Alexis91 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Εδώ και αρκετό καιρό θέλω να αγοράσω Macbook αλλά είμαι ανάμεσα σε 13 ίντσες και 15. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποιο να διαλέξω γιατί δεν ξέρω ποιο είναι πιο δυνατό σε χαρακτηριστικά. Και τα δύο τα βρήκα από Κωτσόβολο, γιατί θέλω να το πάρω με δόσεις, χωρίς να δώσω κάποια πιστωτική κάρτα. Να ξεκαθαρήσω κάτι, δεν πρόκειται να μπορέσω να το πάρω από αλλού λόγω πιστωτικής, οπότε αν μπορείτε να περιοριστείτε σε αυτό το κατάστημα. Επίσης, δεν ξέρω πάρα πολλά από επεξεργαστές και τέτοια, οπότε για αυτό ζητάω τις γνώμες σας που σίγουρα μετράνε. Το Macbook το θέλω για δουλειές εκτός σπιτιού και γενικά να κάνω κανένα μοντάζ της προκοπής, δηλαδή να μπορεί να δουλεύει άνετα τα της Adobe. Για μεγάλα project χρησιμοποιώ το imac μου, οπότε είμαι καλλημένος για τέτοιες περιπτώσεις. Οι δύο επιλογές που με αυτά τα λίγα που γνωρίζω από Hardware μου κίνησαν το ενδιαφέρον: http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/129641-apple-macbook-pro-me865gr/a και http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/129643-apple-macbook-pro-me293gr/a Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Υ.Γ. Τείνω προς το 15 λόγω ιντσών
CheOnWeb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Προφανώς 15 και i7, αφού είναι και για μοντάζ και δεν κωλώνεις στο κόστος. Θα του άξιζαν 16GB RAM.
Alexis91 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση! Απλά είχα ενδιασμούς για τον επεξεργαστή που ειναι μόνο 2.0 Ghz, και επίσης, μπορώ αφού το αγοράσω να κάνω αναβάθμιση στο μέλλον για RAM?
ThanosA Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Βασικα η μεγαλη διαφορα ειναι οτι ολα τα 13αρια ειναι διπυρηνα ενω τα 15αρια 4πυρηνα . Οποτε ναι 15αρι , με γεια !
CheOnWeb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 μπορώ αφού το αγοράσω να κάνω αναβάθμιση στο μέλλον για RAM? No Memory MacBook Pro with Retina display comes standard with 8GB of 1600MHz memory. Please note that the memory is built into the computer, so if you think you may need more memory in the future, it is important to upgrade at the time of purchase.
ramarg Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα σε όλους!Εδώ και αρκετό καιρό θέλω να αγοράσω Macbook αλλά είμαι ανάμεσα σε 13 ίντσες και 15. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποιο να διαλέξω γιατί δεν ξέρω ποιο είναι πιο δυνατό σε χαρακτηριστικά. Και τα δύο τα βρήκα από Κωτσόβολο, γιατί θέλω να το πάρω με δόσεις, χωρίς να δώσω κάποια πιστωτική κάρτα. Να ξεκαθαρήσω κάτι, δεν πρόκειται να μπορέσω να το πάρω από αλλού λόγω πιστωτικής, οπότε αν μπορείτε να περιοριστείτε σε αυτό το κατάστημα. Επίσης, δεν ξέρω πάρα πολλά από επεξεργαστές και τέτοια, οπότε για αυτό ζητάω τις γνώμες σας που σίγουρα μετράνε.Το Macbook το θέλω για δουλειές εκτός σπιτιού και γενικά να κάνω κανένα μοντάζ της προκοπής, δηλαδή να μπορεί να δουλεύει άνετα τα της Adobe. Για μεγάλα project χρησιμοποιώ το imac μου, οπότε είμαι καλλημένος για τέτοιες περιπτώσεις. Οι δύο επιλογές που με αυτά τα λίγα που γνωρίζω από Hardware μου κίνησαν το ενδιαφέρον:http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/129641-apple-macbook-pro-me865gr/a http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/129643-apple-macbook-pro-me293gr/aΕυχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!Υ.Γ. Τείνω προς το 15 λόγω ιντσών 15άρι εαν σε ενδιαφερει η μεγαλυτερη οθονη,ο τετραπυρηνος. Ομως ποιο μοντελο θελεις ? Με την ενσωματωμενη gpu iris pro ή με iris pro & dedicated gpu nvidia gt750 ? Εχει σημασία.Ειδικά το δεύτερο εαν θα τυραννάς το λάπτοπ με 10ωρα rendering. _________________ Ως προς τη μνημη ραμ, 8gb τουλαχιστον.Εδω εχουμε 8 και γεμιζουν με render. Εαν εχεις τη δυνατοτητα πηγαινε σε 16 χωρις δευτερη σκεψη. _________________ Και μια άλλη πρόταση.Βλεπω οτι ενδιαφερεσαι να το παρεις απο κωτσοβολο.Αποψη μου.Μην κανεις το λαθος να αγορασεις απο αλυσιδα.Ουτως η αλλως ολα τα μηχανηματα την ιδια εγγυηση εχουν,εξισου σφραγιστά. Ολοι μας εδώ στο φόρουμ έχουμε υπόψιν πολυ εμπιστα καταστηματα για mac.Καντο παραγγελια online και γλιτωνεις πολλά χρήματα έτσι.. Με τα λεφτά που θα γλιτώσεις βάλε του 16gb και παρε επεκταση εγγυησης της apple στα 3 χρόνια που είναι απαραίτητη
skiabox Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Πάντως εγώ που έχω το κτήνος το 15άρι retina late 2013με την ξεχωριστή κάρτα γραφικών και τα 16gb μνήμη βλέπω ότι το σύστημα χρησιμοποιεί τα 12 gb για πλάκα. Αρα τελικά χρειάζονται τα 16gb.
basilis5 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 εγω παλι αν ειχα imac τουμπανο, θα επαιρνα το 13ρι θα φορητοτητα.
Brisingr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Πάντως εγώ που έχω το κτήνος το 15άρι retina late 2013με την ξεχωριστή κάρτα γραφικών και τα 16gb μνήμη βλέπω ότι το σύστημα χρησιμοποιεί τα 12 gb για πλάκα. Αρα τελικά χρειάζονται τα 16gb. Να μη ξεχνάμε βέβαια ότι αυτό που μετράει στα Mavericks δεν είναι το used memory, αλλά το memory pressure (αφού τα Mavericks cachaρουν αβέρτα ότι βρούν)
Tablet Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Να μη ξεχνάμε βέβαια ότι αυτό που μετράει στα Mavericks δεν είναι το used memory, αλλά το memory pressure (αφού τα Mavericks cachaρουν αβέρτα ότι βρούν) τι εννοείς δηλαδή; Χρησιμοποιούν όλη τη διαθέσιμη μνήμη; Στ mountain lion με τα βίας μου χρησιμοποιεί 5-6 gb απο τα 16
skiabox Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Εγώ αυτή τη στιγμή έχω Physical Memory : 16GB Memory Used : 11.37 GB Virtual Memory : 16 GB Swap Used : 0 bytes
Tablet Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Εγώ αυτή τη στιγμή έχω Physical Memory : 16GB Memory Used : 11.37 GB Virtual Memory : 16 GB Swap Used : 0 bytes Με ποσά apps ανοιχτά;
Brisingr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Αυτό που πρέπει κάθε χρήστης Mavericks να καταλάβει είναι ότι το Memory used δεν λέει τίποτα από μόνο του. Το νέο OSX, όπως κάθε σωστό *ΝΙΧ αποφάσισε ότι χρήσιμη μνήμη είναι η χρησιμοποιημένη μνήμη... Δεν έχει νόημα να έχω ram να κάθεται, μπορώ να κάνω πολύ πιο χρήσιμα πράγματα με την αχρησιμοποίητη ram. Η λύση; Caching. Όπως θα δείτε και εδώ, http://support.apple.com/kb/HT5890, αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι το App Memory σε συνδιασμό με το memory pressure. Και εγώ αυτή τη στιγμή έχω 7.47/8GB used αλλά μόνο 3gb app memory, με μόλις 2-3 εφαρμογές ανοικτές. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το σύστημα ζορίζεται από άποψη RAM αυτή τη στιγμή (αυτό μας έλειπε κιολας) επειδή είμαι νέος χρήστης OSX, δείτε εδώ πως λειτουργεί σε linux: http://blog.scoutapp.com/articles/2010/10/06/determining-free-memory-on-linux Την ίδια λογική ακολουθεί και το OSX από την έκδοση mavericks 1
skiabox Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Για το memory pressure που αναφέρετε δεν βλέπω να υπάρχει κάποια μονάδα μέτρησης , απλά βλέπω μια πράσινη λωρίδα να τρέχει σε χαμηλό ύψος.
zio10 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 No Memory MacBook Pro with Retina display comes standard with 8GB of 1600MHz memory. Please note that the memory is built into the computer, so if you think you may need more memory in the future, it is important to upgrade at the time of purchase. Αυτή τη βλακεία με τη μη επεκτάσιμη ραμ για ποιο λόγο την κάνανε πάλι?!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα