Chiki-Chiki Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Είναι καλό να έχουμε κάποιο Antivirus στο κινητο μας; Ποια τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα; Δεν ειμαι σιγουρος αν το λειτουργικο android κολλαει ιους νομιζω πως οχι. 1
xaerialtwistx Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 λοιπον εγω προσωπικα εχω (οχι εχω διαβασει οτι υπαρχουν, εχω προσωπικα) 85 ιους. υπαρχουν μαλιστα μπολικα underground forums που τους μοιραζουν δωρεαν ή επι πληρωμη και η αληθεια ειναι πως το android εχει μπολικους κατι που ειναι αναποφευκτο λογο της ελευθεριας που προσφερει. (για να προλαβω πονηρες απαντησεις, ο λογος που τους εχω ειναι οτι ασχολουμαι με την ασφαλεια στην Πληροφορικη και κοιταζω τον τροπο λειτουργιας απο καθετι πονηρο απο εποχες Symbian S60 v2) απο την αλλη, δεν νομιζω πως προκειται ποτε να κολλησει καποιος ιο αν κατεβαζει απο το google play μονο, ή ακομα και αν κατεβαζει απο apk blogs εφοσων αυτα ειναι απο τα μεγαλα και γνωστα. προσωπικα δεν εχω κολλησει πανω απο 2-3 φορες και ειμαι ατομο που κατεβαζει μανιωδως απο τετοια site εδω κ χρονια, καθημερινα. σε εποχες Nokia 6600 ειχα κολλησει πολλαπλασιους για να πω την αληθεια! (και καμια σχεση με τις χαζομαρες ιους του Android, στο οποιο μπορεις να κανεις και backup το συστημα ολο εξαλλου) καλο ειναι να εχεις ενα antivirus και κατα προτιμηση να μην τρωει πολλους πορους μιας και το κινητο δεν ειναι υπολογιστης.. προσωπικα το αγαπημενο μου ειναι το Zoner (απο τα εμπορικα) γιατι με αφηνει να κανω scan σε συγκεκριμενα αρχεια/φακελους κατι που δεν το προσφερουν ολα, καθως και μου δινει το πληρες ονομα των ιων που εντοπιζει απο το οποιο καταλαβαινεις πολλα πραγματα (πχ οταν ειχε μπει μια ψευτικη εφαρμογη στο google play που ηταν και καλα antivirus, εμενα μου την εντοπισε σαν 'antivirus.fakeapp'). απο τις δωρεαν εφαρμογες η καλυτερη μου ειναι βεβαιως η antimalware, οπως και στον υπολογιστη εξαλλου! 1
Chiki-Chiki Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 λοιπον εγω προσωπικα εχω (οχι εχω διαβασει οτι υπαρχουν, εχω προσωπικα) 85 ιους. υπαρχουν μαλιστα μπολικα underground forums που τους μοιραζουν δωρεαν ή επι πληρωμη και η αληθεια ειναι πως το android εχει μπολικους κατι που ειναι αναποφευκτο λογο της ελευθεριας που προσφερει. (για να προλαβω πονηρες απαντησεις, ο λογος που τους εχω ειναι οτι ασχολουμαι με την ασφαλεια στην Πληροφορικη και κοιταζω τον τροπο λειτουργιας απο καθετι πονηρο απο εποχες Symbian S60 v2) απο την αλλη, δεν νομιζω πως προκειται ποτε να κολλησει καποιος ιο αν κατεβαζει απο το google play μονο, ή ακομα και αν κατεβαζει απο apk blogs εφοσων αυτα ειναι απο τα μεγαλα και γνωστα. προσωπικα δεν εχω κολλησει πανω απο 2-3 φορες και ειμαι ατομο που κατεβαζει μανιωδως απο τετοια site εδω κ χρονια, καθημερινα. καλο ειναι να εχεις ενα antivirus και κατα προτιμηση να μην τρωει πολλους πορους μιας και το κινητο δεν ειναι υπολογιστης.. προσωπικα το αγαπημενο μου ειναι το Zoner (απο τα εμπορικα) γιατι με αφηνει να κανω scan σε συγκεκριμενα αρχεια/φακελους κατι που δεν το προσφερουν ολα, καθως και μου δινει το πληρες ονομα των ιων που εντοπιζει απο το οποιο καταλαβαινεις πολλα πραγματα (πχ οταν ειχε μπει μια ψευτικη εφαρμογη στο google play που ηταν και καλα antivirus, εμενα μου την εντοπισε σαν 'fakeapp'). απο τις δωρεαν εφαρμογες η καλυτερη μου ειναι βεβαιως η antimalware, οπως και στον υπολογιστη εξαλλου! Με αγχωσες λιγακι μπορω να πω, μολις κατεβασα το zoner free θα το εξερευνησω το κινητο το εχω 2 μερες και δεν θελω να εχω προβληματα καταλαβαίνεις.Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου με καλυψε πλήρως.
vrwmiaris Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δεν χρειάζονται τέτοιου είδους εφαρμογές στο android το έχουμε πει πολλές φορές
mngplus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Εγώ προτείνω το Avast! που έχει και δωρεάν Anti-Theft δοκιμασσμένο που σου δείχνει ακριβώς που είναι το κινητό σου μέσω GPS σε περίπτωση κλοπής. Σαν Antivirus είναι από τα καλύτερα δωρεάν τόσο για υπολογιστή όσο και για tablet/smartphone.
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 λοιπον εγω προσωπικα εχω (οχι εχω διαβασει οτι υπαρχουν, εχω προσωπικα) 85 ιους. υπαρχουν μαλιστα μπολικα underground forums που τους μοιραζουν δωρεαν ή επι πληρωμη και η αληθεια ειναι πως το android εχει μπολικους κατι που ειναι αναποφευκτο λογο της ελευθεριας που προσφερει. (για να προλαβω πονηρες απαντησεις, ο λογος που τους εχω ειναι οτι ασχολουμαι με την ασφαλεια στην Πληροφορικη και κοιταζω τον τροπο λειτουργιας απο καθετι πονηρο απο εποχες Symbian S60 v2) Αν εχεις διαθεση διευκρινησε σε παρακαλω τι κανουν αυτοι οι ιοι και κυριως με ποιον τροπο εγκαθιστανται στη συσκευη. Δε σε αμφισβητω, απλως μου κανει εντυπωση.
Crystalenia Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Ένα καλό πρόγραμμα που έχω εγώ είναι το Advanced Mobile Care απο την Iobit. Έχει antivirus, safe web surfing, anti-spam και πολλές άλλες δυνατότητες. Πριν από αυτό είχα avast αλλά κατανάλωνε πολύ μπαταρία και γενικά δεν με ικανοποίησε... Δοκιμασέ το, δεν έχεις κάτι να χάσεις.
vrwmiaris Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ένα καλό πρόγραμμα που έχω εγώ είναι το Advanced Mobile Care απο την Iobit. Έχει antivirus, safe web surfing, anti-spam και πολλές άλλες δυνατότητες. Πριν από αυτό είχα avast αλλά κατανάλωνε πολύ μπαταρία και γενικά δεν με ικανοποίησε... Δοκιμασέ το, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Δεν χρειάζεται, το ξανά γράφω 2
Crystalenia Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δεν χρειάζεται, το ξανά γράφω Μπορεί να μην χρείαζεται ως antivirus, σου δίνει όμως δυνατότητες, όπως 1. σκανάρισμα της μνήμης και ξεκαθάρισμα αρχείων/φακέλων που δεν χρειάζονται. 2. Privacy locker: κλειδώνεις με κωδικό οτιδήποτε δεν θες να πέσει σε λάθος χέρια... κωδικούς λογαριασμών, έγγραφα, κλπ 3. Battery Saver 4. Task Killer: τερματίζει άχρειαστες διεργασίες που δουλεύουν στο παρασκήνιο - αυτόματα μόλις σβήσει η οθόνη 5. Call/ Sms blocker: Ξεμπερδεύεις απο ανεπιθύμητες κλήσεις παντώς τύπου, ακόμα και απόρρητες 6. Anti theft: Στο κλέψανε; Πρώτον βρήσκεις που είναι και δεύτερον μπορείς να ρυθμίσεις αυτόματο φορματ του κινητου έτσι ώστε να μην μπορεί να χρήσιμοποιησει κάποιος ευαίσθητα δεδομένα 7. Cloud storage/backup 8. Privacy advisor: εξηγεί επακριβώς τι άδειες έχει κάθε εφαρμογή και κατα πόσο αυτές απειλούν ή όχι τα προσωπικά σου δεδομένα 9. App manager: διαχείρηση/ διαγραφή εφαρμογών + διαγραφή των αρχείων/φακέλων/κλπ που αφήνει πίσω της. Και το σημαντικότερο για μενα; Ειναι απο αξιόπιστη εταιρία. Από το να δίνω δικαιώματα στο κάθε άγνωστο, προτιμώ μία εταιρία που εμπιστέυομαι χρόνια τώρα και για τον υπολογιστή μου. Ελπίζω να σε κάλυψα Υ.Γ. Δεν κάνω διαφήμηση, απλά εξηγώ τους λόγους για τους οποίους συστήνω την εφαρμογή.
vrwmiaris Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μπορεί να μην χρείαζεται ως antivirus, σου δίνει όμως δυνατότητες, όπως 1. σκανάρισμα της μνήμης και ξεκαθάρισμα αρχείων/φακέλων που δεν χρειάζονται. 2. Privacy locker: κλειδώνεις με κωδικό οτιδήποτε δεν θες να πέσει σε λάθος χέρια... κωδικούς λογαριασμών, έγγραφα, κλπ 3. Battery Saver 4. Task Killer: τερματίζει άχρειαστες διεργασίες που δουλεύουν στο παρασκήνιο - αυτόματα μόλις σβήσει η οθόνη 5. Call/ Sms blocker: Ξεμπερδεύεις απο ανεπιθύμητες κλήσεις παντώς τύπου, ακόμα και απόρρητες 6. Anti theft: Στο κλέψανε; Πρώτον βρήσκεις που είναι και δεύτερον μπορείς να ρυθμίσεις αυτόματο φορματ του κινητου έτσι ώστε να μην μπορεί να χρήσιμοποιησει κάποιος ευαίσθητα δεδομένα 7. Cloud storage/backup 8. Privacy advisor: εξηγεί επακριβώς τι άδειες έχει κάθε εφαρμογή και κατα πόσο αυτές απειλούν ή όχι τα προσωπικά σου δεδομένα 9. App manager: διαχείρηση/ διαγραφή εφαρμογών + διαγραφή των αρχείων/φακέλων/κλπ που αφήνει πίσω της. Και το σημαντικότερο για μενα; Ειναι απο αξιόπιστη εταιρία. Από το να δίνω δικαιώματα στο κάθε άγνωστο, προτιμώ μία εταιρία που εμπιστέυομαι χρόνια τώρα και για τον υπολογιστή μου. Ελπίζω να σε κάλυψα Υ.Γ. Δεν κάνω διαφήμηση, απλά εξηγώ τους λόγους για τους οποίους συστήνω την εφαρμογή. Sd maid, Cerberus αν και δεν το δουλεύω,x privacy για το xposed και φυσικά τον μεγάλο solid explorer, ξέχασα το greenify, δεν σε χρειάζεται τίποτα άλλο
iMarilina Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 δεν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα, εγώ από την πρώτη μέρα έβαλα το Dr. Web και μια χαρά είναι ούτε το βαραίνει το κινητό ούτε τίποτα.
stevengreeceGR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω εχω cm security και ειναι τελιο.
tsounami Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δεν χρειάζονται τέτοιου είδους εφαρμογές στο android το έχουμε πει πολλές φορές οκ για τις εφαρμογες δεν χρειαζεται,για οταν μπαινεις στο ιντερνετ απο χρωμ κ.τ.λ. δεν χρειαζεται μια προστασια?
NinjaMan Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδια τσεκαρα ολες τις εφαρμογες και βρηκα σε ολες αρνητικες κριτικες. Γενικα δεν εχω προβλημα με το να δωσω χρηματα για προστασια στο κινητο μου αλλα θελω κατι οσο το δυνατον καλυτερο γιατι φοβαμαι μην εχω κολλησει keylogger. Μου κανουν ολο fake friend requests στο facebook και σημερα μπηκα σε ενα προφιλ και εκανα απλα ενα scroll down, χωρις να πατησω σε κανενα λινκ και επαιξε ενα δυο βιντεο αυτοματα. Υπαρχει περιπτωση απο αυτο ή αν πατησεις κλικ να δεις μια φωτο στο προφιλ καποιου να κολλησεις κατι (μιλαω παντα για αυτες που ειναι ανεβασμενες στο fb); Επεξ/σία 14 Απριλίου 2020 από NinjaMan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα