defacer Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Παρακαλώ μη ταϊζετε το τρολ. Αν είμαστε αρκετά τυχεροί θα πεθάνει από την πείνα και θα μπορέσουμε οι υπόλοιποι να συζητήσουμε.
bluesattack Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Αφηστε τις κουτοπονηριες, μην βαζετε το δημοσιο μπροστα, τωρα μιλαμε για τον ιδιωτικο τομεα.Ουτε δευτερολεπτο παραπανω δεν θα καθομουνα , και αν καθομουνα απο μεγαληαναγκη θα εριχνα εναν ποταμο βρισιδια απο μεσα μου.Ακου να πονεσει την επιχειρηση.Λες και ειναι μετοχος.Αυτα περνανε μονο σε καποιους , ονοματα δεν λεμε , που τους δουλεψε το αφεντικουλι οτι μετα απο αυτους το χαος και αισθανονται στελεχη της επιχειρησης .Ενταξει περνανε και στις μικρομεσαιες λογω της μη υπαρξης συνδικαλισμου και της ιδιομορφιας που αυτες εχουν και μερικες φορες οδηγει σε πιο προσωπικες σχεσεις. 1
zio10 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Παρακαλώ μη ταϊζετε το τρολ. Αν είμαστε αρκετά τυχεροί θα πεθάνει από την πείνα και θα μπορέσουμε οι υπόλοιποι να συζητήσουμε. Δε νομίζω ότι τρολάρουν...όντως έτσι βλέπουν τα πράγματα! Σεβαστή η άποψή τους αλλά ίσως δεν έχει νόημα να προσπαθεί να πείσει ο ένας τον άλλο! Όπως τα βλέπει ο καθένας! 1
bluesattack Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Παρακαλώ μη ταϊζετε το τρολ. Αν είμαστε αρκετά τυχεροί θα πεθάνει από την πείνα και θα μπορέσουμε οι υπόλοιποι να συζητήσουμε. Εκανες αερα στο αφεντικο σου σημερα ? Έτσι που τα παρουσιάζεις τα πράγματα εγώ βλέπω ότι οδηγείς προς την καλλιέργεια μιας νοοτροπίας όπου τα πάντα είναι τυπικά: χτυπάς κάρτα στις 9 ερχόμενος και στις 5 φεύγοντας κλπ κλπ. Αυτό ναι μεν είναι (και πρέπει να είναι!) το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποιο κινούμαστε, αλλά εμένα μου φαίνεται τελείως χαζή η λογική να το πας στα άκρα γιατί αυτό δε βολεύει ούτε εσένα ούτε τον εργοδότη σου. Ακροτητες το στανταρ ωραριο λοιπον.
defacer Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 ο εργαζομενος εχει δικαιωμα να ζητησει αδεια βασει νομου, εσυ ως εργοδοτης εχεις δικαιωμα να ζητησεις στον αλλον να δουλεψει παραπανω αλλα ως υπερωρια,αν θες τσαμπα τοτε πιθανοτατα θα παρεις ξερεις τι. Επειδή εσύ το αναφέρεις και δεν ξέρω αν υπάρχει η σχετική ενημέρωση στον πλανήτη happy, ξέρεις τι λέει ο νόμος για την άδεια; Ότι όταν την αιτηθείς ο εργοδότης θα πρέπει να σου τη δώσει εντός δύο μηνών. Για παράδειγμα: - Αφεντικό, θέλω άδεια 4 με 14 Αυγούστου, κανονίσαμε με τη γυναίκα μου να πάμε για ψάρεμα. - Στα παπάρια μου. Πόσο είναι αυτό, 9 εργάσιμες; Μπορείς να τις πάρεις ξεκινώντας από 4 Ιουλίου για να γιορτάσεις μαζί με τους Αμερικανούς. Θα είχες πρόβλημα αν στο έκαναν αυτό ε; Γιατί όμως, αφού είναι νόμιμο; Δε νομίζω ότι τρολάρουν...όντως έτσι βλέπουν τα πράγματα! Σεβαστή η άποψή τους αλλά ίσως δεν έχει νόημα να προσπαθεί να πείσει ο ένας τον άλλο! Όπως τα βλέπει ο καθένας! Άσχετα από τις απόψεις του καθενός, όταν απαντάς συστηματικά με μισή πρόταση συμπυκνωμένης μαλακίας είσαι τρολ. 5
~mxls~ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 13 σελίδες, για κάτι προφανές. Φυσικά και ισχύει ο τίτλος του θέματος. 1
zio10 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Αφηστε τις κουτοπονηριες, μην βαζετε το δημοσιο μπροστα, τωρα μιλαμε για τον ιδιωτικο τομεα.Ουτε δευτερολεπτο παραπανω δεν θα καθομουνα , και αν καθομουνα απο μεγαληαναγκη θα εριχνα εναν ποταμο βρισιδια απο μεσα μου.Ακου να πονεσει την επιχειρηση.Λες και ειναι μετοχος.Αυτα περνανε μονο σε καποιους , ονοματα δεν λεμε , που τους δουλεψε το αφεντικουλι οτι μετα απο αυτους το χαος και αισθανονται στελεχη της επιχειρησης .Ενταξει περνανε και στις μικρομεσαιες λογω της μη υπαρξης συνδικαλισμου και της ιδιομορφιας που αυτες εχουν και μερικες φορες οδηγει σε πιο προσωπικες σχεσεις. Εγώ νομίζω ότι θα σταματήσω, είπα την άποψή μου, είπατε τη δικιά σας. Δε μ' αρέσει να "τσακώνομαι" γενικά, το forum το βλέπω σαν μια παρέα. Και με τους φίλους μου όταν διαφωνούμε και δε βγάζουμε άκρη απλά αλλάζουμε θέμα! 1
bluesattack Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο πολύ. Εσύ αν μια μέρα δεν έχει δουλειά το μαγαζί θα πεις άστο αφεντικό δεν έκανα τίποτα σήμερα δεν αξίζει να πάρω μεροκάματο? Είπαμε κατανόηση και από τις δύο πλευρές! Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι αλλά ελπίζω να μη ψάχνεις για δουλειά αυτή την εποχή ή αν ψάχνεις να είσαι τοπ σε αυτό που κάνεις! (ειλικρινά το λέω, όχι ειρωνικά) Αφου θετε τοση κατανοηση γιατι δεν δενκανετε συναιτερο τον υπαλληλο με ποσοστα.Ετσι τις ημερες που δεν εχει δουλεια δεν θα πληρωνεται μια/.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 @Defacer Εγώ είμαι τις άποψης ότι είναι σαφώς θεμιτό ο εργοδότης σου να σου ζητήσει να κάτσεις παραπάνω. Όμως να το πληρώσει, είτε με υπερωρίες, είτε με έξτρα άδεια. Προφανώς και κάποιες φορές δεν θα βγαίνει η δουλειά, και θα είναι απαραίτητο να κάτσει παραπάνω ο εργαζόμενος. Όμως ο έλληνας εργοδότης προγραμματίζει τις δουλειές του θεωρώντας ότι πάντα θα κρατάει τον υπάλληλο παραπάνω. Συνεπώς δεν "έτυχε" απλά να καθυστερήσει κάτι. Ο εργοδότης συνειδητά ανέλαβε περισσότερη δουλειά απ'ότι υπο σε φυσιολογικές θα του επέτρεπαν οι ανθρώπινοι πόροι του να βγάλει σε πέρας. Έτσι υπάρχει μόνιμη ανάγκη για υπερωρίες. Ένας απο τους εργοδότες μου ως freelancer είναι απο το εξωτερικό. Έχουμε συμφωνήσει ότι θα εργάζομαι συγκεκριμένες ώρες/εβδομάδα....κάτι λιγότερο απο part-time. Για κάθε δευτερόλεπτο πέραν αυτών των ωρών "το κοντέρ γράφει". Θέλει να με ρωτήσει κάτι στο Skype το οποίο θα πάρει 15 λεπτά; Θα πληρωθώ για αυτά τα 15 λεπτά. Ούτε "να το ρίξει στο φιλότιμο", ούτε "loyalty" και τέτοιες ιστορίες. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των εργοδοτών εδώ σε σχέση με έξω. 6
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο πολύ. Εσύ αν μια μέρα δεν έχει δουλειά το μαγαζί θα πεις άστο αφεντικό δεν έκανα τίποτα σήμερα δεν αξίζει να πάρω μεροκάματο? Είπαμε κατανόηση και από τις δύο πλευρές! Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι αλλά ελπίζω να μη ψάχνεις για δουλειά αυτή την εποχή ή αν ψάχνεις να είσαι τοπ σε αυτό που κάνεις! (ειλικρινά το λέω, όχι ειρωνικά) εγω πληρωνομαι για να παω στο μαγαζι για χ ωρες. αν δεν εχει δουλεια δεν ειναι δικο μου προβλημα.
zio10 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Αφου θετε τοση κατανοηση γιατι δεν δενκανετε συναιτερο τον υπαλληλο με ποσοστα.Ετσι τις ημερες που δεν εχει δουλεια δεν θα πληρωνεται μια/. Λίγοι υπάλληλοι δέχονται να δουλέψουν έτσι. Τέλος πάντων, αυτά
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Επειδή εσύ το αναφέρεις και δεν ξέρω αν υπάρχει η σχετική ενημέρωση στον πλανήτη happy, ξέρεις τι λέει ο νόμος για την άδεια; Ότι όταν την αιτηθείς ο εργοδότης θα πρέπει να σου τη δώσει εντός δύο μηνών. Για παράδειγμα: - Αφεντικό, θέλω άδεια 4 με 14 Αυγούστου, κανονίσαμε με τη γυναίκα μου να πάμε για ψάρεμα. - Στα παπάρια μου. Πόσο είναι αυτό, 9 εργάσιμες; Μπορείς να τις πάρεις ξεκινώντας από 4 Ιουλίου για να γιορτάσεις μαζί με τους Αμερικανούς. Θα είχες πρόβλημα αν στο έκαναν αυτό ε; Γιατί όμως, αφού είναι νόμιμο; Άσχετα από τις απόψεις του καθενός, όταν απαντάς συστηματικά με μισή πρόταση συμπυκνωμένης μαλακίας είσαι τρολ. αν ο νομος ειναι ετσι δεν εχω κανενα δικαιωμα να φερω αντιρρηση,το αν θα μου αρεσει ειναι αλλο θεμα.
LiquidTroll Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 εγω πληρωνομαι για να παω στο μαγαζι για χ ωρες. αν δεν εχει δουλεια δεν ειναι δικο μου προβλημα. Αν δεν έχει δουλεια , θα χάσεις και εσύ την δική σου. Αν δεν πονεσεις το μαγαζί , και να ρίξεις ιδεες , τότε θα μείνεις χωρίς δουλεια Τι? Να ρίξω ιδεες και να βγάλει κέρδος και όλα αυτά για 500 Ευρώ? Οχι στα @@ μου. Ενας σωστός εργοδότης , αν βγάλει κέρδος απο την δουλειά σου και τις ιδεες σου , θα σε κρατήσει και θα σε πληρώσει σωστά , γιατί θα του είσαι απαραίτητος. Added Value 1
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 πραγματικά θέλω να μάθω τί δουλειά κάνεις....πραγματικά.... Δεν παίζει να δουλεύεις στην Ελλάδα.Επίσης με αυτά που λες , πρέπει να είσαι πολύ αριστερών πεποιθήσεων , και να ζεις σε άλλη πραγματικότητα , σε αυτή που λενε "θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα φορολογήσουμε το κεφάλαιο...." Οπότε εσύ που δουλεύεις όπου δουλεύεις , έχεις υπογράψει συμβόλαιο με 3 σελίδες job description , και αν σου ζητήσει ο εργοδότης να του πιάσεις έναν φάκελο πχ. θα του πεις δεν με πληρώνεις για αυτό. Τι μου θυμίζει αυτό....τι μου θυμίζει.... εχω περασει και απο τα 3 ειδη δουλειας,ιδιωτικο,δημοσιο και ελ επ,εστω και για λιγο. γενικα σαπιλα υπαρχει και στα 3,στο καθε τομεα για το δικο του λογο. εγω προσωπικα αποδιδω καλυτερα οταν δουλευω μονος μου,γιατι ξερω οτι οτι θυσια κανω και οτι κουραση βγαλω θα τη κερδισω εγω, και οχι καποιος αλλος. και αφου σ αρεσει να μιλας με ακροτητες και φακελους,αν ερθω στο μαγαζι σου και παρω ενα pc Πχ,και πληρωσω,δε θα σε πειραξει πριν παω στο ταμειο να παρω και ενα εξτρα αντικειμενο τσαμπα,δε φανταζομαι να το κανεις θεμα επειδη δε το γραφει στη λιστα του hardware που πληρωσα..? Αν δεν έχει δουλεια , θα χάσεις και εσύ την δική σου. Αν δεν πονεσεις το μαγαζί , και να ρίξεις ιδεες , τότε θα μείνεις χωρίς δουλεια Τι? Να ρίξω ιδεες και να βγάλει κέρδος και όλα αυτά για 500 Ευρώ? Οχι στα @@ μου. Ενας σωστός εργοδότης , αν βγάλει κέρδος απο την δουλειά σου και τις ιδεες σου , θα σε κρατήσει και θα σε πληρώσει σωστά , γιατί θα του είσαι απαραίτητος. Added Value αν δεν εχει δουλεια για μια μερα θα χασω τη δουλεια μου?πως ακριβως? θα με απολυσει για μια μερα και μετα θα με ξαναπροσλαβει? για να πονεσω το μαγαζι πρεπει πρωτα να με πονεσει αυτο,αν το μαγαζι με βλεπει σα δουλο,τοτε θα παρει @@. και μαντεψε,αν κλεισει το μαγαζι ο υπαλληλος απλα θα μεινει χωρις δουλεια,το μαγαζι θα μεινει με χρεη. αν εσυ παιρνεις εναν υπαλληλο και του δινεις 500 ευρω για να βγαζει φωτοτυπιες και να σηκωνει τηλεφωνα εχεις και απαιτησεις για οικονομικες αναλυσεις απο αυτον τον υπαλληλο? 2
defacer Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 @zakk Το τι θα κάνεις όταν ο εργοδότης σου ζητήσει να κάτσεις παραπάνω είναι δικό σου θέμα. Σαφώς και είναι δικαίωμά σου να ζητήσεις υπερωρίες από το πρώτο λεπτό και ο εργοδότης θα έπρεπε να στις πληρώσει. Σαφώς και είναι όχι μόνο δικαίωμά σου αλλά και πολύ λογικό αν κάνεις κάθε μέρα υπερωρίες να πεις "Αφεντικό κοίτα, η δουλειά είναι μονίμως πολλή και παρόλο που έχω διάθεση να βοηθήσω, όταν ήρθα άλλα είχαμε συμφωνήσει. Η κατάσταση ως έχει είναι πολύ άσχημη για μένα και θέλω να βρούμε κάποια λύση." Ο εργοδότης που θα το κάνει αυτό συστηματικά και επίτηδες είναι απλά κακός εργοδότης και αντιεπαγγελματίας και θα έπρεπε να τον μαυρίσουν όλοι για να μην είναι πια εργοδότης και να ησυχάσουμε απ' αυτόν. Ο σωστός εργοδότης ξέρει ότι το πρόβλημά σου είναι έμμεσα και δικό του πρόβλημα και θα προσπαθήσει να το λύσει όσο καλύτερα του επιτρέπει η κατάσταση. Δεν έχει καν να κάνει με τη στενή έννοια του εργοδότη. Ο διευθυντής σου στην πολυεθνική και ο λογαχός στο στρατό δεν είναι εργοδότες σου αλλά βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση απέναντί σου. Αυτά τα πράγματα νομίζω είναι προφανή σε όλους και δε διαφωνώ σε τίποτα. Η νοοτροπία των εργοδοτών εδώ είναι όντως κατα μέσο όρο κακή, αλλά το να φτάνουμε σε σημείο μίσος ταξικό τσακίστε το κεφάλαιο ο εργοδότης είναι βδέλλα δεν ακούω τίποτα είναι ηλίθιο πέρα από κάθε περιγραφή. Εργοδότης και εργαζόμενος ιδανικά δεν είναι δύο αντίπαλοι που προσπαθούν ο ένας να βγάλει όσο μπορεί περισσότερα από τον άλλο. Βρίσκονται σε μια συμβιωτική σχέση: όσο καλύτερα είναι τα πράγματα για τον ένα, τόσο καλύτερα είναι και για τον άλλο. Και βέβαια για να συμβεί αυτό στην πράξη πρέπει ο εργοδότης να μην είναι βλαμμένος. Αλλά εκτός απ' αυτό, πρέπει και ο υπάλληλος να μην είναι βλαμμένος. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις