cirith Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ποσό που διαθέτουμε :200 - 300Χρήση υπολογιστή :Browsing – Office – Μέτριο GamingΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:ΚανέναΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?Θα κρατήσω μια αρχαία Fujitsu SCALEOVIEW C17-3 (1280Χ1024) μέχρι να τα παίξει.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι; Όχι, υπάρχουν.Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΠειραιάςΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Κατά προτίμηση από το ίδιο.Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο?Το προτιμώ συναρμολογημένοΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο.ΌχιΕκτός από τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.Χρειάζομαι (σχεδόν) ολόκληρο σύστημα, εκτός από τα κατωτέρω, που θα κρατήσω:1. Σκληρός δίσκος WD Blue WD10EZEX 1Tb (λίγων μηνών).2. (Προαιρετικά) παλιό κουτί από το Πλαίσιο.3. (Προαιρετικά) PSU CoolerMaster RS-390-PMSP-A3. Πρόσφατη διακοπή ρεύματος «ξεπάτωσε» το παλιό οικιακό PC (Pentium D820/2Gb/Nvidia 7600GS), που εξυπηρετούσε όλη την οικογένεια για browsing, MS Office και light Gaming των παιδιών (μέχρι Empire: Total War έπαιζε). Θέλω να φτιάξω καινούργιο σύστημα που να καλύπτει τις ανωτέρω ανάγκες (εννοείται ότι είναι επιθυμητό να «αντέχει» πιο σύγχρονα παιχνίδια, έστω όχι cutting edge, χωρίς υψηλές απαιτήσεις ποιότητας). Σκέπτομαι να αγοράσω APU/Mobo/RAM/DVD recorder και επιπλέον πιθανότατα PSU (δεν εμπιστεύομαι το παλιό υφιστάμενο Premier 450W, ιδιαίτερα μετά το «τηγάνισμα» της παλιάς μητρικής μου από τη διακοπή της ΔΕΗ). Υπάρχει από φίλο και ένα PSU της CoolerMaster (RS-390-PMSP-A3) και θα ήθελα τη γνώμη σας μπορώ να το αξιοποιήσω. Με δεδομένο ότι κάθε ευρώ «μετράει», και ό,τι μπορώ να γλυτώσω θα μου είναι κέρδος, πιστεύετε ότι μπορώ να περιοριστώ σε έναν Α8 (6600) ή θα πρέπει να πάω σε Α10-7700; Τι διαφορά θα έχουν στο gaming; Ευχαριστώ!
Teojesper Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν χρειάζεται να πας στον A10 είναι αρκετός και ο A8! Η πρόταση μου... Site: Case Site: PSU Site: CPU Site: M/B Site: RAM Site: DVD Site: CPU COOLER Στα 298 Αν θες καλύτερα γραφικά στο μέλλον μπορείς να πάρεις μια κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει dual graphics! Δηλαδή να χρησιμοποιεί τα γραφικά του APU και της κάρτας ταυτόχρονα! Μια από αυτές είναι η HD6670 Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2014 από Teojesper 2
cirith Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση! Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στον 6600 (γιατι το link παραπάμπει πάλι στις μνήμες); Η after market ψύκτρα είναι απαραίτητη;
dimitrisOP Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 πολυ καλη η συνθεση ποιο πανω στα 300 ευρω καλητερο δεν μπορεις να παρεις,αυτη ειναι η cpu http://www.e-shop.gr/amd-a8-6600k-390ghz-box-p-PER.559660 1
cirith Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 "Έστησα" δύο εναλλακτικές συνθέσεις παρακάτω. Τι γνώμη έχετε;
dimitrisOP Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 εγω θα πηγαινα στην δευτερη για να μπορουσα αργοτερα να βαλω μια δυνατοτερη καρτα και για cpu αυτον http://www.e-shop.gr/amd-athlon-ii-x4-750k-34ghz-box-p-PER.559640 1
Millennium Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Η σύνθεση του teojesper είναι καλή.Χωράει 7700k με μικροαλλαγές με λίγα παραπάνω. 1
cirith Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μια ερώτηση πριν την τελική επιλογή: Α10-7700 vs ATHLON II X4 750K + R7 250. Ποια λύση είναι προτιμότερη; Που "κερδίζει" και που χωλαίνει κάθε εναλλακτική; Υ.Γ. Ξέρω ότι θα άξιζε να πάω για καλύτερη GPU (ίσως GTX750). Αλλά ο προϋπολογισμός είναι σφιχτός...
Millennium Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Α10-7700Κ.Δυνατότερος σαν συμβατικός cpu,περισσότερα features,λιγότερη κατανάλωση-θερμοκρασίες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα