Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω αυτό το Mac http://support.apple.com/kb/sp541 (2GB RAM, 2.26 GHz)

Τον τελευταίο 1+ χρόνο σέρνεται απίστευτα και αποφάσισα να του βάλω 4GB RAM και έναν SSD μπας και τρέξει...

Έχω, επομένως, να κάνω δύο ερωτήσεις.

1) Ποιον ssd λέτε να βάλω? (θέλω κάτι οικονομικό στα 120/128 GB και μου γυάλισε o evo 840)

2) Αν και offtopic, πιστεύετε ότι με αυτές τις δύο αλλαγές θα πάρει καθόλου τα πάνω του ή όχι?

Δημοσ.

1)Πολυ καλα σου γυαλισε , οτι καλυτερο μπορεις να παρεις .

2)Ανετα η μερα με τη νυχτα ;)

Δημοσ.

1)Πολυ καλα σου γυαλισε , οτι καλυτερο μπορεις να παρεις .

2)Ανετα η μερα με τη νυχτα ;)

1) Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας ας πούμε ε?

2) Αυτή εδώ κάνει http://www.skroutz.gr/s/2566536/Kingston-ValueRAM-4GB-DDR3-1333MHz-KVR13S9S8-4.html

Και 8 αν σε παίρνει.

Μέχρι 4 νομίζω παίρνει αν και τώρα που έψαξα στο ίντερνετ βλέπω μέχρι 8... Θα βάλω μία 4αρα και βλέπουμε  ;)

Δημοσ.

To έβαλε κάποιος διαχειριστής, ορθώς, σε νέο θέμα και ευχαριστώ.

Το δικό μου έχει δύο 2 slots από 1GB στο καθένα!

Το μοντέλο είναι MacBook Pro 5.5 και θυμάμαι ότι έπαιρνε μαξ 2*2GB RAM αλλά ψάχνοντας στο google είδα ότι τελικά παίρνει 8 (2*4).

Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν μπορώ να βάλω 2*2 ή 2*4?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπερα φιλε μου,ναι μπορεις να βαλεις 2x4 gb =8

Δημοσ.

εγώ έχω το πιο ακριβό μοντέλο στα 2.53GHz και δεν του έβαλα απλά 8GB αλλά και στα 1333ΜΗz , και τον evo 840 250GB και πάει σφαίρα. Αν δεν μπορείς να του βάλεις 8GB μπορείς να βρεί κάποιον που δίνει τις 2Χ2GB (όπως και εγώ ) πολύ φθηνά και να ρίξεις λεφτά στον ssd και σε hdd caddy ...

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου, βάλε μια κι έξω 8GB για να ξενοιάσεις. Ας μην παραβλέπεται ότι με λίγο ζόρισμα

τα 4GB καλύπτουν οριακά τις απαιτήσεις του Mavericks, ενώ ποιός ξέρει πως θα συμπεριφέρεται το

επερχομενο Yosemite. Πάντως η Crucial προτείνει αυτές

Όσο αφορά στον evo 840, εξαίρετη επιλογή. 

Δημοσ.

Καλησπέρα, βάλε 8 ραμ και SSD και θα δεις τρομερή διαφορά. Έχω macbook pro 2009 late, με 8 ραμ και 256 SSD και πετάει.

Δημοσ.

Έτσι θα το κάνω. Θα του βάλω μια και καλή 8GB να ξενοιάσω μιας και με 4 είμαι οριακά για τα Mavericks (πόσο μάλλον για τα επόμενα)...

Εξάλλου είναι και η μόνη αναβάθμιση που μπορώ να του κάνω για να με βγάλει αξιοπρεπώς άλλα 3 χρόνια :)

Πρέπει οπωσδήποτε να πάω σε κάποια μνήμη στα 1066 που να είναι για Mac ή μπορώ για παράδειγμα να του βάλω δύο Kingston στα 1333 (που τις βρισκω και πιο εύκολα και ελαφρώς φθηνότερες) και θα τις κατεβάσει από μόνος του στα 1066?

Γενικότερα, πρέπει να βάλω ram που να είναι optimized για Mac ή μου κάνει οποιαδήποτε 1066/1333 ?

Δημοσ.

Βασικα εκεινα που πρεπει να αποφυγεις ειναι:
-> 1600αρες (ή και 1866αρες!) μνημες
-> ΑνωνυμoΚινεζοNoname (απο ebay)
  :shifty:
Οι 1066αρες βγαζουν καρφωτα που λεμε
(ολο)ιδιο memory speed με το fsb speed.

Δημοσ.

Τότε θα πάρω τις Crucial 4gb 1066MHz που είναι και για Apple, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο..

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!!

• Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά έχω αυτό το Mac http://support.apple.com/kb/sp541 (2GB RAM, 2.26 GHz)

Τον τελευταίο 1+ χρόνο σέρνεται απίστευτα και αποφάσισα να του βάλω 4GB RAM και έναν SSD μπας και τρέξει...

Έχω, επομένως, να κάνω δύο ερωτήσεις.

1) Ποιον ssd λέτε να βάλω? (θέλω κάτι οικονομικό στα 120/128 GB και μου γυάλισε o evo 840)

2) Αν και offtopic, πιστεύετε ότι με αυτές τις δύο αλλαγές θα πάρει καθόλου τα πάνω του ή όχι?

Γνώμη μου η OWC Mercury ExtremePro η Electra, είναι η πιο προσαρμοσμένες τεχνικά για Μακ.

Αν θες να πάρεις το ρίσκο στο τελωνείο (όπως έκανα και εγώ) παρήγγειλε αυτή εδώ από US.

Και 480Gb και σε προνομιακή τιμή. 289 €  (391$)

Αλλιώς από Ευρώπη στα 240gb και στα 140€ από εδώ.

Πάνω κάτω στα ιδια read/writing με τον Evo (λίγο παραπάνω ο OWC), και 3 χρόνια εγγύηση.

Μνήμη αν θες βαλε την ιδια μάρκα (OWC) αλλιώς και αυτές που σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω μια χαρά είναι.

Δυο παρατηρήσεις μονο ακόμα.

Να βάλεις 8 gb, και στα σλοτ να είναι η ιδια μάρκα.  (οχι διαφορετικές ram)

Μετά από αυτά το 'μηχανάκι' θα πετάει. ;-)

Καλησπέρα, βάλε 8 ραμ και SSD και θα δεις τρομερή διαφορά. Έχω macbook pro 2009 late, με 8 ραμ και 256 SSD και πετάει.

Ποιον SSD έχεις;;

Έχεις βάλει και καντυ μήπως;;

;-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...