paylidis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Παιδιά, σήμερα παρέλαβα και τώρα το λειτουργώ. Πολύ στιβαρό και προσεγμένο μηχάνημα, καμία σχέση με ένα samsung scx που μου είχαν δανείσει μέχρι χθες. Τα μειον του είναι ότι ρώτησα 2-3 αναγομωτήρια εδώ στο Ηράκλειο και κάτω από 50€ δεν έχω βρει μελάνια....αναγόμωση όχι άλλο δοχείο και φυσικά τα καινούρια απλησίαστα 100+ Φαξ έχει, αν και δεν το λειτουργώ. Έχει και πληκτρολόγιο QWERTY επιπλέον από το κλασικό που έχουν τα fax. Προς το παρόν θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή, τώρα όταν έρθει ο καιρός να αλλάξω μελάνια, αν δεν έχω βρει την άκρη, πιθανόν να αναθεωρήσω. Ψάξου να μάθεις σωστά να το γέμιζεις μόνος σου... Στην επαρχία τα χτυπάνε... Εμένα μου ζητάγαν 100€ και για τα 4 όταν καινούργια είχαν 180 (πριν χρόνια) και όλος ο εκτύπωτης κοντά 240-250...
plpapadopoulos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Παιδιά, σήμερα παρέλαβα και τώρα το λειτουργώ. Πολύ στιβαρό και προσεγμένο μηχάνημα, καμία σχέση με ένα samsung scx που μου είχαν δανείσει μέχρι χθες. Τα μειον του είναι ότι ρώτησα 2-3 ανακλεφτοτήρια εδώ στο Ηράκλειο και κάτω από 50€ δεν έχω βρει μελάνια....αναγόμωση όχι άλλο δοχείο και φυσικά τα καινούρια απλησίαστα 100+ Φαξ έχει, αν και δεν το λειτουργώ. Έχει και πληκτρολόγιο QWERTY επιπλέον από το κλασικό που έχουν τα fax. Προς το παρόν θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή, τώρα όταν έρθει ο καιρός να αλλάξω μελάνια, αν δεν έχω βρει την άκρη, πιθανόν να αναθεωρήσω. Παρέθεσα το πόστ σου διορθωμένο Στο είχα πεί ότι είναι πολύ ωραίο μηχάνημα, χαιρομαι που το πήρες τελικά. Αναγώμωση μάθε να του κάνεις μόνος σου και αν βρω τίποτε εδώ Αγγλία θα κοιτάξω να σε βοηθήσω για τα toners οκ? 1
prezakis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Παρέθεσα το πόστ σου διορθωμένο Στο είχα πεί ότι είναι πολύ ωραίο μηχάνημα, χαιρομαι που το πήρες τελικά. Αναγώμωση μάθε να του κάνεις μόνος σου και αν βρω τίποτε εδώ Αγγλία θα κοιτάξω να σε βοηθήσω για τα toners οκ? Σωστή παρατήρηση! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 @prezakis Εχει θυρα δικτυου (lan rg45)? Στα 100 ευρώ? Πολλά ζητάς... Υπάρχει optional WLAN interface βεβαια (Minolta Pagepro 1480/1490MF WLAN Dongle 9967000878 ), αλλιώς βάλτο στην USB του router σου ή βάλτο σε print server.
prezakis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Έχει δύο θύρες RJ45, λογικά η μια για το φαξ(γράφει LINE), η άλλη δεν ξέρω τι είναι(γράφει EXT).
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Έχει δύο θύρες RJ45, λογικά η μια για το φαξ(γράφει LINE), η άλλη δεν ξέρω τι είναι(γράφει EXT). RJ11 είναι αυτές (τηλεφώνου). Η μία είναι για να συνδέσεις το μηχάνημα απευθείας στην τηλεφωνική πρίζα (εννοείται βάζεις και φιλτράκι) και η δεύτερη που λέει EXT είναι για να συνδέσεις external device (τηλεφωνική συσκευή ή αυτόματο τηλεφωνητή) σε σειρά με το FAX.
pmitsios Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Το μηχανημα φαινεται πολυ καλο για τα λεφτα. Και εννοειται οτι τα θελουμε ολα και αν γινεται τζαμπα . Ηθελα ομως να στελνω καποια fax (τα περισσοτερα ισως) απ' το pc, οποτε λογω αποστασης ηθελα συνδεση ethernet. Δεν ξερω αν αυτο που λες με το router ή το print server θα δουλεψει. Τα fax ειναι λιγο περιεργα και φοβαμαι οτι θα εχω προβληματα στην αποστολη τους.
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Το μηχανημα φαινεται πολυ καλο για τα λεφτα. Και εννοειται οτι τα θελουμε ολα και αν γινεται τζαμπα . Ηθελα ομως να στελνω καποια fax (τα περισσοτερα ισως) απ' το pc, οποτε λογω αποστασης ηθελα συνδεση ethernet. Δεν ξερω αν αυτο που λες με το router ή το print server θα δουλεψει. Τα fax ειναι λιγο περιεργα και φοβαμαι οτι θα εχω προβληματα στην αποστολη τους. Δε σε καταλαβαίνω, αφου η συσκευή ΕΧΕΙ FAX, ποιός ο λόγος να παιδεύεσαι με το PC σου? Ο μόνος λόγος που θα καταλάβαινα ότι θες το Ethernet είναι για να κάνεις διαδικτυακό τον εκτυπωτή σου. Προφανώς και λειτουργίες όπως scan to folder, scan to email, pc to fax, email to fax θα είναι limited (όπως και αντίστοιχο φτωχό interface για να κάνεις add/submit users και contact lists. Δε παίρνετε Canon Image Runner, παίρνεται ένα άψογο πολυμηχάνημα του βεληνεκούς 100-200 ευρώ.
kondoras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Καλορίζικο prezakis, νομίζω ότι έκανες καλή αγορά. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι τα toner των Κινέζων, αλλά ίσως αξίζει να ρίξεις μια ματιά στο alibaba. Αν και συμφωνώ ότι προτιμότερο είναι να τα γεμίζεις μόνος σου.
prezakis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 RJ11 είναι αυτές (τηλεφώνου). Η μία είναι για να συνδέσεις το μηχάνημα απευθείας στην τηλεφωνική πρίζα (εννοείται βάζεις και φιλτράκι) και η δεύτερη που λέει EXT είναι για να συνδέσεις external device (τηλεφωνική συσκευή ή αυτόματο τηλεφωνητή) σε σειρά με το FAX. Ναι....συγνώμη νόμιζα ότι οι 45 είναι τηλεφώνου. Καλορίζικο prezakis, νομίζω ότι έκανες καλή αγορά. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι τα toner των Κινέζων, αλλά ίσως αξίζει να ρίξεις μια ματιά στο alibaba. Αν και συμφωνώ ότι προτιμότερο είναι να τα γεμίζεις μόνος σου. Συγνώμη....η τιμή είναι 1-9.8$ αναλόγως την παραγγελία; Αν ισχύει αυτό τότε γιατί το παιδεύουμε, θα πάρω μια πεντάδα και ηρέμησα.
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δεν εμπιστεύομαι AliBaba (και τους 40....). Δοκίμασε ebay, με 6 λίρες βρίσκεις generic refills ή refills για άλλες σειρές, όπως και το chip για τον 1480/1490.
paylidis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δεν εμπιστεύομαι AliBaba (και τους 40....). Δοκίμασε ebay, με 6 λίρες βρίσκεις generic refills ή refills για άλλες σειρές, όπως και το chip για τον 1480/1490. συμφωνω, καλύτερα απο το ebay να εισαι σίγουρος... Εχω πάρει μια φορά γραφίτη με τσιπ αλλα πουλάνε και έτοιμα τονερ... Γνώμη μου, το αρχικό τόνερ κρατα το ανέγγιχτο για την περίπτωση που χρειαστεί να το στείλεις για εγγυηση μη στο βγάλουν off λόγω refill (εγω δε το ειχα σκεφτει αλλα ευτυχώς δε χρειάστηκε..)
prezakis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 συμφωνω, καλύτερα απο το ebay να εισαι σίγουρος... Εχω πάρει μια φορά γραφίτη με τσιπ αλλα πουλάνε και έτοιμα τονερ... Γνώμη μου, το αρχικό τόνερ κρατα το ανέγγιχτο για την περίπτωση που χρειαστεί να το στείλεις για εγγυηση μη στο βγάλουν off λόγω refill (εγω δε το ειχα σκεφτει αλλα ευτυχώς δε χρειάστηκε..) Ομολογουμένως αυτό δεν το υπολόγιζα. Αν θυμάμαι, όμως, καλά τα τόνερ στο Site: ebay είναι κι αυτά ακριβά
paylidis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Ομολογουμένως αυτό δεν το υπολόγιζα. Αν θυμάμαι, όμως, καλά τα τόνερ στο Site: ebay είναι κι αυτά ακριβά σίγουρα παίζουν και πιο φθηνά... ψάξε με τον κωδικό του τονερ και οχι τον εκτυπωτή... Αλλα και πάλι, τα 2 απο τη Γερμανία βγαίνουν όσο κανει το ένα στην ελλαδα... Απόλυτη οικονομία θα εχεις όταν μάθεις να το γεμίζεις εσυ και απλα αγοράζεις το τσιπακι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα