kouliko Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Βρισκόμαστε στον Ασπρόπυργο Αττικής στην περιοχή Παραλία Ασπροπύργου. Το ψηφιακό μου σήμα αλλά και σε γειτονικά σπίτια είναι ασθενές (κάνει διακοπές). Οι κεραίες μας είναι στραμμένες προς τον Υμηττό. H tv είναι μια καινούρια sony του 2014, το σπίτι και οι καλωδιώσεις καινούργια, και έχω πάρει μια κεραία TELCO από το Praktiker http://www.praktiker.gr/p/keraia-eksoteriki-telco-alouminiou-19524 Στον χάρτη κάλυψης της digea φαίνεται ότι δεν έχει καλή κάλυψη η περιοχή μου ούτε από Υμηττό ούτε από Αίγινα. Ειδικά με το nerit hd και nerit sport δεν πιάνω καθόλου. Τι λέτε να φταίει και τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει κάποια λύση σχετικά;
kouliko Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Επειδή είμαι άσχετος με το θέμα, μπορείς να μου προτείνεις κάτι και πως το συνδέω; Κάπου διάβασα ότι πρέπει η κεραία να υποστηρίζει HD. Λέτε να παίζει ρόλο αυτό και πως μπορώ να μάθω αν είναι ή όχι η δικιά μου (δεν γράφει κάτι σχετικό κάπου στην περιγραφή).
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Κάπου διάβασα ότι πρέπει η κεραία να υποστηρίζει HD. Γελαω δυνατα με τον καθε απατεωνα-ασχετο και τις φιδιες που πουλαει στον κοσμακη. Ολες οι κεραιες (οταν λεμε ολες, ενοουμε ολες, ακομα κι αυτες που ειχε η γιαγια σου) υποστηριζουν HD. Νταξει, οι VHF κεραιες πρακτικα οχι, επειδη πολυ απλα δεν υπαρχουν καναλια στην VHF μπαντα (οχι οτι δε μπορουν ως κεραιες να κανουν ληψη ενος carrier με HD αναλυση). Κατα τ'αλλα, η τηλεοραση σου εχει ενδειξεις (κατα το συντονισμο) ποιοτητας/δυναμης σηματος; Αν ναι, θα πρεπει να δεις τι απ'τα 2 ειναι σε χαμηλα επιπεδα (συνηθως ειναι η ποιοτητα του σηματος το προβλημα). Αν εχεις δυναμη και οχι ποιοτητα, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να δοκιμασεις να γυρισεις την κεραια σε διαφορα σημεια μεχρι εκει που θα πιασει καλυτερη ποιοτητα στη συχνοτητα της ΝΕΡΙΤ (θα πρεπει ομως να πιανει και τα υπολοιπα καλα). Αν δεν εχεις ουτε δυναμη ουτε ποιοτητα, τοτε μονο μια δοκιμη με ενισχυτη θα μπορουσε να σε βοηθησει, κι αυτο χωρις να ειναι βεβαιο. Αν δεν εχει ενδειξεις η tv σου τοτε πρεπει να βρεις ενα αποκωδικοποιητη/μια tv με τις σχετικες ενδειξεις κατα το συντονισμο ή ακομα καλυτερα εναν καλο τεχνικο για να σε συμβουλεψει και πιθανως να σου λυσει το προβλημα. Ισως την λυση να την ξερει και καποιος γειτονας σου. Εχω την εντυπωση παντως πως μεσα στις επομενες μερες ολη η Πελοπονησος περναει σε ψηφιακη εκπομπη, αρα ισως απο κανα κεντρο εκπομπης τυπου Κορινθος να εχεις πιο καλη καλυψη. Χωρις να ειμαι σιγουρος γιαυτο. 1
kouliko Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Σ’ ευχαριστώ πολύ φίλε. Ναι όντως η τηλεόραση έχει τις σχετικές ενδείξεις. Θα τις ελέγξω να δω τι τρέχει. Επίσης έχω δοκιμάσει να στρέψω από παντού την κεραία αλλά δυστυχώς δεν τα βλέπω αυτά τα 2 κανάλια και πάλι δεν έχω πουθενά 100% σταθερή εικόνα παντού. Σκέφτηκα αρχικά να πάρω μεγαλύτερη κεραία (οι γείτονες έχουν μεγαλύτερη) μήπως αλλάξω κάτι ή αν μπορούσα να τροποποιήσω αυτήν που πήρα. Η κεραία διαθέτη και ενισχυτή, θα πρέπει να πάρω και άλλο ενισχυτή γραμμής; Τέλος αυτό που λες με την Πελοπόννησο δεν το είχα σκεφτεί αλλά διάβασα για την Πάρνηθα ότι 11/7 γίνεται ψηφιακή και ίσως με καλύψει καλύτερα. Δεν είμαι και πολύ της τηλεόρασης γενικά και δεν θα είχα πρόβλημα να περιμένω αλλά είναι τα ματσάκια τώρα γι’ αυτό (προς το παρόν συνδέω το laptop με hdmi με την τηλεόραση και τα βλέπω μέσω internet αλλά και πάλι δεν λέει).
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Για ΝΕΡΙΤ δοκιμασε συχνοτητες UHF c22 και c52. Σε ψηφιακο παντα. Αν πιανεις απο Παρνηθα για ΝΕΡΙΤ δες αναλογικο VHF s5, s11 και μετα UHF c34.
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 συγγνωμη,εισαι ασπροπυργο και κοιτας υμμητο? γιατι δε κοιτας αιγινα?δε νομιζω οτι εχει κανα βουνο ενδιαμεσα... επισης δεν υπαρχουν ψηφιακες κεραιες.... και οι ενισχυτες μονο προβλημα δημιουργουνε.
cabdik Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 συγγνωμη,εισαι ασπροπυργο και κοιτας υμμητο? γιατι δε κοιτας αιγινα?δε νομιζω οτι εχει κανα βουνο ενδιαμεσα... επισης δεν υπαρχουν ψηφιακες κεραιες.... και οι ενισχυτες μονο προβλημα δημιουργουνε. δλδ, για να καταλαβω. στο ψηφιακο σημα, δεν χρειαζεται ο ενισχυτης που χρησιμοποιουσαμε στην αναλογικη?
Ntinaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 συνηθως δημιουργει μονο προβληματα. γενικα ο ενισχυτης εχει νοημα οταν εχεις μεγαλο καλωδιο.
kouliko Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Έχω δοκιμάσει και προς Αίγινα αλλά είναι χειρότερα. Είχα στείλει ένα μαιλ στην digea και μου απάντησαν το παρακάτω : Καλημέρα. Ελέγχοντας τους χάρτες κάλυψης, η περιοχή σας θα καλυφθεί ψηφιακά από το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας. Αυτή τη στιγμή πιάνετε το σήμα από τον Υμηττό ωστόσο όπως το περιγράφετε, είναι όντως ασθενές. Η ψηφιακή μετάβαση για το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας είναι προγραμματισμένη για τις 11 Ιουλίου 2014, με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα που έχουν καθορίσει τα αρμόδια υπουργεία. Για να λαμβάνετε το σήμα από την Πάρνηθα, μπορείτε να στρέψετε την κεραία σας σε αυτό το κέντρο εκπομπής και να παρακολουθείτε έως τη μετάβαση, αναλογικά. Ουσιαστικά το παραδέχονται και μου λένε να κάνω υπομονή 3-4 εβδομάδες. Χθες πάντως ως δια μαγείας εμφανίστηκε το nerit sports στην συχνότητα του DW χωρίς να κάνω ούτε συντονισμό ούτε τίποτα.
cabdik Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 συνηθως δημιουργει μονο προβληματα. γενικα ο ενισχυτης εχει νοημα οταν εχεις μεγαλο καλωδιο. Δλδ, για ποσα μετρα καλωδιου μιλαμε, χωρις αναγκη ενισχυτη;
Gas74 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ολα καλα αυτα που ειπωθηκαν.......περιμενε φιλε λιγακι και μην αγχωενεσαι και προπαντως μην σπαταλας χρημα για κεραιες,καλωδια ενισχυτες.....οπως σου γραψαν σε λιγο καιρο θα εχεισ σημα στην περιοχη σου και ολα θα πανε καλα!!οσο για το nerit sports αυτο εμφανιστηκε σε ολoυς χωρις καμια σαρωση,ακομη και στο nova!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δλδ, για ποσα μετρα καλωδιου μιλαμε, χωρις αναγκη ενισχυτη; Εξαρταται απο πολλα. Πχ ποσο δυνατο σημα πιανει η κεραια σου (σημα εισοδου). Ποσα σημεια τροφοδοτει η συγκεκριμενη κεραια. Απο τι ειδους διακλαδωση περνα. κλπ κλπ Επισης, ενισχυτες χρειαζονται και παραχρειαζονται σε πολλες περιπτωσεις (πολυκατοικια με κεντρικο, μονοκατοικια με καμποσα σημεια τηλεορασης, μονοκατοικια με λιγοτερα σημεια αλλα ασθενη ληψη κλπ κλπ κλπ). Και τελος, νορμαλ ενισχυτης (ουτε καν καλος) , σωστα ρυθμισμενος και προσαρμοσμενος στις αναγκες του καθε συστηματος, δεν δημιουργει κανενα απολυτως προβλημα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα