Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

.......Αν μπορούσα να βάλω ένα υποτιθέμενο όριο, θα έλεγα πως υποψήφιοι σε ηλικίες <28 ετών, έχουν μεγαλώσει σε περίεργες υπερπροστατευτικές συνθήκες...........................

Συμφωνώ απόλυτα

Και μάλιστα στις μικρότερες ηλικίες (γυμνασίου/λυκείου) τα πράγματα είναι χειρότερα.

Δεν ξέρω αν βγαίνοντας από το σχολείο θα αναγκαστούν να ωριμάσουν γρηγορότερα λόγω συνθηκών αλλά.....

Για όσους πιστεύουν ότι υπερβάλω κάντε ένα απλό πέρασμα έξω από ένα λύκειο την ώρα προσέλευσης των μαθητών. Πολλοί (αν και έχω στην άκρη της γλώσσας μου να πω "οι περισσότεροι") έχουν το βλέμμα του...Σταλόνε (ή της αγελάδας αν προτιμάτε) και οι κινήσεις τους είναι ανάλογες.

• Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο φίλος μου είναι μεγάλη περίπτωση άσε...Μπροστά μου τον έχουν παρει τηλ απο τεράστιες εταιρείες εξωτερικού και τον ζητάνε Γερμανία, Αγγλία, Βουλγαρία με μισθό 50-55 χιλιάδες και δεν πάει. Προς το παρόν την παλεύει εδω, οπότε δεν γουστάρει να φύγει απο εδω.

Disclaimer: Δουλεύει ήδη σε εταιρεία, απλά βαρεθηκε εκει και ψιλο-ψαχνετε!

Αυτό ισχύει ακριβώς όπως το λες και για κάποιον άλλο που ξέρω. Αλλά 30Κ στη Θεσσαλονίκη και σε θέση χωρίς υφισταμένους δεν παίρνει. Οι μισθοί στο εξωτερικό είναι τελείως άλλο πράγμα.

Δημοσ.

Δε λέμε για τον ίδιο εκτός ίσως αν είσαι φίλος μου. :P

Το επίπεδο είναι σχετικό. Αν είσαι ο Γκέκας μπορείς να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου βαυκαλιζόμενος με το πόσο μεγάλη την έχεις, παίζεις και στην εθνική εξάλλου. Ή μπορείς να δεις τι κάνει ο van Persie για να καταλάβεις τι σημαίνει πραγματικά επίπεδο.

Αν πάλι είσαι ο van Persie, μπορείς να δεις τι κάνει ο Messi και ο Ronaldo.

Ή αν το προτιμάς μαθηματικά, το να είσαι ένας στους 10.000 ακούγεται πολύ εντυπωσιακό. Μέχρι να σκεφτείς ότι αυτό σημαίνει πως υπάρχουν στον πλανήτη άλλοι 600.000 το ίδιο ή περισσότερο καλοί από σένα.

Γενικά και χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν, το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τη μάζα και να βγεις καλύτερος είναι πολύ εύκολο. Αλλά δεν είναι πολύ χρήσιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Για ποια δουλειά εκπαιδεύεις κάποιον ΚΑΙ στο autocad ΚΑΙ στο Joomla????

Είπε παραπάνω ο φίλος ότι έχει φροντιστήριο πληροφορικής νομίζω

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο να προσλάβω για έναν λόγο μονάχα, γιατί μπορεί να χάλαγε η συνεργασία μας, να μην ήταν όντως κατάλληλοι για την συγκεκριμένη θέση και μετά από χρόνια φιλίας να ξέσπαγε έχθρα μεταξύ μας. Το να έχεις έναν φίλο σε μια δική σου δουλειά εντελώς θεωρητικά μπορεί να φαίνεται οτι καλύτερο γιατί τον ξέρεις και σε ξέρει, δυστυχώς όμως αν υπάρξει πρόβλημα μπορεί ο άλλος να έπερνε την απόλυση επί προσωπικού, ειδικά αν τα έχει ανάγκη τα λεφτά.

Ρώτησα να τον προσλάβεις σαν επαγγελματία και συνεργάτη χωρίς να τον ξέρεις - έτσι όπως τους ζεις στο καθημερινό σου περιβάλλον. Υποθετική ερώτηση.

Δεν άνοιγω συζήτηση για πρόσληψη φίλων.

Δημοσ.

Νομίζω ότι το λίγο πριν και το λίγο μετά είναι νόμιμα και μέσα στις υποχρεώσεις του υπαλλήλου, ακόμα και αν δεν είναι έτσι είναι "δεοντολογικά" σωστό και για τους συναδέλφους

ε ναι

μιση ωρα πριν μιση ωρα μετα να πως γινεται το  9ωρο.

Αγαπητέ μου φίλε , για να έχεις δικαιώματα , πρεπει να είσαι σωστός στις υποχρεώσεις σου.

Όπως είπα παραπάνω , τον Αυγουστο , μου ζητήσανε 2 μερες Ανευ Αποδοχών και τους τις έδωσα δώρο.

Και ακόμα παραπάνω. Δεν πρεπει να είσαι μόνο εντάξει στις υποχρεώσεις σου. Χρειάζεται και το added value.

Added Value = Αυτό που σε ξεχωρίζει απο τους άλλους και με κάνει να σε θέλω στην δουλειά μου , που δεν το έχουνε οι άλλοι , που σε κάνει ξεχωριστό και αναγκαίο.

ΥΓ : με μεγάλη ευκολία λέμε όλοι μας  "ελα μωρε , θα πέσει έξω αν μου κάνει μια άυξηση 100 Ευρά? "

To προβλημα δεν είναι τα 100 Ευρά , είναι το ΙΚΑ τους που πάει αναλογικά , και αυξάνεται πολύ με τα 100 Ευρά.

Είναι το ΦΜΥ που πάλι αυξάνεται.

Ειναι ειναι ειναι........Δεν είναι τόσο απλό.

εσυ εδωσες αδεια τον αυγουστο επειδη μπορουσες,αν ειχε πεσει δουλεια σιγα που θα δινες.

οι υποχρεωσεις του υπαλληλου ειναι να ερχεται στο ωραριο του και να δουλευει.

αν πιστευεις οτι το ωραριο δεν ειναι αρκετο,τοτε πληρωνεις υπερωριες η παιρνεις εξτρα υπαλληλο η κανεις εσυ τη δουλεια του,αλλη λυση δεν υπαρχει.

added value ειναι να δουλευεις εξτρα χωρις να πληρωνεσαι?

• Like 1
Δημοσ.

ε ναι

εσυ εδωσες αδεια τον αυγουστο επειδη μπορουσες,αν ειχε πεσει δουλεια σιγα που θα δινες.

αν πιστευεις οτι το ωραριο δεν ειναι αρκετο,τοτε πληρωνεις υπερωριες η παιρνεις εξτρα υπαλληλο η κανεις εσυ τη δουλεια του,αλλη λυση δεν υπαρχει.

έχω την εντύπωση ότι εως και μια ώρα παραπάνω δε θεωρείται υπερωρία αλλά ίσως ισχύει σε συγκεκριμένους κλάδους. Επίσης, σε αλλαγή βάρδιας πχ καλό είναι να πηγαίνεις ένα τεταρτάκι νωρίτερα και όχι ακριβώς. Ειδικά αν η θέση απαιτεί να γίνει και κάποια ενημέρωση στην αλλαγή. Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα, όχι τόσο για την επιχείρηση αλλά για μένα και τους συναδέλφους μου. (Δε λέμε να κάθεσαι συστηματικά μια ώρα περισσότερο αλλά αν χρειαστεί κάποια φορά να κάτσεις 20-30 λεπτά δε νομίζω ότι έγινε και κάτι...)

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή αν δίνεις φαγητό στους άστεγους επειδή σου περισσεύει αυτό δε σημαίνει τίποτα. Αν δε σου περίσσευε σιγά που θα δινες.

Go team Greece.

Δε μου λες, όταν καμιά φορά έτυχε να φύγεις νωρίτερα επειδή κάτι απρόοπτο συνέβη, ή όταν χρειάστηκε να φύγεις το πρωί για να πας να κάνεις κάτι σε κάποια δημόσια υπηρεσία, στο τέλος του μήνα πήγες στο λογιστήριο να πεις ότι την αμοιβή που αντιστοιχεί στις 2 ώρες που έχασες δεν τη θέλεις επειδή δεν τα δούλεψες;

Αν ναι, επικροτώ την αίσθηση του δικαίου σου.

Αν όχι, γιατί μιλάς μ' αυτό τον τρόπο;

Δημοσ.

έχω την εντύπωση ότι εως και μια ώρα παραπάνω δε θεωρείται υπερωρία αλλά ίσως ισχύει σε συγκεκριμένους κλάδους. Επίσης, σε αλλαγή βάρδιας πχ καλό είναι να πηγαίνεις ένα τεταρτάκι νωρίτερα και όχι ακριβώς. Ειδικά αν η θέση απαιτεί να γίνει και κάποια ενημέρωση στην αλλαγή. Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα, όχι τόσο για την επιχείρηση αλλά για μένα και τους συναδέλφους μου. (Δε λέμε να κάθεσαι συστηματικά μια ώρα περισσότερο αλλά αν χρειαστεί κάποια φορά να κάτσεις 20-30 λεπτά δε νομίζω ότι έγινε και κάτι...)

το τσαμπα πεθανε.

• Like 1
Δημοσ.

ε ναι

Αγαπητέ μου φίλε , μην με παρουσιάζεις σαν τον κουτοπόνηρο καραβλαχο έλληνα λαμόγιο που προσπαθεί να βγάλει απο την μύγα ξίδι.

Και όχι , έχω δουλεια , και τους έδωσα + 2 μέρες μετά τις 25 Αυγούστου που θα έχω περισσότερη δουλεια.

Σοβαρά? Οι υποχρεώσεις του εργαζομένου είναι απλά να έρχεται στο ωράριό του και να δουλεύει? Δεν πρεπει να πονέσει την δουλεια και το μαγαζί? Δεν πρέπει να το θεωρεί σαν επέκταση δική του?Δεν πρέπει να προσπαθεί παραπάνω?

Μόλις μου επιβεβαίωσες αυτό που έλεγα παραπάνω για την δημοσιο-υπαλληλική συμπεριφορά που έχουμε.

Added value φίλε μου , το εξήγησα και παραπάνω , είναι ο λόγος που σε κρατάω στην εταιρία μου. Οποιοσδήποτε μπορεί να δουλέψει όπως λες εσύ , αλλά αυτό που προσφέρεις εσύ , είτε σε γρηγοράδα , είτε σε κέρδος , είτε σε ποσότητα , είτε σε ποιότητα , είναι αυτό που σε ξεχωρίζει απο τους άλλους. Το κάτι παραπάνω πως να στο πω.

• Like 5
Δημοσ.

Δηλαδή αν δίνεις φαγητό στους άστεγους επειδή σου περισσεύει αυτό δε σημαίνει τίποτα. Αν δε σου περίσσευε σιγά που θα δινες.

Go team Greece.

Δε μου λες, όταν καμιά φορά έτυχε να φύγεις νωρίτερα επειδή κάτι απρόοπτο συνέβη, ή όταν χρειάστηκε να φύγεις το πρωί για να πας να κάνεις κάτι σε κάποια δημόσια υπηρεσία, στο τέλος του μήνα πήγες στο λογιστήριο να πεις ότι την αμοιβή που αντιστοιχεί στις 2 ώρες που έχασες δεν τη θέλεις επειδή δεν τα δούλεψες;

Αν ναι, επικροτώ την αίσθηση του δικαίου σου.

Αν όχι, γιατί μιλάς μ' αυτό τον τρόπο;

δεν εχει τυχει,αλλα και να γινοταν λογικο ειναι,πληρωνεσαι με την ωρα.

Αγαπητέ μου φίλε , μην με παρουσιάζεις σαν τον κουτοπόνηρο καραβλαχο έλληνα λαμόγιο που προσπαθεί να βγάλει απο την μύγα ξίδι.

Και όχι , έχω δουλεια , και τους έδωσα + 2 μέρες μετά τις 25 Αυγούστου που θα έχω περισσότερη δουλεια.

Σοβαρά? Οι υποχρεώσεις του εργαζομένου είναι απλά να έρχεται στο ωράριό του και να δουλεύει? Δεν πρεπει να πονέσει την δουλεια και το μαγαζί? Δεν πρέπει να το θεωρεί σαν επέκταση δική του?Δεν πρέπει να προσπαθεί παραπάνω?

Μόλις μου επιβεβαίωσες αυτό που έλεγα παραπάνω για την δημοσιο-υπαλληλική συμπεριφορά που έχουμε.

Added value φίλε μου , το εξήγησα και παραπάνω , είναι ο λόγος που σε κρατάω στην εταιρία μου. Οποιοσδήποτε μπορεί να δουλέψει όπως λες εσύ , αλλά αυτό που προσφέρεις εσύ , είτε σε γρηγοράδα , είτε σε κέρδος , είτε σε ποσότητα , είτε σε ποιότητα , είναι αυτό που σε ξεχωρίζει απο τους άλλους. Το κάτι παραπάνω πως να στο πω.

να πονεσει τη δουλεια και το μαγαζι? ειναι μετοχος και δε το ξερει?ΟΧΙ δε θα πονεσει τιποτα,εσυ τον πληρωνεις για να δουλευει Χ ωρες και τιποτα αλλο.

κλασσικη νοοτροπια,οταν οι δουλειες πανε καλα,τα κερδη σε μενα,οταν οι δουλειες δε πανε καλα τις ζημιες τις μοιραζομαι με τους αλλους.

Δημοσ.

Απλά είχαμε καλομάθει οι περισσότεροι και παίρναμε πολλά ενώ δίναμε λίγα και δεν είχαμε και ιδιαίτερα προσόντα...αν δε μας άρεσε, ξυπνούσε ο επαναστάτης μέσα μας και φεύγαμε...(προσπαθούσαμε να απολυθούμε όμως για να πάρουμε και την αποζημίωση...) γιατί ξέραμε ότι θα βρούμε αλλού δουλειά να πάρουμε κανά χιλιάρικο με απολυτήριο λυκείου και χωρίς να ξέρουμε να γράψουμε ένα mail! Τώρα που ζορίζουν τα πράγματα θα αλλάξει αναγκαστικά και η νοοτροπία μας, οι (πραγματικά) καλοί, εργατικοί και τολμηροί πάντως δε θα χαθούν και ας υπάρχει "κρίση"  

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...