michael92 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ε ναι , να μην κατσει λιγο τζαμπε να παρει πρωτα το ''κολαι'' ? Μην παει στραφι και η φοβερη επενδυση σε ανθρωπινο δυναμικο που θελει να κανει ο αφεντικουρας Διαφωνώ, υπάρχει τερράστια διαφορά στο 2 ώρες δοκιμαστικά και στο μια βδομάδα δοκιμαστικά που κάνουν άλλοι. Το πρώτο είναι φυσιολογικό.
bluesattack Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Διαφωνώ, υπάρχει τερράστια διαφορά στο 2 ώρες δοκιμαστικά και στο μια βδομάδα δοκιμαστικά που κάνουν άλλοι. Το πρώτο είναι φυσιολογικό. Τι το φυσιολογικο εχει ? Τι θα καταλαβει σε μια ωρα ? Ας την κανει μια ωρα συνεντευξη αν τρεμει για την εκβαση της φοβερης αυτης επιχειρηματικης του επενδυσης...Να προσλαβει δηλαδη γραμματεα η τηλεφωνητρια με 500 Ε Την ειδε τωρα , λογω μνημονιου,και το μικρο κεφαλαιο μεγκαλο κεφαλαιο.Εμαθε και ο Μπαρμπαμητσος την παραγωγικοτητα και την ανταγωνιστικοτητα του υπαλληλου, τα deadline .Σε λιγο θα κανουν και stress test. deadline λες και θα αναλαβει κανα project εκκατομυριων σε καποιο πολυεθνικο ομιλο η κοπελιτσα που θα σηκωνει τηλεφωνα η θα κλεινει ραντεβου για 500 ε και με την φοβερη διμηνη συμβαση της 3
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ειπώθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις, αν και πιστεύω πως έχουν ξαναγραφτεί τα ίδια σε παρόμοια θέματα. Θεωρώ λογικό οτι ο εργαζόμενος πρέπει να λαμβάνει υπόψη διάφορες παραμέτρους καθώς και την κατάσταση της άλλης μεριάς. Το θέμα είναι οτι στην σημερινή Ελλάδα του μπάχαλου και της ισοπέδωσης, που οι περισσότεροι εργοδότες γίναν αγρίμια, δύσκολα πείθεις έναν εργαζόμενο να κοιτάξει και τα προβλήματα της άλλης μεριάς. Ακόμα βέβαια και στις καλές εποχές πάλι ίσχυε το ίδιο. Αυτό μπορεί να το κάνει περισσότερο κάποιος πάνω από 30 που θα έχει αλλάξει μερικούς εως πολλούς εργοδότες και δουλειές και θα του έχουνε τύχει και καλοί και κακοί εργοδότες. Κάποιος χωρίς πολύ εμπειρία που έχει συναντήσει μόνο έναν εργοδότη π.χ και ο εργοδότης έχει φερθεί σκάρτα ή κάποιος που μόλις τελείωσε την σχολή και δεν έχει ακόμη προσγειωθεί, άντε να τον πείσεις μετά. Και ενα κουτσομπολιο... Τις προαλλες ειχε ερθει μια στην εταιρεια για τηλεφωνητρια και ζητουσε 1000 ευρω γιατι λεει εχει προυπηρεσια κι εχει βγαλει λεει επικοινωνιες. ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΩΡΗ ΜΟΛΩΧΑ; Κι οχι μονο αυτη, σκασαν πολλαααααα νουμερα... Αυτα βλεπω και λεω να γιατι εχουμε ανεργια. Υπάρχει και καλύτερο. Μπαίνει ο ξαδερφός μου σε μια εταιρία για συνέντευξη. Τον ρωτάει ο εργοδότης διάφορα έκαναν μια συζήτηση για την δουλειά και τα προσόντα καθώς και διάφορα άσχετες συζητήσεις. Στο τέλος του λέει ο εργοδότης (60αρης περίπου), "είσαι πολύ προσγειωμένος και αυτό είναι θετικό, πρίν από εσένα μιλούσα με έναν που έλεγε οτι πρέπει να πάρει 400 ευρώ επιπλέον μισθό επειδή έφερε 19000 μόρια στις πανελλήνιες".
LiquidTroll Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Πάντως παιδιά έχω πάρει 2 καθηγητές , και προσωπικά εγώ επένδυσα πάνω τους. Τους εκπαίδευσα σε προγράμματα που δεν είχανε ιδέα όπως AutoCAD , Joomla , Γραφιστικά προγράμματα κλπ. Εγώ προσωπικά θα επιμείνω ότι τουλάχιστον για να δουλέψεις για εμένα , όσο και ακουγεται ψωνίστικο , πρέπει να έχεις 4-5 πραγματάκια τα οποία γουστάρω στους άλλους σαν άτομα και σαν επαγγελματίες. Να είσαι έτοιμος να ιδρώσεις την φανέλα Να είσαι έτοιμος να μάθεις ότι δεν ξέρεις Όπως είπα και πριν , εγώ δεν γουστάρω δημοσίους υπαλλήλους. Και λυπάμαι που θα το πω , αλλά τις κοπέλες που ήρθανε για το τεστάκι , διέκρινα πολλές ότι είχανε το υφάκι του δημοσίου υπαλλήλου. Μερικές το παίζανε και κομάντα , και μόλις τους έβαλα το τεστ , αγχωθήκανε , τσαντιστήκανε , πνιγήκανε σε μια κουταλιά νερό. Εάν τις είχα περάσει απο μια συνέντευξη , ΟΛΕΣ θα μου λέγανε ψέματα , ότι έχουνε τις αξίες που θα ζητούσα. Δυστυχώς δεν έχουμε ξεπεράσει , ακόμα , το υφάκι "Ελα μωρέ , δουλεύω για τον μαλάκα , θα παίζω πασιέντζα όλη μέρα και θα κάνω ότι δουλεύω , θα κονομάω 700-800 τον μήνα , και στα @@ μου" Επίσης , κάτι που με εκνευρισε , ήτανε ότι μερικές ερχόντουσαν σαν ρακοσυλλέκτριες ντυμένες , και χωρίς το κατάλληλο επαγγελματικό ντύσιμο και ύφος και σοβαρότητα που θα έπρεπε να έχουνε. Μερικές μου μιλάγανε στον ενικό(!!!) , προφανώς παρασυρμένες απο το νεαρό της ηλικίας μου. Μία μου μίλαγε στον ενικό , περίμενε δηλαδή να τελειώσουνε οι άλλοι για να μπει το γκρουπ της για τεστ , και με ρωτάει :" Να σε ρωτήσω , ο κύριος LiquidTroll πότε θα έρθει ? - Εγώ είμαι ο LiquidTroll , της απάντησα....... Μερικές αργούσανε 15-20 λεπτά. Γενικά , παίδες , το ξαναλέω , έχουμε κληρονομήσει το στυλάκι δημόσιος υπάλληλος απο την προηγούμενη γενιά. Λίγοι είναι αυτοί που γουστάρουνε να δουλέψουνε και να πιάσουνε στόχους , οι περισσότεροι κάνουνε αγγαρεία , και προσπαθούνε φυσικά να δουλέψουνε και να ιδρώσουνε όσο το δυνατό γίνεται λιγότερο. Η γενιά μας έχει πάρα πολλους τεμπέληδες , δυστυχώς. Τεμπέληδες και κακομαθημένους Επίσης , οι περισσότεροι κοιτάνε τα δικαιώματά τους , αλλά ξεχνάνε τις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή μπορεί να τους πεις να έρθουνε 15-30 λεπτά πιο νωρίς ή να κάτσουνε 15-20 λεπτά αργότερα , και να αρχίζουνε να φωνάζουνε για τα δικαιώματά τους ( μου έχει τύχει !!!) 11
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Nice. Επίπεδο εταιριών/μισθών/θέσεων αν επιτρέπεται, κάτι πιο συγκεκριμένο? Ε τώρα, τι define σοβαρά προσόντα, μεγάλα παιδιά είμαστε. Αν πάει για δουλειά γραφείου, δεν είναι ανάγκη να ξέρει την SUMXYMY2, αλλά ένα IF κι ένα SUM ναι, αν είναι λογιστής δεν είναι ανάγκη να γράφει 1000σέλιδο M&A pitch book στo lunch του, αλλά ένα απλό P&L Analysis ναι, αν είναι μαρκετίστας δεν είναι ανάγκη να διοργανώνει promo events για το iPhone 6, αλλά ένα cluster analysis ναι, αν είναι "διοικητής επιχειρήσεων" δεν είναι ανάγκη να παίζει GARCH models στα δάχτυλα, αλλά ένα regression ναι, αν ειναι προγραμματιστης δεν θα του ζητήσουν να φτιάξει τον pagerank algorithm, αλλά ένα απλό *random μέτριο πράγμα στη γλώσσα προγραμματισμού που ζητείται* ναι, πολιτικος μηχανικος Burj Al Arab όχι, χειρισμός AutoCad ναι, web designer/developer διάδοχο του Facebook όχι, χειρισμός Joomla ναι, ε καταλαβες πανω κατω. Από ιδιωτική εκπαίδευση και κλινικές μέχρι κατασκευαστικές για το αντικείμενο και επίπεδο (εταιρία και μισθός) όχι το μεγαλύτερο αλλά σίγουρα όχι το μικρότερο. Το περνάω το test; Αυτό που επίσης έχω δει όμως στην Ελλάδα είναι internships με τσάμπα εργασία χωρίς να παραπονιούνται που πάνε τσάμπα αλλά γουστάρανε κιόλας που θα αποκτούσαν εμπειρία. 1
leonidas_fs Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Τις προάλλες πόσταρα ένα θέμα όπου προαναγγέλλω ότι θα ψάχνουμε κάποιον για ν' αναλάβει τα τωρινά μου καθήκοντα. Στα πλαίσια αυτής της φάσης συζητάμε διάφορα με το αφεντικό, ο οποίος μου είπε ότι την προηγούμενη φορά εκτός από το δικό μου είδαν περίπου 100 βιογραφικά ακόμα. Από τους 100 αυτοί που δεν κόβονται μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού. By the way, μπορείς να μας πει είτε εδω είτε μέσω pm πόσα δίνει η εταιρεία σου; Εχω το ιδανικό άτομο, αλλα δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει με <30.000 € τον χρόνο...
viper2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/32779/oi-ergodotes-den-vriskoun-prosopiko-me-ta-apaitoymena-prosonta
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Επίσης , οι περισσότεροι κοιτάνε τα δικαιώματά τους , αλλά ξεχνάνε τις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή μπορεί να τους πεις να έρθουνε 15-30 λεπτά πιο νωρίς ή να κάτσουνε 15-20 λεπτά αργότερα , και να αρχίζουνε να φωνάζουνε για τα δικαιώματά τους ( μου έχει τύχει !!!) φανταζομαι δε θα σε πειραζε να σου ζηταγανε 50-100 ευρω το μηνα παραπανω ή καμια 10ρια μερες αδεια παραπανω. 3
zio10 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 φανταζομαι δε θα σε πειραζε να σου ζηταγανε 50-100 ευρω το μηνα παραπανω ή καμια 10ρια μερες αδεια παραπανω. Νομίζω ότι το λίγο πριν και το λίγο μετά είναι νόμιμα και μέσα στις υποχρεώσεις του υπαλλήλου, ακόμα και αν δεν είναι έτσι είναι "δεοντολογικά" σωστό και για τους συναδέλφους
LiquidTroll Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 φανταζομαι δε θα σε πειραζε να σου ζηταγανε 50-100 ευρω το μηνα παραπανω ή καμια 10ρια μερες αδεια παραπανω. Αγαπητέ μου φίλε , για να έχεις δικαιώματα , πρεπει να είσαι σωστός στις υποχρεώσεις σου. Όπως είπα παραπάνω , τον Αυγουστο , μου ζητήσανε 2 μερες Ανευ Αποδοχών και τους τις έδωσα δώρο. Και ακόμα παραπάνω. Δεν πρεπει να είσαι μόνο εντάξει στις υποχρεώσεις σου. Χρειάζεται και το added value. Added Value = Αυτό που σε ξεχωρίζει απο τους άλλους και με κάνει να σε θέλω στην δουλειά μου , που δεν το έχουνε οι άλλοι , που σε κάνει ξεχωριστό και αναγκαίο. ΥΓ : με μεγάλη ευκολία λέμε όλοι μας "ελα μωρε , θα πέσει έξω αν μου κάνει μια άυξηση 100 Ευρά? " To προβλημα δεν είναι τα 100 Ευρά , είναι το ΙΚΑ τους που πάει αναλογικά , και αυξάνεται πολύ με τα 100 Ευρά. Είναι το ΦΜΥ που πάλι αυξάνεται. Ειναι ειναι ειναι........Δεν είναι τόσο απλό. 4
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Και ως εργοδότης και ως εργαζόμενος ακριβώς το ίδιο επιβεβαιώνω και εγώ. >80% των υποψήφιων εργαζομένων δεν κάνουν για εργασία. Δεν είναι μόνο που δεν έχουν την εταιρική κουλτούρα, είναι περισσότερο ενα γενικότερο πρόβλημα αρχών και γενικότερης κουλτούρας. Δεν προσλαμβάνω πτυχίο, προσλαμβάνω άνθρωπο. Και όμως δεν μπορεί να το καταλάβει ο περισσότερος κόσμος. Προσλαμβάνω σύνολο δεξιοτήτων τις οποίες το 85% ΔΕΝ τις έχει. Όλες οι θέσεις που αναφέρονται ΔΕΝ απαιτούν απίστευτη μόρφωση, απαιτούν κοινή λογική, κουλτούρα και όρεξη. Αν μπορούσα να βάλω ένα υποτιθέμενο όριο, θα έλεγα πως υποψήφιοι σε ηλικίες <28 ετών, έχουν μεγαλώσει σε περίεργες υπερπροστατευτικές συνθήκες - που φυσικά θεωρούν αυτονόητες - και δεν νοείται για αυτούς το 30λπετο για να πας στη δουλειά σου, να πρέπει να κουραστείς και να σκεφθείς. Δυστυχώς είναι μαθημένοι στην καλοπέραση και στην προστατευμένη ζωή δίχως κόπο. Το όνειρο του Δημοσίου Σκεφτείτε απλά σαν εργοδότες και θα πάρετε την κατάλληλη απάντηση: όλους αυτούς που γνωρίζετε / κάνετε παρέα κλπ, θα τους προσλαμβάνατε να εργαστούν για εσάς και να στηριχτείτε επάνω τους????? 10
LogokrisiaGR Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Πάντως παιδιά έχω πάρει 2 καθηγητές , και προσωπικά εγώ επένδυσα πάνω τους. Τους εκπαίδευσα σε προγράμματα που δεν είχανε ιδέα όπως AutoCAD , Joomla , Γραφιστικά προγράμματα κλπ. Εγώ προσωπικά θα επιμείνω ότι τουλάχιστον για να δουλέψεις για εμένα , όσο και ακουγεται ψωνίστικο , πρέπει να έχεις 4-5 πραγματάκια τα οποία γουστάρω στους άλλους σαν άτομα και σαν επαγγελματίες. Να είσαι έτοιμος να ιδρώσεις την φανέλα Να είσαι έτοιμος να μάθεις ότι δεν ξέρεις Όπως είπα και πριν , εγώ δεν γουστάρω δημοσίους υπαλλήλους. Και λυπάμαι που θα το πω , αλλά τις κοπέλες που ήρθανε για το τεστάκι , διέκρινα πολλές ότι είχανε το υφάκι του δημοσίου υπαλλήλου. Μερικές το παίζανε και κομάντα , και μόλις τους έβαλα το τεστ , αγχωθήκανε , τσαντιστήκανε , πνιγήκανε σε μια κουταλιά νερό. Εάν τις είχα περάσει απο μια συνέντευξη , ΟΛΕΣ θα μου λέγανε ψέματα , ότι έχουνε τις αξίες που θα ζητούσα. Δυστυχώς δεν έχουμε ξεπεράσει , ακόμα , το υφάκι "Ελα μωρέ , δουλεύω για τον μαλάκα , θα παίζω πασιέντζα όλη μέρα και θα κάνω ότι δουλεύω , θα κονομάω 700-800 τον μήνα , και στα @@ μου" Επίσης , κάτι που με εκνευρισε , ήτανε ότι μερικές ερχόντουσαν σαν ρακοσυλλέκτριες ντυμένες , και χωρίς το κατάλληλο επαγγελματικό ντύσιμο και ύφος και σοβαρότητα που θα έπρεπε να έχουνε. Μερικές μου μιλάγανε στον ενικό(!!!) , προφανώς παρασυρμένες απο το νεαρό της ηλικίας μου. Μία μου μίλαγε στον ενικό , περίμενε δηλαδή να τελειώσουνε οι άλλοι για να μπει το γκρουπ της για τεστ , και με ρωτάει :" Να σε ρωτήσω , ο κύριος LiquidTroll πότε θα έρθει ? - Εγώ είμαι ο LiquidTroll , της απάντησα....... Μερικές αργούσανε 15-20 λεπτά. Γενικά , παίδες , το ξαναλέω , έχουμε κληρονομήσει το στυλάκι δημόσιος υπάλληλος απο την προηγούμενη γενιά. Λίγοι είναι αυτοί που γουστάρουνε να δουλέψουνε και να πιάσουνε στόχους , οι περισσότεροι κάνουνε αγγαρεία , και προσπαθούνε φυσικά να δουλέψουνε και να ιδρώσουνε όσο το δυνατό γίνεται λιγότερο. Η γενιά μας έχει πάρα πολλους τεμπέληδες , δυστυχώς. Τεμπέληδες και κακομαθημένους Επίσης , οι περισσότεροι κοιτάνε τα δικαιώματά τους , αλλά ξεχνάνε τις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή μπορεί να τους πεις να έρθουνε 15-30 λεπτά πιο νωρίς ή να κάτσουνε 15-20 λεπτά αργότερα , και να αρχίζουνε να φωνάζουνε για τα δικαιώματά τους ( μου έχει τύχει !!!) τι εννοείς τεστάκι;
defacer Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 By the way, μπορείς να μας πει είτε εδω είτε μέσω pm πόσα δίνει η εταιρεία σου; Εχω το ιδανικό άτομο, αλλα δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει με <30.000 € τον χρόνο... Δε μπορώ, κι εξάλλου δεν είναι και γραμμένο σε πέτρα -- ο καθένας ανάλογα με τα προσόντα και το value που μπορεί να φέρει διαπραγματεύεται ανάλογα. Ο φίλος σου αν θέλει 30Κ ενδεχομένως είναι overqualified και θα του ταίριαζε καλύτερα μια θέση επιπέδου team lead την οποία υποθέτω θα ήταν λογικό να έχει ήδη. Όπως και να χει μπορεί πάντα όταν βγει η θέση (δεν έχει βγει ακόμα) να στείλει βιογραφικό και να αναφέρει μέσα αναμενόμενες αποδοχές, δε χάνει τίποτα.
leonidas_fs Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ο φίλος μου είναι μεγάλη περίπτωση άσε...Μπροστά μου τον έχουν παρει τηλ απο τεράστιες εταιρείες εξωτερικού και τον ζητάνε Γερμανία, Αγγλία, Βουλγαρία με μισθό 50-55 χιλιάδες και δεν πάει. Προς το παρόν την παλεύει εδω, οπότε δεν γουστάρει να φύγει απο εδω. Disclaimer: Δουλεύει ήδη σε εταιρεία, απλά βαρεθηκε εκει και ψιλο-ψαχνετε!
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Σκεφτείτε απλά σαν εργοδότες και θα πάρετε την κατάλληλη απάντηση: όλους αυτούς που γνωρίζετε / κάνετε παρέα κλπ, θα τους προσλαμβάνατε να εργαστούν για εσάς και να στηριχτείτε επάνω τους????? Εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο να προσλάβω για έναν λόγο μονάχα, γιατί μπορεί να χάλαγε η συνεργασία μας, να μην ήταν όντως κατάλληλοι για την συγκεκριμένη θέση και μετά από χρόνια φιλίας να ξέσπαγε έχθρα μεταξύ μας. Το να έχεις έναν φίλο σε μια δική σου δουλειά εντελώς θεωρητικά μπορεί να φαίνεται οτι καλύτερο γιατί τον ξέρεις και σε ξέρει, δυστυχώς όμως αν υπάρξει πρόβλημα μπορεί ο άλλος να έπερνε την απόλυση επί προσωπικού, ειδικά αν τα έχει ανάγκη τα λεφτά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις