plpapadopoulos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Γνωρίζεις πραγματα περι της αξιοπιστίας και της ποιοτητας του συγκεκριμενου; Αν ναι, γραψε τιποτα. Αν όχι, δεν καταλαβα τι λες παραπανω. Τί ακριβώς δεν κατάλαβες? Review λυπάμαι δεν έχω το χρόνο να γράψω. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα μπορέσεις να βρείς σχετικά εύκολα. Με σειρές Konica-Minolta η εμπειρία μου είναι πολύ καλή και δεν είχα ουδέποτε πρόβλημα με την αξιοπιστία τους. Στον αντίποποδα κατατάσσεται η Xerox και οι σειρές της που είναι ανήκουνσε κατήγορία με διψήφιο και τριψήφιο αριθμό ευρώ/λιρών και η εμπειρία μου με αυτές είναι κάκιστη. ολα,ομως, τα μηχανηματα εκτυπωσεως εχουνε συγκεκριμενο χρονο ζωης...........αρα -4 χρονια για το συγκεκριμενο.Εαν τελικα δεν γινεται αναγομωση....δεν υπαρχει λογος συζητησεως για αγορα! Μπορείς να το τεκμηριώσεις λιγάκι αυτό? Είναι κάτι σαν τις μπαταρίες ληθίου που εμφανίζουν θέμα aging ας πούμε? Κι αν ναι, πού ακριβώς εμφανίζεται το aging? Στον γραφίτη, το fuser ή στο photoconductor?
dobro Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Τί ακριβώς δεν κατάλαβες? Review λυπάμαι δεν έχω το χρόνο να γράψω. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα μπορέσεις να βρείς σχετικά εύκολα. Με σειρές Konica-Minolta η εμπειρία μου είναι πολύ καλή και δεν είχα ουδέποτε πρόβλημα με την αξιοπιστία τους. Στον αντίποποδα κατατάσσεται η Xerox και οι σειρές της που είναι ανήκουνσε κατήγορία με διψήφιο και τριψήφιο αριθμό ευρώ/λιρών και η εμπειρία μου με αυτές είναι κάκιστη. Μπορείς να το τεκμηριώσεις λιγάκι αυτό? Είναι κάτι σαν τις μπαταρίες ληθίου που εμφανίζουν θέμα aging ας πούμε? Κι αν ναι, πού ακριβώς εμφανίζεται το aging? Στον γραφίτη, το fuser ή στο photoconductor? Θα συμφωνισω οτι σε επαγγελματικα μηχανηματα τα Konica-Minolta ειναι αριστα,αλλα δεν ξερω αν τα προσωπικη χρησεως(τυπου μικρα) ειναι καλα.Επισης απο προσωπικη πειρα,αλλα εχοντας δει μια εκπομπη στη DW για τη διαρκεια ζωης(κατασκευης) εκτυπωτων... εχω να παραθεσω οτι για τη σκονη γραφιτη που μετα απο χρονια γινεται ενα ειδος σαν πετρα.....αρα μιλαμε για μεγαλο κοστος (ειναι σαν να το ξαναγοραζεις-για αυτο ειπα πιο πανω οτι αν δεν γινεται αναγομωση..ισον ακυρο) για τα υπολοιπα δεν τιθεται θεμα αφου ειναι αχρησιμοποιητα.
plpapadopoulos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Θα συμφωνισω οτι σε επαγγελματικα μηχανηματα τα Konica-Minolta ειναι αριστα,αλλα δεν ξερω αν τα προσωπικη χρησεως(τυπου μικρα) ειναι καλα.Επισης απο προσωπικη πειρα,αλλα εχοντας δει μια εκπομπη στη DW για τη διαρκεια ζωης(κατασκευης) εκτυπωτων... εχω να παραθεσω οτι για τη σκονη γραφιτη που μετα απο χρονια γινεται ενα ειδος σαν πετρα.....αρα μιλαμε για μεγαλο κοστος (ειναι σαν να το ξαναγοραζεις-για αυτο ειπα πιο πανω οτι αν δεν γινεται αναγομωση..ισον ακυρο) για τα υπολοιπα δεν τιθεται θεμα αφου ειναι αχρησιμοποιητα. Θα σου πω τί γίνεται. Σε πιό SoHo use, η xerox είναι για τα μπάζα. Kyocera είναι πάρα πολύ καλά (το κόλπο είναι να στηθούν με τον KX driver), Brother επίσης τα laser της είναι σκυλιά, Konica-Minolta επίσης αξιόπιστα. Δυστυχώς σε όλα τα επώνυμα (εκτός της brother) η αγορά ενός αυθεντικού τόνερ είναι πανάκριβη. Σε εταιρίες θα δείς 3 κυρίως μηχανήματα να παίζουν. 1) Τα σκήπτρα τα έχει η Canon 2) Ακολουθεί η Ricoh / Infotec 3) Μετά έρχεται η Konica-Minolta Υπάρχει και στη θέση 4 η Xerox αλλά με τα νταβατζηλίκια που κάνει στο support και το page counter κλπ όλοι στρέφονται στην Canon Που προσφέρει ακόμη καλύτερη αξιοπιστία, οικονομία και support. Άσε που τα Canon τα μεγάλα τα λατρεύω να τα κάνω configure (ειδικά με τον UFR II driver στήνονται και πανεύκολα στο δίκτυο). Όσο για το γραφίτη, μέχρι και την 8ετία δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρήση του (είχα brother αγορασμένο από το 2002, άλλαξε χέρια 2 φορές και μου ξαναγύρισε με άδειο τόνερ πια, το τόνερ το ίδιο το High Capacity που φορούσε από μαμά κι εν έτη 2012 τελείωσε κάποια στιγμή κι αναγωμώθηκε από τον 3ο που τον πήρε. Δεν τίθεται θέμα μακροζωίας ακόμα και στη δεκαετία για τον κανονικό γραφίτη (όχι για το dry ink). Αλλά ας είμαστε αντικειμενικοί, πόσοι θα έπαιρναν laser μηχάνημα για να το χρησιμοποιούν 2 και 3 φορές το χρόνο? Αγγλία σε ένα brother που έχω στο σπίτι για παράδειγμα, τον έχουμε 16 μήνες κι έχουμε αλλάξει 4 τόνερς για χρήση σπιτιού το τονίζω (ευτυχώς που το TN2220 μου βγαίνει γύρω στο 20άλιρο αυθεντικό, αλλιώς θα είχα φλιπάρει)! Στο δια ταύτα, θεωρώ πως στα 100 ευρώ δεν είναι καθολου άσχημη τιμή για την απόκτηση ενός πολυμηχανήματος όπως το Konica-Minolta. Αν αναγομώνεται το τόνερ εύκολα, ακόμη καλύτερα και τότε αποτελεί θα έλεγα και λύση μονόδρομο για τέτοιο κόστος. Σε τέτοιο κόστος για αξιοπιστία και οικονομία καλή λύση είναι τα Brother, αλλά με τις τιμές που βλέπω Ελλάδα άστο καλύτερα.
Moderators matrixxx Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Review λυπάμαι δεν έχω το χρόνο να γράψω. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα μπορέσεις να βρείς σχετικά εύκολα. Με σειρές Konica-Minolta η εμπειρία μου είναι πολύ καλή και δεν είχα ουδέποτε πρόβλημα με την αξιοπιστία τους. Στον αντίποποδα κατατάσσεται η Xerox και οι σειρές της που είναι ανήκουνσε κατήγορία με διψήφιο και τριψήφιο αριθμό ευρώ/λιρών και η εμπειρία μου με αυτές είναι κάκιστη. Τι ριβιου να γραψεις αφου δεν ξερεις ουτε ποσες σελιδες βγαζει το τονερ του. : "Τα αναλώσιμα δες μόνο πόσο κοστίζουν και κυρίως πόσο βγάζουν σε παραγωγή, αυτό είναι το κλειδί" Αυτά που εγραψες τωρα είναι χρήσιμα για οποιον ενδιαφέρεται (εγω δεν, μιας και το πηρες ως προσωπικο ενδιαφερον για το μηχανακι), αυτό ηθελα να πω πριν: "γραψε κατι να βοηθήσεις στην κατευθυνση του τι ξερεις για την αξιοπιστια του από την εμπειρια σου, αντι να ζητας προταση για καλυτερο". Ότι ξερει ο καθενας να προσθεσει θα βοηθησει οποιους ενδιαφέρονται. Αυτό με το ADF προσέξτε το λιγάκι γιατί στη μια φωττογραφία δείχνει το flatbed, στην άλλη το ADF. Στην περιγραφή δε διάβασα κάτι για ADF. Στην συντομοτερη περιγραφή που εχει στη σελιδα των crazy, το αναφερει καθαρα παντως: Από εκει και περα ισως θελει μια επιβεβαιωση γιατι οι φωτο είναι μια-μια όπως λες, όπως και οι περιγραφες. 1
plpapadopoulos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Τι ριβιου να γραψεις αφου δεν ξερεις ουτε ποσες σελιδες βγαζει το τονερ του. : "Τα αναλώσιμα δες μόνο πόσο κοστίζουν και κυρίως πόσο βγάζουν σε παραγωγή, αυτό είναι το κλειδί" Φαντάζεσαι να ήξερα για κάθε μοντέλο πόσες σελίδες βγάζει ακριβώς το τόνερ του? Καλύτερα να πήγαινα να με δεί γιατρός αν ήξερα Εμπειρία έχω από τα bizhub της Konica-Minolta και πάλι δεν ξέρω να παπαγαλίζω τα specs τους, αλλά να τα κάνω configure (που είναι κι αυτό που απαιτείται να ξέρω για την κάθε εταιρία). Στο δια ταύτα τώρα σε όποια sites είδα το 1490MF είδα να αναφέρεται 50 sheet ADF. Πώς το eshop ανέβασε φωτογραφία με flatbed έκδοση και τα αναλυτικά specs σε το αναγράφουν επίσης, είναι απορίας άξιο. Επίσης κάτι που δεν είδα να αναφέρεται (και να αναφέρετε), είναι ότι το μηχάνημα υποστηρίζει και λειτουργία FAX (για κάποια μηχανήματα τέτοιας τιμής δεν είναι αυτονόητη η ύπαρξη FAX). Και αυτό δεν είδα να αναφέρεται στο eshop... Εκτός κι αν είναι καμιά ωράια εισαγωγή Made In Santa Barbara Greece σε φάση...
prezakis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Καλημέρα, Έχω απάντηση από τον τύπο που μου κάνει την αναγόμωση. Εν συντομία μου είπε ότι τέτοια τιμή μόνο για μεταχειρισμένο μπορείς να βρεις. Αλλά το τόνερ είναι τσιμπημένο αν σκεφτούμε ότι η αναγόμωση κοστίζει 40+23%ΦΠΑ και βγάζει περίπου 1500 σελίδες, ενώ το printer Samsung ML-1670 , που έχω τώρα, γεμίζει με 30€. Βέβαια, μου αντιπρότεινε νομίζω αυτό το οποίο εμπορεύεται και από 199, θα μου το αφήσει κοντά 170€. Το συγκεκριμένο είναι Canon, το σερβις του στην Κρήτη νομίζω υπάρχει (ενώ Minolta όχι) και το σημαντικότερο μου είπε ότι με 30€ όχι μόνο κάνει αναγόμωση αλλά μου δίνει και το toner(ανακατασκευασμένο εννοείται) και μάλιστα βγάζει 2800 σελίδες περίπου. Να αναφέρω βέβαια ότι αυτό δεν έχει fax. Εμένα προσωπικά δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά το fax απλώς το αναφέρω γιατί κάποιοι το χρειάζονται. Δεν ήθελα να δώσω αρκετά χρήματα και τα 99€ φαίνονται ό,τι πρέπει, αλλά σίγουρα το Canon είναι καλύτερη επιλογή. Χμμμμ, δεν ξέρω...
kondoras Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Το 1490MF έχει fax και (συνεπακόλουθα) τροφοδότη. Αυτό που δεν έχει fax και ADF είναι το 1480MF του οποίου την φωτογραφία έχει κοτσάρει το e-shop. Όποιος ενδιαφέρεται, μάλλον πρέπει να κάνει ένα τηλεφωνηματάκι στους κιτρινομάγαζους. Btw, αν θυμάμαι καλά, το toner του 1490 βγάζει θεωρητικά 3000 σελίδες με σύνηθες κόστος 90-95€ το γνήσιο, ενώ το συμβατό παίζει κάπου στα 50€ (με υποτίθεται περισσότερες σελίδες). Ασχέτως χρονολογίας (εκτυπωτής είναι, δεν είναι κινητό), φαίνεται καλή περίπτωση στα λεφτά του, ειδικά αν είναι το 1490MF.
plpapadopoulos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Καλημέρα, Έχω απάντηση από τον τύπο που μου κάνει την αναγόμωση. Εν συντομία μου είπε ότι τέτοια τιμή μόνο για μεταχειρισμένο μπορείς να βρεις. Αλλά το τόνερ είναι τσιμπημένο αν σκεφτούμε ότι η αναγόμωση κοστίζει 40+23%ΦΠΑ και βγάζει περίπου 1500 σελίδες, ενώ το printer Samsung ML-1670 , που έχω τώρα, γεμίζει με 30€. Βέβαια, μου αντιπρότεινε νομίζω αυτό το οποίο εμπορεύεται και από 199, θα μου το αφήσει κοντά 170€. Το συγκεκριμένο είναι Canon, το σερβις του στην Κρήτη νομίζω υπάρχει (ενώ Minolta όχι) και το σημαντικότερο μου είπε ότι με 30€ όχι μόνο κάνει αναγόμωση αλλά μου δίνει και το toner(ανακατασκευασμένο εννοείται) και μάλιστα βγάζει 2800 σελίδες περίπου. Να αναφέρω βέβαια ότι αυτό δεν έχει fax. Εμένα προσωπικά δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά το fax απλώς το αναφέρω γιατί κάποιοι το χρειάζονται. Δεν ήθελα να δώσω αρκετά χρήματα και τα 99€ φαίνονται ό,τι πρέπει, αλλά σίγουρα το Canon είναι καλύτερη επιλογή. Χμμμμ, δεν ξέρω... Το Canon είναι εντελώς Consumer μοντέλο που σου πρότεινε. Παρεπιπτόντως ακριβώς είναι ο γνωστός σου στις αναγομώσεις. Στις τιμές που βρίσκω αυθεντικά τόνερς εδώ (ειδικά αυτό για το Samsung έβγαλε μάτι στην τιμή), ο άλλος σου πουλάει ανακατασκευή (αν είναι ανακατασκευή και όχι από refill). Πάρε το Konica-Minolta κι άστον να λέει. Κι αν σου το παίξει και βαρύ πεπόνι, θα βρείς και άλλον να κάνεις αναγωμώσεις. Αυτής της γνώμης είμαι. Το 1490MF έχει fax και (συνεπακόλουθα) τροφοδότη. Αυτό που δεν έχει fax και ADF είναι το 1480MF του οποίου την φωτογραφία έχει κοτσάρει το e-shop. Όποιος ενδιαφέρεται, μάλλον πρέπει να κάνει ένα τηλεφωνηματάκι στους κιτρινομάγαζους. Btw, αν θυμάμαι καλά, το toner του 1490 βγάζει θεωρητικά 3000 σελίδες με σύνηθες κόστος 90-95€ το γνήσιο, ενώ το συμβατό παίζει κάπου στα 50€ (με υποτίθεται περισσότερες σελίδες). Ασχέτως χρονολογίας (εκτυπωτής είναι, δεν είναι κινητό), φαίνεται καλή περίπτωση στα λεφτά του, ειδικά αν είναι το 1490MF. Συμφωνώ αλλά με μια μικρή επισήμανση: Στη φώτο είναι το 1490MF αν δείς τα γράμματα.
prezakis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Ρώτησα τους κιτρινιάρηδες και μου είπαν ότι είναι με ADF, οπότε έριξα μία παραγγελία. Ελπίζω να μην το μετανιώσω. Ευχαριστώ για τις γνώμες σας.
paylidis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Καλημέρα, Έχω απάντηση από τον τύπο που μου κάνει την αναγόμωση. Εν συντομία μου είπε ότι τέτοια τιμή μόνο για μεταχειρισμένο μπορείς να βρεις. Αλλά το τόνερ είναι τσιμπημένο αν σκεφτούμε ότι η αναγόμωση κοστίζει 40+23%ΦΠΑ και βγάζει περίπου 1500 σελίδες, ενώ το printer Samsung ML-1670 , που έχω τώρα, γεμίζει με 30€. Βέβαια, μου αντιπρότεινε νομίζω αυτό το οποίο εμπορεύεται και από 199, θα μου το αφήσει κοντά 170€. Το συγκεκριμένο είναι Canon, το σερβις του στην Κρήτη νομίζω υπάρχει (ενώ Minolta όχι) και το σημαντικότερο μου είπε ότι με 30€ όχι μόνο κάνει αναγόμωση αλλά μου δίνει και το toner(ανακατασκευασμένο εννοείται) και μάλιστα βγάζει 2800 σελίδες περίπου. Να αναφέρω βέβαια ότι αυτό δεν έχει fax. Εμένα προσωπικά δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά το fax απλώς το αναφέρω γιατί κάποιοι το χρειάζονται. Δεν ήθελα να δώσω αρκετά χρήματα και τα 99€ φαίνονται ό,τι πρέπει, αλλά σίγουρα το Canon είναι καλύτερη επιλογή. Χμμμμ, δεν ξέρω... βλέπω οτι το παρηγγειλες οποτε κομπλέ! Ηθελα πάντως να σου επισημάνω να ψάξεις και καποιον άλλο μελανά... 50€ για γεμισμα ειναι εξωφρενικά πολλά. Προσωπικά τα γεμίζω μονος μου στον samsung με μελάκια και τσιπάκια απο γνωστό μελανάδικο της αθήνας και μου βγαίνει γύρω στα 11-12€ το καθένα με (150-170γρ γραφιτη), ενώ και στο μαγαζί να το πήγαινα το κόστος ειναι γύρω στα 20-22 (αλλα ειναι παιχνίδι οποτε το κανω μονος μου)...
prezakis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 βλέπω οτι το παρηγγειλες οποτε κομπλέ! Ηθελα πάντως να σου επισημάνω να ψάξεις και καποιον άλλο μελανά... 50€ για γεμισμα ειναι εξωφρενικά πολλά. Προσωπικά τα γεμίζω μονος μου στον samsung με μελάκια και τσιπάκια απο γνωστό μελανάδικο της αθήνας και μου βγαίνει γύρω στα 11-12€ το καθένα με (150-170γρ γραφιτη), ενώ και στο μαγαζί να το πήγαινα το κόστος ειναι γύρω στα 20-22 (αλλα ειναι παιχνίδι οποτε το κανω μονος μου)... Είχα δει από βίντεο αλλαγή μελανιού σε Samsung, αγόρασα από ebay, αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να γεμίσω όλο το γραφείο με σκόνη από το μελάνι. Φυσικά το toner το αχρήστευσα και δεν ξαναδοκίμασα να γεμίσω μόνος μου. Να φανταστείτε πριν 2 χρόνια περίπου γέμιζα το ίδιο μελάνι(αναγόμωση, όχι με καινούριο drumer) με 40€. Τότε βέβαια το γνήσιο έκανε περίπου 80€ ενώ τώρα το βρίσκω με 41€. Όταν τελειώσουν τα μελάνια του Konica θα ψάξω για άλλον μελανά κι αν δεν βρω θα προσπαθήσω μόνος μου...αν δεν τα καταφέρω +50€ για να πάρω καινούριο.
paylidis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Είχα δει από βίντεο αλλαγή μελανιού σε Samsung, αγόρασα από ebay, αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να γεμίσω όλο το γραφείο με σκόνη από το μελάνι. Φυσικά το toner το αχρήστευσα και δεν ξαναδοκίμασα να γεμίσω μόνος μου. Να φανταστείτε πριν 2 χρόνια περίπου γέμιζα το ίδιο μελάνι(αναγόμωση, όχι με καινούριο drumer) με 40€. Τότε βέβαια το γνήσιο έκανε περίπου 80€ ενώ τώρα το βρίσκω με 41€. Όταν τελειώσουν τα μελάνια του Konica θα ψάξω για άλλον μελανά κι αν δεν βρω θα προσπαθήσω μόνος μου...αν δεν τα καταφέρω +50€ για να πάρω καινούριο. οτι θα λερώσεις ειναι δεδομένο, απλα θέλει ενα χωνι που να ειναι μονο για αυτή τη δουλειά και λιγο σταθερο χέρι - υπομονή... Επίσης παντα χτυπας το γραφίτη σα φραππε για μισο λεπτο ακριβως πριν αρχισεις να το μεταφερεις απο το μπουκαλι στο τονερ... Στο δικο μου πάντως ειναι εξευτελιστικά απλή η διαδικασία, βγαζεις ενα καπακι με κατσαβιδι ισιο και τραβας μια ταπα με μια πενσα και τελος!
prezakis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Εχει φαξ τελικά? Παιδιά, σήμερα παρέλαβα και τώρα το λειτουργώ. Πολύ στιβαρό και προσεγμένο μηχάνημα, καμία σχέση με ένα samsung scx που μου είχαν δανείσει μέχρι χθες. Τα μειον του είναι ότι ρώτησα 2-3 αναγομωτήρια εδώ στο Ηράκλειο και κάτω από 50€ δεν έχω βρει μελάνια....αναγόμωση όχι άλλο δοχείο και φυσικά τα καινούρια απλησίαστα 100+ Φαξ έχει, αν και δεν το λειτουργώ. Έχει και πληκτρολόγιο QWERTY επιπλέον από το κλασικό που έχουν τα fax. Προς το παρόν θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή, τώρα όταν έρθει ο καιρός να αλλάξω μελάνια, αν δεν έχω βρει την άκρη, πιθανόν να αναθεωρήσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα