Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αμα δε γουσταρεις να ξαναγραψεις εδω μη ξαναγραψεις,με ποια λογικη να κλειδωθει για τους αλλους που θελουν να γραψουν?μηπως να φανε και ban Ολοι και να μεινεις μονος σου εδω?

Αγόρι μου ξέρεις τι είναι οφ-τοπικ? Υπάρχουν τίτλοι στο κάθε topic ώστε όταν ψάχνει κάποιος κάτι να βρίσκει αυτό που ψάχνει εύκολα και όχι ανάμεσα σε 1002 σελίδες γεμάτες από άκυρες απαντήσεις σχετικά με ότι καυλώσει εσένα να γράφεις κατάλαβες? Αυτά που λες εσύ και γενικά η κουβέντα εδώ έχουν ξεφύγει εδώ και πολλές σελίδες από το θέμα του τόπικ το οποίο έχει απαντηθεί.

αν θελει φυσικα και μπορει να με απολυσει αν δε του κανω και αν νομιζει οτι θα βρει καποιον που θα κανει τη δουλεια καλυτερα και γρηγοροτερα.

αλλα αν τελειωσω το προτζεκτ σε μιση ωρα θα παω σπιτι μου μετα?

Όχι θα αναλάβεις και άλλο προτζεκτ..και άμα δεν βγάζεις στο τέλος του μήνα έναν ΜΟ προτζεκτ που βγάζουν οι συνάδελφοι σου τον πούλο..γκέγκε? Λέγεται υγιής ανταγωνισμός της αγοράς.

• Like 1
  • Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν τελειώσεις σε μισή ώρα, βρίσκεσαι στην ίδια κατάσταση με τους υπαλλήλους γραφείου που τυχαίνει να έχουν κάποιες ώρες κενές στο πρόγραμμα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Είτε αναλαμβάνεις της επόμενης ημέρας, είτε κάθεσαι και τα ξύνεις. Εκεί όμως δεν υπάρχει πρόβλημα, επειδή θα την έχεις προλάβει μέσα στο 8ωρο. Το πρόβλημα βρίσκεται όταν θα σου πάρει πάνω από 8 ώρες, εκεί είναι το θέμα του τι θα κάνεις. Διότι τόσην ώρα μας έπρηζες ότι "Εάν πάει έστω και ένα λεπτό πάνω από 8 ώρες, είναι υπερωρία και πρέπει να με πληρώσει" και σου έφερα αυτό το παράδειγμα για να δεις ότι το γεγονός ότι κάθεσαι παραπάνω στη δουλειά σου, δεν σημαίνει πως αναγκαστικά είναι χρεώσιμη υπερωρία. Είναι απλά ο έξτρα χρόνος που εσύ προσωπικά χρειάζεσαι για να τελειώσεις την δουλειά σου.

Συνεχιζεις την επομενη μερα ? Δηλαδη τι πρεπει να κανεις ? Να δουλευεις 12ωρο ? Και προφανως εχει σχεση ο μισθος.Αν καθαριζεις ενα διχιλιαρο τριχιλιαρο παιρνεις και δουλεια στο σπιτι αμα λαχει.Αν παιρνεις ενα 500ευρω μονο ο φοβος της απολυσης απομενει.Ποιο ειναι το κινητρο για τον οργασμο δημιουργικοτητας που απαιτειται αν οχι η απολυση ? Το φοβερο πεντακοσαρικο ?Χαιρω πολυ

Δημοσ.

Τελευταίο μου μύνημα στο νήμα.

Έχει 2 παιδιά να θρέψει

εχει συναισθηση της πραγματικότητας γύρω της.

Η συγκεκριμένη κλινική έχει απολύσει το 40% των υπαλληλων της απο το 2010.

Οι ιδιωτικές κλινικές δεν πάνε καθόλου καλά , ίσα ισα που παραμένουνε ανοιχτες , γιατί όλο και λιγότεροι άνθρωποι πληρώνουνε για ιδιωτικές ασφαλίσεις , και Ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστάει εκατομμύρια.

Δείτε λίγο την πραγματικότητα ως έχει , όχι όπως σας συμφέρει.

Καλη συνέχεια

το ενα δεν εχει σχεση με το αλλο

απλα καθεται και δεχεται να τη σκιζουν επειδη εχει αναγκη, και επειδη εκανε παιδια πριν βρει σοβαρη δουλεια(ελληνικη λογικη του ελα μωρε βλεπουμε...)

Δημοσ.

Συνεχιζεις την επομενη μερα ? Δηλαδη τι πρεπει να κανεις ? Να δουλευεις 12ωρο ? Και προφανως εχει σχεση ο μισθος.Αν καθαριζεις ενα διχιλιαρο τριχιλιαρο παιρνεις και δουλεια στο σπιτι αμα λαχει.Αν παιρνεις ενα 500ευρω μονο ο φοβος της απολυσης απομενει.Χαιρω πολυ

Την επόμενη ημέρα δεν μπορείς να συνεχίσεις διότι θα έχεις άλλο πρότζεκτ και εκτός αυτού, αυτό ήταν για εκείνη την ημέρα, όχι για την επόμενη. 

Όποιον μισθό και να έχεις, είτε 30000€ είτε 500€, δουλειά σου είναι να παραδώσεις το πρότζεκτ εκείνη την ημέρα. Με όποιον από τους δύο αυτούς μισθούς και να είσαι, απειλείσαι με απόλυση.

• Like 2
Δημοσ.

Είδες λοιπον που τα βλέπεις μονόπλευρα τα πράγματα?

Εάν μου καθυστερήσεις την πληρωμή σε γάμησα εργοδότη , και αν δεν μου δώσεις την άδεια σε πηδηξα , και αν με βάλεις να δουλέψω 10 λεπτα παραπάνω θα αρνηθώ.......

Δεν έχω αργήσει ποτέ πληρωμές , άλλωστε είμαι ανοιχτός 6 μήνες , αλλά αν πχ. έλεγα σε σένα που είσαι εργαζόμενος να περιμένει 5-10 μέρες γιατί πνίγομαι , ή γιατί περιμένω κάποια λεφτά και δεν μου τα δώσανε.....θα με πας δικαστικώς?

Και μετά θα μου πεις μετά για δικαιώματα? Πουλο και να μην σε ξαναδώ μπροστά μου!!!

Ξερεις με πόση δυσκολία τα βγάζουμε πέρα σήμερα οι επιτηδευματίες? Ξέρεις τι αγώνα ρίχνουμε?

Ξέρεις ότι κάθε τελος μήνα / πρώτη του μήνα έχουμε να πληρώσουμε νοικια , ΤΕΒΕ , ΙΚΑ , Μισθοδοσίες κλπ?

Παλευουμε και κυνηγάμε το Ευρώ , και δίνουμε αγώνα για να μην μπουμε μέσα , για να μπορούμε να πληρώσουμε μισθοδοσίες και υποχρεώσεις!!!

Στα διαλα τσαντίστηκα με τον κάθε ψευτο-σοσιαλιστή εδω μέσα.....!!!

Εγώ ανέφερα τι συμβαίνει σε προηγμένα καπιταλιστικά κράτη, όπου ναι αν καθυστερήσεις τη πληρωμή 10 μέρες τη γάμησες...

Ο εργαζόμενος δεν μπορεί να σου πει...ξέρεις να σου γράψω τους μαθητές 5-10 μέρες αργότερα γιατί ξέρεις πνίγομαι. Ξέρεις θα σου παραδώσω το project 10 μέρες μετά τη προθεσμία γιατί πνίγομαι...

Όπως και ο εργαζόμενος έχει να πληρώσει νοίκια, χαράτσια, ΔΕΗ, λογαριασμούς,  και έχει και αυτός υποχρεώσεις σε περίπτωση που δεν το έχεις αντιληφθεί.

Έλεος δηλαδή....μιλάς και για υποχρεώσεις λες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρεώσεις.

Όσο για το αν ξέρω το τί τραβά ο επιτηδευματίας...μια χαρά το ξέρω. Ξέρω ότι ως Ελεύθερος Επαγγελματίας πληρώνω φόρο απο το 1ο ευρώ για να μπορούν εργοδότες σαν κι εσένα να ζητάνε απο τον ΟΑΕΔ - δηλαδή απο εμένα τον φορολογούμενο να πληρώνω τις εργοδοτικές εισφορές τις οποίες θα έπρεπε να πληρώνεις εσύ.

Δημοσ.

Επίσης πόσοι απο τους υπαλλήλους γνωρίζουν πως απο τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρίας - ελεύθερου επαγγελματία, αφαιρούνται 26-33% φόρος εισοδήματος απο το πρώτο ευρώ, ΦΠΑ 23%, έξοδα προσωπικού, Ασφάλεια προσωπικού (+43% του μισθού) , πέρα από τα τρέχοντα έσοδα? Γιατί άραγε κλείνουν οι μικρές επιχειρήσεις? Μήπως γιατί απο όσα καταφέρουν να εισπράξουν τελικά δεν μένει κανένα κέρδος. Μήπως γιατί διαπιστώνουν πως με ένα μισθό υπαλλήλου 1000 ευρώ τελικά θα είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής?

Έχει κάνει κάποιος τον κόπο να τα βάλει κάτω με πραγματικούς αριθμούς και να δει πόσα πολλά χρήματα βγάζουν οι επιχειρήσεις ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες? Για κάντε το να δείτε τι ήρωας είσαι να διατηρείς επιχείρηση και μάλιστα παράλληλα να έχεις και ευχαριστημένους εργαζόμενους? Για ρωτήστε το μέγιστο αφεντικό σας πόσο καλά κοιμάται το βράδυ και πόσο ο εργαζόμενος?

ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ, ο ένας πρέπει να βλέπει τον άλλο και όχι μόνο τον εαυτό του

φυσικα αμφιδρομη σχεση μονο στα δυσκολα.

επισης ποσοι απο τους εργοδοτες γνωριζουν η τους ενδιαφερει τι προβληματα εχει ο καθε εργαζομενος?

κανεις προφανως.

ετσι και ο εργαζομενος δεν εχει καμια δουλεια να γνωριζει η να τον ενδιαφερει τι προβληματα εχει η καθε εταιρια,γιατι δεν ειναι δικη του δουλεια,αυτη ειναι δουλεια του διευθυντη.ο οποιος υπολογιζει τι συμφερει και πραττει αναλογα.

Δημοσ.

Την επόμενη ημέρα δεν μπορείς να συνεχίσεις διότι θα έχεις άλλο πρότζεκτ και εκτός αυτού, αυτό ήταν για εκείνη την ημέρα, όχι για την επόμενη. 

Όποιον μισθό και να έχεις, είτε 30000€ είτε 500€, δουλειά σου είναι να παραδώσεις το πρότζεκτ εκείνη την ημέρα. Με όποιον από τους δύο αυτούς μισθούς και να είσαι, απειλείσαι με απόλυση.

Ας μου δωσει την αποζημιωση, να φαει ενα  χρηματικο χαστουκι εν μεσω κρισης και ας βαλει τα προτζεκτ στον πατο του.Αφου προφανως το διλλημα ειναι η προτζεκτ η κλωτσια απο την επιχειρηση αυτη την απαντηση δινω.Και αν ειμουν νεουρας και δεν εχω κατοχυρωσει δικαιωματα ας τα ξαναβαλει τα προτζεκτ ξανα στον πατο του .Δηλαδη αν με απελυε ετσι και αλλως τι θα επρεπε να κανω ?

Δημοσ.

Συνεχιζεις την επομενη μερα ? Δηλαδη τι πρεπει να κανεις ? Να δουλευεις 12ωρο ? Και προφανως εχει σχεση ο μισθος.Αν καθαριζεις ενα διχιλιαρο τριχιλιαρο παιρνεις και δουλεια στο σπιτι αμα λαχει.Αν παιρνεις ενα 500ευρω μονο ο φοβος της απολυσης απομενει.Ποιο ειναι το κινητρο για τον οργασμο δημιουργικοτητας που απαιτειται αν οχι η απολυση ? Το φοβερο πεντακοσαρικο ?Χαιρω πολυ

Αχ δεν μπορώ , όλο λεω να αποχωρήσω αλλα τσαντίζομαι. :mad:

Το πεντακοσάρικο , που λες εσύ , στοιχίζει 763 € στον εργοδότη. Και σήμερα , για να βγάλεις 763 € στην πιάτσα , πρέπει να χύσεις αίμα !

Το πιασες? :mad:

Δημοσ.

Όχι θα αναλάβεις και άλλο προτζεκτ..και άμα δεν βγάζεις στο τέλος του μήνα έναν ΜΟ προτζεκτ που βγάζουν οι συνάδελφοι σου τον πούλο..γκέγκε? Λέγεται υγιής ανταγωνισμός της αγοράς.

γιατι να αναλαβω αλλο προτζεκτ?τελικα πρεπει να αποφασισεις αν πληρωνομαι με το προτζεκτ η με την ωρα.

αν πληρωνομαι με το προτζεκτ τοτε το τελειωνω οταν το τελειωσω και παω σπιτι μου,δε θα με βαζεις μετα να καθαριζω τουαλετες για να γλιτωνεις λεφτα απο καθαριστριες.

αν πληρωνομαι με την ωρα τοτε καθομαι το 8ωρο και οτι βγαλω,αν δεν σε ικανοποιει η ταχυτητα μου τοτε παιρνεις καποιον αλλον στη θεση μου.

Το πεντακοσάρικο , που λες εσύ , στοιχίζει 763 € στον εργοδότη. Και σήμερα , για να βγάλεις 763 € στην πιάτσα , πρέπει να χύσεις αίμα !

ε τοτε ρε φιλε δεν παιρνεις εργαζομενο και κανεις μονος σου τη δουλεια αφου ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ολη την ωρα οτι δεν εχεις να πληρωσεις υπαλληλο.

• Like 1
Δημοσ.

το ενα δεν εχει σχεση με το αλλο

απλα καθεται και δεχεται να τη σκιζουν επειδη εχει αναγκη, και επειδη εκανε παιδια πριν βρει σοβαρη δουλεια(ελληνικη λογικη του ελα μωρε βλεπουμε...)

Τι λε ρε μεγάλε αλήθεια? Που το ξέρεις? την ξέρεις προσωπικά ?????

Δηλαδή είχε φτάσει 30 χρονών και θα έμενε άκληρη επειδή δεν έπερνε 1500 € ? Τι σκατα έχετε στο κεφάλι σας μερικοι?

(Άσε που καθάριζε 1000 € πριν μια πενταετία...)

Ρε μοντεράτορες , πως επιτρέπεται τέτοιες εκφράσεις?

• Like 2
Δημοσ.

Τι λε ρε μεγάλε αλήθεια? Που το ξέρεις? την ξέρεις προσωπικά ?????

Δηλαδή είχε φτάσει 30 χρονών και θα έμενε άκληρη επειδή δεν έπερνε 1500 € ? Τι σκατα έχετε στο κεφάλι σας μερικοι?

(Άσε που καθάριζε 1000 € πριν μια πενταετία...)

Ρε μοντεράτορες , πως επιτρέπεται τέτοιες εκφράσεις?

εσυ ανεφερες οτι εχει 2 παιδια.

εγω παντως αν επαιρνα 500 ευρω ουτε 1 δε θα κανα.

και φυσικα δε θα κλαιγομουνα στα φορουμ οτι δεν εχω λεφτα να τα ταισω.

Δημοσ.

763 ολοκληρα ε ? Δακρυσα απο το δραμα σας .. Θα παρετε μειωση των εργοδοτικων εισφορων ,οριστε , τι αλλο θες δηλαδη ? Να τα κανουμε τα 500 300 για να παει ο εργοδοτης βδομαδουλα σε κοσμοπολιτικο νησι και να βαλει καινουργια ζαντολαστιχα στην μπεμπα ?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

οχι.

ειναι ακροτητα να θες να φευγεις την ωρα που σχολας και να πληρωνεσαι τις υπερωριες που εχεις δουλεψει?

Φυσικά και επιβάλλεται ο εργαζόμενος να πληρώνεται τις υπερωρίες του. Το θέμα είναι ότι οι μεν* θέλουν να βλέπουν μόνο τους αριθμούς, ενώ δεν θέλουν οι δε* να τους αντιμετωπίζουν ως αριθμούς. Αν κοιτάζεις μόνο τα νούμερα, τότε ως τέτοιο θα αντιμετωπίζεσαι.

*Όπου «μεν» και «δε» μπορείς να βάλεις είτε «εργαζόμενοι», είτε «εργοδότες», το ίδιο πράγμα είναι, δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό.

Και επειδή το ορίζει ο νόμος; Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Όχι, αλλά έχασες το νόημα του ποστ μου. Ήταν ειρωνική απάντηση στον φίλο που κράζει τον βασικό μισθό (όπως ορίζει ο νόμος), αλλά δέχεται το ωράριο εργασίας (όπως ορίζει ο νόμος). Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δημοσ.

Φυσικά και επιβάλλεται ο εργαζόμενος να πληρώνεται τις υπερωρίες του. Το θέμα είναι ότι οι μεν* θέλουν να βλέπουν μόνο τους αριθμούς, ενώ δεν θέλουν οι δε* να τους αντιμετωπίζουν ως αριθμούς. Αν κοιτάζεις μόνο τα νούμερα, τότε ως τέτοιο θα αντιμετωπίζεσαι.

*Όπου «μεν» και «δε» μπορείς να βάλεις είτε «εργαζόμενοι», είτε «εργοδότες», το ίδιο πράγμα είναι, δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό.

απο τη στιγμη που ειναι διατεθιμενοι να πληρωσουν τις υπερωριες που οριζει ο νομος,δεν εχω κανενα προβλημα να κατσω να δουλεψω παραπανω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...