Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε εντάξει όταν λές

"Θα πάρω αυτόν που θα μου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα με τα λιγότερα χρήματα και θα τον εξελίξω στη δουλειά, με αύξηση όταν πρέπει, αν εγώ κρίνω ότι αξίζει και αν επιτυγχάνονται οι στόχοι μου. " 

Δεν χρειάζεται να πώ τίποτα εγώ, ούτε να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο είπες...μόνος σου βάζεις αυτογκόλ.

Πραγματικά, πιστεύεις ότι με νοιάζει να ασχοληθείς; Τι τις πέρασες τις επιχειρήσεις; Φιλανθρωπικά ιδρύματα; Εννοείται ότι διαλέγεις τον φτηνότερο και τον καλύτερο, γιατί την επιχείρηση την έχεις για να παράγεις κέρδος. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταπατάς τα δικαιώματα των εργαζομένων, ούτε εννοώ ότι θα τον απολύσω μόλις μεγαλώσει και δικαιούται περισσότερα. Το κάθε επάγγελμα έχει την αμοιβή του, σύμφωνα με τους εκάστοτε κανόνες της αγοράς. Στη ζωή μου έχω απολύσει μόνο όσους δεν δούλευαν καλά ή δεν ήταν συνεπείς στα νόμιμα ωράριά τους και εξέθεταν τις σχολές.  

Εγώ σου λέω ότι ανετότατα τα 27 άτομα βάζουν ένα χιλιαρικάκι ο καθένας, παίρνουν και μια επιδότηση απο το κράτος, ανοίγουν τη δική τους επιχείρηση και σου δίνουν πούλο. Είναι μέχρι να ξυπνήσουν.

Εγώ σου απαντώ ότι ΛΙΓΟΙ έχουν τα κότσια να κάνουν δική τους επιχείρηση με διάρκεια, και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις της, πόσο μάλλον να τα καταφέρουν. Επιδότηση στο δικό μου αντικείμενο ΔΕΝ παίζει, οι περισσότεροι πλέον που κάνουν μαύρα ιδιαίτερα δίνονται στο ΣΔΟΕ εδώ που είμαι εγώ (ο ένας δίνει τον άλλο, κανιβαλισμός, και δεν το λένε ούτε στις ειδήσεις. Τον τελευταίο μήνα έχουν πιάσει 7 στην περιοχή μου, με ονομαστική καταγγελία απ' ότι μάθαμε). Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από μπαμπά ή επιδότηση. Όλα μόνος μου φίλε μου. Αν μπορείς, κάν' το κι εσύ. Όχι όμως παράλογα δικαιώματα χωρίς ευθύνες. Μακριά από μένα οποιοδήποτε άκρο, είτε αριστερό ή δεξιό). Αν ανοίξουν μόνοι τους, κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσουν, γιατί δεν έχουν την τεχνογνωσία που απαιτείται στην οργάνωση και στη διοίκηση και η προσφορά είναι τεράστια. 

Με τον ένα που διάλεξα εγώ, ανοίγουμε νέο κέντρο σε κοντινό προάστιο και τον βάζω συνέταιρο με 40-60%, ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.  Τα βάζω όλα εγώ. Ξέρεις γιατί; Επειδή το έχει, και έχει αποδείξει ότι γουστάρει πολύ αυτό που κάνει ενώ είναι ο καλύτερος από όλους, σύμφωνα με τις μηνιαίες αξιολογήσεις των σπουδαστών και τις δικές μου. Εννοείται με τη δική μου φίρμα. Άρα, κι εγώ ο κακός ανταμοίβω.  

Μέχρι τότε μπορείς να τους δίνεις τους μισθούς πείνας και να κάνεις αντιπαραβολές άλλων μισθών. 

Ε και στο Μπαγκλαντές φαντάζομαι θα παίρνουν 10$/μήνα και θα τους μαστιγώνουν δημοσίως αν κάνουν κανα λάθος στη δουλειά. Μάλλον οι καθηγητές σου πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι.

Τι δουλειά, είπαμε, κάνεις; 

• Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πραγματικά, πιστεύεις ότι με νοιάζει να ασχοληθείς; Τι τις πέρασες τις επιχειρήσεις; Φιλανθρωπικά ιδρύματα; Εννοείται ότι διαλέγεις τον φτηνότερο και τον καλύτερο, γιατί την επιχείρηση την έχεις για να παράγεις κέρδος. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταπατάς τα δικαιώματα των εργαζομένων, ούτε εννοώ ότι θα τον απολύσω μόλις μεγαλώσει και δικαιούται περισσότερα. Το κάθε επάγγελμα έχει την αμοιβή του, σύμφωνα με τους εκάστοτε κανόνες της αγοράς. Στη ζωή μου έχω απολύσει μόνο όσους δεν δούλευαν καλά ή δεν ήταν συνεπείς στα νόμιμα ωράριά τους και εξέθεταν τις σχολές.

Φυσικά και δεν τις περνώ για φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είπα αρκετές φορές ότι η πλειοψηφία των επιχειρηματιών ειδικά των Ελλήνων είναι στυγνοί εκμεταλλευτές του ανθρώπινου κόπου, μόχθου και αξιοπρέπειας. Ζείτε πλουσιοπάροχα εις βάρος της δυστυχίας και της μιζέριας δεκάδων άλλων ανθρώπων. 

Σαν να μην φτάνει αυτό οι Έλληνες μικρο-επιχιερηματίες είστε οι νο1 στην φοροδιαφυγή και την μαύρη εργασία, ενώ περιμένετε απο το κράτος και τον απλό φορολογούμενο να πληρώνει τις δικές σας υποχρεώσεις. Εμένα ως ελεύθερο επαγγελματία με τσακίζουν στη φορολογία γιατί κάποιοι έξυπνοι σαν κι εσένα φοροδιαφεύγουν.

Ακριβώς λοιπόν γι'αυτό το λόγο πρέπει να σας δώσουν πούλο και να κάνουν κάτι συνεταιριστικά.

Εγώ σου απαντώ ότι ΛΙΓΟΙ έχουν τα κότσια να κάνουν δική τους επιχείρηση με διάρκεια, και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις της, πόσο μάλλον να τα καταφέρουν. Επιδότηση στο δικό μου αντικείμενο ΔΕΝ παίζει, οι περισσότεροι πλέον που κάνουν μαύρα ιδιαίτερα δίνονται στο ΣΔΟΕ εδώ που είμαι εγώ (ο ένας δίνει τον άλλο, κανιβαλισμός, και δεν το λένε ούτε στις ειδήσεις. Τον τελευταίο μήνα έχουν πιάσει 7 στην περιοχή μου, με ονομαστική καταγγελία απ' ότι μάθαμε). Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από μπαμπά ή επιδότηση. Όλα μόνος μου φίλε μου. Αν μπορείς, κάν' το κι εσύ. Όχι όμως παράλογα δικαιώματα χωρίς ευθύνες. Μακριά από μένα οποιοδήποτε άκρο, είτε αριστερό ή δεξιό). Αν ανοίξουν μόνοι τους, κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσουν, γιατί δεν έχουν την τεχνογνωσία που απαιτείται στην οργάνωση και στη διοίκηση και η προσφορά είναι τεράστια.

Επειδή δεν έχουν τα κότσια λοιπόν ας πάνε σε σένα να τους δώσεις μισθό πείνας. Αυτό γίνεται απλά επειδή το κράτος δεν προσφέρει κάποιο πλαίσιο για να τους διευκολυνει. Στην Ιταλία π.χ. ο αντίστοιχος ΟΑΕΔ σου δίνει ΜΠΡΟΣΤΑ το επίδομα ανεργίας με την προϋπόθεση να δημιουργήσεις συνεταιρισμό. Οι άλλοι εργοδότες όπως είναι λογικό το πολεμάνε με νύχια και με δόντια.

Με τον ένα που διάλεξα εγώ, ανοίγουμε νέο κέντρο σε κοντινό προάστιο και τον βάζω συνέταιρο με 40-60%, ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.  Τα βάζω όλα εγώ. Ξέρεις γιατί; Επειδή το έχει, και έχει αποδείξει ότι γουστάρει πολύ αυτό που κάνει ενώ είναι ο καλύτερος από όλους, σύμφωνα με τις μηνιαίες αξιολογήσεις των σπουδαστών και τις δικές μου. Εννοείται με τη δική μου φίρμα. Άρα, κι εγώ ο κακός ανταμοίβω.

Δεν του κάνεις καμία απολύτως χάρη. Αυτός βάζει την τεχνογνωσία και την ικανότητά του στη δουλειά. Εσύ με το κεφάλιο το οποίο έβγαλες απο την υπεραξία της εργασίας άλλων 30 εργαζομένων θα βγάλεις νέο κέρδος χωρίς να προσφέρεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Τι δουλειά, είπαμε, κάνεις;

Προγραμματιστής είμαι και έχω την τύχη να συνεργάζομαι με εργοδότες οι οποίοι πραγματικά εντάξει σε όλα τους. Οι μισθοί είναι τουλάχιστον το τετραπλάσιο απο τους μισθούς πείνας τους οποίους δίνεις εσύ...αλλά βλέπεις έγω την τεχνογνωσία και μπορώ και διεκδικώ ορισμένα πράγματα. Αν τους έπαιρνε, 500αρικάκι θα μου έδιναν και μένα.

Παρ'όλα αυτά βγάζουν το 10απλάσιο απο την υπεραξία που τους παράγω.

Δημοσ.

blues και ntinaras αν ποτε ανοιξετε επιχειρηση στειλτε μου οπωσδηποτε pm να ερθω για υπαλληλος. Τι δημοσιο και μαλακιες. Εστω και το λιγο χρονικο διαστημα που θα κρατησει η επιχειρηση αξιζει τον κοπο....

Να ερθεις φιλε.Θα συγκλονισουμε τον κοσμο με την καινοτομια μας.Φαντασου οτι θα δινουμε μισθο και υπερωριες.

• Like 3
Δημοσ.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική ορισμένων που πιστεύουν ότι επειδή διατηρούν επιχείρηση, με πολύ ή λίγο κέρδος, νέα ή παλιά, θεωρούν ότι αξίζουν το θαυμασμό των άλλων. Μπίζνα έχεις βρε άνθρωπε, όχι την τρίαινα του Ποσειδώνα. Μπορεί να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, να γουστάρεις, να πληρώνεις φόρους, δεν ξέρω γω τι, αλλά στην τελική-τελική για τα φράγκα το κάνεις και για να μην έχεις εσύ αφεντικό.

Ε νταξ, κι η μεγαλύτερη μπίζνα σήμερα είναι να μανιπουλάρεις επιτόκια και να τζογάρεις ομόλογα βγάζοντας δισεκατομμύρια μ' ένα κλικ. Τι πα να πει αυτό, ότι όλοι πρέπει να λέμε "Κάντο όπως ο Σόρος";....Ε μα.

Δημοσ.

Ε νταξ, κι η μεγαλύτερη μπίζνα σήμερα είναι να μανιπουλάρεις επιτόκια και να τζογάρεις ομόλογα βγάζοντας δισεκατομμύρια μ' ένα κλικ. Τι πα να πει αυτό, ότι όλοι πρέπει να λέμε "Κάντο όπως ο Σόρος";....Ε μα.

Κανονικα ετσι πρεπει να τους λες , οταν μετα τα φοβερα φιλελευθερα ντε και καλα κυρηγματα κλαψουριζουν για την φορολογια και την μειωμενη κινηση στην αγορα

Δημοσ.

Καλά μια συνέντευξη έκανα και είδα μισό ματς και εντωμεταξύ οι εργάτες/posters του thread που ανήκει στο καπιταλιστικό insomnia έχουν παράγει αμέτρητη υπεραξία!

</joke>

Εσυ ειχες τοποθετηθει με μια σχετικη νηφαλιοτητα αν και εργοδοτης.Αυτο που λες δεν λεω οτι δεν συμβαινει.Αλλα εκεινο το αγαπη για την επιχειρηση (ενταξει με αλλα λογια το ειπες ) τι το ηθελες ?

Υπάρχει βέβαια και ο κόσμος που θεωρεί πως αφεντικό=μπάσταρδος. Εξορισμού καθώς καρπώνεται την υπεραξία του έργου του εργαζόμενου. BritGreek αυτούς άδικα παλεύεις να τους πείσεις. Δεν είναι θέμα προσωπικό. Είναι θέμα ταξικό. 

Δεν άντεξα πραγματικά να μη το σχολιάσω το "με μια σχετική νηφαλιότητα αν και εργοδότης". Aν δεν έχεις κάψει ήδη όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα απλά σκέψου λίγο τι είπες.

Dakkon αλήθεια υπάρχουν τέτοια άτομα; Δε σε πιστεύω.

Πάλι κάποιοι, αμφότερων "στρατοπέδων", μπλέκουν τα μέλια με τα χτένια.

Εγώ θα πρότεινα, αν θέλουν κάποιοι να κάνουν συζήτηση για τη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου στο σύγχρονο κόσμο να ανοίξουν άλλο thread. Και δεν το κατακρίνω, αντίθετα θα είχε ενδιαφέρον, αλλά είναι άσχετο με το πρόβλημα του παρόντος thread.

Πες τα χρυσόστομε.

Αλλά τι να κάνεις; Αφού υπάρχει πρόβλημα στην αγορά εργασίας φταίει ο εργοδότης. Να μη το πούμε; Ποιός μπορεί να έφταιγε δηλαδή; Το εξοντωτικό και για τις επιχειρήσεις οικονομικό κλίμα που τα σπρώχνει όλα προς race to the bottom? Οι γενικά ανύπαρκτες ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτηση στην Ελλάδα; Η πρακτική ανυπαρξία σύνδεσης ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού τομέα; Η νοοτροπία που καλλιεργήσαμε σε μια γενιά ότι υπάρχει μια θέση για να τα ξύνουν κι αυτοί; Ή μήπως ότι βγαίνει ο άλλος 20 χρονών από το αυγό και θεωρεί πως δεν έχει να αποδείξει τίποτα και πως αν δεν του προσφερθούν οι ευκαιρίες οικειοθελώς φταίει άλλος που του κλέβει το μέλλον;

υπαρχουν επιχειρησεις που δεν βλεπουν μονο το κερδος αλλα τους ενδιαφερει και ποιοτητα ζωης των εργαζομενων κλασικο παραδειγμα ο καρελιας

Κάτσε λίγο γιατί μπερδεύτηκα. Δηλαδή δεν είναι τελικά όλα τα αφεντικά μπάσταρδοι; Γιατί μέχρι στιγμής σ' αυτό το thread έχουμε δει αφεντικά να λένε ότι προσπαθούν να κάνουν πράγματα για τους εργαζομένους τους (φυσικά όχι για την ψυχή της μάνας τους αλλά είπαμε: συμβιωτική σχέση -- ο ένας δε μπορεί να κάνει αυτό που κάνει χωρίς τον άλλο) και κάτι άλλα παλικάρια να τους τρώνε το συκώτι επειδή... ε είναι αφεντικά, φτάνει αυτό. Είπαμε, έχει αθηναϊκές πινακίδες.

Δημοσ.

Καλά μια συνέντευξη έκανα και είδα μισό ματς και εντωμεταξύ οι εργάτες/posters του thread που ανήκει στο καπιταλιστικό insomnia έχουν παράγει αμέτρητη υπεραξία!

</joke>

Δεν άντεξα πραγματικά να μη το σχολιάσω το "με μια σχετική νηφαλιότητα αν και εργοδότης". Aν δεν έχεις κάψει ήδη όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα απλά σκέψου λίγο τι είπες.

Αγχωθηκες μηπως ξεκινησε η μπολσεβικικη επανασταση απο το φορουμ ε ?  :-)

Δεν πιστευω να δουλευες ακομα ? Για χαρη της εταιρειας ? χαχαχαχ

Βραδιασε ...

Δημοσ.

Άσχετο βέβαια με τους μπολσεβίκους επειδή δεν ορίζω ούτε τον εαυτό μου ούτε κανέναν άλλο βάζοντας βαθμό στην κλίμακα αριστεράς/δεξιάς, αλλά στην προκειμένη δεν αγχώθηκα γιατί τα κινήματα των ηλιθίων ποτέ δεν πάνε μακριά.

• Like 2
Δημοσ.

Κάτσε λίγο γιατί μπερδεύτηκα. Δηλαδή δεν είναι τελικά όλα τα αφεντικά μπάσταρδοι; Γιατί μέχρι στιγμής σ' αυτό το thread έχουμε δει αφεντικά να λένε ότι προσπαθούν να κάνουν πράγματα για τους εργαζομένους τους (φυσικά όχι για την ψυχή της μάνας τους αλλά είπαμε: συμβιωτική σχέση -- ο ένας δε μπορεί να κάνει αυτό που κάνει χωρίς τον άλλο) και κάτι άλλα παλικάρια να τους τρώνε το συκώτι επειδή... ε είναι αφεντικά, φτάνει αυτό. Είπαμε, έχει αθηναϊκές πινακίδες.

Η βασικη διαφορα ειναι οτι τυποι σαν τον καρελια δεν πιστεουν στο μοτιβο εργοδοτης-εργατης αλλα στο οτι ειναι συνεργατες, φυσικα υπαρχουν και καλοι αλλα αυτοι ειναι ελαχιστοι.

Δημοσ.

Ναι αλλα δεν απαντησες.Δουλευες ακομα ? Σου ειπε το αφεντικο οτι εισαι αναποσταστο μερος της εταιρειας, στελεχος κομματι απο την ιστορια της και ετσι ?  :-D

Δημοσ.

Anorymous το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά μη ξεγελάς τον εαυτό σου.

Συνεργάτης ναι, αν θες να το φέρεις σε αντίθεση με το δούλος που κάποιοι σαν το bluestroll πιστεύουν ότι είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο εργοδότης βλέπει τον εργαζόμενο. Αλλά ο εργοδότης ποτέ δεν είναι φίλος σου.

• Like 1
Δημοσ.

Μια συμβουλή για τους εργοδότες.Όταν έχετε στα χέρια σας τα βιογραφικά 40 ατόμων π.χ πετάξτε τα μισά στον κάδο και επιλέξτε από τα εναπομείνοντα 20.Ο λόγος;Κανείς δεν θέλει άτυχους ανθρώπους στην επιχείρηση του.

Δημοσ.

Συνεργάτης ναι, αν θες να το φέρεις σε αντίθεση με το δούλος που κάποιοι σαν το bluestroll πιστεύουν ότι είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο εργοδότης βλέπει τον εργαζόμενο. Αλλά ο εργοδότης ποτέ δεν είναι φίλος σου.

Ε τωρα γινεσαι υπερβολικος.Επειδη εσυ θεωρεις εξτρεμισμο το να πληρωνονται οι υπερωριες ? 

Δημοσ.

Μα εσυ τα ειπες .Γιατι κρυβεις τις αποψεις σου τωρα ?

Έτσι που τα παρουσιάζεις τα πράγματα εγώ βλέπω ότι οδηγείς προς την καλλιέργεια μιας νοοτροπίας όπου τα πάντα είναι τυπικά: χτυπάς κάρτα στις 9 ερχόμενος και στις 5 φεύγοντας κλπ κλπ. Αυτό ναι μεν είναι (και πρέπει να είναι!) το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποιο κινούμαστε, αλλά εμένα μου φαίνεται τελείως χαζή η λογική να το πας στα άκρα γιατί αυτό δε βολεύει ούτε εσένα ούτε τον εργοδότη σου.

Νατο .Το χτυπημα της καρτας και ο σεβασμος του ωραριου θεωρειται λογικη των ακρων, εξτρεμισμος δηλαδη.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...