Hal9000 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Η τεχνολογία GoalControl, η οποία ενημερώνει τον διαιτητή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα για το αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος, χρησιμοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Έτσι λοιπόν στον αγώνα της Γαλλίας με την Ονδούρα, η μπάλα μετά το σουτ του Karim Benzema το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι έφτασε πάνω στον τερματοφύλακα της Ονδούρας ο οποίος με μια «μαγική» κίνηση την έστειλε προς το τέρμα του σπεύδοντας άμεσα να διορθώσει το λάθος του. Όμως όπως απέδειξε το σύστημα του GoalControl, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος διαιτητής Sandro Ricci να κατακυρώσει το γκολ στη Γαλλική ομάδα. Το GoalControl, αποτελεί ένα σύστημα από 14 κάμερες υψηλής ταχύτητας, με ένα σετ των 7 καμερών να εστιάζει σε κάθε τέρμα. Η θέση της μπάλας καταγράφεται συνεχώς αυτόματα σε τρισδιάστατη απεικόνιση ενημερώνοντας μέσω ειδικού ρολογιού και σε ένα δευτερόλεπτο τους διαιτητές για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ήδη από τον Ιούλιο του 2012, η FIFA είχε ξεκινήσει τις δοκιμές αντίστοιχων τεχνολογιών όπως το Hawk-Eye και το GoalRef το οποίο χρησιμοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2012 στο World Cup Club που διεξήχθη στην Ιαπωνία. Site: espn
Δημοφιλής ανάρτηση pournaras Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Ναι, το 'δα χτες κι επαθα πλακα... 2 δευτ. χρονος να επεξεργαστει τα στοιχεια και να στειλει στο διαιτητη μεσω της ενδοσυννενοησης "goal" ή " not goal". Αντε να βγει και για το οφσαιντ να τελειωσει αυτος ο βραχνας. 31
Socratis_g Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 και τώρα πως θα τα στήνουμε τα παιχνίδια? 20
Rmacobra Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Αυτο δεν το σωζει το Μουντιάλ οτι και να κανουμε τα λαθη των διαιτητων ειναι πολυ αστεια.... 2
BlackScorpionX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 και τώρα πως θα τα στείνουμε τα παιχνίδια? Δε νομίζω ότι έτσι έστηναν παιχνίδια. Αν σε ένα στημένο παιχνίδι συμβεί αυτό, τότε ίσως είναι βολικό και να μετρήσει (ή ίσως να μην είναι βολικό και να μη μετρήσει) αλλά τα στημένα παιχνίδια γίνονται αλλιώς. Εκεί που ακόμα δεν έχει μπει υπολογιστής, δηλαδή στα φάουλ / πέναλτι / κόρνερ (δεν είδε καλά ... ) / οφσάιντ και στα πιο ύπουλα όπως συστημένες κίτρινες σε "καλούς" παίκτες για να μην παίξουν σε επόμενα κρίσιμα παιχνίδια κοκ. Όπου ρέει χρήμα και υπάρχει άνθρωπος διαιτητής, υπάρχει διαφθορά. Γι αυτό καλό το μουντιάλ από τον καναπέ αλλά καλύτερα να παίζεις εσύ μπαλίτσα στο γήπεδο 4
LiquidTroll Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Και εγώ πιστεύω ότι η επόμενη κίνηση θα είναι το οφσαιντ. Το είδα και εγώ , είναι καλή μαγκιά. Εντωμεταξύ στα παιχνίδια κανονικά δεν υπάρχουνε διαιτητές τέρματος? Αυτοι τι θα γίνουνε , άνεργοι θα μείνουνε? 1
pournaras Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Και εγώ πιστεύω ότι η επόμενη κίνηση θα είναι το οφσαιντ. Το είδα και εγώ , είναι καλή μαγκιά. Εντωμεταξύ στα παιχνίδια κανονικά δεν υπάρχουνε διαιτητές τέρματος? Αυτοι τι θα γίνουνε , άνεργοι θα μείνουνε? Τωρα τελευταια μπηκαν αυτοι, με συμβαση ορισμενου χρονου, δε θα τους κανουμε και μονιμους 7
nzeppos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Και εγώ πιστεύω ότι η επόμενη κίνηση θα είναι το οφσαιντ. Το είδα και εγώ , είναι καλή μαγκιά. Εντωμεταξύ στα παιχνίδια κανονικά δεν υπάρχουνε διαιτητές τέρματος? Αυτοι τι θα γίνουνε , άνεργοι θα μείνουνε? Ο κανονισμός των 5 διαιτητών είναι της UEFA, αλλά η FIFA δεν τον έχει υιοθετήσει ακόμα. Ούτως ή άλλως εγώ δεν θυμάμαι να έχω δει παιχνίδι στο οποίο ο βοηθός τέρματος να έχει συνεισφέρει για το οτιδήποτε. Χίλιες φορές να έβαζαν ένα ρημάδι instant replay παρά 15 διαιτητές που δεν βλέπουν (ή δεν θέλουν να δουν) τίποτα. 1
nzeppos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Αντε να βγει και για το οφσαιντ να τελειωσει αυτος ο βραχνας. Τότε θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη καινοτομία από καταβολής αθλήματος. Άντε σιγά σιγά να τελειώνει το παραμύθι ότι δεν πρέπει να μπει η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο κλπ.
VagelisDer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μαρινάκη Μαρινάκη σου χαλάει τις δουλειές το ρολογακι.... 12
VagelisDer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Άντε να εφαρμοστεί στην σουπερλιγδα. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2014 από VagelisDer 3
ntTriantafillos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Λογικό να μην έχεις δει τους βοηθούς γραμμών να συνεισφέρουν γιατί δεν έχεις δει αρκετά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Την βοήθεια που προσφέρουν δεν μπορείς να την αντιληφθείς μέσω TV, πόσο δε αν δεν γνωρίζεις περισσότερα πράγματα για την διαιτησία
Predatorkill Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Ο βοηθος τερματος μιλαει με την ενδοεπικοινωνια στον διαιτητη. Το οτι δε σφυρανε δε σημαινει οτι ειναι αμετοχοι. Υπαρχουν βιντεο στο youtube αφιερωμενα στις ενδοεπικοινωνιες των διαιτητων σε «μεγαλα» ματς τα οποια εχουν πολυ ενδιαφερον.
ramarg Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Θα ξεχασουμε τους διαιτητές στο άμεσο μέλλον ! Θα εχουμε ενα siri για ολα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα