Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άσχετο βέβαια με τους μπολσεβίκους επειδή δεν ορίζω ούτε τον εαυτό μου ούτε κανέναν άλλο βάζοντας βαθμό στην κλίμακα αριστεράς/δεξιάς, αλλά στην προκειμένη δεν αγχώθηκα γιατί τα κινήματα των ηλιθίων ποτέ δεν πάνε μακριά.

Ανεξάρτητα από το αν ασπάζεται κανείς την εν λόγω ιδεολογία ή όχι, δεν έχεις το δικαίωμα να αποφανθείς για την ηλιθιότητα ή μη ενός κινήματος που άφησε το αποτύπωμά του στον 20ο αιώνα, που μελετήθηκε και μελετάται ακόμα από χιλιάδες θεωρητικούς, επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, αλλά και στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με την έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς της εργασίας, της οικονομίας, της ψηφιακής οικονομίας, του σχεδιασμού βιομηχανικής παραγωγής και των οργανώσεων εντάσεως γνώσης, από Τσουκά και Δημητρακόπουλο εν Ελλάδι μέχρι Alvesson και Taylor έξω.

Για να σου απαντήσω όμως στο άλλο. Ναι, είναι υπεργενίκευση να κατηγορεί κανείς γενικά τους "εργοδότες" για το "πρόβλημα στην αγορά εργασίας"  - ισχύουν σε μεγάλο βαθμό όσα λες (πχ. για τη σύνδεση πανεπιστημίων με την αγορά). Όμως η βασική αιτία του προβλήματος στην αγορά εργασίας σήμερα είναι ότι η πραγματική οικονομία συρρικνώνεται (λόγω των χ - ψ πολιτικών κατευθύνσεων), η εσωτερική ζήτηση καταρρέει και τα μειωμένα περιθώρια κέρδους οδηγούν σε απολύσεις.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι πολλοί εργοδότες εκμεταλλεύονται στην ψύχρα τους υπαλλήλους τους. Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα ήταν ζούγκλα, ακόμα και πριν την κρίση, πόσο μάλλον τώρα που ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

• Like 5
  • Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ανεξάρτητα από το αν ασπάζεται κανείς την εν λόγω ιδεολογία ή όχι, δεν έχεις το δικαίωμα να αποφανθείς για την ηλιθιότητα ή μη ενός κινήματος που άφησε το αποτύπωμά του στον 20ο αιώνα, που μελετήθηκε και μελετάται ακόμα από χιλιάδες θεωρητικούς, επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, αλλά και στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με την έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς της εργασίας, της οικονομίας, της ψηφιακής οικονομίας, του σχεδιασμού βιομηχανικής παραγωγής και των οργανώσεων εντάσεως γνώσης, από Τσουκά και Δημητρακόπουλο εν Ελλάδι μέχρι Alvesson και Taylor έξω.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι πολλοί εργοδότες εκμεταλλεύονται στην ψύχρα τους υπαλλήλους τους. Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα ήταν ζούγκλα, ακόμα και πριν την κρίση, πόσο μάλλον τώρα που ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Το μόνο λάθος εδώ είναι πως δεν κατάλαβες τι ακριβώς χαρακτήρισα ηλίθιο.  :)

BTW δεν ειρωνευόμουν με το πες τα χρυσόστομε.

@blues είσαι παντελώς ανίκανος είτε στο trolling είτε στην κατανόηση κειμένου. Ανάλογα τι απ' τα δύο ισχύει φρόντισε για το καλό σου.

• Like 1
Δημοσ.

@blues είσαι παντελώς ανίκανος είτε στο trolling είτε στην κατανόηση κειμένου. Ανάλογα τι απ' τα δύο ισχύει φρόντισε για το καλό σου.

Οσο και να προσβαλλεις θα τρως στα μουτρα τα fail σου.Εξτρεμισμος το ωραριο.Γελανε και τα τσιμεντα με τις  ceοιστικες αποψεις σου

Δημοσ.

Το μόνο λάθος εδώ είναι πως δεν κατάλαβες τι ακριβώς χαρακτήρισα ηλίθιο.  :)

BTW δεν ειρωνευόμουν με το πες τα χρυσόστομε.

Δεν το εξέλαβα ειρωνικά. Απλά διαφωνώ στην αμέσως επόμενη παράγραφο. Για παράδειγμα με την άποψη που διατυπώνεις ότι "Η νοοτροπία που καλλιεργήσαμε σε μια γενιά ότι υπάρχει μια θέση για να τα ξύνουν κι αυτοί; " Αυτό είναι υπεργενίκευση, όπως και αυτό για "τον κάθε 20χρονο [...]".

Θέλω να πω, εκφράζεις τη δυσφορία σου όταν κάποιος αυτομάτως κατατάσσει όλους τους εργοδότες στην κατηγορία των εκμεταλλευτών. Σαν να λέμε όλοι οι άντρες γουρούνια κι όλες οι γυναίκες π**τάνες. Φυσικά αυτό είναι ανοησία. Αλλά μετά είπες τα παραπάνω για τον 20χρονο, τη νέα γενιά κλ.π

Είναι σαν να έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά. 

• Like 1
Δημοσ.

λυπαμαι αλλα σε αρκετες δουλειες οι εργοδοτες δεν ενδιαφερονται για τα τυπικα ρεαλιστικα προσοντα αλλα ζητανε και τα ποιο απιθανα ενω ο μισθος ειναι χωμα ,στο παρελθον σε συνεντευξη για δουλεια θελανε να ξερω  απταιστα το χειρισμο υπολογιστη ,να χειριζομαι το λογιστικο προγραμα της εταιριας ,το οποιο γνωριζα ολως τυχαιως μια και δουλευα σε λογιστηριο ,να ξερω αγγλικα ,ιταλικα (αυτα τα δυο επισης τα ξερα) και ρωσσικα κινεζικα.αποριφθηκα λογω ελειψης προσοντων .

και η θεση σας παρακαλω ρεσεψιονιστ σε ξενοδοχειο.

σε αλλη δουλεια με βρηκαν over qualified και παλι αποριφθηκα ,και σε αλυσιδα καταστηματων αν και υπηρξα υπευθυνος οροφου σε πολυκεντρο (floor manager ) κλπ επεμεναν να εχω τις ευθυνες αλλα να πιανω κατω απο τον βασικο ως εκπαιδευομενος .

για μενα η αγορα εργασιας βριθει απο εργοδοτες που ειτε δεν ξερουν τι θελουν ή γυρευουν ενα ατομο για ολες τις δουλειες χωρις να χεις συμβολαιο χωρις τπτ και χωρις κανενα επιπλεον bonus.

η εταιρια που με πηρε για intership δεν ηθελε καν τυπικα προσοντα πηγαμε 200 ατομα μας εκαναν ενα τεστ βγηκαν αποτελεσματα και μετα μας καλεσαν για συνεντευξη και πηραν 5 ατομα τα οποια τωρα σπουδαζουν με εξοδα της εταιριας και συμβολαιο 5ατες και φυσικα ανελιξη..

Δημοσ.

Δεν το εξέλαβα ειρωνικά. Απλά διαφωνώ στην αμέσως επόμενη παράγραφο. Για παράδειγμα με την άποψη που διατυπώνεις ότι "Η νοοτροπία που καλλιεργήσαμε σε μια γενιά ότι υπάρχει μια θέση για να τα ξύνουν κι αυτοί; " Αυτό είναι υπεργενίκευση, όπως και αυτό για "τον κάθε 20χρονο [...]".

Θέλω να πω, εκφράζεις τη δυσφορία σου όταν κάποιος αυτομάτως κατατάσσει όλους τους εργοδότες στην κατηγορία των εκμεταλλευτών. Σαν να λέμε όλοι οι άντρες γουρούνια κι όλες οι γυναίκες π**τάνες. Φυσικά αυτό είναι ανοησία. Αλλά μετά είπες τα παραπάνω για τον 20χρονο, τη νέα γενιά κλ.π

Είναι σαν να έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά. 

Έχω γράψει νομίζω αρκετά σ' αυτό το thread για να έχεις παραπάνω από αρκετό υλικό διαθέσιμο για να βγάλεις συμπεράσματα σχετικά με το πώς κινούμαι σε μια συζήτηση. Αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να χάσω χρόνο από τη ζωή μου για να σχολιάσω τα λεγόμενα του κάθε... γκουχ γκουχ... τυχαίου με δοκίμιο. Εσύ καταλαβαίνεις.

Δημοσ.

Φυσικά και δεν τις περνώ για φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είπα αρκετές φορές ότι η πλειοψηφία των επιχειρηματιών ειδικά των Ελλήνων είναι στυγνοί εκμεταλλευτές του ανθρώπινου κόπου, μόχθου και αξιοπρέπειας. Ζείτε πλουσιοπάροχα εις βάρος της δυστυχίας και της μιζέριας δεκάδων άλλων ανθρώπων. 

Σαν να μην φτάνει αυτό οι Έλληνες μικρο-επιχιερηματίες είστε οι νο1 στην φοροδιαφυγή και την μαύρη εργασία, ενώ περιμένετε απο το κράτος και τον απλό φορολογούμενο να πληρώνει τις δικές σας υποχρεώσεις. Εμένα ως ελεύθερο επαγγελματία με τσακίζουν στη φορολογία γιατί κάποιοι έξυπνοι σαν κι εσένα φοροδιαφεύγουν.

Ακριβώς λοιπόν γι'αυτό το λόγο πρέπει να σας δώσουν πούλο και να κάνουν κάτι συνεταιριστικά.

Μισό. Με ξέρεις προσωπικά και γενικολογείς γράφοντας δημόσια ότι φοροδιαφεύγω (έγραψες "εσείς"); Αρκετοί εδώ μέσα ξέρουν το πραγματικό μου όνομά και εσύ με διασύρεις, λέγοντας ανυπόστατες ανοησίες. Σε πληροφορώ, πάντως, ότι δεν φοροδιαφεύγω και δεν χρωστάω στο Δημόσιο, ενώ είμαι και ασφαλιστικά/φορολογικά ενήμερος. Ίσως αρκετοί φοροδιαφεύγουν. Όχι όμως όλοι. 

Όταν λες ότι είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, εννοείς ότι δουλεύεις με μπλοκάκι; Γιατί αν είναι έτσι, φαντάζομαι ξέρεις καλύτερα από εμένα ότι στα μπλοκάκια παίζει η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή, ειδικά στο ποσό και το ΦΠΑ. Άσε που δεν επιτρέπεται να δουλεύεις κάθε μέρα στον ίδιο εργοδότη με μπλοκάκι, αν δεν κάνω λάθος. Φυσικά, δεν σε ξέρω και δεν λέω, ούτε υπονοώ/πιστεύω ότι κι εσύ κάνεις το ίδιο

Επειδή δεν έχουν τα κότσια λοιπόν ας πάνε σε σένα να τους δώσεις μισθό πείνας. Αυτό γίνεται απλά επειδή το κράτος δεν προσφέρει κάποιο πλαίσιο για να τους διευκολυνει. Στην Ιταλία π.χ. ο αντίστοιχος ΟΑΕΔ σου δίνει ΜΠΡΟΣΤΑ το επίδομα ανεργίας με την προϋπόθεση να δημιουργήσεις συνεταιρισμό. Οι άλλοι εργοδότες όπως είναι λογικό το πολεμάνε με νύχια και με δόντια.

Αν ο μισθός πείνας είναι τα 640 ευρώ, για έναν άνθρωπο που δουλεύει 4  50λεπτα το απόγευμα και το πρωί είναι ελεύθερος να κάνει όποια δουλειά επιθυμεί, τότε ξαναλέω ότι είσαι εκτός πραγματικότητας ή μιλάμε για μειοψηφία.

Δεν του κάνεις καμία απολύτως χάρη. Αυτός βάζει την τεχνογνωσία και την ικανότητά του στη δουλειά. Εσύ με το κεφάλιο το οποίο έβγαλες απο την υπεραξία της εργασίας άλλων 30 εργαζομένων θα βγάλεις νέο κέρδος χωρίς να προσφέρεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Καμία τεχνογνωσία δεν βάζει, γιατί εγώ έχω 2 πτυχία περισσότερα από αυτόν και διδακτορικό και εφαρμόζω συγκεκριμένη μεθοδολογία, κατ' αποκλειστικότητα. Εννοείται πως διδάσκω κι εγώ, και μάλιστα πολλές ώρες. Ο άνθρωπος αυτός θα χρησιμοποιεί τη δική μου φίρμα, και αν κάτι πάει στραβά, δυσφημίζομαι εγώ, ενώ γίνεται συνέταιρος σε ένα κεφάλαιο της τάξης των 100.000 ευρώ. Όταν τον προσέλαβα, μόλις είχε απολυθεί από το Στρατό, ήταν απόφοιτος πανεπιστημίου και εκπαιδεύτηκε από εμένα πάνω στον τρόπο που θέλω να γίνονται τα μαθήματα. Και οι 30 εργαζόμενοι που λες, όλοι έχουν εκπαιδευτεί από εμένα, με ελάχιστη ή μηδενική προϋπηρεσία, ενώ όσο εκπαιδεύονταν πληρώνονταν κανονικά. Δίνω, λοιπόν, την ευκαιρία σε νέους, χωρίς να τους παίρνω μέσω ΟΑΕΔ. Καμία επιδότηση, ούτε σε αυτό.

Επίσης, όταν λες ότι δεν θα προσφέρω απολύτως τίποτα, το εννοείς; Η διοίκηση είναι κεντρική, το brand name δικό μου, η διαφήμιση, το marketing και το PR δικά μου, η εκπαίδευση προσωπικού από εμένα. Και μάθημα θα κάνω στο νέο κέντρο.  Πάντα κάνω και περνάω από όλα τα πόστα. Μέχρι τηλέφωνα σηκώνω. Δεν είμαι από αυτούς που κλείνονται στο γραφείο τους και καπνίζουν πούρο. Το γραφείο μου είναι δίπλα στα άλλα, σε ενιαίο χώρο. 

Προγραμματιστής είμαι και έχω την τύχη να συνεργάζομαι με εργοδότες οι οποίοι πραγματικά εντάξει σε όλα τους. Οι μισθοί είναι τουλάχιστον το τετραπλάσιο απο τους μισθούς πείνας τους οποίους δίνεις εσύ...αλλά βλέπεις έγω την τεχνογνωσία και μπορώ και διεκδικώ ορισμένα πράγματα. Αν τους έπαιρνε, 500αρικάκι θα μου έδιναν και μένα.

Παρ'όλα αυτά βγάζουν το 10απλάσιο απο την υπεραξία που τους παράγω.

Αφού λοιπόν εσύ έχεις την τεχνογνωσία και όχι οι εργοδότες σου, μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό, και κάτι που εγώ θεωρώ επιχειρηματικό πρόβλημα. Την τεχνογνωσία στη δική μου δουλειά, την παρέχω εγώ και διαφέρει κατά πολύ από αυτά που μαθαίνουμε στα Πανεπιστήμια. Μάλιστα έχω και αρκετά άρθρα και βιβλία στην οποία την αναπτύσσω. Θα σου θυμήσω ότι σε παλαιότερά μου post έχω αναφέρει ότι ήμουν μόνιμος καθηγητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και ακόμα συνεργάζομαι/κάνω έρευνα/δίνω διαλέξεις. Δεν θα ξεκίναγα ποτέ δραστηριότητα στην οποία έστω και ένας από τους υπαλλήλους μου θα ήξερε περισσότερα πράγματα από εμένα. Προσωπική άποψη. 

Εμείς, ως σχολή, συνεργαζόμαστε με εταιρεία στην Κύπρο που μας φτιάχνει προγράμματα για τις ανάγκες μας και μάλιστα τρέχουν σε linux. Το κόστος και η υποστήριξη, με τις σημερινές τιμές, είναι αστεία. Τώρα πώς γίνεται να πληρώνουν 2500 ευρώ (είπες τετραπλάσιο μισθό) ΕΝΑ προγραμματιστή, κι εμείς να δίνουμε από 300 μέχρι 500 για κάθε πρόγραμμα (1 φορά) και 180 συνολικά το χρόνο για support, είναι απορίας άξιο. Πάντως, δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω. Εσύ ξέρεις καλύτερα για τη δική σου δουλειά. 

Δημοσ.

λυπαμαι αλλα σε αρκετες δουλειες οι εργοδοτες δεν ενδιαφερονται για τα τυπικα ρεαλιστικα προσοντα αλλα ζητανε και τα ποιο απιθανα ενω ο μισθος ειναι χωμα ,στο παρελθον σε συνεντευξη για δουλεια θελανε να ξερω  απταιστα το χειρισμο υπολογιστη ,να χειριζομαι το λογιστικο προγραμα της εταιριας ,το οποιο γνωριζα ολως τυχαιως μια και δουλευα σε λογιστηριο ,να ξερω αγγλικα ,ιταλικα (αυτα τα δυο επισης τα ξερα) και ρωσσικα κινεζικα.αποριφθηκα λογω ελειψης προσοντων .

και η θεση σας παρακαλω ρεσεψιονιστ σε ξενοδοχειο.

σε αλλη δουλεια με βρηκαν over qualified και παλι αποριφθηκα ,και σε αλυσιδα καταστηματων αν και υπηρξα υπευθυνος οροφου σε πολυκεντρο (floor manager ) κλπ επεμεναν να εχω τις ευθυνες αλλα να πιανω κατω απο τον βασικο ως εκπαιδευομενος .

για μενα η αγορα εργασιας βριθει απο εργοδοτες που ειτε δεν ξερουν τι θελουν ή γυρευουν ενα ατομο για ολες τις δουλειες χωρις να χεις συμβολαιο χωρις τπτ και χωρις κανενα επιπλεον bonus.

η εταιρια που με πηρε για intership δεν ηθελε καν τυπικα προσοντα πηγαμε 200 ατομα μας εκαναν ενα τεστ βγηκαν αποτελεσματα και μετα μας καλεσαν για συνεντευξη και πηραν 5 ατομα τα οποια τωρα σπουδαζουν με εξοδα της εταιριας και συμβολαιο 5ατες και φυσικα ανελιξη..

Kαι που να ξέρω το προγραμμα της εταιρειας αμα δεν μου το δειξει κάποιος βρε γίδια έπρεπε να τους πεις? οτι να ναι.

Δημοσ.

Αφιέρωσα όλο το διάλειμμα μου να σας διαβάσω. 

Θα πω το κλασσικό χωρίς να μπω σε αντιπαραθέσεις, ΕΣΥ κοίτα τον εαυτό σου στο καθρέφτη, και πες μας όχι τι ισχυρίζεσαι/πιστεύεις, αλλά το τι κάνεις για να φτιάξεις ένα καλύτερο αύριο για την πάρτη σου. Ούτε καν σε εννοιλογικό κοινωνικό επίπεδο. Για την ατομικότητα που σκίζεσαι ερωτώ. 

¨οσο για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να βρούν άτομα με το αντίστοιχο skillset, φταίνε πολλά πράγματα. να μερικά:

• εργασιακή κουλτούρα 
  • Απίστευτα βλαμένα HR (με την συμπεθέρα του προισταμένου HR δεν γίνεται πως να το κάνουμε
  • talent retention
  • δια βίου μάθηση
  • μέγεθος επιχερήσεων στον ελληνικό χώρο
  • Βύσματα/Κομματόσκυλα
  • Ελληνίδα μάνα

Πόσα ακόμα μπορείς να προσθέσεις!

Τροφή για σκέψη, χωρίς την ανάγκη να τσουβαλιάζουμε

• Like 5
Δημοσ.

Να ερθεις φιλε.Θα συγκλονισουμε τον κοσμο με την καινοτομια μας.Φαντασου οτι θα δινουμε μισθο και υπερωριες.

Οχι μονο αυτα πες τα ολα να γινουν ουρες για προσληψεις.

1. Θα προσλαμβανετε ατομα χωρις καν να μπειτε στη διαδικασια της δοκιμασιας. Με την 1η γνωριμια προσληψη...

2. Δεν θα σας νοιαζει να προσλαβετε ατομο που δεν ξερει που πανε τα 4. Εχετε την υπομονη, τον χρονο, το χρημα, την καλοσυνη, την ευχερεια να πατε πισω την παραγωγικοτητα της επιχειρησης και να τον περιμενετε κανενα χρονο να αρχισει να μπαινει στο κλιμα... Ακομα και αν δεν ξερει ουτε office (πραγμα που δεν θα το διαπιστωσετε βεβαια αφου η προσληψη θα ειναι αμεση χωρις δοκιμαστικα...)

3. Θα δινετε μισθο με @@ γιατι τα 500 και 600 ευρω ειναι για ...δουλους. Ασχετο αν δεν βγαινουν τα νουμερα. Ειμαστε large εμεις...

4. Δεν θα σας νοιαζει αν ο υπαλληλος γραφει την επιχειρηση στα @@ του, κανει αγγαρεια απλα να περασει το οχταωρο, και χεστηκε αν η επιχειρηση παει κατα διαολου...

5. Αν τυχει και χρειαστει να μεινει ο υπαλληλος κανενα μισαωρο παραπανω θα πεσει υπερωρια.

Για λιγο θα ειναι αλλα καλο!!! Περιμενω pm, τα παραταω ολα και ερχομαι!

• Like 3
Δημοσ.

Οχι μονο αυτα πες τα ολα να γινουν ουρες για προσληψεις.

1. Θα προσλαμβανετε ατομα χωρις καν να μπειτε στη διαδικασια της δοκιμασιας. Με την 1η γνωριμια προσληψη...

2. Δεν θα σας νοιαζει να προσλαβετε ατομο που δεν ξερει που πανε τα 4. Εχετε την υπομονη, τον χρονο, το χρημα και την καλοσυνη να τον περιμενετε κανενα χρονο να αρχισει να μπαινει στο κλιμα... Ακομα και αν δεν ξερει ουτε office (πραγμα που δεν θα το διαπιστωσετε βεβαια αφου η προσληψη θα ειναι αμεση χωρις δοκιμαστικα...)

3. Θα δινετε μισθο με @@ γιατι τα 500 και 600 ευρω ειναι για ...δουλους. Ασχετο αν δεν βγαινουν τα νουμερα. Ειμαστε large εμεις...

4. Δεν θα σας νοιαζει αν ο υπαλληλος γραφει την επιχειρηση στα @@ του, κανει αγγαρεια απλα να περασει το οχταωρο, και χεστηκε αν η επιχειρηση παει κατα διαολου...

5. Αν τυχει και χρειαστει να μεινει ο υπαλληλος κανενα μισαωρο παραπανω θα πεσει υπερωρια.

Για λιγο θα ειναι αλλα καλο!!! Περιμενω pm, τα παραταω ολα και ερχομαι!

Σφραγίζω διαβατήριο και γυρνάω παιδιά!!!

• Like 2
Δημοσ.

Μισό. Με ξέρεις προσωπικά και γενικολογείς γράφοντας δημόσια ότι φοροδιαφεύγω (έγραψες "εσείς"); Αρκετοί εδώ μέσα ξέρουν το πραγματικό μου όνομά και εσύ με διασύρεις, λέγοντας ανυπόστατες ανοησίες. Σε πληροφορώ, πάντως, ότι δεν φοροδιαφεύγω και δεν χρωστάω στο Δημόσιο, ενώ είμαι και ασφαλιστικά/φορολογικά ενήμερος. Ίσως αρκετοί φοροδιαφεύγουν. Όχι όμως όλοι.

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να ξέρω προφανώς αν φοροδιαφεύγεις η όχι εσύ προσωπικά. Όμως είναι κοινό μυστικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργοδοτών φοροδιαφεύγουν και οι τίμιοι εργοδότες όπως ισχυρίζεσαι ότι είσαι όλως τυχαίως δεν κάνουν τίποτα για τους άλλους εργοδότες οι οποίοι όντως τους διασύρουν.

Όταν λες ότι είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, εννοείς ότι δουλεύεις με μπλοκάκι; Γιατί αν είναι έτσι, φαντάζομαι ξέρεις καλύτερα από εμένα ότι στα μπλοκάκια παίζει η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή, ειδικά στο ποσό και το ΦΠΑ. Άσε που δεν επιτρέπεται να δουλεύεις κάθε μέρα στον ίδιο εργοδότη με μπλοκάκι, αν δεν κάνω λάθος. Φυσικά, δεν σε ξέρω και δεν λέω, ούτε υπονοώ/πιστεύω ότι κι εσύ κάνεις το ίδιο.

Δεν τα ξέρεις καλά λοιπόν τα μπλοκάκια. Μπορείς να είσαι στον ίδιο εργοδότη και μάλιστα αν είσαι σε 3 και κάτω, ή το 75% των εσόδων σου προέρχεται απο έναν έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις να φορολογηθείς ως μισθωτός (αν κρίνεις ότι σε συμφέρει φορολογικά). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν βγάζεις πάνω κάτω τον τυπικό μισθό ενός μισθωτού σε συμφέρει να το κάνεις. Αν είναι παραπάνω όχι.

Μήν ανησυχείς το κράτος κάνει ότι μπορεί για να πληρώνετε ακόμα μικρότερους μισθούς.

Ούτε βέβαια μπορώ να φοροδιαφύγω γιατί οι εργοδότες είναι εταιρείες και κόβουν τα πάντα. Δεν είμαι υδραυλικός που πάω στο σπίτι να φτιάξω τη βρύση και δεν κόβω τίποτα, ούτε γιατρός που έρχεται στο ιατρείο μου ο ασθενής και τον χρεώνω 40 ενώ του κόβω 20.

Απο την άλλη το κράτος με θεωρεί προκαταβολικά κλέφτη και μου χώνει το 600άρι φόρο επιτηδεύματος.

Κακώς βέβαια στο είπα γιατί βλέπω πολλά να αλλάζουν στην επιχείρησή σου απο αύριο...θα μάθουν πολλοί καθηγητάδες το μπλοκάκι.

Αν ο μισθός πείνας είναι τα 640 ευρώ, για έναν άνθρωπο που δουλεύει 4  50λεπτα το απόγευμα και το πρωί είναι ελεύθερος να κάνει όποια δουλειά επιθυμεί, τότε ξαναλέω ότι είσαι εκτός πραγματικότητας ή μιλάμε για μειοψηφία.

Είναι ημιαπασχόληση, τα 640 ευρώ δεν επαρκούν σε κανέναν για να ζήσει. Συνεπώς πρέπει να βρεί δεύτερη δουλειά (ημιαπασχόληση που να βολεύει και πιθανότατα σε δουλειά άσχετη με τα προσόντα του) κάτι το οποίο ύπο τις δεδομένες συνθήκες είναι εξαιρετικά απίθανο.

Οπότε πρέπει να βρεί άλλη ημιαπασχόληση, η οποία θα είναι συμβατή με τις ώρες που κάνει μαθήματα, ή οποία φυσικά και θα επιτρέπει να εργάζεται σε ανταγωνιστική εταιρεία. Εξαιρετικά απίθανο το βρίσκω.

Εφόσον μιλάμε για μισθωτούς και όχι για Ελεύθερους Επαγγελματίες όχι, παρ'όλο που αναλογικά ακούγεται ως αξιοπρεπής μισθός η συγκεκριμένη συμφωνία είναι εξαιρετικά άδικη για τον εργαζόμενο.

Ο μισθωτός εργαζόμενος έχει δικαίωμα σε εργασία η οποία του εξασφαλίζει την επιβίωση. Τόσο απλά.

Αν πάλι μιλάμε για μπλοκάκια τα 640 είναι απλά για γέλια (ή για κλάμματα)

Καμία τεχνογνωσία δεν βάζει, γιατί εγώ έχω 2 πτυχία περισσότερα από αυτόν και διδακτορικό και εφαρμόζω συγκεκριμένη μεθοδολογία, κατ' αποκλειστικότητα. Εννοείται πως διδάσκω κι εγώ, και μάλιστα πολλές ώρες. Ο άνθρωπος αυτός θα χρησιμοποιεί τη δική μου φίρμα, και αν κάτι πάει στραβά, δυσφημίζομαι εγώ, ενώ γίνεται συνέταιρος σε ένα κεφάλαιο της τάξης των 100.000 ευρώ. Όταν τον προσέλαβα, μόλις είχε απολυθεί από το Στρατό, ήταν απόφοιτος πανεπιστημίου και εκπαιδεύτηκε από εμένα πάνω στον τρόπο που θέλω να γίνονται τα μαθήματα. Και οι 30 εργαζόμενοι που λες, όλοι έχουν εκπαιδευτεί από εμένα, με ελάχιστη ή μηδενική προϋπηρεσία, ενώ όσο εκπαιδεύονταν πληρώνονταν κανονικά. Δίνω, λοιπόν, την ευκαιρία σε νέους, χωρίς να τους παίρνω μέσω ΟΑΕΔ. Καμία επιδότηση, ούτε σε αυτό.

Μόνος σου είπες ότι εσύ ο ίδιος του μετέδωσες την τεχνογνωσία σου. Άρα αυτό ό άνθρωπος απέκτησε κάποιο επιπρόσθετο κεφάλαιο γνώσης το οποίο εσύ αναγκάζεσαι να πληρώσεις. Προφανέστατα πλέον είναι τόσο εξειδικευμένος που τον έχεις ανάγκη έτσι ώστε να επεκτείνεις την επιχείρησή σου γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να βάλεις οποιονδήποτε άλλο. Οπότε αυτός ο άνθρωπος ναι βάζει την τεχνογνωσία του, άσχετα απο που προήλθε αυτή.

Επίσης, όταν λες ότι δεν θα προσφέρω απολύτως τίποτα, το εννοείς; Η διοίκηση είναι κεντρική, το brand name δικό μου, η διαφήμιση, το marketing και το PR δικά μου, η εκπαίδευση προσωπικού από εμένα. Και μάθημα θα κάνω στο νέο κέντρο.  Πάντα κάνω και περνάω από όλα τα πόστα. Μέχρι τηλέφωνα σηκώνω. Δεν είμαι από αυτούς που κλείνονται στο γραφείο τους και καπνίζουν πούρο. Το γραφείο μου είναι δίπλα στα άλλα, σε ενιαίο χώρο.

Πολύ ωραία, αφού τα κάνεις όλα αυτά και είσαι super εξειδικευμένος θα μπορούσες να έχεις τον αντίστοιχο μισθό ενός διευθυντικού στελέχους ο οποίος θα έκανε όλες αυτές τις δουλειές, αντίστοιχης εξειδίκευσης και να μοιράζεστε αντίστοιχα όλοι και την υπεραξία που παράγετε όλοι μαζί. Τώρα αντίθετα εσύ καρπώνεσαι ολόκληρη την υπεραξία και κερδίζεις υπερπολλαπλάσια απο ένα διευθυντικό στέλεχος το οποίο θα έκανε την αντίστοιχη δουλειά.

Εμείς, ως σχολή, συνεργαζόμαστε με εταιρεία στην Κύπρο που μας φτιάχνει προγράμματα για τις ανάγκες μας και μάλιστα τρέχουν σε linux. Το κόστος και η υποστήριξη, με τις σημερινές τιμές, είναι αστεία. Τώρα πώς γίνεται να πληρώνουν 2500 ευρώ (είπες τετραπλάσιο μισθό) ΕΝΑ προγραμματιστή, κι εμείς να δίνουμε από 300 μέχρι 500 για κάθε πρόγραμμα (1 φορά) και 180 συνολικά το χρόνο για support, είναι απορίας άξιο. Πάντως, δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω. Εσύ ξέρεις καλύτερα για τη δική σου δουλειά.

Όπως σου είπα απο τη μία οι εργοδότες μου κερδίζουν τα 10πλάσια+ απο την εργασία που παράγω εγώ και το υπόλοιπο team. Απευθύνονται σε παγκόσμια αγορά και έχουν μεγάλη πελατειακή βάση. Καλά, ποιός ξέρει οι κακομοίρηδες εκεί ποσο θα πληρώνονται. Εδώ μια εφαρμογούλα της πλάκας έφτιαξα για android που μου πήρε 2 Σ/Κ και χρέωσα τον άλλον 900 ευρώ (και μάλιστα σε Έλληνα πελάτη, χωρίς φυσικά να παραδώσω κώδικα).

Δημοσ.

Σφραγίζω διαβατήριο και γυρνάω παιδιά!!!

Ρε αυτοι θα λυσουν και το μεταναστευτικο προβλημα ετσι οπως πανε!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...