Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι για λόγους οικονομίας να τερματήσω την σύνδεση γρήγορου ίντερνετ που έχω και να επιστρέψω στην εποχή της dial up σύνδεσης. Έχω τα εξής ερωτήματα και θα σας ήμουν υπόχρεος αν μπορούσατε να με βοηθήσετε. 1ον τί χρειάζομαι; Έχω ένα λαπτοπ Sony Vaio, αγορασμένο το 2011. Αυτό έχει εσωτερικό μόντεμ, ή χρειάζεται να έχω εξωτερικό μόντεμ για την dial up σύνδεση; Ούτε θυμάμαι πια πώς λειτουργεί το αργό ίντερνετ. Ένα router που έχω ακόμα μπορεί να λειτουργήσει ως μόντεμ, ή είναι ασχετο το ένα με το άλλο; 2ον υπάρχουν πια καρτες αργού ίντερνετ, ή καταργήθηκαν;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Δωρεάν είναι η υπηρεσία αλλά πληρώνεις την κάθε κλήση ανάλογα πόση ώρα είσαι online. Με μέση τιμή π.χ. 0,03€/λεπτό, θέλεις 1,8€ την ώρα κόστος κλήσης.

Βάλε και το πάγιο για να έχεις τηλεφωνική σύνδεση από κάποιον πάροχο και βγάλε συμπέρασμα αν είναι φθηνότερο από ένα Double Play συμβόλαιο.

Όσον αφορά το τεχνικό μέρος, πες ποιο μοντέλο έχεις για να δούμε αν έχει.

Υπάρχουν λύσεις για εξωτερικά usb modem, αλλά και εσωτερικές κάρτες PCI για σταθερούς.

Στη σημερινή εποχή πάντως θα χρειαστείς πολύ υπομονή απλά για να ανοίξουν οι σελίδες, πόσο μάλλον να κατεβάσεις κάτι.

Δημοσ.

με 5 ευρω θα εχεις 1gb mobile int  εαν εχεις σμαρτφονε  κανεις tethering και εισαι οκ αφου θες οικονομικο ιντερνετ ,  dial up μακρυα , οικονομικο δεν το λες με τπτ..  αργο  πιο πολυ και απο την καθυστερηση  ασε που μπορει να σου "κατσει" κανενας dialer και να σε χρεωσει κερατιατικα.   εγω προτεινω  η mob internet  εαν εχεις σμαρτφονε  , η ενα οικονομικο adsl  με 15 16 ευρω τον μηνα.

• Like 1
Δημοσ.

Πως πιστευεις οτι θα κανεις οικονομια κοβοντας κατι που κοστιζει 15 ευρω τον μηνα? Χωρις ιντερνετ ασε που θα χαλας πολλαπλασια χρηματα  επειδη πολυ απλα θα βαριεσαι τοσο που θα αναγκαστεις να κανεις αλλα πραγματα που θα κοστιζουνε πολυ. 

Παω στοιχημα οτι υπαρχουνε πολυ λιγοτερα βασικα πραγματα για να κανεις οικονομια. 

Ασε που το ιντερνετ δεν ειναι οπως παλια. με dial up δεν θα φορτωνεις τιποτα. 

Δημοσ.

φίλε σε καμία περίπτωση δε σε συμφέρει αυτό που θες να κάνεις.

εκτός του ότι πολύ πιθανόν να βρεθείς να δίνεις περισσότερα (δε βάζω περιπτώσεις dialers) δε θα μπορείς να σερφάρεις με άνεση.

πλέον οι σελίδες είναι ποιο βαριές απ ότι παλαιότερα και τα 56k δε φτάνουν.

κοίτα άλλες λύσεις.

Η wind με 5€ δίνει 1GB το μήνα στην καρτοκινητή.

αν δε μπαίνεις και πολύ θα σου φτάσουν.

και πάλι δηλαδή δε συμφέρει από τη στιγμή που με 16€ το μήνα έχεις adsl.

εναλλακτικά βρες κανένα "free" wifi.  :devil:

σε όλες τις γειτονιές έχει ένα  :-D

Δημοσ.

κατάλαβα...οπότε το ξεχνάω το dial up. Άλλωστε είμαι "καμμένος" από dialers, κακώς που δεν το θυμήθηκα. Και η ζημιά δεν ήταν τόσο από τους dialers. Αυτό έγινε μια φορά τελείωσε. Το νταβατζιλίκι του ΟΤΕ για την φραγή υπεραστικών-διεθνών που είχα για χρόνια ήταν η πραγματική βδέλλα. Τέλος πάντων, το σκεπτικό είναι ότι θέλω να αποφύγω το 70άρι κάθε δίμηνο και να μου έρχεται 30 Ευρώ μόνο που είναι το πάγιο του ΟΤΕ. Θα περιορίσω τα τηλέφωνα και θα κόψω το ιντερνετ εντελώς. Απλά σκέφτηκα να έχω και μια εναλλακτική για πολύ περιορισμένενη χρήση να ελέγχω το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δηλ. και κανα facebook, αν το σηκώνει. Αλλά αν δεν συμφέρει καθ'ολου το dial up το ξεχνάω εντελώς. Φορητό usb μοντεμ έχω ένα της Vodafone, όταν είχα πάει διακοπές και ήθελα ίντερνετ στο λαπτοπ.  Αλλά δεν συμφέρει με την καμία, κάνει 20 Ευρώ η κάρτα (χώρια το usb stick που το έχω ήδη) νομίζω διαρκεί για 15 μερες και έχει και όριο δεδομένων απελπιστικό. Καλύτερα double play δηλ. Οκ, τίποτα, πίκρα...

Ευχαριστώ πάντως!

Δημοσ.

δεν υπαρχει μονο ο ΟΤΕ σαν παροχος παντως..    με 20  22 ευρω το μηνα  εχεις   24αρι ιντερνετ   απεριοριστα σταθερα  και δωρεαν  λεπτα σε κινητα..  πας στα 44 ευρω το διμηνο μαξ (εαν αλαξεις παροχο..)     ε ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορα απο τα 70.

Δημοσ.

Αν έχεις την υπομονή με 5 kb/s να περιμένεις ώρες για να κάνεις τη δουλειά σου κάνε το, no problem. Οικονομικά πάντως δεν σε συμφέρει καθόλου. Ψάξε το θέμα με τους παρόχους, υπάρχουν οικονομικές λύσεις, σε σχέση με τον ΟΤΕ.

Δημοσ.

ναι το ξέρω, υπάρχουν πιο φθηνά πακέτα από το connex Αλλά δεν θέλω 24μηνη δέσμευση που έχουν κάποιοι- εδώ δεν ξέρω τί μου ξημερώνει δεν μπορώ να δεσμευτώ για 2 χρόνια, ούτε το τραγικό σέρβις που έχουν κάποιοι άλλοι. Πάντως δεν είναι ότι θέλω να μειώσω απλά τα έξοδα του ίντερνετ, δεν βγαίνω, θέλω να έχω μηδαμινά έξοδα του τύπου 5 Ευρώ το μήνα, για τα πολύ στοιχειώδη, κάτι σαν το καρτοκινητό που έχω. Επί αυτής της βάσεως μιλάω, για αυτό και σκέφτηκα κάτι τόσο τραγικό όσο το dial up, αλλά αυτό δεν συμφέρει για λόγους που εξηγήσατε παραπάνω και συμφωνώ απολύτως.

Δημοσ.

Από τις λύσεις του 5ευρου και τον 8ευρω των Mobile και των καρτών είναι πολύ προτιμότερη μια σύνδεση ADSL και θα έχεις και ξέγνοιαστη χρήση..θα μπορείς να κατεβάζεις καμιά σειρά καμιά ταινία....δεν θα μετράς τα βίντεο που βλέπεις στο youtube με το κομπιουτερακι...

ε και δεν νομίζω ότι σε όσο τραγική κατάσταση να είσαι οικονομικά θα σου κάνει διαφορά το δεκαεύρω παραπάνω...

Forthnet: 17,90€ 24mbps

Cyta: 14€ 4mbps - 18€ 24mbps

Hol: 16€ 24mbps

Όλες αυτές οι τιμές είναι με 12μηνο συμβόλαιο.

Δημοσ.

Ρε άμα είσαι σε τόσο τραγική κατάσταση στην τελική και δεν βγαίνεις ούτε με ένα δεκαρικο κάθε μήνα τότε κάνε αυτό με το mobile αλλά 14 ευρώ στην cyta δεν είναι και πολλά για 4mbs πού είναι οκ για αυτό που θες και για online games ακόμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...