιο απομακρυσμένο σημείο) είναι μεμπτό; Εάν όχι, τότε προς τι τόσο μένος; Εάν ναι, τότε μάλλον κάτι χάνω ως προς το τι είναι bonus και κίνητρο. Τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα λοιπόν. Είπα εγώ το αντίθετο, μιλάμε για φοβερά καινοτόμες πρακτικές. Μια άλλη φοβερά καινοτόμα πρακτική που ακούω τώρα τελευταία είναι το "Bring your own device". Σιγά μη κάθεται ο μλκς ο εργοδότης να σου αγοράσει και PC παλιο-αχάριστε προγραμματιστή. Να φέρεις το δικό σου. Όρμώμενος απο αυτό λοιπόν έχω σκεφτεί κάτι αρκετά πρωτοποριακό. Θα λέγεται "Bring your own salary", όπου ο ίδιος ο εργαζόμενος θα αναλαμβάνει να πληρώνει τον εαυτό του αντί για τον εργοδότη. 6
defacer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Zakk είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει ποιόν ακριβώς εξυπηρετεί το bring your own device? Γιατί κάτι τέτοια ατυχή σχόλια αντικατοπτρίζουν αρνητικά και στα σωστά πράγματα που λες. 1
bluesattack Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δεν ειναι και τοσο πρωτοτυπο το Bring your own device .Το φερε το δικο σου μηχανακι εχει εφαρμοστει εδω και χρονια σε ντελιβεραδικα.Παλι οι μικρομεσαιες επιχειρησειες ανοιγουν τον δρομο της καινοτομιας 2
Porg Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Υποκλίνομαι όταν διαβάζω Αυγή Τα άρθρα της είναι ο ορισμός της προπαγάνδας και της διαστρέβλωσης!
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Zakk είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει ποιόν ακριβώς εξυπηρετεί το bring your own device? Απο την μία, ναι τον εξυπηρετεί τον υπάλληλο γιατί αντί να δουλεύει στη παλιομπακατέλα που δίνει συνήθως ο εργοδότης μπορεί να βάλει ένα δικό του μηχάνημα το οποίο θα τον βοηθάει να είναι πιο παραγωγικός. Γενικότερα ναι είναι καλύτερο να σου επιτρέπουν να κάνεις ότι θέλεις με τον εξοπλισμό σου. Επι της ουσίας όμως...ο εργαζόμενος πλέον βάζει και κεφάλαιο στην εταιρεία, το οποίο υποτίθεται είναι ευθύνη του εργοδότη. Πρόσεξε πως αυτό όμως δημιουργεί ανισότητες. Έχεις τον παλιότερο - υψηλά αμοιβόμενο εργαζόμενο του οποιου ο μισθός του επιτρέπει να αγοράσει το μηχάνημα που θέλει και να είναι πιο παραγωγικός. Ο νέος εργαζόμενος έχει το μηχανάκι της πλάκας και ο μισθός του ίσα που του επιτρέπει να ζήσει. Δεν δημιουργεί τεράστια ανισότητα αυτή στο χώρο εργασίας;
mathsrule Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Οκ, αρκετά γελάσαμε, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να κλειδωθεί το τόπικ ώστε να ξεκουραστούμε για τα νήματα του σ/κ.
LogokrisiaGR Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Υποκλίνομαι όταν διαβάζω Αυγή Τα άρθρα της είναι ο ορισμός της προπαγάνδας και της διαστρέβλωσης! φέρε μας την αληθινή είδηση...
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Είπα εγώ το αντίθετο, μιλάμε για φοβερά καινοτόμες πρακτικές. Μια άλλη φοβερά καινοτόμα πρακτική που ακούω τώρα τελευταία είναι το "Bring your own device". Σιγά μη κάθεται ο μλκς ο εργοδότης να σου αγοράσει και PC παλιο-αχάριστε προγραμματιστή. Να φέρεις το δικό σου. Όρμώμενος απο αυτό λοιπόν έχω σκεφτεί κάτι αρκετά πρωτοποριακό. Θα λέγεται "Bring your own salary", όπου ο ίδιος ο εργαζόμενος θα αναλαμβάνει να πληρώνει τον εαυτό του αντί για τον εργοδότη. Αυτό που είπες, αρχικά, είναι ότι το internship είναι ελληνικά πατέντα. Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο έγραψε και πάλι. Τι Sillicon Valley και μπαρούφες, εδώ στην Ελλάδα βρίσκεται η πραγματική καινοτομία. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι. Εδώ και χρόνια και σε χώρες όπως Η.Π.Α., Αγγλία κτλ εφαρμόζεται ένας θεσμός κατά τον οποίο μπορεί ένας εργαζόμενος χωρίς εμπειρία να δουλέψει για κάποιο χρονικό διάστημα σε μία εταιρία αμισθί για να αποκτήσει εμπειρία. Στην περίπτωση που τόσο ελαφριά λες ότι είναι ελληνική πατέντα, ο εργοδότης αναγνωρίζει ότι η απόσταση είναι μεγάλη και θα υπάρχουν έξοδα μετακίνησης και για αυτό δίνει το εισιτήριο. Αντιγράφω από το εν λόγω link η εταιρεία ζητά 30 νέους ηλικίας 19 με 29 ετών, απόφοιτους Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής, που να τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και γνώσεις στον καθαρά επιχειρησιακό τομέα εργασιών πίστας και επίγειας πρόσβασης αεροδρομίου και 40 νέους ηλικίας 19 με 29 ετών, απόφοιτους ή φοιτητές ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία ή να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση και να εργαστούν σε διάφορα τμήματα της εταιρείας του αεροδρομίου αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία.
LogokrisiaGR Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Αυτό που ζητάτε να κλειδωθεί το τόπικ.... ρε γαμώ είστε ίδιοι σε όλες τις πτυχές τις ζωή σας.,,, φιλελεύθεροι μέχρι να φωνάξετε τους μπάτσους/κράτος να σας σώσεις από μία δυσάρεστη κατάσταση... 1
bluesattack Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Επι της ουσίας όμως...ο εργαζόμενος πλέον βάζει και κεφάλαιο στην εταιρεία, το οποίο υποτίθεται είναι ευθύνη του εργοδότη. Δεν πειραζει.Αντισταθμιζεται απο την χαρα που νιωθει ο υπαλληλος οταν δουλευει σε ενα τετοιο ευελικτο περιβαλλον που του επιτρεπει να βαζει την δικια του δημιουργικη πινελια , απο το δικο του πισι, στο προιον της εταιρειας.
defacer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Zakk σόρι αλλά αυτή είναι μια τελείως διαστρεβλωμένη ερμηνεία της κατάστασης και λυπάμαι που σε βλέπω να την υποστηρίζεις. Ο μοναδικός λόγος που σήμερα εγώ και συ ξέρουμε ότι υπάρχει έκφραση "BYOD" είναι ότι οι εργαζόμενοι το έκαναν αυτό με δική τους πρωτοβουλία επειδή τους βολεύει καλύτερα. Μην ακούω μαλακίες για μπακατέλες. Ακόμα και 2 χιλιάρικα PC να σου αγόραζαν, τι να το κάνεις αν υπάρχει policy που λέει χρησιμοποιούμε μόνο windows αλλά εσύ είσαι linux guy? Ακόμα και iphone να σου έδιναν (που σου δίνουν, όχι βέβαια εδώ στην Ελλάδα στα σουβλατζίδικα), τι να το κάνεις όταν εσύ χρησιμοποιείς android εδώ και χρόνια? Τη βρίσκεις να κουβαλάς δεύτερη συσκευή που σου είναι άχρηστη για όλα τα υπόλοιπα πράγματα εκτός από τα εταιρικά; Ο εργαζόμενος δε "βάζει κεφάλαιο στην εταιρία". Απλά χρησιμοποιεί αυτό που τον βολεύει καλύτερα. Τώρα όσον αφορά το κόστος για την εταιρία. Είσαι μια μεγάλη εταιρία με κάθε είδους νομικές υποχρεώσεις απέναντι στους πελάτες σου, στο κράτος (κανονισμοί κλπ) και δεν ξέρω που αλλού (π.χ. έχεις πιστοποίηση ISO? για να δω, για να δω....). Σου έχει περάσει από το μυαλό πόσο προτιμότερο και φτηνότερο θα ήταν για την εταιρία να πει "εδω μέσα επιτρέπονται μόνο τα τελείως ελεγχόμενα και locked down devices που σας δίνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο"? Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι αν εσύ το μαλακίσεις με το προσωπικό σου iphone που βγήκε φτηνότερο στην εταιρία να μη στο αγοράσει μετά η εταιρία μπορεί να είναι liable για εκατομμύρια απέναντι σε κάποιο πελάτη ή οργανισμό; Ποιά επιχείρηση που είναι στα καλά της θα επέλεγε να έχει τέτοιο ρίσκο για τα 600 ευρώ που όσον αφορά τον κύκλο εργασιών της είναι όχι ψίχουλα αλλά αόρατα με γυμνό μάτι; Αυτά με την ανισότητα στο χώρο εργασίας απλά σου λέω με το χέρι στην καρδιά ότι τα λες γιατί δεν έχεις την παραμικρή όμως ιδέα για το τι γίνεται στην πράξη. Χθες το απόγευμα έκανα τηλεφωνικό interview με εξωτερικό και όταν ρώτησα τι policy έχουν σχετικά με τον εξοπλισμό μου είπε το (προφανές) "βασικά έχουμε byod αλλά σχεδόν όλοι είναι με macbook pro, ανάλογα με τη θέση σου έχεις budget να πάρεις οτι θες". Άμα δεν πάρω το ακριβότερο laptop που υπάρχει στην αγορά επειδή θέλω windows αυτό είναι ανισότητα;
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Επίσης, κάνω quote από wikipedia για το λήμμα internship. An internship is a method of on-the-job training for white-collar and professional careers.[1][2] Internships for professional careers are similar in some ways to apprenticeships for trade and vocational jobs, but the lack of standardization and oversight leaves the term open to broad interpretation.[3][4] Interns may be college or university students, high school students, or post-graduate adults. These positions may be paid or unpaid and are usually temporary. Τα bold δικά μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις