Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι , δεν είπα να μου στηθεί ανδριάντας.

Αυτό που θέλω να καταλάβετε , είναι ότι πλέον δεν υπάρχει ρευυστότητα στην αγορά.

Και όταν λέω ρευστότητα , απο τις τράπεζες ( να πάρω ένα δάνειο ή μια πιστωτική να κάνω την δουλειά μου) , μέχρι τον απλό πελάτη που δεν έχει χρήματα για να κινήσει την αγορά και να δώσει και σε μένα ρευστό.

Επίσης , αυτό που υποστηρίζεται για αυτονόητο , μαζί σας. Μόνο που πλέον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτονόητο. Σήμερα , το να σου κολλάει ένσημα ένας εργοδότης και να σε πληρώνει στην ώρα του , είναι λίγο σπάνιο.

Παρα πολλοι δηλώνουνε 4ωρα αντί για 8ωρα , και με μισθους πείνας. Και αμα σαερεσει.

Αυτοί , είτε είναι λαμόγια , είτε δεν βγαίνουνε και αναγκάζονται.

Το ότι προσπαθώ , ασχέτως εάν βγαίνω ή δεν βγαίνω , να είμαι εντάξει 100% στις υποχρεώσεις μου , και απεναντι στο κράτος (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ , ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ) και απέναντι στους μισθωτούς μου (Μισθοδοσία , δώρα , επιδόματα , άδειες) , δεν με κάνει ήρωα.

Με κάνει σωστό , που σέβεται τους μισθωτούς και τους ανθρώπους που δουλεύουνε και πρέπει να πληρωθούνε όπως υποστηρίζεται και εσείς. Πρεπει να κάψω τον κώλο μου να είμαι σωστός σε αυτές τις υποχρεώσεις , έχω δεν έχω !

Αυτο το attitude , το έχουνε λίγοι στην Ελλάδα ! Οι περισσότεροι λένε : Όταν έχω , θα δούμε , θα σου δίνω μισά ένσημα , θα θα θα....

Ενα μικρό credit σε μας που πασχίζουμε πιστευω ότι το αξίζουμε ρε παιδιά , και όχι να μας κράζετε.............!!

• Like 2
  • Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αναλόγως. Εάν αυτό το κίνημα οδήγησε σε εμφύλιο όπου συγγενείς μου σκοτώθηκαν επειδή κάποιοι ακολουθούσαν μια ιδεολογία που σάπισε μαζί με τις χώρες στις οποίες εφαρμόστηκε, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν θα το χαρακτήριζα ηλιθιότητα. Θα το χαρακτήριζα κάτι πολύ χειρότερο, αλλά δεν είναι το κατάλληλο τόπικ.

Είναι απλοϊκό να αποδίδεις σε ένα κίνημα του 1917 τον εθνικό εμφύλιο της Ελλάδας το 1946. Τον πόλεμο και τα εγκλήματα που αυτός περιλαμβάνει τον κάνουν οι άνθρωποι και επηρεάζεται από συγκεκριμένες συνθήκες και πολιτικούς, κοινωνικούς, ακόμα και γεωγραφικούς παράγοντες. Δυστυχώς τα αίτια του δικού μας εμφυλίου είναι βαθύτερα και πιο περίπλοκα. Αλλιώς θα είχαμε εμφυλίους σε όλες τις χώρες.

Δημοσ.
......................Ενα μικρό credit σε μας που πασχίζουμε πιστευω ότι το αξίζουμε ρε παιδιά , και όχι να μας κράζετε.............!!

Προσωπικά (και πιστεύω και αρκετοί άλλοι) θα το δίναμε το credit.

Το προσωπικό μου πρόβλημα με σένα είναι ο "αυτοθαυμασμός" και η απαίτηση. Δεν είσαι εσύ καλός, συνεπής ή ότι άλλο. Απλά οι άλλοι είναι κακοί και ασυνεπείς. Άρα κατά τη γνώμη μου κανονικά δεν πρέπουν "μπράβο" σε σένα αλλά τσεκούρι στους άλλους

Όπως και να 'χει σου είπα και πιο πάνω. Βγάλε από τα ποστ σου τα "δίνω" και ίσως να γίνω ο μεγαλύτερος φαν σου.

Δημοσ.

@

bluesattack

Φιλαράκι επειδή λες πάρα πολλά πρέπει να καταλάβεις ότι ζείς στην Ελλάδα του 2014 και εννοείται πως θα πληρώνεσαι τόσα λεφτά.Εδώ φτάσαμε επειδή οι γονείς μας και γενικά η πρεσβύτεροι πληρωνόντουσαν πολύ παραπάνω από τη δουλειά που κάνανε και είχανε δώρα, διακοπές κανονικά, παίρνανε δάνειο για να πάνε για ψώνια , μετά δάνειο για να πληρώσουν το δάνειο κτλπ κτλπ και σε κακομάθανε έτσι οπως σε κακομάθανε και φυσικά δεν έλεγες τίποτα τότε.Φαίνεται πως είσαι απλά ένα άτομο που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και έμαθε να του δίνουν την τροφή στο στόμα και δεν έχεις ιδέα για το τι συμβαίνει. Σε όλα όσα είπες το μόνο που βλέπω είναι κατηγορίες και κόμπλεξ εναντίον του εργοδότη.Έχεις δίκιο σε πολλά , απλά το χάνεις με τον τρόπο σου και την αμάθεια σου πάνω στο θέμα.Ή είσαι κάποιος που δεν έχει να κάνει κάτι στη ζωή του και βρίσκει την ώρα του μπαίνοντας σε φορουμ και κράζοντας ή είσαι πολύ κομπλεξικός ίσως επειδή βίωσες δυσκολίες στο θέμα εργασίας ( που αμφιβάλω ).Μιλάς σαν κάτι ψευτοαριστερούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά τους και για να κόψουν τον ομφάλιο λώρο από την μαμά και τον μπαμπά και να νιώσουν ανεξάρτητοι αποφάσισαν ότι είναι υπέρ της εργατιάς κτλπ και ότι έχουν άποψη για όλα.Ζείς σε λάθος χώρα και εποχή...Πάνε δούλεψε πρώτα , ίδρωσε να βγάλεις όχι τις διακοπές και τα γούστα σου αλλά τα απαραίτητα και μετά μίλα σε παρακαλώ.

Συγκινητικο το κατεβατο σου (σιγα που θα καθομουν να το διαβασω ολο, ενα δυο σειρες διαβασα)

Να υποθεσω οτι εισαι αλλος ενας εργαζομενος του πεντακοσαρικου που εχεις φαει την σκληρη δουλεια με το κουταλι ? Ξερεις ποσους τετοιους ξερω ? Στην πορεια βεβαια, αλλος εχει βολεμενο μπαμπα,αλλος ειναι σε θεσαρα στο δημοσιο, αλλος χτυπαει 3χιλιαρουμπα στο εξωτερικο αλλος εχει 2, 3 σπιτια και τα νοικιαζει κοκ.Τι κοινο εχουν ολοι αυτοι ? Οτι ειναι ...φιλελευθεροι της πορδης.Και οτι εχουν μαντικες ικανοτητες.Ξερουν οτι ολοι οι αλλοι εκτος απο αυτους δεν εχουν ιδρωσει ουτε ενα λεπτο.Αν ναι, ειναι και αγανακτισμενοι ...με τους μπολσεβικους

@

.Εδώ φτάσαμε επειδή οι γονείς μας και γενικά η πρεσβύτεροι πληρωνόντουσαν πολύ παραπάνω από τη δουλειά που κάνανε και είχανε δώρα, διακοπές κανονικά, παίρνανε δάνειο για να πάνε για ψώνια , μετά δάνειο για να πληρώσουν το δάνειο κ

Μπαρουφες ολκης .Εμενα δουλευαν σε εργοστασιο , μιλα για παρτη σου αν θες.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι , δεν είπα να μου στηθεί ανδριάντας.

Αυτό που θέλω να καταλάβετε , είναι ότι πλέον δεν υπάρχει ρευυστότητα στην αγορά.

Και όταν λέω ρευστότητα , απο τις τράπεζες ( να πάρω ένα δάνειο ή μια πιστωτική να κάνω την δουλειά μου) , μέχρι τον απλό πελάτη που δεν έχει χρήματα για να κινήσει την αγορά και να δώσει και σε μένα ρευστό.

Επίσης , αυτό που υποστηρίζεται για αυτονόητο , μαζί σας. Μόνο που πλέον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτονόητο. Σήμερα , το να σου κολλάει ένσημα ένας εργοδότης και να σε πληρώνει στην ώρα του , είναι λίγο σπάνιο.

Παρα πολλοι δηλώνουνε 4ωρα αντί για 8ωρα , και με μισθους πείνας. Και αμα σαερεσει.

Αυτοί , είτε είναι λαμόγια , είτε δεν βγαίνουνε και αναγκάζονται.

Το ότι προσπαθώ , ασχέτως εάν βγαίνω ή δεν βγαίνω , να είμαι εντάξει 100% στις υποχρεώσεις μου , και απεναντι στο κράτος (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ , ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ) και απέναντι στους μισθωτούς μου (Μισθοδοσία , δώρα , επιδόματα , άδειες) , δεν με κάνει ήρωα.

Με κάνει σωστό , που σέβεται τους μισθωτούς και τους ανθρώπους που δουλεύουνε και πρέπει να πληρωθούνε όπως υποστηρίζεται και εσείς. Πρεπει να κάψω τον κώλο μου να είμαι σωστός σε αυτές τις υποχρεώσεις , έχω δεν έχω !

Αυτο το attitude , το έχουνε λίγοι στην Ελλάδα ! Οι περισσότεροι λένε : Όταν έχω , θα δούμε , θα σου δίνω μισά ένσημα , θα θα θα....

Ενα μικρό credit σε μας που πασχίζουμε πιστευω ότι το αξίζουμε ρε παιδιά , και όχι να μας κράζετε.............!!

Δεν έχει κανένας λόγο να σε "κράξει" επειδή απλά είσαι εργοδότης. Αλλά δε θα έπρεπε να περιμένεις "μπράβο" για το αυτονόητο. Εγώ δεν περιμένω "μπράβο" από τον εργοδότη μου επειδή πάω στην ώρα μου κι επειδή κάνω σωστά τη δουλειά μου και είμαι υπεύθυνος στο αντικείμενό μου. Γι' αυτό με προσέλαβε στην τελική.

Πάντως νομίζω ότι ψάχνεις credit σε λάθος κατεύθυνση. Credit θα βρεις στους ανθρώπους που απασχολείς. Το πρώτο που πρέπει να δεις είναι αν εκτιμούν τη στάση σου απέναντί τους, αν είναι ικανοποιημένοι, αν το "δείχνουν" με τη σωστή δουλειά τους, αν χτίζουν τη φήμη σου στο χώρο ως "καλού εργοδότη". Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τα διαπιστώσεις αυτά στο χώρο και τόπο που είσαι, αλλά κάποιος τ΄ροπος θα υπάρχει.

Πραγματικά νομίζω ότι αν ισχύουν αυτά τότε έχεις το credit που αναζητάς. Από τους εργαζόμενούς σου όμως, όχι από την κοινωνία ή ένα φόρουμ (δεν επιτελείς κοινωνικό έργο).

Είναι οι προσωπικές σου ιδιότητες, πχ. υπευθυνότητα, εντιμότητα κλπ. που θα εκτιμηθούν από το δικό σου κύκλο, εργασιακό, κοινωνικό, οικογενειακό, κλαδικό, και όχι η ιδιότητά σου ως τυπικού εργοδότη. Είσαι πρώτα άνθρωπος άλλωστε, και μετά ρόλος.

• Like 2
Δημοσ.

όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω το οκτάωρο κατακτήθηκε μετά από αγώνες γιατί επικρατούσαν άθλιες συνθήκες εργασίας.Στα γρήγορα μόνο να πω ότι στις αρχές του 19 ου αιώνα  η παιδική εργασία στα ορυχεία του Βελγίου ήταν κάτι συνηθισμένο, με ωράρια που έφταναν και τις 18 ώρες.Επίσης δεν είμαι κομουνιστής ούτε αριστερός καν!2)Όσο και να σας εκπλήσσει η καθιέρωση αργιών και αδειών δεν ξεκίνησε από κάποιο κομουνιστικό κράτος αλλά από την μέκα του καπιταλισμού.Η.Π.Α με την απεργία των οδηγών των τράμ στην Ν.Υ όπου είχαμε και νεκρούς.Επίσης στις .Η.Π.Α οι αργίες οι υπερωρίες και οι άδειες τηρούνται ευλαβικά όχι όπως ο άλλος εδώ μας έλεγε η άδεια ξεκινάει στις 6 Αυγούστου αλλά θα δουλέψουμε μέχρι τις 4 και ως τις 10 θα κάνουμε συντήρηση και μας έτρωγε τέσσερις μέρες.Οπότε αφήστε τα παραμυθάκια περί κομμουνιστών και αριστερών σε όποιον ζητάει τα δικαιώματα που απορρέουν από την ίδια την συμφωνία που έκανε με την επιχείρηση στην οποία δουλεύει.Δεν είμαστε σκλάβοι εργάτες είμαστε σε εργασιακά περιβάλλοντα που από όσους γράφουν μέσα εδώ, οι μισοί δεν θα πέρναγαν ούτε απ'έξω και θέλουμε απλά αυτά που συμφωνήσαμε με την εργοδοσία.Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Δημοσ.

Εχετε δίκιο , άλλωστε αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι happy οι εργαζόμενοί μου

Απο την άλλη όμως , βρισκόμαστε σε ένα δημόσιο φόρουμ , στο οποίο εκφράζοντε κάποιες απόψεις , και διαβάζεται απο πολύ κόσμο.

Όπως πρέπει να κραχτεί ένας που θα έγραφε " Στα @@ μου " , έτσι πρέπει να επιδοκιμαστεί ένας που είναι σωστός.

Όχι εγώ , ασε με μενα , ο BritGreek που έχει εταιρία , άλλοι που γράψανε.

Με λίγα λόγια , το να παραμείνεις σωστός σήμερα , σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής , είναι σπάνιο. Οπότε , αυτή την συμπεριφορά , πρέπει , ειδικά σε δημόσια φόρουμ , να την επικροτούμε.Έχουμε μάθει μόνο να κράζουμε , και όχι να επικροτουμε

Τα φόρουμ δεν είναι μόνο για να κράζουμε , όπως έχουμε μάθει , αλλά να επιδοκιμάζουμε τον σωστό , ουτως ώστε όλο και περισσότεροι να ακολουθούνε το παράδειγμά του.

Δημοσ.

Είναι απλοϊκό να αποδίδεις σε ένα κίνημα του 1917 τον εθνικό εμφύλιο της Ελλάδας το 1946. Τον πόλεμο και τα εγκλήματα που αυτός περιλαμβάνει τον κάνουν οι άνθρωποι και επηρεάζεται από συγκεκριμένες συνθήκες και πολιτικούς, κοινωνικούς, ακόμα και γεωγραφικούς παράγοντες. Δυστυχώς τα αίτια του δικού μας εμφυλίου είναι βαθύτερα και πιο περίπλοκα. Αλλιώς θα είχαμε εμφυλίους σε όλες τις χώρες.

Εγώ το σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά.

Το κίνημα του 1917 κατέληξε με την Ρωσία μονίμως να υποβαθμίζεται και τους ανθρώπους να υποφέρουν (με εξαίρεση φυσικά λίγους στην κορυφή της πυραμίδας).

Όσον αφορά τον εμφύλιο, εγώ γνωρίζω ότι οι αντάρτες το κίνημα του 1917 είχαν ως πρότυπο, οπότε εύκολα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι από εκεί πηγάζουν οι όποιες συμφορές προκλήθηκαν.

Υ.Γ. Να τονίσω ότι δεν διαφωνώ πλήρως με την εν λόγω ιδεολογία, απλά είμαι ρεαλιστής και γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί όσο η ανθρωπότητα παραμένει όπως είναι. Συνεπώς, προτιμώ τον καπιταλισμό, ο οποίος αν και δεν σε αντιμετωπίζει ως ίσο με τον εφοπλιστή, σου δίνει την δυνατότητα να στηριχτείς στις δικές σου δυνάμεις και να γίνεις κι εσύ εφοπλιστής εάν το επιθυμείς.

Δημοσ.

Μια ένσταση μόνο, οι υπερωρίες, το ανθρώπινο ωράριο, οι άδειες κλπ. δεν είναι "προνόμια", αλλά εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Το ότι στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας και ορισμένων κλάδων στο εξωτερικό δεν τηρούνται εδώ και αρκετά χρόνια δε σημαίνει ότι παύουν να είναι δικαιώματα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με το υπόλοιπο post. Κάκιστη διατύπωση απο εμένα το προνόμια. Βλέπεις δυστυχώς σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει να αντιλαμβανόμαστε υποσυνείδητα τα στοιχειώδη ως προνόμια.

• Like 3
Δημοσ.

Μα δεν είσαι σωστός όταν απαιτείς από τον υπάλληλο σου να κάτσει παραπάνω στον χώρο εργασίας από ότι έχετε συμφωνήσει!Μου αρέσει που το περνάς έτσι απλά.Λες και αυτός ζει για την δική σου πάρτη και δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει στην ζωή του εκτός από το να εξυπηρετεί  εσένα.Εκατό φορές στο είπαν αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο στερείς προσωπικό χρόνο από την ζωή του άλλου.Γιατί δεν το καταλαβαίνεις;

Δημοσ.

Χαίρομαι που αποχώρησα νωρίς από την κουβέντα :-)  Βλέπω ότι πολλές σελίδες μετά είστε στο ίδιο σημείο. Προτείνω στους διαφωνούντες απλά να αποχωρήσουν, όλες οι απόψεις ακούστηκαν, περίπτωση συμφωνίας ή να πείσει ο ένας τον άλλον δεν υπάρχει, οπότε τζάμπα χαλάτε τη διάθεσή σας!

• Like 2
Δημοσ.

Με λίγα λόγια , το να παραμείνεις σωστός σήμερα , σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής , είναι σπάνιο. Οπότε , αυτή την συμπεριφορά , πρέπει , ειδικά σε δημόσια φόρουμ , να την επικροτούμε.Έχουμε μάθει μόνο να κράζουμε , και όχι να επικροτουμε

Τα φόρουμ δεν είναι μόνο για να κράζουμε , όπως έχουμε μάθει , αλλά να επιδοκιμάζουμε τον σωστό , ουτως ώστε όλο και περισσότεροι να ακολουθούνε το παράδειγμά του.

Διάβασες τον τίτλο του θέματος; Φυσικά και θα κράξουμε, είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα;

Αλλά είμαστε μαλάκες τόσοι νέοι άνθρωποι που ήρθαμε στο εξωτερικό. Δύο τινά λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν:

- Ή οι ξένοι εργοδότες έχουν πιο χαμηλά κριτήρια για τα προσόντα.

- Ή οι έλληνες εργοδότες λένε μαλακίες.

Μάντεψε τι ισχύει...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ το σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά.

Το κίνημα του 1917 κατέληξε με την Ρωσία μονίμως να υποβαθμίζεται και τους ανθρώπους να υποφέρουν (με εξαίρεση φυσικά λίγους στην κορυφή της πυραμίδας).

Όσον αφορά τον εμφύλιο, εγώ γνωρίζω ότι οι αντάρτες το κίνημα του 1917 είχαν ως πρότυπο, οπότε εύκολα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι από εκεί πηγάζουν οι όποιες συμφορές προκλήθηκαν.

Υ.Γ. Να τονίσω ότι δεν διαφωνώ πλήρως με την εν λόγω ιδεολογία, απλά είμαι ρεαλιστής και γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί όσο η ανθρωπότητα παραμένει όπως είναι. Συνεπώς, προτιμώ τον καπιταλισμό, ο οποίος αν και δεν σε αντιμετωπίζει ως ίσο με τον εφοπλιστή, σου δίνει την δυνατότητα να στηριχτείς στις δικές σου δυνάμεις και να γίνει κι εσύ εφοπλιστής εάν το επιθυμείς.

Δεν έχει σημασία αν διαφωνείς ή συμφωνείς με το Χ κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Όμως το συμπέρασμά σου είναι αντιεπιστημονικό και απλοϊκό, λόγω της προσωπικής σου εμπειρίας πιθανώς. Η ιστορική επιστήμη ποτέ δεν "απέδωσε" ξερά έναν πόλεμο σε ένα κίνημα, γιατί κάθε πόλεμος έχει μια σειρά από αίτια και παράγοντες και περνάνε χρόνια μέχρι οι ιστοριογράφοι να τα καταγράψουν πλήρως και αντικειμενικά, όσο αυτό γίνεται. Για το Β' ΠΠ για παράδειγμα ακόμη έρχονται στο φως σημαντικά στοιχεία (πχ. χρηματοδότηση των ναζί από αμερικανικές τράπεζες). 

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία αν διαφωνείς ή συμφωνείς με το Χ κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Όμως το συμπέρασμά σου είναι αντιεπιστημονικό και απλοϊκό, λόγω της προσωπικής σου εμπειρίας πιθανώς. Η ιστορική επιστήμη ποτέ δεν "απέδωσε" ξερά έναν πόλεμο σε ένα κίνημα, γιατί κάθε πόλεμος έχει μια σειρά από αίτια και παράγοντες και περνάνε χρόνια μέχρι οι ιστοριογράφοι να τα καταγράψουν πλήρως και αντικειμενικά, όσο αυτό γίνεται. Για το Β' ΠΠ για παράδειγμα ακόμη έρχονται στο φως σημαντικά στοιχεία (πχ. χρηματοδότηση των ναζί από αμερικανικές τράπεζες). 

Προφανώς, δεν αντιλέγω. Απλά θα σου λέω την άποψή μου με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...