Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο θέμα μας στα γρήγορα:

1. Ανάγκες / Χρήση:

Θέλω να αγοράσω ένα windows tablet γιατί θέλω πλήρες λειτουργικό. Θα το αγοράσω για τη δουλειά μου  η οποία περιλαμβάνει κατά βάση:

word / excel / inernet - emails και μια εφαρμογή java / pdf / reading γενικά / note taking και όλα αυτά πρέπει να τα χρησιμοποιώ σχεδόν όλα σε καθημερινή βάση, συνήθως όλα ανοιχτά, σε ετοιμότητα, εκτός γραφείου αλλά και σε γραφείο. Θέλω ένα μηχάνημα στο οποίο θα μπορώ να στηριχτώ χωρίς να με κρεμάσει και να καλύπτει φυσικά τις ανάγκες μου.

Φυσικά επειδή κοιτάζω προς tablet, στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω και λίγο τη διασκέδαση αλλά όχι απαιτητικά πράγματα όπως δυνατά παιχνίδια. Κυρίως μουσική, ταινίες και e-books τα οποία πχ δεν τα διαβάζω με το laptop γιατί δε βολεύει.

2. Μέχρι τώρα:

Tablet δικό μου δεν έχω. Για τη δουλειά μου, από το 2009 χρησιμοποιώ ένα macbook pro mid 2009 15. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά θα πω ότι το ΜΒΡ δε με απογοήτευσε σχεδόν ποτέ (έχει κάποιες ασυμβατότητες με τους άλλους που χρησιμοποιούν windows αλλά τα ξεπερνάω). Επειδή όμως το κουβαλάω πλέον κάθε μερα, είναι αρκετά βαρύ,η μπαταρία του τελειώνει πλέον πιο γρήγορα (αν και ομολογώ τα 2 τελευταία χρόνια δεν κάνω καλή συντήρηση) και επιπλέον κάποιες ασυμβατότητες ακόμα υφίστανται και σκέφτομαι να αλλάξω ύστερα από ακριβώς 5 ξένοιαστα χρόνια με το ΜΒΡ να χτυπάει κάθε μέρα 12-14+ ώρες.

3. Γιατί όχι κάποιο android / iOS tablet:

Γιατί θέλω πλήρες λειτουργικό. Έχω "πιάσει" και android και iOS tablets, είναι πράγματι εξαιρετικά αλλά δε νομίζω ότι καλύπτουν τις ανάγκες μου. Αν έχει κάποιος αντίθετη άποψη με καλά επιχειρήματα θα τη διαβάσω.

4. Windows tablet / τιμή:

Θεωρώ πως μπορώ να ανέβω μέχρι τα 1100 - 1200 €, η οποία, νομίζω, καλύπτει την πλειοψηφία των επιλογών.

5. Επιλογές:

Surface pro 3 (από Αμερική μέσω γνωστού μόλις βγει): Θεωρώ ότι είναι η επιλογή που καλύπτει τις ανάγκες μου και γενικά διαβάζω καλά σχόλια με πολύ λίγα αρνητικά. Φυσικά ακριβό αλλά δυνατό.

lenovo thinkpad 8: Άλλη μία καλή επιλογή απ' όσο έχω δει. Το αρνητικό είναι ότι αφενώς δεν το βρίσκω πουθενά αφετέρου διαβάσα ότι δεν μπορείς να το έχεις σε dock φάση και να το φορτίζεις ταυτόχρονα το οποίο φυσικά είναι μεγάλο αρνητικό για τις ώρες που είμαι στο γραφείο και φυσικά μικρή οθόνη με όχι τόσο δυνατό επεξεργαστή. Πάντως θα το σκεφτόμουν σοβαρα αν το έβρισκα κάπου αλλά ακόμα και στο site της lenovo λέει temporarily out of stock

toshiba encore / dell venue. Πάνω κάτω ό,τι ισχύει και για το thinkpad 8 απλά ίσως όχι τόσο καλές κατασκευές χωρίς φυσικά "δικό" τους πληκτρολόγιο.

asus t100. Εξαιρετική επιλογή, έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια και φυσικά καλή αναλογία ποιότητας / δύναμης / τιμής. Φυσικά όχι τόσο καλό, ελαφρύ κλπ όσο το surface pro 3 ούτε τόσο mobile (το πληκτρολόγιο - dock φαίνεται κάπως μεγάλο και δε φαίνεται να έχει πολύ καλή συνδεσιμότητα μακριά από το πληκτρολόγιό του με συνέπεια να πλησιάζει περισσότερο σε laptop παρά σε tablet όπως το surface pro 3

6. Επίλογος:

Γενικά δεν μπορώ να αποφασίσω. Ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί από το surface pro 3 χωρίς όμως να σημαίνει ότι φοράω παροπίδες. Δεν είμαι funboy κάποιας εταιρείας ούτε έχω κολλήματα.

Θα διαβάσω προσεκτικά τις προτάσεις, συνεχίζω και ψάχνω στο internet και φυσικά θα μετρήσει πολύ η προσωπική εμπειρία που ενδεχομένως έχει ο καθένας σας.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες ultrabook για αυτα που ζητας!Αν θες να μην σε κρεμασει,σε απαιτητικη χρηση στην δουλεια σου!

Και απ'οσα αναφερες μονο το surface pro 3 ανηκει σ'αυτη την κατηγορια των υβριδικων-ultrabooks!Ολα τα υπολοιπα που αναφερες ειναι με 2gb ram και atom bay trail που σαν κυριως σκοπος εχουν πανω κατω netbook/tablet χρηση!

Το surface pro 3,απο την αλλη ειναι οτι ενα ultrabook σε tablet μορφη και μπορει να ανταπεξελθει ανετοτατα για την χρηση που το προοριζεις!

Προτιμησε τον i5 και πανω,γιατι ο i3 του λειπουν αρκετα καλα features σε σχεση με i5&i7 cpu!

Υ.Γ.Η εγγυηση του surface pro απο αμερικη δεν ειναι παγκοσμια,αλλα μονο για Αμερικη!

Επεξ/σία από ektor7
Δημοσ.

Θες ultrabook για αυτα που ζητας!Αν θες να μην σε κρεμασει,σε απαιτητικη χρηση στην δουλεια σου!

Και απ'οσα αναφερες μονο το surface pro 3 ανηκει σ'αυτη την κατηγορια των υβριδικων-ultrabooks!Ολα τα υπολοιπα που αναφερες ειναι με 2gb ram και atom bay trail που σαν κυριως σκοπος εχουν πανω κατω netbook/tablet χρηση!

Το surface pro 3,απο την αλλη ειναι οτι ενα ultrabook σε tablet μορφη και μπορει να ανταπεξελθει ανετοτατα για την χρηση που το προοριζεις!

Προτιμησε τον i5 και πανω,γιατι ο i3 του λειπουν αρκετα καλα features σε σχεση με i5&i7 cpu!

Υ.Γ.Η εγγυηση του surface pro απο αμερικη δεν ειναι παγκοσμια,αλλα μονο για Αμερικη!

Και εγώ έτσι το σκέφτομαι. Αν και τα μικρότερα ταμπλετς πιστεύω ότι μπορούν να με εξυπηρετήσουν με κάποιους συμβιβασμούς (όπως αποθηκευτικός χώρος πχ - κατά τα άλλα office εφαρμογές δεν είναι τόσο απαιτητικές) το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι δε φορτίζουν όταν θες παράλληλα να τα δουλέψεις στο γραφείο με dock, δηλαδή οθόνες κλπ κλπ.

Αν και εφόσον καταλήξω στο surface3 είμαι μεταξύ ι5 128 / ι5 256 gb. Αν και παίρνει micro sd, νομίζω ότι τα 128 θα είναι λίγα αλλά από την άλλη τα 256 είναι κάπως ... αλμυρά ενώ το keyboard πουλιέται ξεχωριστά ώστε η τιμή να ανεβαίνει :(

Δημοσ.

Και εγώ έτσι το σκέφτομαι. Αν και τα μικρότερα ταμπλετς πιστεύω ότι μπορούν να με εξυπηρετήσουν με κάποιους συμβιβασμούς (όπως αποθηκευτικός χώρος πχ - κατά τα άλλα office εφαρμογές δεν είναι τόσο απαιτητικές) το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι δε φορτίζουν όταν θες παράλληλα να τα δουλέψεις στο γραφείο με dock, δηλαδή οθόνες κλπ κλπ.

Το asus t100 εχει usb3 θυρα στο dock-keyboard και mini hdmi,που μπορεις να τα χρησιμοποιησεις χωρις να επιρεαζει την φορτηση!

Τωρα για τις επιδοσει του,πιστευω οτι θα σου κανει την δουλεια,απλα με ανησυχει λιγο τα 2gb ram,οταν θα τα εχεις ολα ανοικτα και θα φορτωνεις συνεχως πληροφοριες,θα ψαχνεις στο browser με αρκετα tabs ανοικτα κ.τ.λ.!

Αν και εφόσον καταλήξω στο surface3 είμαι μεταξύ ι5 128 / ι5 256 gb. Αν και παίρνει micro sd, νομίζω ότι τα 128 θα είναι λίγα αλλά από την άλλη τα 256 είναι κάπως ... αλμυρά ενώ το keyboard πουλιέται ξεχωριστά ώστε η τιμή να ανεβαίνει :(.

Καλοσορισες στο κλαπ των ultrabooks!Η χρηση των ssd,εναντι των hdd,ειναι αυτο που αυξανει την τιμη και γενικα εχουμε μικρες χοριτικοτητες σ'αυτα τα μηχανηματα!

Αναλογα με ποσα μπορεις να διαθεσεις διαλεξε τη καταλληλη χωριτηκοτητα!Απλα να ξερεις το μοντελο με τα 256gb ssd ερχετε με 8gb ram,ενω το μοντελο με τα 128gb εχει μονο 4gb ram!

Προσωπικα πιστευω οτι θα τα βολεψεις με τα 128gb!

Το θεμα με το surface pro και τ'αλλα υβριδικα ειναι οτι η touch screen και η ενσωματωση ολου του hardware στο tablet ειναι αυτο που ανεβαζει και κοστος κατασκευης και πωλησης σε σχεση με τα αλλα ultrabook.Γι'αυτο και το δινουν εξτρα το keyboard για να μειωσουν τη τιμη,αλλα και να διαλεξεις οποιο keyboard προτιμας εσυ!

Μπορεις να περιμενεις μηπως πεσει η τιμη του surface pro 2,για να εχεις και μια πιο φτηνη εναλλακτικη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το surface pro 3 και απο εμένα μιας και η ms βελτίωσε κατα πολυ την όλη υλοποίηση.<br> Ειδικά που γύρισε το aspect ratio απο 16:9 σε 3:2 κοντά στα πρότυπα του 4:3 των iPad είναι πολυ σημαντική πρόοδο.<br> Εγώ προσωπικά θα επέλεγα το i5/4/128 σαν την πιο ισορροπημένη πρόταση.<br> Αμερική δεν θα το αγόραζα εφόσον δεν έχω εγγύηση εδώ στην Ευρώπη σε καμία περίπτωση έστω που βγαίνει 250 ευρώ φθηνότερα η εκδοςη που αναφέρω.<br><br> Ανταγωνιστική πρόταση δεν βλέπω δυστυχώς και οτι νέο δούμε απο τους υπόλοιπους oem θα είναι απο Οκτώβριο -Νοέμβριο και έπειτα<br> Το Thinkpad 8 δεν το συνιστώ διότι έχει κακή αυτονομία των 6 ωρών παρ όλο που σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα 8αρια windows tablet ειναι η πιο πλήρες και ποιοτική πρόταση..<br><br> Sent from my iPad using Insomnia

Επεξ/σία από alextrela172
Δημοσ.

Με αυτά που ζητάς πας σε Win Tablet με i επεξεργαστή. Θα έχεις την απόδοση που θα μπορούσες να έχεις με ένα ultrabook/laptop και την επιπλέον φοριτότητα που επιθυμείς. 

Οι επιλογές σου είναι μεταξύ Surface Pro 2, Pro 3 και Dell Venue 11. To Pro 3 είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή, και η έκδοση με ι7 θα είναι πολύ μπροστά του ανταγωνισμού.

Απλά μην περιμένεις την αυτονομία που είχες με το MBP.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά μην περιμένεις την αυτονομία που είχες με το MBP.

Πώς να μην περιμένει την αυτονομία του MBP??? εχω το 15'' του 2011 και σε 3-4 ωρες με κανονική χρηση σβηνει (με αλλαγμενη μπαταρια φετος).

Το SP3 θεωρω ειναι η καλυτερη επιλογη. Ηδη το εχω παραγγειλει μεσω eBay, αν θες περιμενε λιγες μερες να δεις εντυπωσεις και παρτο. Θα γραψω εδω οταν το παρω να σας πω πώς είναι. Παντως νομιζω οτι αξιζει τα λεφτα του και μπορει να βγαλει πολλα χρονια χρησης

Επεξ/σία από planelover
Δημοσ.

Εγώ πάντως θα περιμένω να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη σε ενα δίμηνο απο τώρα και ειτε απο fnac ειτε ms store Ιρλανδιας,εκτός αν βγει σε κανα γερμανικό amazon.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ άλλη μία φορά για τις απαντήσεις σας!

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα φέρει φίλος από Η.Π.Α. το SP3 με i5/256.

Το θέμα της εγγύησης με προβλημάτισε λίγο και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου...

Προφανώς αν για οποιαδήποτε λόγo πρέπει να σταλεί πίσω, θα πρέπει να σταλεί Αμερική, έστω και μέσω κάποιου που μένει εκεί μόνιμα ή κάτι τέτοιο αλλά αν κάποιος από εσάς ξέρει λεπτομέρειες, ας διαφωτίσει.

Πάντως έχω δώσει οδηγίες όχι μόνο να αγοραστεί αλλά και να ελεγχθεί - τεθεί σε λειτουργία ώστε να είμαι σίγουρος ότι δουλεύει.

Πάντως Ευρώπη έρχονται σημαντικά πιο ακριβά και αφού υπάρχει γνωστός να το φέρει από εκεί σε χαμηλότερη τιμή μάλλον θα το ρισκάρω. Εδώ ακόμα και σήμερα το SP2 πωλείται στα ελληνικά μαγαζία πανάκριβα, πιο ακριβά και από το 3 στην Αμερική.

Με το ΜΒΡ αρχικά έβγαζα όλη μέρα στο γραφείο με την απλή κάρτα γραφικών και χαμηλή φωτεινότητα. Τώρα τελευταία ζήτημα να μου βγάλει 3 ώρες, το οποίο βέβαια σαν γεγονός από μόνο του, για λάπτοπ, ύστερα από 5 χρόνια με λάθος συντήρηση μπαταρίας τον τελευταίο 1+ χρόνο... πάλι καλά να λέω :D

Για την μπαταρία, αυτό που με ενδιαφέρει και αυτό που θα κάνω είναι το "βάλε - βγάλε" από το γραφείο όταν θα βγαίνω έξω. Δηλαδή μπορεί από τις 10 ώρες που θα δουλεύω, να κάτσω 2 ώρες αρχικά γραφείο, να βγω 4 ώρες έξω, μετά πάλι γραφείο κλπ. Ελπίζω αυτή η χρήση να μη διαλύσει την μπαταρία.

Τέλος, μεταξύ των i5/128 και i5/256 μάλλον θα προτιμήσω το δεύτερο διότι

1. Νομίζω ότι είναι καλό trade τα 250 € που βγαίνουν παραπάνω (περίπου) για το δεύτερο με το σκεπτικό ότι έχει πλέον αρκετό αποθηκευτικό χώρο αλλά και 8gb ram (αν δεν κάνω λάθος) τα οποία δίνουν μια άνεση και σιγουριά για απρόσκοπτο multitasking

2. Δεν αλλάζω συχνά συσκευές και θέλω να μου βγάλει 2-3 χρόνια μίνιμουμ. Π.Χ. το ΜΒΡ το κράτησα ήδη 5 χρόνια και θα κρατήσει ακόμα αλλά από διαφορετικό "πόστο".

Επεξ/σία από BlackScorpionX
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνεις, για office + onenote πχ 8 GB θα πάνε στράφι. Για τα 128 εξτρά GB δίνεις τα 250€ στην ουσία...

Αξίζει μόνο αν όντως θες τόσο χώρο για έγγραφα/e-mails κτλ locally.

Για το θέμα της εγγύησης, να κοιτάς fnac.com / microsoftstore.com Ιρλανδίας για ευρωπαϊκές τιμές, όχι τους απατεώνες στην Ελλάδα, όπως είπε κι ο αλεξ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ άλλη μία φορά για τις απαντήσεις σας!

Το θέμα της εγγύησης με προβλημάτισε λίγο και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου...

Ελπίζω αυτή η χρήση να μη διαλύσει την μπαταρία.

i5/128 και i5/256

1) εγω παρηγγειλα το δικο μου μεσω eBay και ο seller λεει οτι θα διαχειριστει αυτος ο,τι χρειαστει με την εγγυηση. Ομως, θεωρω οτι οταν ερθει Ευρωπη, στελνεις ενα email στη MS και θα κανουν αυτοι τα υπολοιπα.

2) O Panay ειπε οτι η μπαταρια μπορει να εκφορτιζεται/φορτοζεται πληρως 5 φορες την εβδομαδα για > 4,5 χρονια και ακομα να κραταει το 80% της φορτισης. Replacement στα 200$

3) 256 και 8GB ΣΙΓΟΥΡΑ. Εγω αυτο πηρα. Δε λεει να ανοιξεις κανα μεγαλο αρχειο, 5-6 καρτελες, μουσικουλα απο πισω και το μηχανημα να μη μπορει να τα σηκωσει. 8αρα λοιπον για να ειναι σφαιρα,

Δημοσ.

Από Αμερική σαφώς αξίζει το i5/8/256 μιας και το βρίσκεις όσο εδώ Ευρώπη θα διατίθεται το 4/128.

Αναμένουμε πρώτες εντυπώσεις όταν παραλάβετε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Αμερική σαφώς αξίζει το i5/8/256 μιας και το βρίσκεις όσο εδώ Ευρώπη θα διατίθεται το 4/128.

Αναμένουμε πρώτες εντυπώσεις όταν παραλάβετε

Με το παλιοebay που το πηρα επειδη δεν εμπιστευομουν τις εταιρειες shipping forwarding θα μου βγει γυρω στα 1500Ε με το πληκτρολογιο. Και ενας Θεος ξερει ποσο θα ειναι οι φοροι στο τελωνειο. :/ Αλλα ναι, αν ειναι να το παρει γνωστος κατευθειαν, ε αξιζει και με το παραπανω...μη σου πω αξιζει και το i7/512...

Μολις το παρω με το καλο θα γραψω εντυπωσεις εδω ;)

Επεξ/σία από planelover

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...