Προς το περιεχόμενο

Xfce ή MATE?

KoKoPsOpSaRoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σπέρααααα. Σκέφτομαι να βάλω την mint 17 σαν dualboot με τα 7. Απ' ότι ξέρω θα βγει και η έκδοση xfce στο τέλος του μηνός. Ποιο λέτε να βάλω? Έχει κανείς κάποια εμπειρία με το MATE? Έχω ακούσει ότι είναι αρκετά σταθέρο γραφικό περιβάλλον, αλλά ανώτερο από το xfce σε θέμα σταθερότητας και θέμα ελαφρυ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xfce δαγκωτό!! αλλά εξαρτάται τις ζητάς από το γραφικό περιβάλλον σου! Προσωπικά θέλω κάτι σταθερό και οικονομικό σε πόρους γιατί τα μηχανήματά μου είναι 5-6 χρονών! με debian και XFCE ο AMD X2 με 3GB Ram που έχω ανοίγει σε 30'' σε γραφικό περιβάλλον. Η επιφάνεια είναι πολύ λιτή και λειτουργική χωρίς εφέ. Ο Thunar που έχει είναι αρκετά καλός ως file manager, αλλά του λείπει κάτι πολύ σημαντικό, να φορτώνει networks shares, όπως ο nautilus. Αυτή τη δουλειά την κάνει ο gigolo αλλά δεν είναι το ίδιο!

Δε θα πήγαινα σε Mint (*buntu) αλλά debian testing!

K.

Ήμουν σε debian testing αλλά ήθελε πολύ ρύθμισμα και ψιλοδυσκολεύτηκα σε κάποια θέματα. Ε μην φανταστείς ότι θέλω κάτι τρελό. Είμαι και εγώ τύπος που του αρέσει το minimal. Ε ένα ωραίο θεματάκι θα βάλω και ένα icon pack. Απλά μου φαίνεται κάπως πιο ολοκληρωμένη διανομή και πολύ ανώτερη από την ubuntu. tritona με στραβοπήρες χαχα. Ναι το ξέρω ότι είχα ανοίξει θέμα αλλά η ερώτηση μου είναι άλλη. Σε εκείνο δεν ήξερα πως να αλλάξω theme σε mate. Εντάξει θα μου την πεις που ρώτησα για την εμπείρια αφού το ειχα δοκιμάσει. Απλά λεω κάποιος πιο έμπειρος χρήστης τι γνώμη έχει σε σύγκριση με αυτα τα 2.

Μα αυτο λεω. Αρα εχεις εμπειρια απο mate. Γιατι ρωτας ξανα?  :mellow:

Anyway, δοκιμασε και τα 2 και οποιο σου αρεσει/κατσει καλυτερα δουλεψε με αυτο.

αλλά του λείπει κάτι πολύ σημαντικό, να φορτώνει networks shares, όπως ο nautilus. 

Πως τα φορτωνει ο nautilus?

α, τα κανει mount οταν πατατε εκει δηλαδη.

Αutomount κανω, ο μεν ενας δισκος ειναι μονιμα ανοιχτος (sleep mode) συνδεδεμενος με τον player &TV σε αλλο δωματιο,

ο δε αλλος ειναι πλαιου τυπου με διακοπτη που ειναι μονιμα off και ειναι πανω στο router. χρηση: κρισιμα backups.

@ k_antoni

Εγκαθιστας cifs-utils.

Δηλωνεις στο fstab.

//192.168.1.4/toshiba_ext/mmedia/ /media/WDTVlive_disk cifs sec=ntlm,uid=1000,gid=1000,rw,_netdev,guest,users 0 0

Και λες στα προγραμματα σου να γραφουν αν θελεις σε αυτους τους δισκους.

Αυτα σε Debian με samba.

@ KoKoPsOpSaRoS

σορρυ για το οφφτοπικ αλλα το mate δεν το ξερω για να πω την γνωμη μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...