Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι μονο αυτα πες τα ολα να γινουν ουρες για προσληψεις.

1. Θα προσλαμβανετε ατομα χωρις καν να μπειτε στη διαδικασια της δοκιμασιας. Με την 1η γνωριμια προσληψη...

2. Δεν θα σας νοιαζει να προσλαβετε ατομο που δεν ξερει που πανε τα 4. Εχετε την υπομονη, τον χρονο, το χρημα, την καλοσυνη, την ευχερεια να πατε πισω την παραγωγικοτητα της επιχειρησης και να τον περιμενετε κανενα χρονο να αρχισει να μπαινει στο κλιμα... Ακομα και αν δεν ξερει ουτε office (πραγμα που δεν θα το διαπιστωσετε βεβαια αφου η προσληψη θα ειναι αμεση χωρις δοκιμαστικα...)

3. Θα δινετε μισθο με @@ γιατι τα 500 και 600 ευρω ειναι για ...δουλους. Ασχετο αν δεν βγαινουν τα νουμερα. Ειμαστε large εμεις...

4. Δεν θα σας νοιαζει αν ο υπαλληλος γραφει την επιχειρηση στα @@ του, κανει αγγαρεια απλα να περασει το οχταωρο, και χεστηκε αν η επιχειρηση παει κατα διαολου...

5. Αν τυχει και χρειαστει να μεινει ο υπαλληλος κανενα μισαωρο παραπανω θα πεσει υπερωρια.

Για λιγο θα ειναι αλλα καλο!!! Περιμενω pm, τα παραταω ολα και ερχομαι!

Βρε ανοιξτε την επιχειρηση να γελασει και το παρδαλο κατσικι.

Σας εχει φαει η θεωρια και οι φιλοσοφιες με τις πλατες του μπαμπα και της μαμας...

Βρε για ποιες υπερωριες μιλας. Οι ''υπερωριες'' του μισαωρου ειναι το λιγοτερο.

Απαριθμησα πριν μερικα απο τα μαργαριταρια που εχετε γραψει. Λογικα ξεχασα και μερικα...

Αν μη τι αλλο δειχνουν ξεκαθαρα ατομα που δεν ειχαν ποτε στη ζωη τους την παραμικρη σχεση με την αγορα εργασιας.

Και αν καποτε τελειωσουν τα λεφτα του μπαμπα και χρειαστει να βγουν ειναι 100% σιγουρο πως θα τους τσαλαπατησουν.

Εδω κατηγορησατε τον ανθρωπο που δεν εκανε προσληψη στα τυφλα και εβαλε ενα τεστακι...

Χαχαχαχα για σου ρε φίλε μου έφτιαξες την μέρα  !!!! :-D :-D

give+this+man+a+++medal+_27654b594e95a74

• Like 1
  • Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οτι νάναι.....

Το γεγονός ότι παλευω κάθε μήνα για να πληρώσω τους μισθωτούς , θα έπρεπε να είναι χειροκροτητέο απο σένα.

Δίνω δουλεια  σε κάποιους ανθρώπους , έστω με λίγα χρήματα , αλλά τους ΔΙΝΩ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!

Δεν είμαι πλούσιος , δεν έχω Μερσεντες ,..........................

Αν πραγματικά το εννοείς όπως το λες και δεν είναι κάποιο λάθος διατύπωσης, τι να συζητήσουμε περαιτέρω.

Δεν δίνεις τίποτα. Τουλάχιστον με την έννοια (την "φιλανθρωπική") που το αφήνεις να εννοηθεί.

Γιατί αν είναι έτσι και "αυτοί" σου "δίνουν" τη ζωή τους. Και μάλιστα για περισσότερες ώρες την ημέρα από ότι τη δίνουν στην οικογένειά τους. Σε φίλους και γνωστούς.

Συνεπώς δεν δίνεις τίποτα.

Απλά τους πληρώνεις για να σου κάνουν μια δουλειά.

Μια σύμβαση που προφανώς και εξυπηρετεί και τα δύο μέρη αλλά σε καθαρά πεζό, οικονομικό επίπεδο.

Όλα τα άλλα είναι φούμαρα.

• Like 2
Δημοσ.

@

bluesattack

Φιλαράκι επειδή λες πάρα πολλά πρέπει να καταλάβεις ότι ζείς στην Ελλάδα του 2014 και εννοείται πως θα πληρώνεσαι τόσα λεφτά.Εδώ φτάσαμε επειδή οι γονείς μας και γενικά η πρεσβύτεροι πληρωνόντουσαν πολύ παραπάνω από τη δουλειά που κάνανε και είχανε δώρα, διακοπές κανονικά, παίρνανε δάνειο για να πάνε για ψώνια , μετά δάνειο για να πληρώσουν το δάνειο κτλπ κτλπ και σε κακομάθανε έτσι οπως σε κακομάθανε και φυσικά δεν έλεγες τίποτα τότε.Φαίνεται πως είσαι απλά ένα άτομο που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και έμαθε να του δίνουν την τροφή στο στόμα και δεν έχεις ιδέα για το τι συμβαίνει. Σε όλα όσα είπες το μόνο που βλέπω είναι κατηγορίες και κόμπλεξ εναντίον του εργοδότη.Έχεις δίκιο σε πολλά , απλά το χάνεις με τον τρόπο σου και την αμάθεια σου πάνω στο θέμα.Ή είσαι κάποιος που δεν έχει να κάνει κάτι στη ζωή του και βρίσκει την ώρα του μπαίνοντας σε φορουμ και κράζοντας ή είσαι πολύ κομπλεξικός ίσως επειδή βίωσες δυσκολίες στο θέμα εργασίας ( που αμφιβάλω ).Μιλάς σαν κάτι ψευτοαριστερούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά τους και για να κόψουν τον ομφάλιο λώρο από την μαμά και τον μπαμπά και να νιώσουν ανεξάρτητοι αποφάσισαν ότι είναι υπέρ της εργατιάς κτλπ και ότι έχουν άποψη για όλα.Ζείς σε λάθος χώρα και εποχή...Πάνε δούλεψε πρώτα , ίδρωσε να βγάλεις όχι τις διακοπές και τα γούστα σου αλλά τα απαραίτητα και μετά μίλα σε παρακαλώ.

• Like 4
Δημοσ.

Μερικοί ειναι απιστευτα θύματα διοτι υποστηριζουν γενικά και αοριστα τους εργοδοτες που δεν γνωρίζουν πως ακριβως λειτουργουν την επιχειρηση τους. Πως γινεται να παιρνεις το μέρος κάποιου που δεν ξέρεις? 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ που γνωρίζω την αγορά εργασίας του εξωτερικού, να σας πω, πως έξω ζητάνε δυο και τρεις φορές περισσότερα οι εργοδότες από ότι στην Ελλάδα και δίνουν επίσης τους ίδιους πενιχρούς μισθούς. Γιατί μπορεί να σου λέει παίρνεις στην Αγγλία 25.000 λίρες το χρόνο όμως από αυτές τις 5.000 στις παίρνει το κράτος και τις 500-600 το μήνα τις δίνεις στο ενοίκιο, μόνο. Η μεταφορά με ΜΜΕ κοστίζει το λιγότερο 2,5 λίρες το πήγαινε και 2,5 το έλα ενώ τα λαχανικά και είδη υγιεινή διατροφής στα grocery χτυπάνε κόκκινο. Ακόμα, στη Δανία που παίρνεις 3.000 ευρώ μισθός, να σας υπενθυμίσω πως το πορτοκάλι κοστίζει 5 ευρώ.

Βρε για ποιες υπερωριες μιλας. Οι ''υπερωριες'' του μισαωρου ειναι το λιγοτερο.

Απαριθμησα πριν μερικα απο τα μαργαριταρια που εχετε γραψει. Λογικα ξεχασα και μερικα...

Αν μη τι αλλο δειχνουν ξεκαθαρα ατομα που δεν ειχαν ποτε στη ζωη τους την παραμικρη σχεση με την αγορα εργασιας.

Και αν καποτε τελειωσουν τα λεφτα του μπαμπα και χρειαστει να βγουν ειναι 100% σιγουρο πως θα τους τσαλαπατησουν.

Εδω κατηγορησατε τον ανθρωπο που δεν εκανε προσληψη στα τυφλα και εβαλε ενα τεστακι...

Ούτε έξω πληρώνουν υπερωρίες γιατί αν είσαι σε κάτι ανθρωπιστικό: καθηγητής Πανεπιστημίου, δημοσιογράφος κλπ κλπ δεν έχεις στάνταρ ωράριο! 

Δημοσ.

Οι ''υπερωριες'' του μισαωρου sorry αλλα ειναι ονειροπαρμενες.

Οπως επισης και το να σε προσλαβει καποιος στα τυφλα.

Οπως και το να σε προσλαβει ενω δεν εχεις ιδεα τι γινεται.

Οπως και το να σε κρατησει στη δουλεια ενω εισαι στα @@ σου και χεστηκες για την επιχειρηση.

Και δεν ειμαι ουτε 25 και παιρνω πολλαπλασιο νουμερο απο 500 ευρω. Αλλα παιρνω αυτα τα λεφτα γιατι οταν οι αλλοι κλαιγοταν, τεμπελιαζαν και τους εφταιγαν τα παντα εγω κυνηγουσα προυπηρεσιες και μαζευα εμπειριες των 500 ευρω...

πες μου τι επιχειρηση εχεις να ρθω και να παιρνω τσαμπα ο,τι με βολευει

Δημοσ.

Εγώ που γνωρίζω την αγορά εργασίας του εξωτερικού, να σας πω, πως έξω ζητάνε δυο και τρεις φορές περισσότερα οι εργοδότες από ότι στην Ελλάδα και δίνουν επίσης τους ίδιους πενιχρούς μισθούς. Γιατί μπορεί να σου λέει παίρνεις στην Αγγλία 25.000 λίρες το χρόνο όμως από αυτές τις 5.000 στις παίρνει το κράτος και τις 500-600 το μήνα τις δίνεις στο ενοίκιο, μόνο. Η μεταφορά με ΜΜΕ κοστίζει το λιγότερο 2,5 λίρες το πήγαινε και 2,5 το έλα ενώ τα λαχανικά και είδη υγιεινή διατροφής στα grocery χτυπάνε κόκκινο. Ακόμα, στη Δανία που παίρνεις 3.000 ευρώ μισθός, να σας υπενθυμίσω πως το πορτοκάλι κοστίζει 5 ευρώ.

Φίλε μου άσχετα που μιλάς για πορτοκάλι νομίζω ότι φτάνεις να συγκρίνεις πορτοκάλια και μήλα (ελλάδα - δανία).

Καμία απολύτως ομοιότητα η μία με την άλλη περίπτωση.

Ναι, μπορεί τα πορτοκάλια να είναι φθηνά και να μπορούμε να τρώμε τόσα που κυριολεκτικά θα χ...με πορτοκάλια αλλά για πες μου με ένα μισθό των 300-400 (όταν υπάρχει) πόσες ακριβώς υποχρεώσεις σου θα καλύψεις για να φτάσει να περισέψει για...πορτοκάλια;

Και για πες μου ακριβώς πόσα χρήματα θα χρειαστεί να δώσει ο Δανός οικογενειάρχης για φροντιστήριο για το παιδί του που πάει στο λύκειο;

Και πόσα φράγκα χρειάζεται να έχει στην καβάτζα για την περίπτωση που έχει κάποιο θέμα υγείας αφού εδώ (εν ελλάδι) και μετά από τα φράγκα που σου κρατάνε για ΙΚΑ (ή ΕΟΠΥΥ, ή ΠΕΔΥ, κλπ) αν είσαι άτυχος να αρρωστήσεις πρέπει να τα σκάσεις; Το να περιμένεις να κλείσεις το ραντεβού δηλώνει αθεράπευτη αισιοδοξία αφού τις περισσότερες φορές γίνεσαι καλά (ή και...πεθαίνεις) πολύ νωρίτερα

• Like 2
Δημοσ.

Έχει δικιο ο brotrainer οι μετακινήσεις ειδικα στην Αγγλια ειναι πανάκριβες. Με μετρό ηθελα να πάω απο Λονδινο στο Harrods και πλήρωσα 8 λίρες δηλαδη κάπου 9 ευρώ βεβαια ηταν κάρτα για ολη την ημέρα και απεριόριστες διαδρομές. 

Δημοσ.

Στην Ολλανδία πάντως ο εργοδότης πληρώνει επιπλέον για τα μεταφορικά, ποσό μάλιστα που είναι αφορολόγητο. Πληρώνει είτε ακριβώς τα τρένα, λεωφορεία, ή 19 λεπτά για κάθε χιλιόμετρο με το αμάξι.

Και το να συγκρίνουμε αυτές τις χώρες με Ελλάδα στις εργασιακές συνθήκες είναι αστείο. Εγώ τουλάχιστον με αυτά που διαβάζω, έχω καραφλιάσει.

Δημοσ.

Ενώ στην Ελλάδα που είναι πάμφθηνες (σε σχέση με την αγγλία πάντα και όχι σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα) πρέπει να δουλέψεις 1,5 ώρα μοιράζοντας φυλλάδια (ναι, για όσους δεν το ξέρετε, όταν βρείτε αυτή την φοβερή δουλειά θα σας δίνουν 2-2,5 ευρώ/ώρα) για να καλύψεις ΜΟΝΟ το κόστος του να πας και να γυρίσεις στη δουλειά (φράγκο στην τσέπη)

Στην Ολλανδία πάντως ο εργοδότης πληρώνει επιπλέον για τα μεταφορικά, ποσό μάλιστα που είναι αφορολόγητο. Πληρώνει είτε ακριβώς τα τρένα, λεωφορεία, ή 19 λεπτά για κάθε χιλιόμετρο με το αμάξι.

Και το να συγκρίνουμε αυτές τις χώρες με Ελλάδα στις εργασιακές συνθήκες είναι αστείο. Εγώ τουλάχιστον με αυτά που διαβάζω, έχω καραφλιάσει.

+100000000000000000000000

Δημοσ.

Αν πραγματικά το εννοείς όπως το λες και δεν είναι κάποιο λάθος διατύπωσης, τι να συζητήσουμε περαιτέρω.

Δεν δίνεις τίποτα. Τουλάχιστον με την έννοια (την "φιλανθρωπική") που το αφήνεις να εννοηθεί.

Γιατί αν είναι έτσι και "αυτοί" σου "δίνουν" τη ζωή τους. Και μάλιστα για περισσότερες ώρες την ημέρα από ότι τη δίνουν στην οικογένειά τους. Σε φίλους και γνωστούς.

Συνεπώς δεν δίνεις τίποτα.

Απλά τους πληρώνεις για να σου κάνουν μια δουλειά.

Μια σύμβαση που προφανώς και εξυπηρετεί και τα δύο μέρη αλλά σε καθαρά πεζό, οικονομικό επίπεδο.

Όλα τα άλλα είναι φούμαρα.

Φιλαράκι , δεν θέλω να μου πεις μπραβο....

Θέλω να καταλάβεις , ότι πλέον , να δωσεις δουλειά σε έναν άνθρωπο είναι πάρα πολυ δύσκολο , γιατί δυσκολέυεσαι πολύ να πληρώσεις την μισθοδοσία του , και τις εισφορές στο ΙΚΑ.

Πληρώνω πολύ σωστά τους μισθωτούς μου , και πάντα στην ώρα τους.

Πιστεψε με , ξερω κοπέλα , που δουλεύει σε καφετέρια στο Θησείο , και υπάρχουνε μέρες που δεν μπαίνει ούτε ένας πελάτης , οπότε ΔΕΝ παιρνει το μεροκάματό της.

Ξέρω παιδιά που τους εκμεταλευοντε κάργα.

Θέλω όλοι εσείς να καταλάβετε ότι υπάρχουνε και καλά αφεντικά , που έχουνε φάει σκατό και εκμετάλλευση στην ζωή τους , και δεν θέλουνε να κάνουνε τα ίδια στους δικούς τους μισθωτούς.

Και ναι , με 28% ανεργία , και καθόλου δουλειές , το να δίνεις δουλειά σε 3-4 ανρώπους σήμερα , έστω και με μετρια-προς-καλα λεφτά , είναι κατόρθωμα.

Σας ευχομαι μεσα απο την καρδιά μου κάποια στιγμή να ανοίξετε μια δουλειά δική σας. Εκεί θα καταλαβετε 100% τι σας λέω 23 σελίδες τώρα

• Like 5
Δημοσ.

Ανεξάρτητα από το αν ασπάζεται κανείς την εν λόγω ιδεολογία ή όχι, δεν έχεις το δικαίωμα να αποφανθείς για την ηλιθιότητα ή μη ενός κινήματος που άφησε το αποτύπωμά του στον 20ο αιώνα

Αναλόγως. Εάν αυτό το κίνημα οδήγησε σε εμφύλιο όπου συγγενείς μου σκοτώθηκαν επειδή κάποιοι ακολουθούσαν μια ιδεολογία που σάπισε μαζί με τις χώρες στις οποίες εφαρμόστηκε, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν θα το χαρακτήριζα ηλιθιότητα. Θα το χαρακτήριζα κάτι πολύ χειρότερο, αλλά δεν είναι το κατάλληλο τόπικ.

Δημοσ.

Η διαφορά μας δεν είναι σε αυτά που λες (LiquidTroll) γύρω από την γενική κατάσταση (τα οποία σίγουρα αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε καθημερινά).

Η διαφορά μας είναι ότι πιστεύεις (μέχρι το μεδούλι σου απ' ότι φαίνεται) ότι "δίνεις" και πουθενά δεν είδα να αισθάνεσαι ότι "παιρνεις".

Λοιπόν ούτε δίνεις ούτε παίρνεις.

Προσέλαβες κάποιο/ους για να σου κάνουν μια δουλειά και τους αμoίβεις γι' αυτή τη δουλειά (από την  οποία δουλειά προφανώς έχεις όφελος).

Το αν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου απέναντί τους (το οποίο κανονικά είναι αυτονόητα) σίγουρα στην παρούσα φάση αξίζει θετικής μνείας (με όλα όσα ακούμε γύρω μας) αλλά απέχει από το να σου στηθεί αδριάντας (ή έστω προτομή).

Αν κάποια στιγμή ξεφύγεις από το "δίνω, δίνω, δίνω" ίσως να μπορούσαμε να μιλήσουμε λίγο διαφορετικά αλλά δυστυχώς έχω θέμα με όσους πιστεύουν για τον εαυτό τους ότι είναι το "μάννα εξουρανού" επειδή πολύ απλά κάνουν το αυτονόητο.

Δηλαδή μήπως αύριο πρέπει κι εγώ να περηφανεύομαι και να αυτοθαυμάζομαι επειδή δεν έφτιαξα κάπου κάποιο αυθαίρετο (όπως πολλοί) και άρα δεν παρανόμησα (που είναι υποχρέωσή μου σε μια θεωρητικά ευνομούμενη κοινωνία)

• Like 2
Δημοσ.

Sorry αλλά εσύ είσαι ο ηττοπαθής. Όπως είπα πριν, εγώ παίρνω υπερωρία απο το 1ο δευτερόλεπτο. Η σύζυγός μου που εργάζεται σε έναν μικρό οργανισμό επίσης παίρνει υπερωρίες/ΣΚ κτλ υπο μορφή αδειών (και ναι το μισάωρο λίγο λίγο βγαίνει ένα καλό ποσό).

Όσο υπάρχει αυτή η ηττοπάθεια σαν τη δική σου πάντως και αυτά τα λίγα προνόμια σιγά σιγά θα τα αφαιρέσουν και οι κάπως πιο ευσυνείδητοι εργοδότες

Μια ένσταση μόνο, οι υπερωρίες, το ανθρώπινο ωράριο, οι άδειες κλπ. δεν είναι "προνόμια", αλλά εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Το ότι στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας και ορισμένων κλάδων στο εξωτερικό δεν τηρούνται εδώ και αρκετά χρόνια δε σημαίνει ότι παύουν να είναι δικαιώματα.

Οι εργοδότες που τα σέβονται δεν κάνουν "χάρη", κάνουν το αυτονόητο και εκείνοι που δεν τα σέβονται (έστω τα βασικά) είναι κατακριτέοι και απαράδεκτοι.

Κι επειδή ορισμένοι εργοδότες αλλά και εργαζόμενοι την έχουν δει με το μόττο ότι "ζούμε για να δουλεύουμε" γιατί αυτό επιτάσσουν οι συνθήκες της πραγματικότητας, ας θυμηθούν ότι τα 2/3 των βορειοευρωπαίων με το που χτυπήσει 5 η ώρα κάνουν shut down και φεύγουν. Όχι γιατί είναι ντε και καλά τεμπέληδες (κάποιοι είναι) αλλά επειδή η εργασιακή κουλτούρα ορίζει ότι το 8ωρο πρέπει να τηρείται.

Το 8ωρο δεν ήταν ευσεβής πόθος κάποιων αργόσχολων όπως νομίζουν μερικοί μερικοί, αλλά η απάντηση στις εξαντλητικές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας του 18ου αιώνα. Θεσπίστηκε γιατί ο εργαζόμενος χρειάζεται ξεκούραση, ελεύθερο χρόνο για αναψυχή, διασκέδαση και για να κοινωνικοποιηθεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, να ενημερωθεί, να συμμετέχει στα κοινά (πχ. σε συλλόγους, ομάδες κλπ) και να γίνει αυτό που λέμε καλύτερος άνθρωπος.

Αυτό μακροπρόθεσμα τον κάνει και πιο παραγωγικό στην εργασία του, διαφυλάττει τη σωματική και ψυχική του υγεία (πολύ σημαντικό και για το κράτος) και του επιτρέπει να μάθει καινούρια πράγματα και να εξελιχθεί στην ειδίκευσή του. Του δίνει επίσης κίνητρα και ερεθίσματα να συμβάλει στον εργασιακό του χώρο με ιδέες και προτάσεις, ενώ η ικανοποίηση που λαμβάνει από τη δουλειά του αυξάνει το loyalty και τη συνοχή μεταξύ όλων των εργαζόμενων.

Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες πολυεθνικές σήμερα δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη και την ικανοποίηση του δυναμικού τους, χειρωνακτικού και διανοητικού. Αυτό αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι δεν είναι διόλου αναχρονιστικό ή μη "ρεαλιστικό" το να μιλάμε για δικαιώματα σήμερα.

Προφανώς στον κλάδο των μικρομεσαίων στην Ελλάδα τέτοια διαχείριση ανθρώπινων πόρων δε φαίνεται "ρεαλιστική", αλλά υπάρχουν επιχειρήσεις μέχρι 10-15 άτομα όπου οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι καλές, υπάρχει αλληλοκατανόηση, συνεννόηση και σεβασμός εκ μέρος του εργοδότη στα βασικά δικαιώματα του εργαζόμενου.

Αν αντιμετωπίσεις τον εργαζόμενο σαν μηχανάκι που το κρατάς ώσπου να τα φτύσει και όχι σαν άνθρωπο τότε θα μισήσει το χώρο εργασίας του και στο πίσω μέρος του μυαλού του θα είναι πάντα με το ένα πόδι στον επόμενο εργοδότη. Κι επειδή πλήθος εργοδοτών είναι έτσι, πολλοί υποψήφιοι είναι πια αρνητικά προκατειλημμένοι. Αν αντιμετωπίσεις τον εργαζόμενο σαν άνθρωπο τότε συνήθως εκείνος θα το ανταποδώσει. Αν είναι νέος σε ηλικία μπορείς και να τον καθοδηγήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Γι' αυτό η έρευνα με αφορμή την οποία ξεκίνησε το thread δεν αντανακλά ένα βασικό στοιχείο, αυτό της προσωπικότητας και της ιδιοσυγκρασίας. Υπάρχουν εργοδότες/εταιρείες στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα που δεν κοιτούν μόνο τα "προσόντα" αλλά και τη διάθεση του υποψηφίου να μείνει, να εξελιχθεί, να μάθει, να συνεργαστεί. Είναι όμως λίγοι/λίγες, οπότε όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολλοί νέοι που μπαίνουν στην αγορά εργασίας νιώθουν ότι μπαίνουν σε μια ζούγκλα γεμάτη εχθρούς - και δικαιολογημένα - αντιμετωπίζουν με καχυποψία τα υποψήφια αφεντικά τους.

Όσο για εκείνους που ανέχονται κάθε καταπίεση γιατί έχουν ανάγκη, στην πραγματικότητα, εκτός του ότι παίρνουν στο λαιμό τους και τους άλλους, ουσιαστικά και οι εργοδότες τους δεν έχουν να ωφεληθούν πολλά. Διότι ο άνθρωπος που ξεζουμίζεται στη δουλειά, μεσοπρόθεσμα γίνεται λιγότερο παραγωγικός, δεν αντέχει και να δουλεύει και να νοιάζεται, δεν έχει ισχυρά κίνητρα, δεν είναι ευτυχισμένος.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εργασία διατυπώθηκε ως δικαίωμα - όχι "υποχρέωση" - στις συνταγματικές συνελεύσεις της Γαλλικής Επανάστασης και καθιερώθηκε ομόφωνα η υποχρέωση του κράτους να βοηθά τον πολίτη να βρει εργασία. Η ιστορία είναι κει και μας δίνει ακόμα μαθήματα. Αν τα ξεχάσαμε κακό του κεφαλιού μας.

• Like 11
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...