arxaggelos Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Για την Ρος που την έκανε σούσι ολόγυμνη ο Τζόφρι με τη βαλλίστρα δεν υπήρχε πρόβλημα να υποθέσω.
blueangel3 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 ρε παιδια να ρωτησω κατι αλλο,οι σταρκ δεν ειχαν ακομη εναν γιο εκτός από τον Μπραν,που ήταν λιγο μικροτερος(νομίζω Rickon τον ελεγαν ? επειδη δεν θυμαμαι ειλικρινά καθόλου τι έχει γινει με αυτον ???
Kostasspil Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Το τι ορίζεται ως βιασμός και η ύπαρξη του καθωσπρεπισμού στην Ελληνική κοινωνία, δεν νομίζω πως σχετίζεται με τη σειρά παιδιά. ρε παιδια να ρωτησω κατι αλλο,οι σταρκ δεν ειχαν ακομη εναν γιο εκτός από τον Μπραν,που ήταν λιγο μεγαλύτερος ? επειδη δεν θυμαμαι ειλικρινά καθόλου τι έχει γινει με αυτον ??? Αν δεν κάνω λάθος είναι μαζί με τον Μπραν.
Armored Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Εμένα πήρε το μάτι μου ολόκληρες εκθέσεις σχετικα με τον βιασμό και δεν ξέρω γω τι άλλο. Ενοχλήθηκε τώρα η κάθε κυρά Σούλα που υπονοηθηκε (ουτε καν έδειξε κάτι) ένας βιασμός και έχουμε κανει την τρίχα τριχιά. Μπορεί να είναι ενδιαφέρον θέμα για κάποιους δε λεω αλλά θεωρώ οτι έχετε ξεφυγει λίγο απο τα πλαίσια του thread. Και οι συνέπειες του φεουδαρχισμού στην μεσαιωνική κοινωνία μπορεί να είναι θέμα σχετικό με την σειρά αλλά δεν νομιζω να ενδιαφέρει κανέναν. Αφού λοιπον τα φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων δικαιουμαι να πω οτι έχει κουράσει η υπερανάλυση μιας φυσιολογικής για τα δεδομένα του got σκηνής. (Να σημειωσω οτι δεν απαξιωνω την συζήτηση και τις απόψεις των παιδιών απλα μου φάνηκε πολύ περίεργη ή έκταση που πήρε το θέμα)
salazar1991 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Και μόνο που στα μισά της season ασχολούμαστε με αυτό αντί με τις εξελίξεις, δείχνει το πόσο διαφορετική season είναι η τωρινή Ναι, βαρετή εννοώ.Συγγνώμη
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 To Rickon λες ειναι μικροτερος και εχει φυγει με την Οσα
Kasrith Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 εγω πιστευω αυτο που θελει να πει ο φιλος armored ειναι οτι ειναι πολυ φυσιολογικο να βλεπουμε τετοια πραγματα στο GOT μιας και μας εχει συνηθισει, και ολο αυτο το νταβαντουρι ειναι δηθενιαρικο. Δεν ηταν σκηνη βιασμου στο flash και το arrow ηταν στο GOT, period. Ολα τα αλλα ειναι απλα για να συζηταμε/τανε και για το δηθεν. Εγω προσωπικα ενιωσα αηδια στο GOT με τον oberyn που του πεταχτηκαν τα μυαλα εξω και εγινε και focus πανω του, μιλησε κανεις γιαυτο? οχι, γιατι ειναι GOT το ξερουμε οτι ειναι ψυχοανωμαλιαρικο, γιαυτο εχει και επιτυχια αλλωστε. Δεν με ενοχλησε η σκηνη που γινεται τοσος ντορος..Εχουν γινει και χειροτερα στη συγκεκριμενη σειρα, τα οποια ειναι πολυ πιο ανωμαλα..Βλεπε incest, η μαχη του Ομπεριν με το Mountain..Εξαλλου, τετοιο φαινομενο την περιοδο του μεσαιωνα, δεν ηταν και οτι πιο παραλογο..Και στο κατω κατω, για το game of thrones μιλαμε.. Θα ηταν σοκαριστικο, αμα το εβλεπες σε μια σειρα που δεν ταιριαζουν καθολου τετοια σκηνικα, αλλα τοσα που εχουν γινει στο GoT, ο βιασμος, ειναι το λιγοτερο.. Για την Ρος που την έκανε σούσι ολόγυμνη ο Τζόφρι με τη βαλλίστρα δεν υπήρχε πρόβλημα να υποθέσω. Missing the point... Εσείς και άλλοι πολλοί. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν συχνά Ρος-ιδες και Ομπεριν-δες στην πραγματικότητα. Όταν γίνεται κάτι (σπάνια εννοείται) γίνεται ντόρος. Ο βιασμός δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο και έτσι συζητείτε πολύ. Τόσο απλά Εμένα πήρε το μάτι μου ολόκληρες εκθέσεις σχετικα με τον βιασμό και δεν ξέρω γω τι άλλο. Ενοχλήθηκε τώρα η κάθε κυρά Σούλα που υπονοηθηκε (ουτε καν έδειξε κάτι) ένας βιασμός και έχουμε κανει την τρίχα τριχιά. Μπορεί να είναι ενδιαφέρον θέμα για κάποιους δε λεω αλλά θεωρώ οτι έχετε ξεφυγει λίγο απο τα πλαίσια του thread. Και οι συνέπειες του φεουδαρχισμού στην μεσαιωνική κοινωνία μπορεί να είναι θέμα σχετικό με την σειρά αλλά δεν νομιζω να ενδιαφέρει κανέναν. Αφού λοιπον τα φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων δικαιουμαι να πω οτι έχει κουράσει η υπερανάλυση μιας φυσιολογικής για τα δεδομένα του got σκηνής. (Να σημειωσω οτι δεν απαξιωνω την συζήτηση και τις απόψεις των παιδιών απλα μου φάνηκε πολύ περίεργη ή έκταση που πήρε το θέμα) Πες μας λοιπόν τι θέλεις να συζητήσουμε λοιπόν να μην σε κουράζουμε _________________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ _________________________ Plot related: Τωρα ειδα τον τιτλο!! The Dance of Dragons, χμμμμ Οπως φαινεται στην σεζον 5 δεν ακολουθουν πολυ το βιβλιο! Πιστεύω πως ο τίτλος αυτός ακολουθεί τον "χωρό" του τέλος του βιβλίου. Δεν λεω περισσότερα εδώ για λόγους σποιλερ. Αν δεν κάνω λάθος είναι μαζί με τον Μπραν. Έχουν χωρίσει οι δρόμοι τους εδώ και καιρό Bran και Rickon. Δεν γνωρίζουμε στην σειρά τώρα που βρίσκεται ο Rickon
Kostas93 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Καθωσπρεπισμός και μεταφεμινισμός στο φουλ. Μιλάμε για μια σειρά που στην κυριολεξία ο καλύτερος έχει σκοτώσει/απαυτώσει την μάνα του, ΔΕΝ είναι για ανήλικους και συζητάμε για το πόσο politically correct είναι να υπάρχει σκηνή υποψίας βιασμού. Σε μια σειρά που πέρα από τους βίαιους θανάτους, τα βασανιστήρια, τις αιμομιξίες και ό,τι άλλο, έχουμε δει σοδομισμούς και πολύ περιγραφικότερους βιασμούς (από τους Ντοθράκι και τον Τζέφρυ μέχρι τις γυναίκες του Κάστερ). Προσωπικά έχω κατασταλάξει στο ότι δεν είναι η πράξη per se που εξαγρίωσε τις μεταφεμινίστριες και τους φιλήσυχους οικογενειάρχες αλλά το πρόσωπο το οποίο το έπαθε. Ο -νερόβραστος και άβουλος- χαρακτήρας της Σάνσα αντικατοπτρίζει το δυτικό πρότυπο της καθωσπρέπει κοπέλας η οποία έχει τραβήξει τα πάνδεινα και τα υπομένει μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Ακόμα και όταν και καλά είναι απειλητική (δες Μυράντα) ακούγεται σαν καλόγρια με εγκεφαλικό. To ότι μάλιστα θίγεται στα σοβαρά από όλους πως το συμβάν του βιασμού δεν υπάρχει στο βιβλίο και για αυτό είναι πιο απεχθές, απλά με ξεπερνά. Δύο πράματα για το τέλος. - Ο τρόπος με τον οποίο έγινε/υπαινίχθηκε ο βιασμός θιγεί πολύ καλύτερα το πρόβλημα (το θύμα το υπομένει βουβά, η κοινωνία που κοιτάει αμέτοχη) από οποιαδήποτε "κραυγή -και καλά- απόγνωσης". - Είμαι περίεργος να έβλεπα τις αντιδράσεις όσων ενοχλήθηκαν (είτε λόγω βιασμού, είτε λόγω πουρισμού είτε και τα δύο) αν υπήρχε η πραγματική σκηνή από τα βιβλία. Όπου ο Ράμσει πρώτα βάζει τον Ρικ να κάνει διάφορα στην ψεύτικη Σάνσα (που δε χρειάζεται να περιγράψουμε λεπτομερώς) και ύστερα την βιάζει. Εδώ έχεις ένα μεγάλο δίκιο. Βέβαια στο βιβλίο είναι μια ψεύτικη αρυα και όχι μια ψεύτικη σανσα, και είναι η φίλη της σανσα, η τζευν (αν θυμάμαι καλά το ονομα της. Τις κάνει πολύ χειρότερα και μάλιστα βάζει τον theon να αλληλεπιδρα και να παίρνει μέρος. Στο βιβλίο είναι πολύ χειρότερη σκηνή και δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να το συζητάμε,θελανε να το κάνουμε να συζητιέται και το καταφερανε.
slipknot Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Missing the point... Εσείς και άλλοι πολλοί. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν συχνά Ρος-ιδες και Ομπεριν-δες στην πραγματικότητα. Όταν γίνεται κάτι (σπάνια εννοείται) γίνεται ντόρος. Ο βιασμός δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο και έτσι συζητείτε πολύ. Τόσο απλά Το πρόβλημα είναι ότι και όσοι ενοχλήθηκαν από την εν λόγω σκηνή χάνουν, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, το νόημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζω εγώ είναι ότι πολλοί μόλις βλέπουν τέτοιες σκηνές σε έργα μυθοπλασίας, θεωρούν αυτόματα για κάποιο λόγο πως κάθε τέτοια πράξη παρουσιάζεται δίχως το παραμικρό αίσθημα βαρύτητας που φέρει κανονικά ή ακόμα χειρότερα επιβραβεύεται, εννοώντας πως είναι ένας φτηνός τρόπος να εκμεταλλευτεί η σειρά ένα σοβαρό ζήτημα με σκοπό το shock value και τον ντόρο που θα δημιουργηθεί. Στην πράξη, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε στη συγκεκριμένη σκηνή δεν ήταν καθόλου glorifying ώστε να δικαιολογήσει τέτοια σκέψη και ίσα-ίσα, από τη σκοπιά της ανάπτυξης χαρακτήρων (κάτι που φαίνεται να μη λαμβάνουν υπόψιν σχεδόν ποτέ οι e-κράχτες) λειτούργησε προφανώς υπέρ της Sansa και κατά του -ήδη αντιπαθούς, στο αμοραλιστικό πλαίσιο- Ramsay. Τέτοια αντίδραση για μια σκηνή (και όχι για την πράξη καθεαυτή γενικά, το τονίζω) είναι τυπικό first world problem και εύκολο θέμα συζήτησης για να γεμίσει το fb/twitter/tumblr. Από την άλλη, ούτε ο στρουθοκαμηλισμός είναι λύση. Το ότι γίνονται βιασμοί ανά τον κόσμο δε σημαίνει πως πρέπει να περιοριστεί το περιεχόμενο στη μυθοπλασία, λες και αν σταματήσουν να δείχνουν τέτοιες σκηνές θα λυθεί αυτομάτως το πρόβλημα. Η Sansa στο μυαλό πολλών ήταν ένα ανέγγιχτο λουλούδι, μια χαμογελαστή τουλίπα και αμαυρώθηκε από τον σαδιστή. Κάποιοι σπάστηκαν, οκ ας γράψουν fanfiction με εναλλακτική ιστορία. 3
gpgalanis Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Ρε παιδιά έλεος. Ξεκολλάτε! Η συζήτηση είναι πιο βαρετή και από τα επισοδεια μέχρι τώρα! 4
kgian Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Κάποτε το GoT έδειχνε καναν κώλο, τώρα με το σταγονόμετρο. Εδώ μας έδειχνε στα πρώτα επεισόδια την queen mother να γαμ...αι στα 4, τώρα δεν μας δείχνει λίγο βυζάκι Σάνσας; WTF;; 5
thomasG4 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Κάποτε το GoT έδειχνε καναν κώλο, τώρα με το σταγονόμετρο. Εδώ μας έδειχνε στα πρώτα επεισόδια την queen mother να γαμ...αι στα 4, τώρα δεν μας δείχνει λίγο βυζάκι Σάνσας; WTF;; Θα μας δείξει μια και καλή την queen mother γυμνή φέτος και θα επανορθώσουν. Έχε λίγο υπομονή.
Norone92 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Θα μας δείξει μια και καλή την queen mother γυμνή φέτος και θα επανορθώσουν. Έχε λίγο υπομονή. Τουλάχιστον άμα το δείξουν ας κάνουν άλλη μία αλλαγή και ας μην την κουρέψουν γουλί και ξενερώσουμε τελικά.
thomasG4 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Τουλάχιστον άμα το δείξουν ας κάνουν άλλη μία αλλαγή και ας μην την κουρέψουν γουλί και ξενερώσουμε τελικά. Α δεν ήξερα τέτοια λεπτομέρεια. Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, απλά το είδα σε κάτι sites. Με ξενέρωσες τώρα. Αν και δεν νομίζω να τη κουρέψουν γουλί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα