thephotoshoped Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Εδώ και μια εβδομάδα περίπου έχω μπλέξει με τον πολύ ενοχλητικό θόρυβο που έρχεται από το pc και πιθανόν ονομάζεται Coil Whine. Δε μπορώ να καταλάβω ποιο ακριβώς εξάρτημα είναι πάντως υποψιάζομαι πως φταίει το τροφοδοτικό ή η κάρτα γραφικών καθώς από εκεί προέρχεται ο ήχος. Όταν είναι λοιπόν idle ο υπολογιστής, ο θόρυβος ακούγεται ελάχιστα ή καθόλου. Σε περιπτώσεις όμως όπως παιχνίδια πχ assasins creed 4, render, export, image processing τότε αυξάνεται υπερβολικά. Μπορείτε να βοηθήσετε; Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται χαρακτηριστικά ενώ έχω ανοιχτό το assasins creed (Το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου δε γυρναει παρολο που ειμαι εντος παιχνιδιου, βεβαια ξερω πως ξεκιναει να γυρναει μονο οταν κρινει αυτο σκοπιμο) https://www.dropbox.com/s/ai939ebao6ufnia/20140615_223625.mp4
paylidis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Βγάλε τα γραφικά μαι παίξε μπάλα με τα onboard. Ζόριλσε το και δες τι κάνει..
thephotoshoped Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Πιστευεις οτι ειναι απο gpu ή απο psu; Ξεχασα να πω πως πριν 1 βδομαδα πηγα για ελεγχο το τροφοδοτικο και μου ειπαν πως κανει ενα θορυβο αλλα δεν επηρεαζει. Προτειναν αν θελω να το στειλω στην εταιρια (1 μηνας διαδικασια) ειπα εφοσον δεν προκαλει προβλημα να το αφησω καλυτερα. Βλεπω ομως σε παιχνιδια τωρα να μου κανει αυτο το πραγμα και προβληματιζομαι στο τι ειναι και απο που προερχεται.
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 γιατι δεν κάνεις το κλασικό, σταμάτα ενα ενα τα ανεμιστηράκια, για να αποκλείσεις οτι ειναι απο αυτά και αν συνεχίζει βλέπουμε
thephotoshoped Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Αυτο το έκανα πριν καιρό.. Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό μέσα από το βίντεο αλλά ο θόρυβος ακούγεται σαν ηλεκτρικός όχι όπως κάνουν τα κλασικά ανεμιστήρακια. Αυτό είπαν και από vision studio ότι είναι από το ρεύμα. Δεν ξέρω όμως αν είναι όντως από τροφοδοτικό η κάρτα γραφικών. Και επίσης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα;
arc Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Ακουγοντας το βίντεο δεν μπορώ να ακουσω coil whine. Αντίθετα ακουω ήχους σταθερής συχνότητας που ειναι συντονισμός από την κίνηση των ανεμιστήρων. Αν ακουγεται ΚΑΙ coil whine εγώ δεν το ακουω. Π.χ. δες το παρακάτω βιντεο πως ειναι ενας ήχος coil whine.
Dev1l Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Ποιο τροφοδοτικό έχεις ? Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα, οφείλεται στο τροφοδοτικό κατά 90.0%. Καλού κακού αποσύνδεσε την κάρτα γραφικών και προσπάθησε να ζορίσεις λίγο το σύστημα με την onboard κάρτα, αν συνεχιζει να ακούγεται τότε είναι σίγουρα τροφοδοτικό!
thephotoshoped Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Και όμως και σε μένα κάτι αντίστοιχο ακούγεται. Έτυχε να είναι στη φάση που παρέμεινε σταθερό αλλιώς σε άλλες περιπτώσεις κάνει ακριβώς το ίδιο σπασμωδικά ήχους άλλοτε συνεχόμενους άλλοτε διακοπτομενους. Το σύστημα είναι της υπογραφής. Έχω το tx 650. Σαν φαινόμενο προκαλεί προβλήματα;
arc Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 To coin while παρουσιάζεται οταν κάποιος πυκνωτής παίζει στα όρια του, δηλαδή παίζει με τέρμα τα γκάζια. Παρόμοια συμπεριφορά παρουσιάζουν πολυκαιρισμένοι πυκνωτές που χάνουν τις ιδιότητες τους. Σπάνια δημιουργεί πρόβλημα με την έννοια της καταστροφής αλλά συνήθως το κύκλωμα δεν κάνει τη δουλειά του (π.χ σταματά να λειτυργεί η κάρτα γραφικών) και μόνο τότε μπορείς να το στείλεις για εγγύηση.
rowain Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα εκτός και αν ο θόρυβος έιναι μεγάλης έντασης (ενοχλητικός), οπότε καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι gpu αν κάνουν coil whine το κάνουν σε gaming και stress testing. Μερικά psu το κάνουν και όταν είναι idle και όταν ''ζορίζονται'' σε gaming ή stress testing. Το δικό μου, έκανε στην αρχή λίγο coil whine σε idle συνθήκες και μετά από μήνες αυτό έφυγε και απλά κάνει που και που όταν παίζω games ή stressάρω αλλά για να το ακούσω πρέπει να βάλω το αυτί μου στο psu. Η κάρτα μου από την άλλη κάνει coil whine σε gaming συνήθως (ήμουν λίγο άτυχος) αλλά και πάλι για να ακουστεί πρέπει να πλησιάσω τον πύργο. Απομόνωσε την κάρτα σου και stressαρε λίγο το psu για να δεις αν όντως είναι από αυτό. Επανέλαβε το τεστ και άλλη μια φορά μήπως και δεν σου εμφανίσει coil whine με τη μία (το κάνουν μερικες φορές).
thephotoshoped Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Καλημερα σας! Σημερα δοκιμασα και χωρις gpu, και το αποτελεσμα ηταν οτι το τροφοδοτικο κανει ολη τη δουλεια. Ακομη και idle και σε small load αυτο το κανει. Εδω ισως μπορεσετε να το ακουσετε (ακουγονται παραλληλα και θορυβοι απο τους ανεμιστηρες) https://www.dropbox.com/s/yeh9x8bx17unp2w/20140616_072201.mp4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα