Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ, ολοι ξερουμε απο μικροι οτι ολα αυτα του τυπου γαριδακια, δρακουλινια, πακοτινια, πατατακια ειναι ψιλοανθυγιεινα καθως περιεχουν διαφορες ουσιες και συστατικα που κυριως,, παχαινουν, οποιον τα τρωει συχνα.

Προχτες νοσταλγησα να φαω δρακουλινια, καθως ειχα χρονια να φαω. Γενικα δεν τρωω τετοια σκευασματα παρα μονο σοκολατες.  Και εκει που ετρωγα κοιτουσα και την συσκευασια.. Καλαμποκι, σκονη τυριου, ντοματα, παπρικα, κτλ.. 

Και πιαστηκα μετα να αναρωτιεμαι, αν οντως, τουλαχιστον σε ποσοστο 20-50% ειναι υγιεινα τελικα, και αξιζει να τα τρωμε οταν πειναμε, και δεν υπαρχει αλλη διαθεσιμη (πιο υγιεινη) επιλογη τριγυρω μας.

Με βαση τα συστατικα, εστω καποιες βιταμινες, υδατανθρακες, ακομα και πρωτεινες (οταν σου λεει οτι εχει μεσα σκονη γαλακτος) δεν υπαρχουν;?..

Αν πιστευετε πως οχι, πως δεν μπορουν να αφομοιωθούν απο τον ανθρωπινο οργανισμο θρεπτικες ουσιες, μεσω αυτων των σκευασματων, τι γνωμη εχετε για το γεγονος οτι πουλουνται παντου στα περιπτερα, και ειναι συχνο φαινομενο οι γονεις να αγοραζουν τετοια "φαγωσιμα" για τα μικρα παιδακια τους;?.. 

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσικά και δεν είναι υγιεινά και φυσικά δεν έχουν ίχνος θρεπτικών συστατικών ή οτιδήποτε άλλο. Snacks είναι κι αυτά που σου προσφέρουν μια ωραία γεύση και τίποτα παραπάνω.

Δημοσ.

Πατατακια και τα συναφή εχω να φάω απο 1η Γυμνασίου

Sent from my iPhone using Insomnia

/clap clap

Ως προν τον αρχικό πόστερ τα δρακουλίνια και όλα αυτά δεν είναι υγιεινά. Αλλά ποιός λέει οτι όταν πεινάμε θα πρέπει να τρώμε μόνο υγιεινά; Ούτε μοντέλα για πασαρέλα είμαστε, ούτε τπτ κομπλεξικογκόμενες. Σου αρέσουν; Φάε άφοβα. Με μέτρο πάντα. Αν αγχώνεστε για τέτοια πράγματα θα γεράσετε πρόωρα, θα αποκτήσετε χοληστερίνη και θα αναρωτιέστε πως. Από το άγχος σας μην τυχόν φάτε κάτι που δεν πρέπει. Χαλαρώστε! Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις.

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά τρώω αλλά όχι και σε καθημερινή βάση. Τελευταία φορά έφαγα ένα σακουλάκι πριν 2-3 εβδομάδες.

Ε σε καθημερινή βάση θα έπρεπε να ήσουν 5-6 χρονών! :P

• Like 1
Δημοσ.

Τι παλιμπαιδισμος σας πιανει και τρωτε πατατακια/δρακουλινια/κλπ;

Εχει να μπει στο σπιτι πατατακι τουλ. 5ετια

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως τα πατατάκια συγκεκριμένα νομίζω τα έχουμε στο μυαλό μας σαν κάτι πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα (γαριδάκια, δρακουλίνια κλπ). Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, ίσως σε κάποιο μικρό βαθμό :-)

• Like 1
Δημοσ.

Ρε τι λετε! Και προσπαθω να πεισω τον άλλον να μη τρωει τετοιες μλκς λες και ειναι του δημοτικου...

Τι παλιμπαιδισμος σας πιανει και τρωτε πατατακια/δρακουλινια/κλπ;

Εχει να μπει στο σπιτι πατατακι τουλ. 5ετια

Σπανια και που μπορει να φαω κανα Crunchy...αλλα αυτο συμβαινει συνηθως οταν θελω να συνοδευσω τη μπυρα μου με κατι. 

Δημοσ.

Όταν παίρνετε μπύρα έξω και σας φέρνουν πατατάκια, δεν τα τρώτε?

Εγώ τρελένομαι όταν βλέπω τους άλλους να μην τρώνε τα πατατάκια/ξηροκάπια τους ενώ τα δικά μου έχουν τελειώσει στο 5λεπτο :rolleyes:

• Like 4
Δημοσ.

Όταν παίρνετε μπύρα έξω και σας φέρνουν πατατάκια, δεν τα τρώτε?

Εγώ τρελένομαι όταν βλέπω τους άλλους να μην τρώνε τα πατατάκια/ξηροκάπια τους ενώ τα δικά μου έχουν τελειώσει στο 5λεπτο :rolleyes:

δρακουλινια πακοτινια λοττο εξτρα τυρογαριδακια πιτσινια haribo (με γευση κολα) ζελιτα ειναι σταθερες αξιες μιας αλλης εποχης και μιας αλλης γενιας. Καποτε δεν ειχαμε 100 διαφορετικα γαριδακια να διαλεξουμε ουτε 100 διαφορετικα αναψυκτικα στο ψιλικατζιδικο. 

Μπορει να ηταν ανθυγιεινα αλλα μαθαμε να τα εκτιμαμε γιατι και τα συνδιασαμε με τα παιδικα μας χρονια.

Μπορει να ακουγεται πολυ ρομαντικο αλλα δεν ειναι πολλα χρονια πριν που εμπαινες στο ψιλικατζιδικο με 2 κατοσταρικα (δραχμες) και νομιζες οτι ησουν πλουσιος. Επαιρνες ενα φακελακι χαρτακια πανινι ενα πακοτινι και ειχες και ρεστα και ενοιωθες και θεος.

Ναι ηταν ανθυγιεινα και μας εδερνε η μανα μας που τρωγαμε το χαρτζηλικι και στο διαλλειμα δεν ειχαμε να παρουμε ουτε τσιχλες. Αλλα μηπως αυτο δε σημαινει παιδικοτητα? ΚΑλο ειναι οσο μεγαλωνουμε βεβαια να ωριμαζουμε θεωρω.

• Like 1
Δημοσ.

φυσικα και ειναι υγιεινα!!

ειναι βασικο κομματι της διατροφης:σουβλακια-γαριδάκια-μπυρονια-κοκακολες

Το σουβλάκι ήταν προϊόν διαίτης πάντως όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται.

Αλάδωτη πίτα, καλαμάκι χοιρινό, τζατζίκι, πατάτες, κρεμμύδι

Πλήρης τροφή ουσιαστικά, περιέχοντας εκτός των άλλων γιαούρτι,σκόρδο,κρεμμύδι,αγγούρι,ντομάτα

Τώρα αν εσύ το θες με λαδωμένη πίτα, γύρους, πατάτες τηγανιτές, σως, κέτσαπ και άλλα δε σου φταίει κανείς...

[το "εσύ" δεν είναι προσωπικό είναι γενικό]

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...