Προς το περιεχόμενο

CM Hyper 212 Evo με high profile Ram

Diyan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να πάρω μια ψύκτρα για το σύστημα της υπογραφής μου γιατί τώρα το καλοκαίρι δεν παλεύετε με την stock..φοβάμαι όμως ότι θα έχω θέμα με της ram έχω 2 kit όπου και τα 2 είναι high profile (Corsair vengeance & Kingston Hyperx Beast). η kingston είναι λίγο πιο κοντή από την corsair αλλα και πάλι δεν την λες low profile..

έχω δει την έχω δει την Cooler Master 212 evo : http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html?from=autocomplete&keyphrase=cooler+master+hyper+212+evo

θα ήθελα να μου πείτε εάν γίνετε να χωρέσει η CM με την Kingston στο πρώτο slot..

εναλλακτικά υπάρχει κάποια άλλη ψύκτρα με πιο μικρές διαστάσεις?

Motherboard: Asrock 970 extreme
CPU: AMD Phenom II 960T
Ram: Kingston Hyperx Beast
Case : Thermaltake commander

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι πολύ ψηλές, και νομίζω ότι δεν θα χωράει. ΟΜΩΣ: Αν δε χωράει, ανεβάζεις λίγο πιο πάνω το φανάκι της EVO.. δε χάνεις πολλά, λίγος αέρας φεύγει αλλά χωρίς διαφορές που θα παρατηρήσεις.

ωραία, θα το μετρήσω πάλι, καλού κακού αλλα και εγώ δεν νομίζω να χωρέσει οποτε μάλλον θα βάλω το fan από την άλλη και θα έχω 2 fan σε pull (σωστά?).
Την άλλη λύση που είπε ο selianx την έχω δει στο youtube, ένας τύπος το είχε κάνει, αλλα δεν ξέρω.. στην ουσία εάν το κάνω αυτό το πιο ζεστό κομμάτι της ψύκτρας δεν θα αερίζεται

να βαλεις δυο φανακια σε αυτην την ψυκτρα δεν πολυαξιζει ,εχω ειχα εναν και τον εβαλα η διαφορα 2-3 βαθμους κατω με push pull

όχι, άλλο εννοώ..τώρα έχω στο κουτί έναν ανεμιστήρα μπροστά που βάζει αέρα στο κουτί και έναν πίσω να βγάζει, εάν βάλω το fan της ψήκτρας από την άλλη θα είναι 2 οι ανεμιστήρες που θα τραβάνε τον αέρα έξω.

εκτος από τον stock fan μπορώ να βάλω άλλον? τα clips που τον κρατάνε βγαίνουν ?

γιατί τώρα είδα και αυτόν εδώ : https://coolbytes.gr/all-fans/21044-scythe-slip-stream-slim-2000rpm.html

120x120x12

μεσα εχει τα clips που κουμπονουν στην ψυκρα και το φανακι και μπορεις να βαλεις οτι θες

δεν θα σου βρισκει στις μνημες σε εμενα για παραδειγμα εχει χωρο απο το πρωτο σλοτ

http://tinypic.com/view.php?pic=fx3x54&s=8#.U5r22Pl_vCY

όχι, άλλο εννοώ..τώρα έχω στο κουτί έναν ανεμιστήρα μπροστά που βάζει αέρα στο κουτί και έναν πίσω να βγάζει, εάν βάλω το fan της ψήκτρας από την άλλη θα είναι 2 οι ανεμιστήρες που θα τραβάνε τον αέρα έξω.

εκτος από τον stock fan μπορώ να βάλω άλλον? τα clips που τον κρατάνε βγαίνουν ?

γιατί τώρα είδα και αυτόν εδώ : https://coolbytes.gr/all-fans/21044-scythe-slip-stream-slim-2000rpm.html

120x120x12

Το airflow στο κουτί δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Έχεις έναν που βάζει και έναν που βγάζει, αν μέσα στο κουί έχεις έναν ο οποίος μεταφέρει τον αέρα (δλδ αυτό στην ψύκτρα) δεν σημαίνει ότι θα βγάζεις πιο πολύ αέρα απλά θα μεταφέρεται πιο γρήγορα.

Επίσης μπορείς να δεις και αυτούς http://www.e-shop.gr/prolimatech-ultra-sleek-vortex-120mm-fan-p-PER.811429

έχω 2 σε pull πάνω στην h100i και είμαι ευχαριστημένος.

Έκανα κάποιες μετρήσεις και εάν αυτά ισχύουν :

hyper-212-evo-3.jpg

τότε πρέπει να χωρέσει οριακά..
εδώ οι αποστάσεις της stock από τις ram:

BOcU89H.jpg

(ναι, αυτό από πάνω είναι σκληρός δίσκος :-D )

εάν τελικά δεν χωράει ή θα βάλω άλλον ανεμιστήρα ή θα τον βάλω σε pull, γιατί εάν τον σηκώσω πάνω από την ram μάλλον δεν θα χωρέσει στο κουτί..

παιδιά σας ευχαριστώ για την βοήθεια !

7/2+2 = 5.5cm χωρος απο το κεντρο του socket ως το 1ο slot.

↑

ο ελευθερος χωρος που μετρησες

5.1/2+2.5 = 5.05cm μακρυα απο το κεντρο θα βγαινει η evo. 

↑

το πλατος του ανεμιστηρα

Μαλλον δεν θα εχεις θεμα.

7/2+2 = 5.5cm χωρος απο το κεντρο του socket ως το 1ο slot.

↑

ο ελευθερος χωρος που μετρησες

5.1/2+2.5 = 5.05cm μακρυα απο το κεντρο θα βγαινει η evo. 

↑

το πλατος του ανεμιστηρα

Μαλλον δεν θα εχεις θεμα.

εγώ το υπολόγισα αλλιώς αλλα πάλι τόσο διαφορα έβγαλα (0.45-0.5cm) οποτε πιστεύω πως θα χωρέσει :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

<p>Σε Asus Sabertooth 990FX με FX 8320 kai 8GB Kingstone HyperX Beast η CM 412S Hyper που έχει το ίδιο mounting κιτ βρίσκει κανονικότατα πάνω στο Dimm με τις μνήμες στο 2 - 4 slot. εγώ βίδωσα ηρεμα τις βίδες μέχρι το τέλος της διαδρομής τουσ , λύγισαν ομοιόμορφα τα fins της ψυκτρας και όλα καλά.</p> <p> </p> <p>'Ολα αυτά γιατί στο socket της ΑMD , μπαινει όλο το mod , παράλληλα με το έδαφος και όχι κάθετα όπως στην Intel (όπως φαίνεται στην φωτό και του DimitrisOP) και ναι ισχύει και το tip για τον ανεμιστήρα. ανεβάζεις μισό πόντο τα clipons και είσαι cool'n'quiet!</p>

Επεξ/σία από Spinfall

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...