Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Υπαρχει πρακτικό νόημα να κάνω overclock ? 

Από games πάνω από 70% δεν έχω δει και αυτό στο watchdogs . 

Από θερμοκρασίες τώρα που είναι ζέστες οι μέρες έφτανε και 70 . 

Το μονό παιχνίδι που παίζω σοβαρά είναι το Starcraft , εκεί χρησιμοποιείται γύρω στο 50% σε 4v4 και από θερμοκρασίες είναι tops 65 . 

Οπότε αν κάνω oc θα έχω κάποια διαφορά κάπου ? 

Ξέρω πως στο μονό που μπορεί να μετρήσει ειναι αν δουλεύω στο final cut , photoshop και Lightroom . Οπότε για τετοιες δουλεις μπορώ να έχω ένα oc profile . 

Κατα τα αλλα είμαι σχεδόν idle την περισσότερη ώρα .

Εστω ότι κάνω oc και είμαι ΟΚ και από θερμοκρασίες , θα έχω πάλι stepping ή όχι ? Γιατί τώρα όταν είναι σε idle είναι στα 800MHz me 8x multiplier και ανεβαίνει ανάλογα . 

Αν άπλα πάω τους multiplier στο 44x με κάποια τάση ώστε να είναι stable , θα έχω πάλι το stepping και άπλα όταν τον χρειαστώ στο full θα πάει στα 4.4GHz ή θα είναι όλη την ώρα εκεί ?

Αν ισχύουν αυτά που λέω θα μπορώ να τον έχω μόνιμα σε αυτό το oc ? 

Παμε στη μερια της ψυκτρας .

Αέρας ή νερό ? 

Με ενδιαφερει ο θόρυβος σε idle διότι εκεί θα είμαι στο 95% της χρήσης . Το pc μου από θόρυβο σε idle είναι μια χαρα , δεν το ακούω καν . 

Έστω ότι πάω σε AIO water cooling , Πχ Nepton 280l ή Η100i , σε idle θα κάνουν παραπάνω θόρυβο απ'οτι η stock της intel ? ΟΚ σε full λογικό και κατανοητό .

Σε αυτό το price range είναι και η NH D15 , σίγουρα πιο ήσυχη είτε σε idle είτε σε full , αλλα θα προτιμούσα watercooling αν σε idle δεν φεύγουν πάνω από την stock της intel .

Αν τελικά δεν χρειάζομαι ακόμα oc και δεν έχω λόγο να κάνω , πέρα από το να παίξω , να πήγαινα σε μια πιο οικονομική όπως την 212 evo ? 

TL;DR Το Oc αυτη τη στιγμή έχει να μου προσφέρει κάτι ? (Και για rendering δεν με ενοχλεί αν κάνει και παραπάνω , εξαλλου σπάνια κάνω τέτοια δουλεια)  

H100i & Nepton 280l σε idle κανουν παραπανω θορυβο από την stock της intel ?

Μήπως τελικά να πάω σε vfm λύση όπως 212 evo ? 

Η΄ απλα να κάτσω με την stock και όταν και άμα χρειαστώ(άλλα πραγματικά να χρειάζομαι oc) να βάλω ??!

PS. Μ'αρεσει να ασχολούμαι και να μαθαίνω , άλλα ταυτόχρονα δεν θέλω να πετάω και λεφτά χωρίς νόημα για κάτι που δεν χρειάζομαι . (Ναι Z και k πήρα για όταν θα έχει περάσει ο καιρός ώστε μπορέσω να δωσω ένα boost στο ήδη υπάρχον σύστημα , που πιθανότατα να κάνει την διαφορά )

Δημοσ.

Αν σου φτανει τοτε δεν υπαρχει λογος να κανεις, αν και μια ψυκτρα την χρειαζεσαι ακομα και αν δεν κανεις OC τωρα.

Το stepping μπορεις να το ενεργοποιησεις μετα απο το OC.

Αν πας για φτηνη λυση κοιτα για true spirit 120 που ειναι αθορυβη.

Στην τελικη αν καιγεσαι που λεει ο λογος, μπορεις να του κανεις ενα OC και να βαλεις μια φτηνη αεροψυξη, δεν θα εχεις προβλημα.

Το νερο ειναι πολυτελεια, δεν χρειαζεται εκτως και αν μιλαμε για extreme OC.οπου η μητρικη σου μαλλον δεν θα σε αφησει να κανεις κατι τετοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραιος , η true spirit ειναι στα ιδια € με την cm 212 .

Οποτε αφου θα μπορω να εχω stepping δεν θα πειραζει να τον εχω oc συνεχεια ?

Αχα , αρα με την mobo που εχω ο αερας θα ειναι μια χαρα ?

Δημοσ.

Ναι ενταξει θα ειναι, περιμενε να σου πουν και οι αλλοι για τον επεξεργαστη σου επειδη εγω δεν τον ειχα ποτε. Αλλα ναι λογικα μπορεις να εχεις OC με stepping ενεργοποιημενο παντα.

Δημοσ.

Γενικα ο 4670k δεν ειναι και πολυ κρυος επεξεργαστης...Ανετα μπορει να τον χαρακτηρισει καποιος "θερμο"...Με την αεροψυκτρα αυτη θα πετυχεις καπου 4,3-4,4 (αν εχεις μετριο προς καλο κομματι) αλλα σκεψου οτι δε θα δεις το τεραστιο αλμα που αναλογει στις θερμοκρασιες που θα εχεις μετα...

Γνωμη μου, αν θες καλο και σωστο overclock, για τον συγκεκριμενο cpu πρεπει να παρεις καλη ψυκτρα...

Δημοσ.

Δηλαδή στα 4.3 με την evo θα είμαι στις ίδιες θερμοκρασίες με τώρα ? 

Ακούγεται μια χαρα αν είναι έτσι . Και στην τελική και με νερο ποσο να πάω ? 4.7 ? 

Btw εγώ για νερο το ψήνω επειδή μαρεσει αλλα αυτό δεν είναι καλο επιχείρημα :P

Δημοσ.

Δε μπορεις να το ξερεις αυτο...Ο δικος μου 4670k παιζει στους 70βαθμους στα 4,5 με νερο..Εννοειται οτι δεν τον εχω εκει γιατι το pc δουλευει 14ωρες σερι αλλα μπορεις να καταλαβεις ευκολα οτι οι haswell εχουν τα θεματακια τους..

Δημοσ.

εγω 4.4 με αεροψυκτρα των 30 ευρω ,,,χλωμο το κοβω με χαμηλες θερμοκρασιες κιολας. Αντε κανα χειμωνα ισως.  4.2 σιγουρα ομως, που δε θα δεις και διαφορα με 4.4 αισθητη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...