Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ενας ιντέλ i3 έχει κατανάλωση περίπου 55w ενώ ένας i5 περίπου 75-80 (το ξέρω οτι υπάρχουν και 65W γενική είναι η ερώτηση μ)

Σε ένα κατάστημα με 20 υπολογιστές θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στήν κατανάλωση?

Ας πούμε οτι και οι 20 πάιζουν και ακουν μουσική θα καίω πχ 20Χ20=400w παραπάνω με τους i5?

Δημοσ.

Ενας ιντέλ i3 έχει κατανάλωση περίπου 55w ενώ ένας i5 περίπου 75-80 

Αυτά τα watt είναι με ένα κάποιο επίπεδο εργασίας(που ορίζουν οι ίδιοι σαν ένα λογικό επίπεδο),αν τα έχεις απλά να τρέχουν τα win και να παίζουν μουσική η κατανάλωση θα είναι κάτω από 10watt σχεδόν πάντα αφού και ο επεξεργαστής θα ανεβαίνει το πολύ στο 5-6% χρήση.

Δημοσ.

Αυτά τα watt είναι με ένα κάποιο επίπεδο εργασίας(που ορίζουν οι ίδιοι σαν ένα λογικό επίπεδο),αν τα έχεις απλά να τρέχουν τα win και να παίζουν μουσική η κατανάλωση θα είναι κάτω από 10watt σχεδόν πάντα αφού και ο επεξεργαστής θα ανεβαίνει το πολύ στο 5-6% χρήση.

πολυ λες..εμενα δεν αναιβενει πανω απο 3%

Δημοσ.

Δηλαδή ενας i3 τι θέλει για να πάει στο 90% call of duty ghost+youtube+εγγραφή ενός dvd+??

και αντίστοιχα ένας i5?

προσωπικα ο δικος μου i5 4670k για να φτασει 100% θελει εγγραφη dvd ανεβασμα video youtube και κανα 2 παιχνιδια..ειμαι παρα πολυ ευχαρηστημενος

Δημοσ.

Δηλαδή ενας i3 τι θέλει για να πάει στο 90% call of duty ghost+youtube+εγγραφή ενός dvd+??

και αντίστοιχα ένας i5?

Σιγουρα ο i3 θα παει πολυ ευκολοτερα λογο πυρηνων 2 vs 4 ετσι.

Για νετ καφε μιλας?

• Like 1
Δημοσ.

Ναι πρόκειτε να γίνει αναβάθμηση στους 10 και μετα στους επόμενους 10. αυτήν τή στιγμή δουλευει με core duo E7300 2,66

Και πολύ αργισαμε

Ενωείτε οι i5 είναι καλύτεροι αλλά εγώ τα σκευτομαι όλα και τί με συμφέρει να πάρω άν το έκανα για το σπίτι θα έβαζα i5 σιγουρα.

Με i3 κάποιος να μας πεί υπάρχει?

Πχ τώρα εγώ παίζω lol και you tube και η cpu βαράει κόκκινα..

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιοι πίνακες με καταναλώσεις τυπικών συστημάτων σε idle και σε load. Ελπίζω να σε βοηθήσουν περίπου να δείς τί γίνεται. 

http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-performance-comparison,3370-17.html

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2013/-37-System-Idle-Power,3177.html

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2013/-38-System-Peak-Power,3178.html

Δημοσ.

Ναι πρόκειτε να γίνει αναβάθμηση στους 10 και μετα στους επόμενους 10. αυτήν τή στιγμή δουλευει με core duo E7300 2,66

Και πολύ αργισαμε

Ενωείτε οι i5 είναι καλύτεροι αλλά εγώ τα σκευτομαι όλα και τί με συμφέρει να πάρω άν το έκανα για το σπίτι θα έβαζα i5 σιγουρα.

Με i3 κάποιος να μας πεί υπάρχει?

Πχ τώρα εγώ παίζω lol και you tube και η cpu βαράει κόκκινα..

Η απαντηση στην ερωτηση σου για την καταναλωση ειναι πως οχι δεν θα εχουν σημαντικη διαφορα.

Παιζει ρολο η χρηση, και το υπολοιπο συστημα. Αν παιζουν lol για παραδειγμα με τα ιδια υποσυστηματα και frame cap στα 80, θα καταναλωνουν σχεδον τα ιδια. Με τι καρτα θα συνδυαστουν οι υποψηφιοι? Αν ειναι πολυ αδυναμη τοτε η καταναλωση θα ειναι στα ιδια επιπεδα παντα σχεδον.

Σε παρομοια θεση με σενα βρεθηκα πριν λιγο καιρο. (c2d E7xxx+8800GT)

Τελικα κερδισε ο Pentium G3420+GTX 750 και ομολογω οτι το αποτελεσμα ηταν θεαματικο για το κοστος, παρα το οτι μιλαμε ξανα για 2πυρηνο.

Απ την μια ο i5 θα κρατησει περισσοτερο και μπορει να συνδυαστει με δυνατοτερες καρτες, απ την αλλη ειναι σημαντικα ακριβοτερος (3x) και τον περισσοτερο χρονο θα αδρανεί με βαση την χρηση σε ενα νετ.

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα αλλα να σε βοηθησα.

Δημοσ.

Καλημερα καταρχας.

Οι κάρτες μου είναι διάφορες αλλά σιγα σιγα θα αντικατασταθούν με asus 650 1gb

http://www.e-shop.gr/asus-gtx650-e-1gd5-1gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513633

Δεν με μπέρδεψες απλά πρέπει να τα ζυγησω όλλα αυτα και να δω τι με συμφερει.

Αν πάρω i3 για πόσα χρόνια είμα καλυμένος μέχρι να κάνω αναβάθμηση?

αν πάρω i5?

τι μητρικές πρέπει να πάρω ωστε σε 4-5 χρόνια να μπορώ να αλλάξω επεξεργαστές σε ποιό εξελιγμένους i7 πχ και να μήν χρειαστεί να αλλάξω και μητρικές όπος τώρα.? 1155 η 1150?σε αυτα τα 2 είμαι.

το θέμα της καταναλωσης το λυσαμε οποτε τώρα ειναι καθαρά κωστος αγωράς που με απασχολει 50€ επιπλέων σε κάθε υπολογιστη.

Σημερα θα έρθει ένας i3,mobo,ram που παρηγγειλα για να τα δοκιμάσω (χαμένα δέν θα πάνε)

Αν είμαι ευχαριστημένος με της αποδώσεις του σε βαριά παιχνίδια θα προχωρίσω αλιώς θα δοκιμάσω και εναν i5 και βλεπουμε.

Θα σας στείλω εδώ το απόγευμα τα τέστ που θα του κάνω..

Δημοσ.

Καλημερα,

Mην κοιτας για 650, πλεον ειναι ξεπερασμενες. GTX 750 στην ιδια καταναλωση με καλυτερες επιδοσεις.

Οτι και να βαλεις με τετοια καρτα θα κοιμαται κυριως. Ακριβως γι αυτο διαλεξα τον Pentium γιατι φτανει και περισσευει. Το ποσο θα κρατησουν εξαρταται απο πολλους παραγοντες και ειναι επιεικως δυσκολο να σου απαντησει κανεις με ακριβεια.

Η αποψη μου ειναι να παρεις φθηνες αλλα επαρκεις μητρικες (H87/H97/B85) και σιγουρα κοιτας 1150. Επισης πιστευω πως ειναι καλυτερα να ξεχασεις οτι θα κρατησεις τις μητρικες και θα αναβαθμισεις μερικα κομματια μονο. Αρα συμφερει να κοιταζεις και H81/H91 αρκει να σε καλυπτουν τα πολυ κομμενα χαρακτηριστικα τους (λιγοτερες sata3, 2ram slots) ωστε να μην εχεις τεραστια "χασουρα" αργοτερα. Οταν φτασεις παλι σε εκεινο το σημειο, θα εισαι οπως εισαι τωρα με τον E7300, δηλαδη ολοκληρωτικη αλλαγη πλατφορμας. (DDR4, νεα κομματια με καλυτερες επιδοσεις/καταναλωσεις σε διαφορετικο socket 100%)

Τελος, αφου εισαι της δοκιμης, θα σου ελεγα να δοκιμασεις και τον Pentium και υστερα αποφασιζεις. Καλυτερα τα παραπανω χρηματα να πανε σε GTX 750ti παρα σε επεξεργαστη και ο Pentium επαρκει επισης και για την 750ti.

Δημοσ.

Δεν νωμίζω να πάω σε intel pentium καλός αλλά i3 ειναι ποιο μπροστα.

Η κάρτα γραφικών που ανέφερες είναι στα ιδια λευτα πάνω κάτω με την δικιά μου για 5-10 € διαφορα θα την δοκιμάσω κ αυτην την επομενη φορά που θα χρειαστεί.

Καρτες δέν θα αλλάξω εάν δέν χρειαστεί. σε cpu εχω προβλημα.

Δημοσ.

Δεν νωμίζω να πάω σε intel pentium καλός αλλά i3 ειναι ποιο μπροστα.

Η κάρτα γραφικών που ανέφερες είναι στα ιδια λευτα πάνω κάτω με την δικιά μου για 5-10 € διαφορα θα την δοκιμάσω κ αυτην την επομενη φορά που θα χρειαστεί.

Καρτες δέν θα αλλάξω εάν δέν χρειαστεί. σε cpu εχω προβλημα.

Μαζι σου, αλλα με την αλλαγη που θα κανεις θα εχεις προβλημα στις καρτες. Εγραψα ηδη οτι θα αδρανει ενας i3/i5 και μαλιστα αρκετα. Δοκιμασε pentium σου λεω, δεν εχεις να χασεις απολυτως τιποτα αν βαζεις καρτες γραφικων κατωτερες απο 750ti.

Αν πάει σε Pentium, ας δεί τον επετειακό https://www.skroutz.gr/s/4981866/Intel-Pentium-G3258-Anniversary-Edition-Box.html

Αυτον θα τον δω εγω "κατ ιδιαν" μετα την εξεταστικη. Αν ρωτησετε τον elfa μπορει να θυμαται τι του ειχα πει παλιοτερα για K-edition i3 και ποσο θα "σκοτωνε". Same rule applies here.

Για νετ παντως νομιζω οτι δεν ενδεικνυται. Μιλαμε για μεγαλυτερη θερμικη καταπονηση σε ενα τυπικο νετ και αδυναμια 24/7 παρακολουθησης που ενα OC μπορει να χρειαζεται εποχιακα. Επισης θα εχει αυξημενη καταναλωση (θα ξεπερνα i5 4440) αρα ψιλο-χανει τον σκοπο του. Γι αυτο δεν τον προτεινα εξαρχης. 

Δημοσ.

Με σερφάρισμα κανένας επεξεργαστής δεν έχει θερμική καταπόνηση ούτε κατανάλωση. Ο 3770Κ στα 4.2 που τον έχω μαζί με gtx 770 σε απλές εργασίες καίει σαν σύστημα 70W και θερμοκρασίες στους 30°. Δεν χρειάζεται να τον κάνει oc. Και με τις stock γρήγορος θα είναι. Απλά, ΟΤΑΝ θα χρειαστεί λίγη παραπάνω δύναμη θα την έχει. Τέλος πάντων, η τιμή κοντά είναι. Με τον i3 αν μπορεί να ανέβει, θα είναι καλυμμένος και στο μέλλον για απλά πραγματάκια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...