BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Πως να το πάρω , αφου αναφέρετε σε μένα? Τεσπα , συνεχίστε , παντως με αυτά τα μυαλά , δεν θα πάτε μπροστά παιδες. Λυπάμαι που πήγα να σας δείξω την πραγματικότητα ως έχει. Καλη ζωή να έχετε καλή συνέχεια! You know knowthig John Snow , τι φεσια τρωω , αλλα δείχνω κατανόηση , γιατι καταλαβαίνω , δεν είμαι μουνοπανο. 300 Ευρώ και τα κάνω σε 3 δόσεις των 3 μηνών...τελειώνουνε και δεν με έχουνε ξεχρεώσει..... Αιντε..... Το αυτο..... Πλιζ μοντεράτορες κλειδώστε το....! Και φαντάζομαι ότι δεν γνωρίζουν ότι εσύ τις αποδείξεις τις έχεις κόψει και φορολογείσαι κανονικά, ενώ απλά περιμένεις να εισπράξεις, γιατί η εξόφληση πρέπει να γίνεται ΠΡΙΝ την ημερομηνία λήξης φοίτησης, σύμφωνα με το νέο φορολογικό κανονισμό. Προς άλλους: Διαβάζω πολλούς που γράφετε ότι τα 587, 687, κλπ είναι λίγα. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι είστε ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας, σε σχέση με την αγορά σήμερα, ειδικά στην παροχή υπηρεσιών και στους υπαλλήλους καταστημάτων. Τα ΝΟΜΙΜΑ μισθολόγια για όσους έχουμε πχ καθηγητές, ξεκινούν από 3,60 ευρώ την ώρα, για ωρομίσθιους. Σε καταστήματα λιανικής, οι υπάλληλοι παίρνουν 424 ευρώ για 8ωρο. Αρκετοί δεν δίνουμε φυσικά τόσα λίγα, αλλά πιστέψτε με, υπάρχουν εκατοντάδες (για να μην πω χιλιάδες) που αυτή τη στιγμή εργάζονται παίρνοντας το ποσό που προανέφερα, και κάθονται και παραπάνω. Ξέρετε γιατί; Γιατί το προτιμούν από το να κάθονται σπίτι τους, επειδή αγαπούν αυτό που κάνουν και δεν χάνουν την επαφή τους με το αντικείμενό τους. Γιατί γίνονται ένα με την επιχείρηση που δουλεύουν και βλέπουν τι γίνεται. Πάμε και σε εμάς τους αδίστακτους πάμπλουτους επιχειρηματίες που πατάμε τον εργαζόμενο στο λαιμό: προκαλώ όποιον νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από εμένα ή οποιονδήποτε άλλο επιχειρηματία που προσπαθεί συνειδητά, να έρθει να "τρέξει" την επιχείρησή μου, η οποία λόγω κρίσης έχει κάθετη πτώση του τζίρου, της τάξης του 52%, και να δώσει μεγαλύτερους μισθούς ή να κάνει πιο ανταγωνιστική την επιχείρηση. ΑΛΛΑ, να αναλάβει και τα έξοδα. Στο δικό μου κλάδο, ή δεν κόβουν απόδειξη, ή χαρίζουν τάξεις ολόκληρες και βιβλία δωρεάν (ο καθηγητής πληρώνεται και είναι ασφαλισμένος), ή οι γονείς χρωστάνε 4+ μήνες, ενώ οι αποδείξεις κόβονται κανονικά. Βάλτε και ένα 36% φόρο λόγω τζίρου, βάλτε 350 ΟΑΕΕ το μήνα, 400 ρεύμα, κανένα χιλιάρικο ενοίκιο (το φτηνότερο στην περιοχή και από τα λίγα μη αυθαίρετα), και την ψυχική οδύνη των συνεχόμενων ελέγχων από παντού. Για κόστος επένδυσης, δεν κάνω αναφορά καν. Καλή φάση; Θα μου πείτε επιλογή μου. Ναι, αλλά όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει. Για αυτόν που πιστεύει ότι πρέπει να πληρώνεται πάνω από 1000 το μήνα, το εξωτερικό είναι μονόδρομος, και πάλι με προϋποθέσεις. Αλήθεια, οι γιατροί με 8+ χρόνια σπουδών, πόσα παίρνουν ακριβώς; 1
bluesattack Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Σε καταστήματα λιανικής, οι υπάλληλοι παίρνουν 424 ευρώ για 8ωρο. Αρκετοί δεν δίνουμε φυσικά τόσα λίγα, αλλά πιστέψτε με, υπάρχουν εκατοντάδες (για να μην πω χιλιάδες) που αυτή τη στιγμή εργάζονται παίρνοντας το ποσό που προανέφερα, και κάθονται και παραπάνω. Ξέρετε γιατί; Γιατί το προτιμούν από το να κάθονται σπίτι τους, επειδή αγαπούν αυτό που κάνουν και δεν χάνουν την επαφή τους με το αντικείμενό τους. Γιατί γίνονται ένα με την επιχείρηση που δουλεύουν και βλέπουν τι γίνεται. Ναι οκ.
LogokrisiaGR Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Τουλάχιστον σε κάποιες χώρες του εξωτερικού οι μικροί και οι μεσαίοι επιχειρηματίες έχουν ας το πούμε μια αξιοπρέπεια και μια συνείδηση για το τι είναι οι ίδιοι και το τι είναι οι εργαζόμενοι... εδώ πέρα οι δικοί μας στο insomnia νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά από τα αρχίδια και πάνε... με τουπέ επιχειρηματία πολυεθνικής.... ε ρε γλέντια....
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Τουλάχιστον σε κάποιες χώρες του εξωτερικού οι μικροί και οι μεσαίοι επιχειρηματίες έχουν ας το πούμε μια αξιοπρέπεια και μια συνείδηση για το τι είναι οι ίδιοι και το τι είναι οι εργαζόμενοι... εδώ πέρα οι δικοί μας στο insomnia νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά από τα αρχίδια και πάνε... με τουπέ επιχειρηματία πολυεθνικής.... ε ρε γλέντια.... και ταυτοχρονα κλαιγονται επειδη το κακο κρατος τους φορολογει πολυ,την ωρα που εχουν φαει μερικες επιδοτησουλες.
LogokrisiaGR Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ναι οκ. να ματώνεις την φανέλα.... ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε αγάπηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
bluesattack Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μεχρι να ερθουν οι φοροι.Μετα κλαψα και οργη για τους ..μπαχαλακηδες που τους εμποδιζουν να γινουν μεγαλο κεφαλαιο.
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ναι οκ. Επειδή έχεις αμφιβολίες, σε πληροφορώ ότι η αδελφη μου δουλεύει σε αλυσίδα καταστημάτων, είναι 25 χρόνων, κουβαλάει κούτες και γεμίζει όλη μέρα ράφια, και ναι αυτά είναι τα λεφτά που παίρνει. Πτυχίο Πανεπιστημίου, proficiency σε 2 γλώσσες, και πιστοποίηση της microsoft για πληροφορική. Εννοείται κανένα από αυτά δεν αναγνωρίζεται ή πληρώνεται στο μισθό της, γιατί έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη (το αντίθετο άκρο).
bluesattack Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Επειδή έχεις αμφιβολίες, σε πληροφορώ ότι η αδελφη μου δουλεύει σε αλυσίδα καταστημάτων, είναι 25 χρόνων, κουβαλάει κούτες και γεμίζει όλη μέρα ράφια, και ναι αυτά είναι τα λεφτά που παίρνει. Πτυχίο Πανεπιστημίου, proficiency σε 2 γλώσσες, και πιστοποίηση της microsoft για πληροφορική. Εννοείται κανένα από αυτά δεν αναγνωρίζεται ή πληρώνεται στο μισθό της, γιατί έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη (το αντίθετο άκρο). Εσυ ειχες τοποθετηθει με μια σχετικη νηφαλιοτητα αν και εργοδοτης.Αυτο που λες δεν λεω οτι δεν συμβαινει.Αλλα εκεινο το αγαπη για την επιχειρηση (ενταξει με αλλα λογια το ειπες ) τι το ηθελες ?
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 και ταυτοχρονα κλαιγονται επειδη το κακο κρατος τους φορολογει πολυ,την ωρα που εχουν φαει μερικες επιδοτησουλες. Στην εκπαίδευση δεν δίνονται επιδοτήσεις, εκτός από τις σχολές πληροφορικής (κάποιες φορές).
LiquidTroll Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Και κάπου εδώ εγώ λέω να πάω να συνεχίσω την ζωή μου ως καπιταλιστικό , απάνθρωπο γουρούνι που δεν έχει ζωή και βασανίζει τους εργαζομένους. Καλή συνέχεια σε ότι και να κάνετε!
ZAKKWYLDE Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Τυπικά, όλοι μέσα σε μία εταιρία είναι συνεργάτες. Συνεργούν όλοι για την επιτυχία της εταιρίας, άρα δηλαδή και για τους εαυτούς τους αφού εργάζονται σε αυτήν. Σαφέστατα, όμως η ισχνή πλειοψηφία παίρνει τις αποφάσεις οι οποίες κατευθύνουν την εταιρεία. Η πλειοψηφία συνεργαζόμαστε για να εκτελέσουμε τις εντολές του εργοδότη. Αυτός αποφασίζει τι, που, πως και πότε θα παράξει κάτι και το πώς διανείμονται τα κέρδη. Αν αυτό το αποφάσιζαν οι ίδιο οι εργαζόμενοι θα είχαν όλοι πολύ μεγαλύτερο κίνητρο να εργαστούν σκληρά για να πετύχει η εταιρεία. Ομοίως αν αποτύχει έχουν πρόβλημα όλοι. Ενώ τώρα υπάρχει απαίτηση ο εργαζόμενος να δώσει το 150% και είτε δουλέψει 8άωρο, είτε 12άωρο είτε 24άωρο ο μισθός που παίρνει δεν εξασφαλίζει καν την επιβίωση του. Τι κίνητρο περιμένεις απο αυτόν τον άνθρωπο. 2
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Στην εκπαίδευση δεν δίνονται επιδοτήσεις, εκτός από τις σχολές πληροφορικής (κάποιες φορές). τι συμπτωση!
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μεχρι να ερθουν οι φοροι.Μετα κλαψα και οργη για τους ..μπαχαλακηδες που τους εμποδιζουν να γινουν μεγαλο κεφαλαιο. Οι φόροι αποτελούν για το κράτος ένα εργαλείο με το οποίο ασκεί κοινωνική μηχανική (social engineering). Για 20000 εισόδημα ο μισθωτός φορολογείται 4000, ο βουλευτής 2000 και ο ιδιώτης 9-10000. Δε διακρίνεις την αδικία? Zakkwylde , αν αποφάσιζαν οι εργαζόμενοι , τότε και αυτοί θα εφάρμοζαν μια ολιγαρχία , απαγορεύοντας σε νέους άγνωστους εργαζομένους να συμμετέχουν στη διοίκηση ή τα κριτήρια για την είσοδο στη λήψη αποφάσεων θα ήταν ''αποκλειστικά''. Αντί να έχεις δηλαδή ένα συμβούλιο διοικητικό 10 ατόμων, έχεις 200. Είναι το ίδιο πράγμα. Ναι μεν για ένα κύκλο 10 ετών της επιχείρησης όλοι οι εργαζόμενοι θα λάμβαναν , ιδανικά, μέρος στις αποφάσεις, σε ένα κύκλο 25 ετών όμως, το σύστημα θα διαβρώνονταν τόσο που δε θα είχε καμία διαφορά από το 10μελες συμβούλιο (πχ. εργαζόμενοι κάτω των 50 ετών δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη λήψη αποφάσεων) 1
LogokrisiaGR Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 και ταυτοχρονα κλαιγονται επειδη το κακο κρατος τους φορολογει πολυ,την ωρα που εχουν φαει μερικες επιδοτησουλες. υγιή επιχειρηματικότητα στην ελλάδα δεν υπάρχει... είναι όλη κρατικοδίαιτη.... βέβαια αυτό κατ'ουσίαν συμβαίνει παντού, αλλά πάει μακριά η βαλίτσα... οι ίδιοι βέβαια κλαίονται για το κακό κράτος.... μεγάλη υπόθεση... βέβαια άμα ακούς για επιχειρηματικότητα και παραγωγικότητα από έναν διαφημιστή, ο οποίος εκ των πραγμάτων δεν παράγει τίποτα και ούτε βέβαια πρόκειται να παράξει, αυτά παθαίνεις.... είσαι μαγκιόρος αρχιδαράς που έστησες μια επιχείρηση, με τα λεφτά του μπαμπά βεβαίως βεβαίως, και τώρα πρέπει να γαμήσεις τους πάντες... απλά τα πράγματα...
LiquidTroll Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 τι συμπτωση! Τι τι ? Εχω πάρει επιδοτήσεις και δεν το ξέρω? Τι εγινε πειτε μου ? :shock:
Προτεινόμενες αναρτήσεις