Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@zakk

Το τι θα κάνεις όταν ο εργοδότης σου ζητήσει να κάτσεις παραπάνω είναι δικό σου θέμα. Σαφώς και είναι δικαίωμά σου να ζητήσεις υπερωρίες από το πρώτο λεπτό και ο εργοδότης θα έπρεπε να στις πληρώσει. Σαφώς και είναι όχι μόνο δικαίωμά σου αλλά και πολύ λογικό αν κάνεις κάθε μέρα υπερωρίες να πεις "Αφεντικό κοίτα, η δουλειά είναι μονίμως πολλή και παρόλο που έχω διάθεση να βοηθήσω, όταν ήρθα άλλα είχαμε συμφωνήσει. Η κατάσταση ως έχει είναι πολύ άσχημη για μένα και θέλω να βρούμε κάποια λύση."

Για γελια.Θα παει ο υπαλληλος με σκυμενο το κεφαλι στο αφεντικο , γεματος τυψεις και δικαιολογιες, για να συζητησει αυτα που οριζει ο νομος.

Συγνωμη αφεντικουλη.Με εχεις βαλει να δουλευω απο ηλιο σε ηλιο.Μηπως θα γινοταν, αν μπορεις φυσικα, και αν εχεις ελευθερο χρονο και διαθεση,να κατσουμε να συζητησουμε και να βρουμε καποια λυση συμβιβαστικη.Οταν εχει εκλειψη να καθομαι πχ.

• Like 3
  • Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλα συγχέετε τα καλα αφεντικά με τα κακα.

Εγώ δεν βάζω ποτε΄να δουλέψουνε παραπάνω , αλλά πραγματικά , έχουμε φτάσει να ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ανθρώπους να βγάλουνε δουλειά.

Προσωπικά εγώ , στην προηγουμενη δουλεια πριν γινω επιτηδευματίας , πήγαινα και πιο νωρίς , και καθόμουνα και παραπάνω , γιατί ήθελα να μάθω την δουλεια και να δείξω πολύ καλό πρόσωπο (μετά απο 2 χρόνια ανεργίας).

Είναι σαν την σχέση με γκόμενα πιστευω , ειδικά στην αρχή πρέπει να την συντηρείς και να την κρατας ευτυχισμένη , αλλιώς θα σου φύγει. Και φυσικά πρεπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός , αλλά και εκει πρεπει να της δείξεις για ποιο λογο να προτιμήσει εσένα απο 45656 άλλους.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι σαν την σχέση με γκόμενα πιστευω , ειδικά στην αρχή πρέπει να την συντηρείς και να την κρατας ευτυχισμένη , αλλιώς θα σου φύγει. Και φυσικά πρεπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός , αλλά και εκει πρεπει να της δείξεις για ποιο λογο να προτιμήσει εσένα απο 45656 άλλους.

Δηλαδη ο εργαζομενος ειναι σαν την γκομενα  που θα πρεπει να κανει τα χατηρια στον εργοδοτη-νταβα  , και αυτος φυσικα να την εχει ευχαριστημενη που και που δειχνοντας της γιατι την προτιμησε απο τοσες αλλες ? 

Δημοσ.

Πραγματικά διαβάζοντας το θέμα, επιβεβαιώνομαι 185% γιατί κάποιοι δεν θα βρουν δουλειά ποτέ και θα είναι πάντα στην γκρίνια !!!

Όπως διαβάζω ας πούμε τον LiquidTroll, πραγματικά είναι όπως τα λέει ο άνθρωπος.

Η σχέση εργοδότη - εργαζομένου είναι μια αμφίδρομη σχέση. Είναι ξεκάθαρα σχέση μεταξύ ανθρώπων / σχέσεων. Αν βρεις καλό υπάλληλο που δεν κολλάει στην παραμικρή τυπική μαλακία για να παράγει έργο και αξία, δεν πρέπει να τον χάσεις. Αν είσαι υπάλληλος ο οποίος έχει βρει εργοδότη ο οποίος σου προσφέρει αξιόλογες συνθήκες εργασίας, μισθό και συναδέρφους σε ενδιαφέρον για σένα αντικείμενο, πραγματικά δεν πρέπει να τον χάσεις.

Είναι σχέση αμφίδρομη που όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο στενή και απο τα 2 μέρη. Όταν είμαστε σε ένα τέτοιο περιβάλλον με άπειρη ανεργία, τεράστιο ανταγωνισμό που προσπαθεί να φάει απο μια πίτα, δεν μπορεί κανένας εργοδότης να δεχθεί μετριότητες. Το ίδιο και ο εργαζόμενος ο οποίος πρέπει να είναι κάθε μέρα καλύτερος για τον εαυτό του αρχικά και έπειτα για όλους τους άλλους. Αν το κάνει σωστά όμως , θα είναι για όλους.

Το χτυπάω κάρτα, δεν κάθομαι ένα λεπτό περισσότερο και βγάζω μόνο φωτοτυπίες γιατί μόνο για αυτό προσλήφθηκα είναι η απόλυτα επιτυχημένη συνταγή της ανεργίας αυτή τη στιγμή ή πιθανότατα ιδανικό για ένα επιτυχημένο κομουνιστικό καθεστώς μετριότητας.

• Like 11
Δημοσ.

Ντινάρα, σκέψου το αλλιώς:

Έστω ότι δουλεύεις 8ωρο σε μια διαφημιστική εταιρία. Κάθε ημέρα έρχεται ο διευθυντής και σου ζητάει να κάνεις μία πρόχειρη καμπάνια ενός προϊόντος. Αυτή είναι η δουλειά σου και γι' αυτό σε πληρώνει, για να βγάλεις μία πρόχειρη καμπάνια σε 8 ώρες.

Εάν δεν μπορέσεις να την ολοκληρώσεις στις 8 ώρες (και δεδομένου ότι σε πληρώνει για να την είχες ολοκληρώσει σε 8 ώρες και ότι την επόμενη ημέρα θα έχεις άλλην να ετοιμάσεις) τι θα κάνεις; Δεν θα κάτσεις όσο παραπάνω χρειαστεί για να ολοκληρώσεις την δουλειά που εσύ δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις στον χρόνο που έπρεπε;

Διότι ο διευθυντής σου σε πληρώνει για να κάνεις σωστά μια δουλειά, και όχι απλά για να βρίσκεσαι σε έναν χώρο για 8 ώρες.

Δημοσ.

Το χτυπάω κάρτα, δεν κάθομαι ένα λεπτό περισσότερο και βγάζω μόνο φωτοτυπίες γιατί μόνο για αυτό προσλήφθηκα είναι η απόλυτα επιτυχημένη συνταγή της ανεργίας αυτή τη στιγμή ή πιθανότατα ιδανικό για ένα επιτυχημένο κομουνιστικό καθεστώς μετριότητας.

Σε μια πολυεθνικη εταιρεια παντως και οχι στην απο ηλιο σε ηλιο εταιρεια-μαγαζι του μπαρμπαμητσου καρτα χτυπανε.Να ετοιμαζομαστε συντομα για κομμουνιστικο καθεστως δηλαδη ?

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα η άποψη σου, μιας και το "τα κάνω όλα και συμφέρω" και "φεύγω όταν τελειώσει η δουλειά χωρίς να απαιτώ υπερωρίες" είναι φαινόμενο χωρών μπουρδέλων σαν την Ελλάδα. Αντιθέτως σε παραδοσιακά καπιταλιστικές χώρες όπως Η.Π.Α. και Η.Β. μόλις το ρολόι περάσει το ωράριο, αρχίζει και μετρά η υπερωρία (η οποία πληρώνεται παραπάνω)...και ούτε λόγος να καθυστερήσεις πληρωμές γιατί πας φυλακή.

Έστω ότι δουλεύεις 8ωρο σε μια διαφημιστική εταιρία. Κάθε ημέρα έρχεται ο διευθυντής και σου ζητάει να κάνεις μία πρόχειρη καμπάνια ενός προϊόντος. Αυτή είναι η δουλειά σου και γι' αυτό σε πληρώνει, για να βγάλεις μία πρόχειρη καμπάνια σε 8 ώρες.

Εάν δεν μπορέσεις να την ολοκληρώσεις στις 8 ώρες (και δεδομένου ότι σε πληρώνει για να την είχες ολοκληρώσει σε 8 ώρες και ότι την επόμενη ημέρα θα έχεις άλλην να ετοιμάσεις) τι θα κάνεις; Δεν θα κάτσεις όσο παραπάνω χρειαστεί για να ολοκληρώσεις την δουλειά που εσύ δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις στον χρόνο που έπρεπε;

Διότι ο διευθυντής σου σε πληρώνει για να κάνεις σωστά μια δουλειά, και όχι απλά για να βρίσκεσαι σε έναν χώρο για 8 ώρες.

Αν ισχύει αυτό θα κάτσεις και μόνος σου. Αλλά αν συμμετέχεις σε 3 projects για ένα group 10 ατόμων, τα άτομα γίνουν 6 και ο εργοδότης αναλάβει και ένα έξτρα project...ε μάλλον είναι αλλουνού ευθύνη που δεν βγαίνει η δουλειά. Πράγμα το οποίο είναι και το συνηθέστερο που συμβαίνει.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα τα καθημερινα projects τα απαιτει με μισθο 500 Ε ?

Δημοσ.

Το αυτό!

Εγώ που δουλεύω με καθημερινά deadlines...αν δεν παραδώσω τις αναφορές μου στην ώρα που πρέπει την πούλεψα..δεν έχει 8ωρα και γω δεν ξέρω τι...έτσι είναι πάρα πολλά επαγγέλματα όπως τα περιγράφει ο mathrule...

Αλλά στην τελική εγώ ο defacer ο mathrule και πόσοι άλλοι μιλάμε εδώ για δουλειές που είναι κυρίως θέμα project.

Και ο blues με τον ntinaras μας τρολάρουν μιλάνε για δουλειές τύπου σερβιτόρος και σουβλατζής που είναι δουλειές ωραρίου.

Και στην τελική το κουράσαμε..όπως είπε και ένας συμφορουμίτης πριν το θέμα του τόπικ ισχύει 100% στην Ελλάδα. 

Άρα ας κλειδωθεί το θέμα και πάμε γι'αλλα.

• Like 4
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα η άποψη σου, μιας και το "τα κάνω όλα και συμφέρω" και "φεύγω όταν τελειώσει η δουλειά χωρίς να απαιτώ υπερωρίες" είναι φαινόμενο χωρών μπουρδέλων σαν την Ελλάδα. Αντιθέτως σε παραδοσιακά καπιταλιστικές χώρες όπως Η.Π.Α. και Η.Β. μόλις το ρολόι περάσει το ωράριο, αρχίζει και μετρά η υπερωρία (η οποία πληρώνεται παραπάνω)...και ούτε λόγος να καθυστερήσεις πληρωμές γιατί πας φυλακή.

Είδες λοιπον που τα βλέπεις μονόπλευρα τα πράγματα?

Εάν μου καθυστερήσεις την πληρωμή σε γάμησα εργοδότη , και αν δεν μου δώσεις την άδεια σε πηδηξα , και αν με βάλεις να δουλέψω 10 λεπτα παραπάνω θα αρνηθώ.......

Δεν έχω αργήσει ποτέ πληρωμές , άλλωστε είμαι ανοιχτός 6 μήνες , αλλά αν πχ. έλεγα σε σένα που είσαι εργαζόμενος να περιμένει 5-10 μέρες γιατί πνίγομαι , ή γιατί περιμένω κάποια λεφτά και δεν μου τα δώσανε.....θα με πας δικαστικώς?

Και μετά θα μου πεις μετά για δικαιώματα? Πουλο και να μην σε ξαναδώ μπροστά μου!!!

Ξερεις με πόση δυσκολία τα βγάζουμε πέρα σήμερα οι επιτηδευματίες? Ξέρεις τι αγώνα ρίχνουμε?

Ξέρεις ότι κάθε τελος μήνα / πρώτη του μήνα έχουμε να πληρώσουμε νοικια , ΤΕΒΕ , ΙΚΑ , Μισθοδοσίες κλπ?

Παλευουμε και κυνηγάμε το Ευρώ , και δίνουμε αγώνα για να μην μπουμε μέσα , για να μπορούμε να πληρώσουμε μισθοδοσίες και υποχρεώσεις!!!

Στα διαλα τσαντίστηκα με τον κάθε ψευτο-σοσιαλιστή εδω μέσα.....!!!

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Είναι ακρότητα να δίνεις σε κάποιον αυτά που ορίζει ο νόμος;

• Like 1
Δημοσ.

Αν ισχύει αυτό θα κάτσεις και μόνος σου. Αλλά αν συμμετέχεις σε 3 projects για ένα group 10 ατόμων, τα άτομα γίνουν 6 και ο εργοδότης αναλάβει και ένα έξτρα project...ε μάλλον είναι αλλουνού ευθύνη που δεν βγαίνει η δουλειά. Πράγμα το οποίο είναι και το συνηθέστερο που συμβαίνει.

Ρε παιδιά, είναι απλά τα πράγματα. Εργάζεται σε μία εταιρία που είχανε συμφωνήσει εξ αρχής ότι τον πληρώνει αυστηρά 8ωρο (μόλις τελειώσει το 8ωρο μπορεί να φύγει) και ότι θα του δίνει ένα προϊόν να βγάζει μία πρόχειρη καμπάνια την ημέρα. Ο μισθός δεν μας ενδιαφέρει, για να δέχτηκε αυτήν την δουλειά πάει να πει ότι συμφωνούσε και ήταν οκ.

Εάν όμως μία μέρα για τον Χ,Υ δικό του λόγο καθυστερήσει και δεν προλάβει να το ολοκληρώσει μέσα σε 8 ώρες (ενώ ήταν υποχρεωμένος και γνωρίζει ότι το αφεντικό του δεν θα τον πληρώσει παραπάνω μιας και δεν ευθύνεται εκείνος που ο εργαζόμενος δεν έκανε σωστά το δικό του μέρος της συμφωνίας) τι θα κάνει; Θα πει "Όχι σκάσε και πλήρωνε υπερωρίες επειδή εγώ άργησα την δουλειά που έπρεπε να κάνω, αλλά δεν γίνεται να δουλέψω πάνω από 8ωρο χωρίς να πληρωθώ." ή θα σκύψει το κεφάλι και θα κάτσει όσες ώρες χρειαστεί για να ολοκληρώσει αυτό που έπρεπε να είχε ολοκληρώσει μέσα σε 8 ώρες;

Η απάντηση "θα την ολοκληρώσω αύριο" δεν υφίσταται διότι ήταν για σήμερα και εκτός αυτού αύριο θα έχει άλλο πρότζεκτ.

Δημοσ.

Αλλά στην τελική εγώ ο defacer ο mathrule και πόσοι άλλοι μιλάμε εδώ για δουλειές που είναι κυρίως θέμα project.

Και ο blues με τον ntinaras μας τρολάρουν μιλάνε για δουλειές τύπου σερβιτόρος και σουβλατζής που είναι δουλειές ωραρίου.

Λαθος κανεις.Ποιος σερβιτορος ? Σε μια μεγαλη επιχειρηση ελαχιστοι ειναι αυτοι που δουλευουν εκτος ωραριου.Που θελουν η απαιτειται (εκτος των αλλων και απο την επιθυμια τους για αναρριχηση στην ιεραρχια της επιχειρησης).Η συντριπτικη πλειοψηφια  δουλευει με αυστηρο (στη θεωρια πια  ) ωραριο

Δημοσ.

Λαθος κανεις.Ποιος σερβιτορος ? Σε μια μεγαλη επιχειρηση ελαχιστοι ειναι αυτοι που δουλευουν εκτος ωραριου.Που θελουν η απαιτειται (εκτος των αλλων και απο την επιθυμια τους για αναρριχηση στην ιεραρχια της επιχειρησης).Η συντριπτικη πλειοψηφια  δουλευει με αυστηρο (στη θεωρια πια  ) ωραριο

Θέλω να έρθω για διακοπές στον πλανήτη σου , ποιο λεωφορείο παίρνω?

Η αδερφή μου δουλέυει 8ωρο υποτίθεται , και καθε μέρα της προσθέτουνε 2-3 ώρες.

Και φυσικά αν χρειαστεί και Σαββάτα!

ΣΕ μεγάλη ιδιωτική κλινική!!!

Οχι μονο δεν δίνουνε υπερωρίες , αλλά τους ανακοινώσανε και μειώσεις , και πλέον όλο αυτό θα το κάνει για 600 €

• Like 1
Δημοσ.

Kαι όταν λέμε προτζεκτ δεν εννοούμε μόνο τίποτα high-class θέσεις..

Και ο μπογιατζής ένα προτζεκτ κάνει...θα του πω αυτό είναι το σπίτι τόσα τετραγωνικά..οι μπογιές δικές μου...πόσα θες για να το βάψεις? Θα βρούμε μια τιμή...αν αυτός δεν καταφέρει να το τελείωσε σε 2 μέρες αλλά του πάρει 4 δεν με νοιάζει εμένα αυτό. Εγώ με το τετραγωνικό του σπιτιού τον πλήρωσα..δεν μεγάλωσαν οι τοίχοι ούτε τα ταβάνια.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...