ikaruga24 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ρε παιδια χωρις να θελω να γινω εριστικος, γιατι απλα δεν κανετε μια συμβαση ορισμενου χρονου τοσο για την "εκπαιδευση" οσο και για την "καθαροτητα" του πραγματος? Απο τη μια θα εχετε τη δυνατοτητα να "εκπαιδευσετε" καταλληλα τον ενδιαφερομενο (επι πληρωμη κιολας) και απο την αλλη θα εχει αυτος/η τη "μυγα" πανω του να αποδειξει οτι μπορει να μεινει σε αυτη τη θεση. Το τυρι εσεις το εχετε στα χερια σας. Αν περιμενετε απο τον ενδιαφερομενο να φιλοτιμηθει για -δικη- σας δουλεια χωρις το καταλληλο δελεαρ τοτε συγνωμη παιδια αλλα εσεις ειστε οι λαθος. Ο υπαλληλος ειναι σαν τον πελατη, απλα δεν τον ενδιαφερει τι δυσκολιες εχει η καθε επιχειρηση. Απο τη στιγμη που μια επιχειρηση θελει να παει τη δουλεια της μπροστα τοτε θα πρεπει να ειναι και ετοιμη για καποια εξοδα προκειμενου να επενδυσει σε ανθρωπινο δυναμικο που να -νοιαζεται- για την επιχειρηση. Το να νοιαζεται για την επιχειρηση ο Χ υπαλληλος ειναι 100% ευθυνη του εργοδοτη (και δεδομενου οτι ο υπαλληλος δεν ειναι απλα λαμογιο ο ιδιος). 13
defacer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δηλαδή το θεωρείς απίστευτο να υπάρχουν φυσιολογικοί άνθρωποι, που θα δίνουν τα φυσιολογικά χρήματα και δεν θα τους ενδιαφέρει να πατήσουν τον υπάλληλο με την μπότα στο κεφάλι; Αφού έχει αθηναϊκές πινακίδες...
Anorymous Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Όλοι οι εργοδότες θέλουν πτυχιούχους με προϋπηρεσία αλλά κανένας δεν δίνει ευκαιρία σε νέους, αυτά μόνο στην Ελλάδα! Ισχύει πάνω απο 100%. Το βλέπω κάθε μέρα στο γραφείο! Είτε ψάχνουμε για τηλεφωνήτρια είτε για γραμματέα είτε για προγραμματιστή το ιδιο ακριβώς σενάριο. Η αγγελία θα πρέπει να μπει τουλάχιστον 3 φορες, πάρα μα πάρα πολλοί δεν ερχονται κάν στην συνέντευξη ( ενω έχουν κλείσει ραντεβού) και εννοείτε οι περισσότεροι στέλνουν βιογραφικά για να σπαμμάρουν εταιρείες. Τις προάλλες ζητούσαμε System Administrator και μας έστειλε mail άτομο που είχε μονο ECDL! ε LOL δηλαδή! Πριν κανα μήνα ψάχναμε γραμματεία. Μισθός 700€ καθαρά συν ασφάλιση, ωράριο 40ωρες/βδομάδα ( το κλασσικό). Ηρθε μια την παρασκευή, κανονίσαμε να έρθει απο δευτέρα να ξεκινήσει και κυριακή βράδυ έρχεται ενα μαιλ που λέει βρήκε αλλού δουλειά. Πριν 3 μέρες βάζουμε αγγελία για τηλεφωνήτρια. Ερχεται μια κοπελίτσα (max 23 χρονών) τις λέει ο υπεύθυνος περι τίνος πρόκειται κτλ και όλα οκ. Τις λέεει θα έρθεις αύριο για 1-2 ώρες, να σου δείξει μια παλία το πρόγραμμα, πως δουλεύει, πως ανοίγει πως κλείνει κτλ να πάρεις και 2-3 κλήσεις και αν είσαι οκ τότε μεθαύριο ξεκινάμε κανονικά. Μας παίρνει τηλέφωνο την άλλη μέρα και μας λέει "που να στείλω τα χαρτιά για την πρόσληψη;" Τις λέει ο υπεύθυνος, καλα δεν θα έρθεις πρώτα να δεις το πρόγραμμα πως δουλεύει, να δεις αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στον όγκο και την φύση της δουλειάς κτλ; Κατ'ευθειαν πρόσλψη πριν καν έρθεις για 1 ώρα; Και αυτη απαντάει κατάλαβα, είστε απατεώνες κτλ κτλ... Μακάρι να έλεγα ψέματα! ΜΑΚΑΡΙ!! Δεν ξέρω τι σκατά έχουν πάθει όλοι, αλλα πραγματικά πιστεύω οτι τα ποσοστά ανεργίας είναι τελείως μα τελείως πλασματικά! Δεν μας λες σε ποια εταιρεια δουλευεις να στειλουμε βιογραφικο να βοηθησεις και κανενα συμφορουμιτη μιας και δεν μπορεις να βρεις. 2
leonidas_fs Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Όλοι οι εργοδότες θέλουν πτυχιούχους με προϋπηρεσία αλλά κανένας δεν δίνει ευκαιρία σε νέους, αυτά μόνο στην Ελλάδα! Δεν μας λες σε ποια εταιρεια δουλευεις να στειλουμε βιογραφικο να βοηθησεις και κανενα συμφορουμιτη μιας και δεν μπορεις να βρεις. Δυστηχώς αυτό που αναφέρεις είναι ενα μεγάλο πρόβλημα το οποίο κάπως πρέπει να λυθεί. Τελειώνει κάποιος μια σχολή και η μόνο εργασία του πάνω στο αντικείμενο του είναι το 6μηνο της πρακτικής. Αντε μετα να βρει θέση εργασίας με ενα 6μηνο προυπηρεσίας... Εαν είσαι απο Θεσσαλονίκη, ευχαρίστως!
defacer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ρε παιδια χωρις να θελω να γινω ερριστικος, γιατι απλα δεν κανετε μια συμβαση ορισμενου χρονου τοσο για την "εκπεδευση" οσο και για την "καθαροτητα" του πραγματος? Απο τη μια θα εχετε τη δυνατοτητα να "εκπεδευσετε" καταλληλα τον ενδιαφερομενο (επι πληρωμη κιολας) και απο την αλλη θα εχει αυτος/η τη "μυγα" πανω του να αποδειξει οτι μπορει να μεινει σε αυτη τη θεση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει λογικά αλλά υπάρχουν κάποιοι που απλά δεν ικανοποιούνται με τίποτα: αν τους το πρότεινες αυτό θα έλεγαν ότι τους εκμεταλλεύεσαι γιατί σκοπεύεις να τους εκβιάσεις πως αν δε δώσουν κωλαράκι με τη λήξη της σύμβασης θα πάρουν πόδι και χωρίς φυσικά αποζημίωση. Μπορεί να ακούγεται καλό εκ πρώτης όψεως αλλά έχει πραγματικά μειονεκτήματα για τον εργαζόμενο στην περίπτωση που τελικά θα φύγει. Ο προκάτοχός μου εδώ ήταν μια τέτοια άτυχη στιγμή που προσελήφθη κανονικά και δούλεψε μόνο 2 μήνες, μέχρι να φανεί πως ήταν περίπτωση που δε σώζεται με τίποτα. Θα μπορούσα να είμαι και γω το ίδιο, ο εργοδότης μου δεν το ξέρει. Αλλά και πάλι με προσέλαβε μόνιμα μέσα σε 3-4 μέρες (δε θυμάμαι ακριβώς να πω την αλήθεια) και με πλήρωσε από την πρώτη (αυτό φυσικά εννοείται, δε λέω ότι μου έκανε χάρη). Να κάνω εγώ μια πρόταση για αυτούς που ψάχνουν εργασία: όταν ο άλλος είναι καραγκιόζης φαίνεται. Αν το βλέπεις ότι είναι εκμεταλλευτής, απλά μη πας να σε εκμεταλλευτεί. Μη πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα και μετά κλαιγόμαστε -- σίγουρα δε φταίω εγώ αν ο άλλος με εκμεταλλευτεί, αλλά όταν σου λένε κοίτα πίσω σου κάποιος έρχεται, μαθαίνεις να μην κοιτάς. Γιατί να μη μαθαίνεις το ίδιο και για τα υπόλοιπα;
LongTom Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Λίγο πολύ αυτά που ειπώθηκαν. Ο μέσος ΕΛ αφεντικός(της εποχής της κρίσης) θέλει, δίχως να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, το κορίτσι λάστιχο και να το πληρώνει με χειραψίες. Το ωραίο είναι ότι πάλι υπάρχουν δεκάδες και εκατοντάδες αιτήσεις(ο οποίος είναι και ο λόγος που τα περνάνε κάτι τέτοια). Όσο για τους τεμπέληδες και τις λοιπές ...., προσωπικά δεν ξέρω κάποιον μετά κρίσης που να έχει πει όχι σε αξιοπρεπή(ή μη) δουλειά. Επίσης πάρα πολλοί,εμού συμπεριλαμβανομένου,είπαμε άντε και...στα αφεντικά που δεν βρίσκουν υπαλλήλους και ψάχθηκαμε στο εξωτερικό. 5
Anorymous Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δυστηχώς αυτό που αναφέρεις είναι ενα μεγάλο πρόβλημα το οποίο κάπως πρέπει να λυθεί. Τελειώνει κάποιος μια σχολή και η μόνο εργασία του πάνω στο αντικείμενο του είναι το 6μηνο της πρακτικής. Αντε μετα να βρει θέση εργασίας με ενα 6μηνο προυπηρεσίας... Εαν είσαι απο Θεσσαλονίκη, ευχαρίστως! οχι δεν ειμαι αλλα καποιο παιδι απο εδω θα μπορει να καληψει την θεση φανταζομαι (btw αν βαζαμε θεσεις εργασιας σε εταιρειες τεχνολογιας θα ηταν καλη φαση) Ναι ειναι δεν υπαρχει κανενας να δινει ευκαιριες και τα χρονια παιρνανε, εγω μεχρι περσι ημουν 29 τωρα εγινα 30 και ειμαι εξω απο το 90% των ΕΣΠΑ.
defacer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Όλοι οι εργοδότες θέλουν πτυχιούχους με προϋπηρεσία αλλά κανένας δεν δίνει ευκαιρία σε νέους, αυτά μόνο στην Ελλάδα! Ρε συ ο άλλος θέλει κάποιον να μπορεί να κάνει τη δουλειά. Όσο η δουλειά δε γίνεται η εταιρία δε δουλεύει και οι πελάτες φεύγουν και πάνε αλλού (και μετά δεν ξαναγυρίζουν). Χωρίς προϋπηρεσία υπάρχει ας πούμε 1% περίπτωση να μπορείς να ανταπεξέλθεις το ίδιο με κάποιον που έχει την προϋπηρεσία. Εσύ αν ήσουν εργοδότης θα έπαιρνες αυτό το ρίσκο; Βασικά αν το έκανες συνήθεια να παίρνεις τέτοια ρίσκα δε θα έφτανες να είσαι εργοδότης γιατί η επιχείρηση θα είχε φουντάρει ήδη.
doctor_667 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ρε παιδια χωρις να θελω να γινω εριστικος, γιατι απλα δεν κανετε μια συμβαση ορισμενου χρονου τοσο για την "εκπαιδευση" οσο και για την "καθαροτητα" του πραγματος? Απο τη μια θα εχετε τη δυνατοτητα να "εκπαιδευσετε" καταλληλα τον ενδιαφερομενο (επι πληρωμη κιολας) και απο την αλλη θα εχει αυτος/η τη "μυγα" πανω του να αποδειξει οτι μπορει να μεινει σε αυτη τη θεση. Το τυρι εσεις το εχετε στα χερια σας. Αν περιμενετε απο τον ενδιαφερομενο να φιλοτιμηθει για -δικη- σας δουλεια χωρις το καταλληλο δελεαρ τοτε συγνωμη παιδια αλλα εσεις ειστε οι λαθος. Ο υπαλληλος ειναι σαν τον πελατη, απλα δεν τον ενδιαφερει τι δυσκολιες εχει η καθε επιχειρηση. Απο τη στιγμη που μια επιχειρηση θελει να παει τη δουλεια της μπροστα τοτε θα πρεπει να ειναι και ετοιμη για καποια εξοδα προκειμενου να επενδυσει σε ανθρωπινο δυναμικο που να -νοιαζεται- για την επιχειρηση. Το να νοιαζεται για την επιχειρηση ο Χ υπαλληλος ειναι 100% ευθυνη του εργοδοτη (και δεδομενου οτι ο υπαλληλος δεν ειναι απλα λαμογιο ο ιδιος). Ακριβώς, κι όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Μιλάτε για σοβαρότητα και εμπιστοσύνη αλλά αυτά είναι αμφίδρομα. Αν είναι δυνατόν να βασιστεί κανείς στο ότι "έλα μια μέρα δοκιμαστικά" που θα γίνει μια εβδομάδα και ίσως μετά την Ιερή εξέταση γίνει σύμβαση ορισμένου χρόνου. Θες δοκιμή; Βάλε μια δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα στο συμβόλαιο την οποία θα την πληρώσεις όπως και να έχει και κάνε ο,τι θες αν δεν σου κάνει μετά. Στην πρώτη μου δουλειά, χωρίς καμία προϋπηρεσία, επειδή ξεκίνησα 10 του μήνα κι όχι αρχή όπως είχαμε πει αρχικά, μου πληρώσαν όλο το μήνα "γιατί η καθυστέρηση ήταν δικό τους λάθος". Όταν θες έναν υπάλληλο, το δείχνεις με πράξεις, δεν ξεκινάς με καχυποψία. 2
leonidas_fs Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ρε συ ο άλλος θέλει κάποιον να μπορεί να κάνει τη δουλειά. Όσο η δουλειά δε γίνεται η εταιρία δε δουλεύει και οι πελάτες φεύγουν και πάνε αλλού (και μετά δεν ξαναγυρίζουν). Χωρίς προϋπηρεσία υπάρχει ας πούμε 1% περίπτωση να μπορείς να ανταπεξέλθεις το ίδιο με κάποιον που έχει την προϋπηρεσία. Εσύ αν ήσουν εργοδότης θα έπαιρνες αυτό το ρίσκο; Βασικά αν το έκανες συνήθεια να παίρνεις τέτοια ρίσκα δε θα έφτανες να είσαι εργοδότης γιατί η επιχείρηση θα είχε φουντάρει ήδη. Έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό που λες, αλλα και οι απόφοιτοι τι κάνουν; Δηλαδή ενα παιδί που τελείωσε την σχολή σε 4 χρόνια, εκανε το 6 μηνο της πρακτικής του και έκανε και το φανταρικό του, τι να κάνει; Που να βρει δουλειά, απο την στιγμή που θα του λένε όλοι "Δεν εχεις προυπηρεσία;: " 1
zio10 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 οχι δεν ειμαι αλλα καποιο παιδι απο εδω θα μπορει να καληψει την θεση φανταζομαι (btw αν βαζαμε θεσεις εργασιας σε εταιρειες τεχνολογιας θα ηταν καλη φαση) Ναι ειναι δεν υπαρχει κανενας να δινει ευκαιριες και τα χρονια παιρνανε, εγω μεχρι περσι ημουν 29 τωρα εγινα 30 και ειμαι εξω απο το 90% των ΕΣΠΑ. Ο defacer το έχει πει σε άλλο θέμα ότι ψάχνανε άτομο και τι περίπου χρειαζότανε η εταιρεία για να στείλει μήνυμα όποιος ενδιαφερόταν
bluesattack Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Χωρίς προϋπηρεσία υπάρχει ας πούμε 1% περίπτωση να μπορείς να ανταπεξέλθεις το ίδιο με κάποιον που έχει την προϋπηρεσία. Εσύ αν ήσουν εργοδότης θα έπαιρνες αυτό το ρίσκο; Βασικά αν το έκανες συνήθεια να παίρνεις τέτοια ρίσκα δε θα έφτανες να είσαι εργοδότης γιατί η επιχείρηση θα είχε φουντάρει ήδη. Φυσικα αμα εισαι ο μπουχεσας εργοδοτης που κοιτας να κοψεις κανα ενσημο του ντελιβερα φυσικο ειναι να σκεφτεσαι/ται ετσι.Αν δεν εισαι μπορεις να δωσεις ευκαιρια σε καποιον νεο ταλαντουχο επιστημονα.Αν ο αλλος εχει 30 χρονια προυπηρεσια και μαλιστα στο ιδιο ακριβως αντικειμενο ποιο το νοημα της συνεντευξης ?
Anorymous Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ρε συ ο άλλος θέλει κάποιον να μπορεί να κάνει τη δουλειά. Όσο η δουλειά δε γίνεται η εταιρία δε δουλεύει και οι πελάτες φεύγουν και πάνε αλλού (και μετά δεν ξαναγυρίζουν). Χωρίς προϋπηρεσία υπάρχει ας πούμε 1% περίπτωση να μπορείς να ανταπεξέλθεις το ίδιο με κάποιον που έχει την προϋπηρεσία. Εσύ αν ήσουν εργοδότης θα έπαιρνες αυτό το ρίσκο; Βασικά αν το έκανες συνήθεια να παίρνεις τέτοια ρίσκα δε θα έφτανες να είσαι εργοδότης γιατί η επιχείρηση θα είχε φουντάρει ήδη. Για αυτο υπαρχουν οι συνεντευξεις για να παρεις μια πρωτη ιδεα αν αξιζει ο αλλος η οχι, στην αρχη του εχεις λιγες υποχρεωσεις και καποιον να τον επιβλεπει και σιγα σιγα βρισκει τον δρομο του. Δεν νομιζω να λεω κατι παραλογο , επισης πως γινεται στην πρακτικη να σφαζονται να σε παρουν ενω ακομα εισαι φοιτητης και μετα σαν πτυχιουχος να μην τους κανεις ? Ο defacer το έχει πει σε άλλο θέμα ότι ψάχνανε άτομο και τι περίπου χρειαζότανε η εταιρεία για να στείλει μήνυμα όποιος ενδιαφερόταν Δεν του την λεω απλα δεν το ειχα δει και τον ρωτησα 1
alex_000 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Οταν η θέση είναι πραγματικά ουσιαστική και έστω ελάχιστα ειδικευμένη είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κατάλληλο άτομο σε οποιαδήποτε χώρα. 10
ikaruga24 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Αυτό θα μπορούσε να γίνει λογικά αλλά υπάρχουν κάποιοι που απλά δεν ικανοποιούνται με τίποτα: αν τους το πρότεινες αυτό θα έλεγαν ότι τους εκμεταλλεύεσαι γιατί σκοπεύεις να τους εκβιάσεις πως αν δε δώσουν κωλαράκι με τη λήξη της σύμβασης θα πάρουν πόδι και χωρίς φυσικά αποζημίωση. Μπορεί να ακούγεται καλό εκ πρώτης όψεως αλλά έχει πραγματικά μειονεκτήματα για τον εργαζόμενο στην περίπτωση που τελικά θα φύγει. Ο προκάτοχός μου εδώ ήταν μια τέτοια άτυχη στιγμή που προσελήφθη κανονικά και δούλεψε μόνο 2 μήνες, μέχρι να φανεί πως ήταν περίπτωση που δε σώζεται με τίποτα. Θα μπορούσα να είμαι και γω το ίδιο, ο εργοδότης μου δεν το ξέρει. Αλλά και πάλι με προσέλαβε μόνιμα μέσα σε 3-4 μέρες (δε θυμάμαι ακριβώς να πω την αλήθεια) και με πλήρωσε από την πρώτη (αυτό φυσικά εννοείται, δε λέω ότι μου έκανε χάρη). Να κάνω εγώ μια πρόταση για αυτούς που ψάχνουν εργασία: όταν ο άλλος είναι καραγκιόζης φαίνεται. Αν το βλέπεις ότι είναι εκμεταλλευτής, απλά μη πας να σε εκμεταλλευτεί. Μη πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα και μετά κλαιγόμαστε -- σίγουρα δε φταίω εγώ αν ο άλλος με εκμεταλλευτεί, αλλά όταν σου λένε κοίτα πίσω σου κάποιος έρχεται, μαθαίνεις να μην κοιτάς. Γιατί να μη μαθαίνεις το ίδιο και για τα υπόλοιπα; Δηλαδη το "ελα 1-2 ωρες να δεις πως δουλευει το συστημα" ειναι καλυτερο? Και πως εισαι σιγουρος εσυ σαν εργοδοτης οτι ο ενδιαφερομενος θα μπορει να αποδωσει σε βαθος χρονου? Δεν χρειαζεται πολυς καιρος για να καταλαβεις αν καποιος εχει προοπτικες για μια θεση αλλα ειναι σιγουρα πολυς περισσοτερος καιρος απο 1-2 ωρες. Στο κατω κατω της γραφης το να εχει καποιος ξερες ικανοτητες πανω στο αντικειμενο δεν λεει και πολλα αν ειναι αντικοινωνικος με ψυχολογικα προβληματα ετσι δεν ειναι? Αυτο το τελευταιο δεν το μαθαινεις μεσα σε 1-2 ωρες. Εσυ σαν εργοδοτης ειναι υποχρεωση σου να δωσεις δελεαρ στον ενδιαφερομενο να προσπαθησει για παρτυ σου και το "ελα να δεις πως δουλευει το προγραμμα 1-2 ωρες" σιγουρα δεν μου μοιαζει για δελεαρ. Λες και εισαι net-cafe και θα παρεις εναν πιτσιρικα πισω απο το ταμειο για να "μαθει το προγραμμα" να ανοιγει τα PC και να βαζει ωρες μου θυμιζει. Λογικο λοιπον η κοπελιτσα αυτη να σε νομιζει για απατεωνα γιατι κακα τα ψεματα ειναι πολλοι οι απατεωνες και οι εκμεταλευτες εκει εξω. Και μην νομιζεις οτι απαραιτητα το εκανε μονη της, σιγουρα το συζητησε με μερικους πριν αρχισει να ριχνει τετοιες κατηγοριες. Αν εσυ προτεινεις συμβαση πληρωμενη, εκπαιδευση και αναλογα το πως παει η προοδος του σε Χ χρονικο διαστημα κανονικη προσληψη και δεν θελει τοτε συγχαρητηρια, γλυτωσες τον εαυτο σου απο εναν πιθανο μπελα αντι υπαλληλο. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις