Jophiel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 "Δε μπορώ να θυμηθώ μια ανάγκη μου εκτός από την ανάγκη" Καταλαβαινεις πιστευω οτι απαντας μονος σου, η αναγκη για προβολη (που δεν ειναι σημερινο προβλημα, παντα το ειχαμε), ολη αυτη την κατασταση τεινει να την κανει φυσιολογικη. Το πως θα καλυτερευσει η φυσικη σου κατασταση, ειναι μια ερωτηση που θα απαντηθει στο μελλον, σημερα, βλεποντας το υπο το υπαρχον πρισμα, ισως μας ειναι δυσκολο να το καταλαβουμε. Παντα ετσι κανουμε με οτιδηποτε νεο. Βρισκουμε τα αρνητικα του και προσκολλημενοι στο σημερα, αδυνατουμε να δουμε τα θετικα. Τι να πρωτοθυμηθουμε απο αντιστοιχες καταστασεις... την ελευση του κινητου, οπου αντιστοιχα καποιοι εσκιζαν τα ρουχα τους οτι θα χασουν την ιδιωτικοτητα τους (και οτι αυτοι οι καποιοι θα ξερουν ανα πασα στιγμη που βρισκονται), την προσθεση καμερας σε κινητα και laptops οπου παλι στο βωμο της ιδιωτικοτητας καναμε σαν τρελοι για τους χακερς (ελεγχομεςνους απο "αυτους") οι οποιοι θα ανοιγαν οποτε γουσταραν τις καμερες και θα μας τραβαγαν ολη μερα βιντεο, την εγκατασταση καμερων κυκλοφοριας οπου παλι "καποιοι" θα γνωριζαν οτι εγω παω για καφε με τη γκομενα, και παει λεγοντας, δεκαδες τα παραδειγματα Ωραίο και... δημοσιογραφικό το κόλπο : να χρησιμοποιείς μια φράση του συνομιλητή εναντίον του, παρακάμπτωντας το νόημα των λεγομενών του και δημιουργώντας ένα τεχνητό επιχείρημα. Παρόλα αυτα θα απαντήσω. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι η συγκεκριμένη κίνηση έχει μόνο αρνητικά. Για την ακρίβεια σε προηγούμενο post έγραψα : Αν ήταν να σώθεί η ζωή μου ή ενός κοντινού μου ανθρώπου προφανώς και θα χρησιμοποιούσα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευή. Το θέμα είναι ότι αμφιβάλλω στο ότι, μια τέτοια συσκευή, μπορεί πραγματικά να κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στη ζωή τη δική μου και των συνανθρώπων μου. Όσο για τη φράση μου που χρησιμοποιείς εναντίον μου θα σου απαντήσω ως εξής : 1) Η ανάγκη για αυτοπροβολή δεν έχει καμία σχέση με το άρθρο, άρα είναι εκ των πραγμάτων άκυρο επιχείρημα. 2) ΑΝ, λέω ΑΝ είχε σχέση με το άρθρο θα σου απαντούσα ώς εξής :το 1943 ο ανθρωπιστής ψυχολόγος Abraham Maslow ασχολήθηκε με την ιεράρχιση των ανθρωπίνων αναγκών και τις ιεράρχησε σύμφωνα με την "πυραμίδα" που πήρε το όνομά του. Περισσότερα στη σελίδα : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AC%CE%BC_%CE%9C%CE%AC%CF%83%CE%BB%CE%BF%CE%BF%CF%85 Προσπάθησα να σου βρω την περίληψη για να μην βαρεθείς και να τη διαβάσεις. Εκεί θα δεις ότι η ανάγκη για ασφάλεια (η οποία πηγάζει από την εξασφάλιση της προσωπικής ζωής) είναι 2η, μετά την κάλυψη των βιολογικών αναγκων, ενώ η ανάγκη για προβολή έγκειται στο τέταρτο επίπεδο, δηλαδή σαφώς κατώτερο από την ανάγκη για ασφάλεια. Έχω τη πολύ μεγαλύτερη έκδοση σε αρκετά βιβλία στο σπίτι μου... Η φύση του συγκεκριμένου εγχειρήματος της google έχει πολύ μεγάλο κόστος, αυτό λέω...
Xefteris Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Όπως καταλαβαίνεται είμαστε μια ωραία αλυσίδα το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και ούτω καθ εξής. Ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνει!!! Ελα σε λιγο θα δούμε την google σε οικονομικές συναλλαγές για να "βοηθήσουν" και αυτοί τους χρήστες τους,
pournaras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ωραίο και... δημοσιογραφικό το κόλπο : να χρησιμοποιείς μια φράση του συνομιλητή εναντίον του, παρακάμπτωντας το νόημα των λεγομενών του και δημιουργώντας ένα τεχνητό επιχείρημα. Παρόλα αυτα θα απαντήσω. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι η συγκεκριμένη κίνηση έχει μόνο αρνητικά. Για την ακρίβεια σε προηγούμενο post έγραψα : Όσο για τη φράση μου που χρησιμοποιείς εναντίον μου θα σου απαντήσω ως εξής : 1) Η ανάγκη για αυτοπροβολή δεν έχει καμία σχέση με το άρθρο, άρα είναι εκ των πραγμάτων άκυρο επιχείρημα. 2) ΑΝ, λέω ΑΝ είχε σχέση με το άρθρο θα σου απαντούσα ώς εξής :το 1943 ο ανθρωπιστής ψυχολόγος Abraham Maslow ασχολήθηκε με την ιεράρχιση των ανθρωπίνων αναγκών και τις ιεράρχησε σύμφωνα με την "πυραμίδα" που πήρε το όνομά του. Περισσότερα στη σελίδα : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AC%CE%BC_%CE%9C%CE%AC%CF%83%CE%BB%CE%BF%CE%BF%CF%85 Προσπάθησα να σου βρω την περίληψη για να μην βαρεθείς και να τη διαβάσεις. Εκεί θα δεις ότι η ανάγκη για ασφάλεια (η οποία πηγάζει από την εξασφάλιση της προσωπικής ζωής) είναι 2η, μετά την κάλυψη των βιολογικών αναγκων, ενώ η ανάγκη για προβολή έγκειται στο τέταρτο επίπεδο, δηλαδή σαφώς κατώτερο από την ανάγκη για ασφάλεια. Έχω τη πολύ μεγαλύτερη έκδοση σε αρκετά βιβλία στο σπίτι μου... Η φύση του συγκεκριμένου εγχειρήματος της google έχει πολύ μεγάλο κόστος, αυτό λέω... Ξεκιναμε με το επιχειρημα, οτι κανεις δεν προκειται να σε αναγκασει να στειλεις στοιχεια που δε θελεις, αρα ειναι μια υπηρεσια (οπως ολες της google) Που βασιζεται σε στοιχεια που εσυ ο ιδιος κανεις κοινοποιηση. Οταν λοιπον εσυ κανοντας ποδηλατο, κανεις μονο 2 χιλιομετρα και σταματας γιατι οι παλμοι σου εχουν φτασει στα 500 και αυτο το κοινοποιεις μεσω καποιων εφαρμογων στο ιντερνετ, ακομη κι αν ειναι δεκατητεταρτη (και οχι τεταρτη) στη σειρα ως αναγκη, δεν παυει να ειναι κινητηριος δυναμη. Με βαση το διαγραμμα του Μασλοου, αυτο βρισκεται βεβαια στην τριτη, και οχι στην τεταρτη θεση (την αναγκη να εισαι μελος μιας ομαδας), χωρις βεβαια να εχει επιγνωση του τι θα γινοταν 70 χρονια μετα, με την ελευση των sosial media τα οποια δεν υπηρχαν ως εννοια στην εποχη του, αρα δε γινονταν να τα συμπεριλαβει στην ερευνα του.
Jophiel Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ξεκιναμε με το επιχειρημα, οτι κανεις δεν προκειται να σε αναγκασει να στειλεις στοιχεια που δε θελεις, αρα ειναι μια υπηρεσια (οπως ολες της google) Που βασιζεται σε στοιχεια που εσυ ο ιδιος κανεις κοινοποιηση. Οταν λοιπον εσυ κανοντας ποδηλατο, κανεις μονο 2 χιλιομετρα και σταματας γιατι οι παλμοι σου εχουν φτασει στα 500 και αυτο το κοινοποιεις μεσω καποιων εφαρμογων στο ιντερνετ, ακομη κι αν ειναι δεκατητεταρτη (και οχι τεταρτη) στη σειρα ως αναγκη, δεν παυει να ειναι κινητηριος δυναμη. Με βαση το διαγραμμα του Μασλοου, αυτο βρισκεται βεβαια στην τριτη, και οχι στην τεταρτη θεση (την αναγκη να εισαι μελος μιας ομαδας), χωρις βεβαια να εχει επιγνωση του τι θα γινοταν 70 χρονια μετα, με την ελευση των sosial media τα οποια δεν υπηρχαν ως εννοια στην εποχη του, αρα δε γινονταν να τα συμπεριλαβει στην ερευνα του. Κανένας δε σε αναγκάζει τώρα είναι η σωστή έκφραση. Το αν θα το επιλέγεις εσύ ο ίδιος είναι άλλη συζήτηση, η οποία, αν κρίνω από τα smartphones και άλλες συσκευές δεν ισχύει. Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασες παραπάνω οι εποχές αλλάζουν. Καμία ριζοσπαστική αλλαγή δεν έγινε έτσι απότομα. Όλα ξεκινάνε χαλαρά. Οι καλύτερες αλλαγές δεν είναι αυτές που επιβαλεις, αλλά αυτές που πείθεις το κοινό ότι είναι σωστές και αναγκαίες. Αυτό προσπαθούν να κάνουν, να μας τις επιβάλλουν ομαλά. Μάλλον δεν κατάλαβες το άρθρο. Τα δεδομένα που θα συγκεντρώνει η google θα είναι ορατά μόνο από αυτή και από όποιον άλλο αυτή διαλέξει, όχι απ' όλους. Α! Όλα κι όλα, η προστασία προσωπικών δεδομένων, από τους άλλους χρήστες, ισχύει ακόμα. Από τις εταιρείες όμως, όχι. Όταν θες να κάνεις μια αλλαγή, ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις το κοινό όχι απλά να την δεχτεί, αλλά να την αποζητήσει κιόλας. Η βία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα κι αυτό το ξέρουν, γι αυτό και δεν πρόκειται να σου επιβάλλουν το μαραφέτι της google, apple, samsung κτλ, θα σε κάνουν να σου αρέσει, να το θεωρείς απαραίτητο. Αν και σένα σε έχουν ήδη πείσει για τη "χρησιμότητά" του. Οι βασικές ανάγκες, που αναφέρει ο Maslow, δεν άλλαξαν φίλε μου. Ο τρόπος ικανοποίησής τους άλλαξε. Τα social media ανήκουν στην κοινωνικοποίηση του ανθρώπου, στην ανάγκη για ενημέρωση και σε άλλες ανάγκες που ανήκουν κυρίως στο τέταρτο επίπεδο. Ξαναλέω όμως ότι η συσκευή αυτή δεν προβάλλεται, ούτε καν από την ίδια την εταιρεία, ως συσκευή social media αλλά ως μέσο προστασίας και "επίβλεψης" της υγείας. Οπότε το επιχείρημά σου είναι μάλλον άτοπο. Δεν πιστεύω ότι κατάλαβες σωστά το άρθρο. Αυτό που περιγράφεις εσύ δεν είναι αυτό που αναφέρεται στο άρθρο.
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Κανένας δε σε αναγκάζει τώρα είναι η σωστή έκφραση. Το αν θα το επιλέγεις εσύ ο ίδιος είναι άλλη συζήτηση, η οποία, αν κρίνω από τα smartphones και άλλες συσκευές δεν ισχύει. Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασες παραπάνω οι εποχές αλλάζουν. Καμία ριζοσπαστική αλλαγή δεν έγινε έτσι απότομα. Όλα ξεκινάνε χαλαρά. Οι καλύτερες αλλαγές δεν είναι αυτές που επιβαλεις, αλλά αυτές που πείθεις το κοινό ότι είναι σωστές και αναγκαίες. Αυτό προσπαθούν να κάνουν, να μας τις επιβάλλουν ομαλά. Μάλλον δεν κατάλαβες το άρθρο. Τα δεδομένα που θα συγκεντρώνει η google θα είναι ορατά μόνο από αυτή και από όποιον άλλο αυτή διαλέξει, όχι απ' όλους. Α! Όλα κι όλα, η προστασία προσωπικών δεδομένων, από τους άλλους χρήστες, ισχύει ακόμα. Από τις εταιρείες όμως, όχι. Όταν θες να κάνεις μια αλλαγή, ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις το κοινό όχι απλά να την δεχτεί, αλλά να την αποζητήσει κιόλας. Η βία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα κι αυτό το ξέρουν, γι αυτό και δεν πρόκειται να σου επιβάλλουν το μαραφέτι της google, apple, samsung κτλ, θα σε κάνουν να σου αρέσει, να το θεωρείς απαραίτητο. Αν και σένα σε έχουν ήδη πείσει για τη "χρησιμότητά" του. Οι βασικές ανάγκες, που αναφέρει ο Maslow, δεν άλλαξαν φίλε μου. Ο τρόπος ικανοποίησής τους άλλαξε. Τα social media ανήκουν στην κοινωνικοποίηση του ανθρώπου, στην ανάγκη για ενημέρωση και σε άλλες ανάγκες που ανήκουν κυρίως στο τέταρτο επίπεδο. Ξαναλέω όμως ότι η συσκευή αυτή δεν προβάλλεται, ούτε καν από την ίδια την εταιρεία, ως συσκευή social media αλλά ως μέσο προστασίας και "επίβλεψης" της υγείας. Οπότε το επιχείρημά σου είναι μάλλον άτοπο. Δεν πιστεύω ότι κατάλαβες σωστά το άρθρο. Αυτό που περιγράφεις εσύ δεν είναι αυτό που αναφέρεται στο άρθρο. Μα για το τωρα μιλαμε, τωρα λοιπον κανεις δε με αναγκαζει, ουτε να κανω εγκατασταση καποια τετοια εφαρμογη, ουτε να τη χρησιμοποιησω online. Δε γνωριζω τι κανει ο καθενας χρηστης smartphone αλλα προσωπικα επιλεγω εγω τι θα τρεξει και πως στην καθε συσκευη μου. Αν ο υπολοιπος κοσμος, δεν ξερει αλλα και δεν ενδιαφερεται, τοτε το θεμα ειναι πολυ πιο μεγαλο, απο το αν σε καποιους γινει συλλογη στοιχειων υγειας. Το αρθρο μια χαρα το καταλαβα, το θεμα δεν ειναι αν η google θα κραταει η οχι τα στοιχεια για την παρτη της, αλλα ο τροπος που θα κανει τη συλλογη, κι αυτος ειναι μεσω εφαρμογων που προαγουν την ανταγωνιστικοτητα μεταξυ φιλων ας πουμε στην ποδηλασια, στο περπατημα-τρεξιμο κλπ. Δε λες λοιπον κατι καινουριο. Παγια τακτικη ειναι αυτη, η αλλαγη να γινεται με το καροτο κι οχι με το μαστιγιο. Αυτο ομως δε μπορεις να γνωριζεις απο το τωρα, στο τι θα γινει στο μελλον, ωστε να το απορριψεις απο τωρα. Στην τελικη, αν θεωρεις οτι η συγκεκριμενη υπηρεσια, πρεπει να καταπολεμηθει, ο μονος τροπος που υπαρχει ειναι να αντισταθεις στο να την εγκαταστησεις, και να τη χρησιμοποιησεις. Δε βρισκω αλλο τροπο. Η εξ ορισμου δαιμονοποιηση μιας εφαρμογης, πριν ακομη βγει, με το προσχημα οτι ο κοσμος ειναι προβατα και προφανως θα την εγκαταστησουν ολοι ωστε να παρουν φωτια τα data centers της google, δεν προκειται να οδηγησει σε κατι ουσιαστικο, ισα ισα, πολλες φορες δρα αναποδα, και ο κοσμος το βλεπει πλεον σαν το παραμυθι με το βοσκο και το λυκο.
Jophiel Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μα για το τωρα μιλαμε, τωρα λοιπον κανεις δε με αναγκαζει, ουτε να κανω εγκατασταση καποια τετοια εφαρμογη, ουτε να τη χρησιμοποιησω online. ....................................................................... δρα αναποδα, και ο κοσμος το βλεπει πλεον σαν το παραμυθι με το βοσκο και το λυκο. Ξαναλέω δεν κατάλαβες το άρθρο. Τα δεδομένα συλλέγονται από την Google και μόνο αυτή έχει πρόσβαση και όσοι αυτή επιλέξει. Δεν γράφει πουθενά ότι θα φτιάξει τη βάση δεδομένων για να την μοιράζεσαι με τους φίλους σου, οπότε αυτό είναι δικό σου, αυθαίρετο, συμπέρασμα που πηγάζει προφανώς από τη φαντασία σου και σίγουρα όχι από το άρθρο. Το τώρα χτίζει το αύριο και το χτες το σήμερα, οπότε με νοιαζει και το χτες και το σήμερα και το αύριο και καλά θα κάνει να σε νοιάξει και σένα, αν θες να εξασφαλίσεις, στο βαθμό που περνάει από το χέρι σου, ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό σου και τα παιδιά σου. Δε γνωριζω τι κανει ο καθενας χρηστης smartphone αλλα προσωπικα επιλεγω εγω τι θα τρεξει και πως στην καθε συσκευη :D :D :D :D :D :D Να ' σαι καλά μ' έκανες και γέλασα... Στο ξαναλέω δεν υπάρχει πραγματική επιλογή. Η πραγματική επιλογή είναι όταν μπορείς να διαφωνήσεις και να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς μια εφαρμογή με τους δικούς σου όρους. Δηλαδή εκτός από το "Συμφωνώ" και το "Διαφωνώ", έπρεπε να υπάρχει και το "Διαφωνώ, αλλά θέλω να συνεχίσω την εγκατάσταση" στους όρους χρήσης. Αυτό θα έδινε το δικαίωμα στον καθένα που θεωρούσε ότι προσβαλλεται με οποιοδήποτε τρόπο να καταφύγει δικαστικά. Αν δεν είχαν τίποτα να κρύψουν δε θα είχαν κανένα πρόβλημα. Πράγματι δεν έχει μεγάλη σημασία το αν θα κρατάει τα στοιχεία μόνο για πάρτη της, αφού σε κάθε περίπτωση θα τα εκμεταλλευτεί εμπορικά, παραβιάζοντας τα ηθικά, αλλά όχι τα νόμιμα δικαιώματά σου. Δε λες λοιπον κατι καινουριο. Παγια τακτικη ειναι αυτη, η αλλαγη να γινεται με το καροτο κι οχι με το μαστιγιο. Δε λέω κάτι καινούριο και συμφωνείς... διαφωνόντας! Η ιστορία είναι ένας καλός δάσκαλος με κακούς μαθητές... Ενώ λες ότι το ξέρεις δε το λαμβάνεις καθόλου υπόψη, άρα προφανώς το ξέρεις, αλλά δεν το γνωρίζεις, δεν το αντιλαμβάνεσαι στο βάθος της έννοιάς του. Όταν μοιάζει με λύκο, μυρίζει σα λύκος και γρυλίζει σα λύκος, τότε είναι λύκος μέχρι αποδείξεως του αντίθετου.
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Ξαναλέω δεν κατάλαβες το άρθρο. Τα δεδομένα συλλέγονται από την Google και μόνο αυτή έχει πρόσβαση και όσοι αυτή επιλέξει. Δεν γράφει πουθενά ότι θα φτιάξει τη βάση δεδομένων για να την μοιράζεσαι με τους φίλους σου, οπότε αυτό είναι δικό σου, αυθαίρετο, συμπέρασμα που πηγάζει προφανώς από τη φαντασία σου και σίγουρα όχι από το άρθρο. Το τώρα χτίζει το αύριο και το χτες το σήμερα, οπότε με νοιαζει και το χτες και το σήμερα και το αύριο και καλά θα κάνει να σε νοιάξει και σένα, αν θες να εξασφαλίσεις, στο βαθμό που περνάει από το χέρι σου, ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό σου και τα παιδιά σου. Να ' σαι καλά μ' έκανες και γέλασα... Στο ξαναλέω δεν υπάρχει πραγματική επιλογή. Η πραγματική επιλογή είναι όταν μπορείς να διαφωνήσεις και να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς μια εφαρμογή με τους δικούς σου όρους. Δηλαδή εκτός από το "Συμφωνώ" και το "Διαφωνώ", έπρεπε να υπάρχει και το "Διαφωνώ, αλλά θέλω να συνεχίσω την εγκατάσταση" στους όρους χρήσης. Αυτό θα έδινε το δικαίωμα στον καθένα που θεωρούσε ότι προσβαλλεται με οποιοδήποτε τρόπο να καταφύγει δικαστικά. Αν δεν είχαν τίποτα να κρύψουν δε θα είχαν κανένα πρόβλημα. Πράγματι δεν έχει μεγάλη σημασία το αν θα κρατάει τα στοιχεία μόνο για πάρτη της, αφού σε κάθε περίπτωση θα τα εκμεταλλευτεί εμπορικά, παραβιάζοντας τα ηθικά, αλλά όχι τα νόμιμα δικαιώματά σου. Δε λέω κάτι καινούριο και συμφωνείς... διαφωνόντας! Η ιστορία είναι ένας καλός δάσκαλος με κακούς μαθητές... Ενώ λες ότι το ξέρεις δε το λαμβάνεις καθόλου υπόψη, άρα προφανώς το ξέρεις, αλλά δεν το γνωρίζεις, δεν το αντιλαμβάνεσαι στο βάθος της έννοιάς του. Όταν μοιάζει με λύκο, μυρίζει σα λύκος και γρυλίζει σα λύκος, τότε είναι λύκος μέχρι αποδείξεως του αντίθετου. Παμε παλι απ' την αρχη, γιατι προφανως αλλα γραφω αλλα διαβαζεις. Για να μπορεσει η εταιρια να κανει συλλογη δεδομενων με το googlefit, πρεπει εγω απο τη μερια μου ως χρηστης να εγκαταστησω καποια εφαρμογη fitness tracker η να εχω καποιο smartwatch που θα μετρα παλμους κλπ ωστε μεσω αυτων το googlefit να κανει τη συλλογη και συνδιασμο. Τα δεδομενα των εφαρμογων αυτων λοιπον ειναι ηδη προσβασιμα σε ολους, και ολοι με τη θεληση τους τα εχουν εγκατεστημενα. Δεν προκειται να γινει εγκατασταση νεας εφαρμογης googlefit. Μηπως τελικα εσυ δε διαβασες το αρθρο; Το αν λοιπον εσυ ως χρηστης παρεις ενα wearable device, ή αν συνεχισεις να χρησιμοποιεις τις εφαρμογες που πλεον μεσω api θα στελνουν τα δεδομενα εκτος απο το facebook ας πουμε, και στο googlefit ειναι καθαρα δικη σου επιλογη, ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιωμαστε. Η google ηδη σε ενημερωσε οτι θα κανει κατι τετοιο, και στην πορεια θα σε ενημερωσει και απο ποιες εφαρμογες θα αντλησει δεδομενα, κρυφα οπως βλεπεις δεν το κανει. Πραγματικη επιλογη που θες εσυ ως χρηστης, σε μια ξενη εφαρμογη; Ο κατασκευαστης της οριζει τους ορους, και αν δεν τους αποδεχεσαι, απλα δεν χρησιμοποιεις την εφαρμογη. To "διαφωνω αλλα θελω να συνεχισω την εγκατασταση", ειναι τουλαχιστον αστειο. Τελος αν εσενα ολα σου μοιαζουν με λυκο, και σου μυριζουν σαν λυκο, επετρεψε μου να εχουμε διαφορετικη οσφρητικη αισθηση. Ο "λυκος", μεχρι τωρα μονο ευκολιες μας εχει δωσει.
Jophiel Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Παμε παλι απ' την αρχη, γιατι προφανως αλλα γραφω αλλα διαβαζεις. Για να μπορεσει η εταιρια να κανει συλλογη δεδομενων με το googlefit, πρεπει εγω απο τη μερια μου ως χρηστης να εγκαταστησω καποια εφαρμογη fitness tracker η να εχω καποιο smartwatch που θα μετρα παλμους κλπ ωστε μεσω αυτων το googlefit να κανει τη συλλογη και συνδιασμο. Τα δεδομενα των εφαρμογων αυτων λοιπον ειναι ηδη προσβασιμα σε ολους, και ολοι με τη θεληση τους τα εχουν εγκατεστημενα. Δεν προκειται να γινει εγκατασταση νεας εφαρμογης googlefit. Μηπως τελικα εσυ δε διαβασες το αρθρο; Απάντηση: ...Παρ'όλα αυτά δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η υπηρεσία θα ενσωματωθεί στην επόμενη έκδοση Android ή θα κυκλοφορήσει σαν εφαρμογή με δυνατότητα download... ... από το κείμενο που φυσικά... διάβασες πολύ καλά. Με τη θέλησή τους θα τα εγκαθιστούν...σίγουρα πράγματα. Το αν λοιπον εσυ ως χρηστης παρεις ενα wearable device, ή αν συνεχισεις να χρησιμοποιεις τις εφαρμογες που πλεον μεσω api θα στελνουν τα δεδομενα εκτος απο το facebook ας πουμε, και στο googlefit ειναι καθαρα δικη σου επιλογη, ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιωμαστε. Η google ηδη σε ενημερωσε οτι θα κανει κατι τετοιο, και στην πορεια θα σε ενημερωσει και απο ποιες εφαρμογες θα αντλησει δεδομενα, κρυφα οπως βλεπεις δεν το κανει. Σίγουρα, όπως έκανε μέχρι τώρα. Με ενημέρωσε πλήρως για το ποιές εφαρμογές ανοίγουν στο παρασκήνιο σε κάθε android συσκευή "τυχαία" όταν μπαίνω internet και αν τις κλείσω με task manager ανοίγουν σε 1 δευτερόλεπτο πάλι, εκτός κι αν κάνω root και εγκαταστήσω εφαρμογές ειδικές γι αυτή τη δουλειά, χάνοντας την εγγύηση ή εγκαθιστώντας roms που ένας θεός ξέρει τί κάνουν στο παρασκήνιο... Κατά τα άλλα έχω τον πλήρη έλεγχο και δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί στο 100σέλιδο των αδειών χρήσης όλων των εφαρμογών δε πρόσεξα τα μικρά γράμματα που γράφουν : η εταιρεία μας συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα (χωρίς, πολλές φορές, να έχουν σχέση με την εφαρμογή πχ πρόσβαση στον τηλ. κατάλογο σε παιχνίδια, τα οποία είναι δωρεάν... το καρότο που έλεγες...κτλ), αλλά μην ανησυχείτε τα διαχειριζόμαστε με εχεμύθεια... Αν θέλεις να είσαι εκτός πραγματικότητας είναι δικαίωμά σου. Πραγματικη επιλογη που θες εσυ ως χρηστης, σε μια ξενη εφαρμογη; Ο κατασκευαστης της οριζει τους ορους, και αν δεν τους αποδεχεσαι, απλα δεν χρησιμοποιεις την εφαρμογη. To "διαφωνω αλλα θελω να συνεχισω την εγκατασταση", ειναι τουλαχιστον αστειο. Αυτό λέγεται ελέυθερη επιλογή. Σου εξήγησα παραπάνω το γιατί. Το αν θα θέλω να στείλω τα δεδομένα μου πρέπει να είναι η επιλογή, όχι στο αν θα χρησιμοποιήσω την εφαρμογή, όπως είναι σήμερα. Το να ορίζεις όρους στο software είναι τουλάχιστον αστείο. Από τη στιγμή που τη πληρώνω την τιμή που αυτοί καθορίζουν, αποζημιώνω τους δημιουργούς για τον κόπο τους, τα υπόλοιπα είναι... Στο hardware είναι κατανοητό μέχρι ενός σημείου. Τελος αν εσενα ολα σου μοιαζουν με λυκο, και σου μυριζουν σαν λυκο, επετρεψε μου να εχουμε διαφορετικη οσφρητικη αισθηση. Ο "λυκος", μεχρι τωρα μονο ευκολιες μας εχει δωσει. Αν σου δίνουν το καρότο και μυρίζεις καρότο, βλέπεις καρότο, άρα είναι καρότο είναι δικό σου θέμα, αν θες φάτο. Θα χορτάσεις, αλλά...
pournaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Απάντηση: ... από το κείμενο που φυσικά... διάβασες πολύ καλά. Με τη θέλησή τους θα τα εγκαθιστούν...σίγουρα πράγματα. Σίγουρα, όπως έκανε μέχρι τώρα. Με ενημέρωσε πλήρως για το ποιές εφαρμογές ανοίγουν στο παρασκήνιο σε κάθε android συσκευή "τυχαία" όταν μπαίνω internet και αν τις κλείσω με task manager ανοίγουν σε 1 δευτερόλεπτο πάλι, εκτός κι αν κάνω root και εγκαταστήσω εφαρμογές ειδικές γι αυτή τη δουλειά, χάνοντας την εγγύηση ή εγκαθιστώντας roms που ένας θεός ξέρει τί κάνουν στο παρασκήνιο... Κατά τα άλλα έχω τον πλήρη έλεγχο και δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί στο 100σέλιδο των αδειών χρήσης όλων των εφαρμογών δε πρόσεξα τα μικρά γράμματα που γράφουν : η εταιρεία μας συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα (χωρίς, πολλές φορές, να έχουν σχέση με την εφαρμογή πχ πρόσβαση στον τηλ. κατάλογο σε παιχνίδια, τα οποία είναι δωρεάν... το καρότο που έλεγες...κτλ), αλλά μην ανησυχείτε τα διαχειριζόμαστε με εχεμύθεια... Αν θέλεις να είσαι εκτός πραγματικότητας είναι δικαίωμά σου. Αυτό λέγεται ελέυθερη επιλογή. Σου εξήγησα παραπάνω το γιατί. Το αν θα θέλω να στείλω τα δεδομένα μου πρέπει να είναι η επιλογή, όχι στο αν θα χρησιμοποιήσω την εφαρμογή, όπως είναι σήμερα. Το να ορίζεις όρους στο software είναι τουλάχιστον αστείο. Από τη στιγμή που τη πληρώνω την τιμή που αυτοί καθορίζουν, αποζημιώνω τους δημιουργούς για τον κόπο τους, τα υπόλοιπα είναι... Στο hardware είναι κατανοητό μέχρι ενός σημείου. Αν σου δίνουν το καρότο και μυρίζεις καρότο, βλέπεις καρότο, άρα είναι καρότο είναι δικό σου θέμα, αν θες φάτο. Θα χορτάσεις, αλλά... Τριτη και τελευταια φορα... Ενσωματωση ή οχι, μπορει να γινει το API του googlefit, οχι οι εφαρμογες απο τις οποιες θα αντλει τις πληροφοριες. Αν εσυ δεν εχεις καποια τετοια εφαρμογη στο κινητο σου απο που θα αντλει, απο το συμπαν; Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δε θα μπορεις να το απενεργοποιεις (οπως κανεις σε ολες τις εφαρμογες του κινητου σου). Τωρα, μιας και βλεπω οτι εχεις ενα κατεβατο απο προβληματα που σου δημιουργηθηκαν απο τη συγκεκριμενη εταιρια, γιατι δεν αλλαζεις εταιρια να ησυχασεις; Ποιος σου ειπε οτι εμεις οι υπολοιποι δεν τη βλεπουμε την πραγματικοτητα, αλλα εχουμε ζυγισει κι εχουμε αποφασισει τι, και σε τι ποσοστο θα θυσιασουμε ωστε να κερδισουμε σε καποια αλλα; Το αλλο, περι "ελευθερης βουλησης" σε ενα ξενο software δεν το σχολιαζω καν, συνεχιζω να το θεωρω αστειο.
Jophiel Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Τριτη και τελευταια φορα... Ενσωματωση ή οχι, μπορει να γινει το API του googlefit, οχι οι εφαρμογες απο τις οποιες θα αντλει τις πληροφοριες. Αν εσυ δεν εχεις καποια τετοια εφαρμογη στο κινητο σου απο που θα αντλει, απο το συμπαν; Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δε θα μπορεις να το απενεργοποιεις (οπως κανεις σε ολες τις εφαρμογες του κινητου σου). Αυθαίρετο συμπέρασμα, όπως και το προηγούμενο. Αν έχεις επιπλέον επίσημες πληροφορίες που δεν τις γνωρίζει ο αρθρογράφος, please do share... Τωρα, μιας και βλεπω οτι εχεις ενα κατεβατο απο προβληματα που σου δημιουργηθηκαν απο τη συγκεκριμενη εταιρια, γιατι δεν αλλαζεις εταιρια να ησυχασεις; Δεν έχω πρόβλημα με τη συγκεκριμένη, αλλά με κάθε εταιρεία, που προσπαθεί να κάνει το ίδιο πράγμα. Την άλλαξα και έδωσα το Galaxy S3 LTE, που είχα και αγόρασα το Blackberry Z10. Ποιος σου ειπε οτι εμεις οι υπολοιποι δεν τη βλεπουμε την πραγματικοτητα, αλλα εχουμε ζυγισει κι εχουμε αποφασισει τι, και σε τι ποσοστο θα θυσιασουμε ωστε να κερδισουμε σε καποια αλλα; Δε βλέπω πουθενά ποσοστό. "Αν θες πρόγραμμα δινεις αυτά που θέλουμε. Αν όχι bye... θα τα παρουμε από άλλους, πιο μπεεεε από σένα". Αυτό το λες "ελεύθερη βούληση", εγώ το λέω εξαπάτηση, παγίδα. Δεν είναι τυχαίο που το κάνουν τα "δωρεάν" προγράμματα του android. Το τσάμπα δεν υπήρξε ποτε σε τόσο εκτενή μορφή όσο σήμερα. Αν όλα αυτά δε σε πονηρεύουν, οκ δικαίωμά σου. Δε τους ενδιαφέρει αν θα "κερδίσουν" ατομικά τον καθένα μας, αλλά το σύνολο. Η πληροφορία είναι η μεγαλύτερη δύναμη, η αξία της πάρα πολύ μεγάλη και το έχουν καταλάβει από καιρό. Προσωπικά αν μου πρόσφερες χρήμα, δόξα ή πρόσβαση σε πληροφορίες άνετα θα διάλεγα το τρίτο, όλα τα άλλα θα έρχονταν με το καιρό... Το αλλο, περι "ελευθερης βουλησης" σε ενα ξενο software δεν το σχολιαζω καν, συνεχιζω να το θεωρω αστειο. Από τη στιγμή που το αγοράζω είναι δικό μου. Αν θέλουν να είναι δικό τους να σταματήσουν να το πουλάνε και να το κρατήσουν... Έχεις δει ποτέ κάποιον να σου πουλάει πχ ένα σπίτι με κανόνες δικούς του, για παράδειγμα να ανοίγεις την πόρτα μέχρι 3 φορές την ημέρα, να αερίζεις 2 φορές τη βδομάδα κτλ; Αυτό δε θα το έβρισκες αστείο υποθέτω...Αν το πληρώσεις είναι δικό σου και το κάνεις ό,τι θες. Χρησιμοποίησα τόσα επιχειρήματα. Από εγκεκριμένη ψυχολογία μέχρι καθημερινά παραδείγματα, αλλά προφανώς είσαι από τους ανθρώπους που συζητούν για να πείσουν τον άλλο κι όχι για να τον ακούσουν. Ένα σωρό επιχειρήματά μου, στα οποία δεν μπόρεσες να απαντήσεις , τα αποσιώπησες νομίζοντας ότι θα τα ξεχάσω προφανώς, Υπάρχουν γραπτώς, οπότε αυτό είναι αδύνατο. Με το να είσαι πεισματάρης δε γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Δικαίωμά σου κι αυτό, αλλά πραγματικά εσύ χάνεις. Έχω ασχοληθεί πολλές ώρες με το θέμα για να έχω άποψη και δεν εννοώ wiki και μερικά κατεστραμένα sites συνωμοσολογίας, εννοώ με βιβλία... βιβλιοθήκες με βιβλια για την ακρίβεια. Δε πιστεύω στις συνωμοσίες, όλα έχουν το λόγο τους που γίνονται και τις αποφάσεις ιστορικά τις έπαιρναν πάντα οι ισχυροί. Προσωπικά δεν ανήκω στους ισχυρούς, αν ανήκεις εσύ...
Atzamestatos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Όχι εντελώς τεκμηριωμένο, αλλά μέχρι ενός σημείου εφαρμοσμένο στην πράξη. Το συνειδητό κομμάτι του εγκεφάλου σου στηρίζεται στη λογική και έχει άμυνες. Το υποσυνείδητο όμως είναι άλλη ιστορία... Δε μπορείς να φανταστείς πόσα πράγματα κάνουμε καθημερινα με το υποσυνείδητο. Οι περισσότερες συνήθειές σου στηρίζονται στο υποσυνείδητο... Πόσες από αυτές άραγε είναι έμφυτες και πόσες σου τις έχουν, απλά, επιβάλει;.. Προσφάτως άρχισα να ασχολούμε σοβαρά με το θέμα "υποσυνείδητο" και είναι πραγματικά πάρα πολύ ενδιαφέρον το να βλέπεις το πόσο εύκολα μπορεί να επηρεαστεί σε όλους τους ανθρώπου με τον ίδιο τρόπο. Δεν πιστεύω στις θεωρίες συνομωσίας, είναι απλά μια αλήθεια, που πολλοί αγνοούν, γιατί εναντιώνεται στην ανάγκη που νοιώθει ο καθένας μας να είναι μοναδικός, άρα το βαφτίζουμε "θεωρία συνομωσίας" και το απαξιώνουμε. Εχεις σκεφτει οτι η google επηρεασε το υποσυνειδητο σου και λες οσα λες? Η ισως καποιος αλλος, εκμεταλευομενος το οτι η google βρισκεται στην επικαιροτητα, επηρεασε το υποσυνειδητο σου για να σε ελεγχει απτο παρασκηνιο, ριχνωντας το φταιξιμο στη google? Εγω με αυτο το φοβο ζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα